Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Sesje future
  3. Komentarze
  4. [komty] Syreni Śpiew Neonów
Syreni Śpiew Neonów
KetharianK
Ketharian jako
Soulkiller
Mistrz Gry
JohnyTRSJ
JohnyTRS jako
Hartley „Mack” Mackinaw
GladinG
Gladin jako
HiFi
GreKG
GreK jako
Raze „Switch” More
WilczyW
Wilczy jako
Houston „Dingo” Dawn
MarrrtM
Marrrt jako
Shawn „Frog” Camara
NanatarN
Nanatar jako
Artemida „Brazil” Torquemada

Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.

[komty] Syreni Śpiew Neonów

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
cyberpunk2077
271 Posty 7 Uczestników 1.8k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • MarrrtM Marrrt

@Ketharian napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Tak, o ile nikt z jakiegoś powodu nie zadeklaruje na ostatnią chwilę inaczej, wszyscy macie włączone swoje pinezki na wspólnej mapie NC na NoiseFeed.

Masz odpowiedź MG Gladin na swoje pytanie odnośnie wyłączonej lokalizacji.

Przepraszam Was, ale gra na poziomie takich komentarzowych uzgodnień wstecznych deklaracji i uwzględnień tego co oczywiste i tego co nie oczywiste dla indywidualnych postaci przerasta moje możliwości i zamiast funu zwyczajnie mnie to męczy. Oczywiście mogę dla bezpieczeństwa nienaruszenia czyjejś logiki zwyczajnie nie pisać o innych. Ale teatrzyki samotnych aktorów to mogę sobie sam do szuflady pisać.

Teraz ma miejsce rozmienianie się na drobne nad kompletnie nieistotną dla fabuły omyłką Shawna, gdzie był Switch 3 godziny temu. Kompletnie nie rozumiem intencji.

GladinG Niedostępny
    GladinG Niedostępny
    Gladin jako HiFi
    napisał ostatnio edytowany przez

@Marrrt napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Teraz ma miejsce rozmienianie się na drobne nad kompletnie nieistotną dla fabuły omyłką Shawