Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Sesje Warhammer
  3. Komentarze
  4. Ścieżki Przeklętych - komentarze
Ścieżki Przeklętych
GordianG
Gordian jako
Mistrz Gry
Mistrz Gry
DekameronD
Dekameron jako
Rolf Stahl
GaranilG
Garanil jako
Adolf Eiche
silentsuicideS
silentsuicide jako
Viktor Vogel
PiołunP
Piołun jako
Auriel Helmschein
WiredW
Wired jako
Matthias Kaltenbach
KetharianK
Ketharian jako
Wulf Rapecke

Ścieżki Przeklętych - komentarze

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
warhammerścieżkiprzeklętych
159 Posty 8 Uczestników 2.3k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • KetharianK Online
    KetharianK Online
    Ketharian jako Wulf Rapecke
    Obsługa Moderator Mecenas
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

Dobrze, sprawy nieco nam się wyklarowały. Mamy przeciwko sobie siedmiu zwierzoludzi, czterech w obozowisku, trzy w poszyciu lasu pomiędzy Wulfem i Rolfem, a resztą grupy.

Najpierw te trzy misiaczki - MG, czy one nas podeszły niepostrzeżenie czy możemy bronić się rzutem przeciwstawnym Skradanie kontra Spostrzegawczość? Jeśli ich nie zauważymy i wskoczą nam na plecy, czy prowadzona przez zwiadowców grupa (czyli w domyśle będąca bardzo blisko) zdoła wsiąść na karki tej trójki w swojej pierwszej rundzie? (pytam, bo wiedząc, że są blisko Wulf będzie walczył defensywnie czekając na odsiecz).

Poproszę o ewentualne dodatkowe informacje taktyczne odnośnie tej sceny.

@piołun , czy dobrze kojarzę, że już wyruszyłeś na urlop? 😱

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • PiołunP Niedostępny
      PiołunP Niedostępny
      Piołun jako Auriel Helmschein
      Mecenas

Właściwie to wyruszam w czwartek, ale zaczyna mi się dziś. Muszę ogłosić ów fakt wszędzie (w sensie w każdej sesji) i poprosić o npctowanie jeśli nie będę dawać znaków życia. Wyjazd jest dość istotny (10 rocznica ślubu) i dość daleki (Indonezja), więc naprawdę mogę nie odpisywać. Grafik mamy napięty i nie mogę obiecać, że dam radę zaglądać na forum.

WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • KetharianK Online
        KetharianK Online

O żesz Ty, Indonezja?! Toż to gdzieś za Kislevem i Dark Landami! Wyprawa godna żeglarzy z Marienburga!

W takich okolicznościach jestem głęboko przekonany, że nie będziesz miał dla nas zbyt wiele czasu! (byłoby wręcz szaleństwem poświęcać wówczas czas na forum). Czy rozważyłbyś pozostawienie Mistrzowi Gry rozbudowanego pakietu hipotetycznych deklaracji, by mógł poprowadzić Auriela jako NPC, ale z uwzględnieniem Twoich życzeń? Nie ukrywam, że chętnie od razu pchałbym Mistrza w ciąg dalszy narracji, skoro zaczynamy odzyskiwać dobry pacing sesji, ale czuję się trochę niekomfortowo na myśl o tym, że miałbyś pozostawić Auriela w tak ważnym momencie w brutalnych nieczułych rękach Gordiana.

PiołunP 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
        0
        • WiredW Wired

@Dekameron nie widzisz na stole mojego rzutu wcześniej? czy rzucałeś poza rolzem?

DekameronD Niedostępny
          DekameronD Niedostępny
          Dekameron jako Rolf Stahl

@Wired nie zauwazylem

WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
          0
          • KetharianK Ketharian

O żesz Ty, Indonezja?! Toż to gdzieś za Kislevem i Dark Landami! Wyprawa godna żeglarzy z Marienburga!

W takich okolicznościach jestem głęboko przekonany, że nie będziesz miał dla nas zbyt wiele czasu! (byłoby wręcz szaleństwem poświęcać wówczas czas na forum). Czy rozważyłbyś pozostawienie Mistrzowi Gry rozbudowanego pakietu hipotetycznych deklaracji, by mógł poprowadzić Auriela jako NPC, ale z uwzględnieniem Twoich życzeń? Nie ukrywam, że chętnie od razu pchałbym Mistrza w ciąg dalszy narracji, skoro zaczynamy odzyskiwać dobry pacing sesji, ale czuję się trochę niekomfortowo na myśl o tym, że miałbyś pozostawić Auriela w tak ważnym momencie w brutalnych nieczułych rękach Gordiana.

PiołunP Niedostępny
            PiołunP Niedostępny
            Piołun jako Auriel Helmschein
            Mecenas

@Ketharian napisał:

Chyba przekładając naszą mapę świata na warhemmerową, byłby to okolice Lost Isles of Elithis, albo coś podobnego w tamtych rejonach, co przypomniało mi jak ubolewam, iż większość sesji dzieje się w Imperium lub jego okolicach. Zagrałbym sobie raz w coś w dalszych rejonach.

@Ketharian napisał:

Czy rozważyłbyś pozostawienie Mistrzowi Gry rozbudowanego pakietu hipotetycznych deklaracji, by mógł poprowadzić Auriela jako NPC, ale z uwzględnieniem Twoich życzeń?

Jasne. A wiec deklaracja:

Przed walką Auriel rzuci na siebie "Pancerz Eteru", po rozpoczęciu potyczki gdy przeciwnicy będą blisko siebie, rzuci zaklęcie "Rozbłysk". Później będzie spamował wrogów zaklęciem "Gorejący Wzrok", a jeśli miałby być ostrzeliwany rzuci zaklęcie "Migotliwa Tarcza". Jeśli by jakiś wróg skrócił dystans do walki wręcz, będzie atakował czarem "Uśpienie", który to jest czarem dotykowym i potrzebuje zdać WW. Przy zdolności "dotyk mocy", która daje +20 do czarów dotykowych, powinno się udać, a przynajmniej jest spora szansa. Używam wszystkich kości magii. To chyba wystarczy do nawigacji tej walki.

♥
            2
            • DekameronD Dekameron

@Wired nie zauwazylem

WiredW Niedostępny
              WiredW Niedostępny
              Wired jako Matthias Kaltenbach
              napisał(a) ostatnio edytowany przez Wired

@Dekameron spoko, już się bałem że rolz znowu szwankuje (był taki bug że nie widziałem wszystkich rzutów). Mam autora stronki na discordzie i mówił że naprawiony, ale jakby się zdarzył ponownie to bym dał mu znać że nie do końca.

0
              • PiołunP Piołun

Właściwie to wyruszam w czwartek, ale zaczyna mi się dziś. Muszę ogłosić ów fakt wszędzie (w sensie w każdej sesji) i poprosić o npctowanie jeśli nie będę dawać znaków życia. Wyjazd jest dość istotny (10 rocznica ślubu) i dość daleki (Indonezja), więc naprawdę mogę nie odpisywać. Grafik mamy napięty i nie mogę obiecać, że dam radę zaglądać na forum.

WiredW Niedostępny
                WiredW Niedostępny

@Piołun napisał:

dość daleki (Indonezja),

Wow, udanej wycieczki 🙂 Lot z 15 godzin pewnie. Ja najdalej byłem w Pekinie. Azja to super kierunek na wycieczki bo jest tam po prostu dużo inaczej niż w znajomej nam Europie gdzie mam wrażenie miasta i okolica są bardzo podobne do siebie.

0
                • KetharianK Online
                  KetharianK Online

@piołun , w mojej opinii świetnie to rozpisałeś, komplet deklaracji nie pozostawia wątpliwości jak Auriel się w dowolnej sytuacji zachowa.

@gordian , poprosiłbym Cię na początek o klaryfikację sceny z trzema dodatkowymi bestyjami. Rozkminiamy to sobie z Dekameronem na próbie i mamy zagwozdkę. Zakładam, że jeśli prowadzimy z Rolfem resztę grupy do obozowiska, wszyscy znajdujemy się relatywnie blisko siebie. Jeśli ta dodatkowa trójka podejdzie nas wbijając się pomiędzy obie grupki, czy jest szansa, że zauważy ich ekipa Auriela?

Generalnie potrzebujemy na ten moment czysto technicznie następującej informacji - czy zwiadowcy oraz osobno grupa w tyle dostają możliwości obrony testem przeciwstawnym na odkrycie infiltratorów. Znając odpowiedź będziemy mogli z wyprzedzeniem wykonać swoje testy i podać MG gotowe wyniki oraz ułożyć sobie następny krok.

GordianG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                  1
                  • DekameronD Niedostępny
                    DekameronD Niedostępny
                    Dekameron jako Rolf Stahl

No właśnie mi się też wydaje że Wulf idzie z Rolfem na przedzie. Jednak Rolf delikatnie za Wulfem, zważając na to, że jest świadom umiejętności zwiadowczych kompana. Idzie za nim obserwując go bacznie, sam nie chcąc popełnić błędu.

@gordian jednak musi rozsądzić.

1
                    • KetharianK Ketharian

@piołun , w mojej opinii świetnie to rozpisałeś, komplet deklaracji nie pozostawia wątpliwości jak Auriel się w dowolnej sytuacji zachowa.

@gordian , poprosiłbym Cię na początek o klaryfikację sceny z trzema dodatkowymi bestyjami. Rozkminiamy to sobie z Dekameronem na próbie i mamy zagwozdkę. Zakładam, że jeśli prowadzimy z Rolfem resztę grupy do obozowiska, wszyscy znajdujemy się relatywnie blisko siebie. Jeśli ta dodatkowa trójka podejdzie nas wbijając się pomiędzy obie grupki, czy jest szansa, że zauważy ich ekipa Auriela?

Generalnie potrzebujemy na ten moment czysto technicznie następującej informacji - czy zwiadowcy oraz osobno grupa w tyle dostają możliwości obrony testem przeciwstawnym na odkrycie infiltratorów. Znając odpowiedź będziemy mogli z wyprzedzeniem wykonać swoje testy i podać MG gotowe wyniki oraz ułożyć sobie następny krok.

GordianG Niedostępny
                      GordianG Niedostępny
                      Gordian jako Mistrz Gry

@Ketharian możemy uznać, że jest szansa, że zostaną zauważeni

0
                      • WiredW Niedostępny
                        WiredW Niedostępny
                        napisał(a) ostatnio edytowany przez Wired

@ketharian daj MG prowadzić 😉 napisał że zwierzoczłeki zachodzą zwiadowców od tyłu i alarmują resztę, ale nie napisał kiedy i jak, zapewne celowo. Dajmy się zaskoczyć odpisem 😄
                        Może Cię zaszli od tyłu jak wracałeś do nas i nie wiesz że byłeś śledzony? 😉 i wpadniemy wszyscy jakaś zasadzkę, np. obozowisko będzie puste a nas otoczy 7mka mająca darmową rundę za zaskoczenie 😂

Druga sprawa jak chcesz ekipę rozdzielić i zrobić zwiadowców na przodzie prowadzących do obozu, to fabularnie dobieranie jako drugiego zwiadowcę Rolfa brzmi dziwnie bo skradania nie ma, a do tego pancerz daje mu minusy do rzutów gdyby próbował bez umiejki na połowie cechy rzucać.

Ja bym zaczekał na MG i nie ubiegał sytuacji.

[Edit] O widzę MG odpisał sekundy przede mną.

0

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                        Odpowiedz
                        • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                        Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                        • Najpierw najstarsze
                        • Najpierw najnowsze
                        • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.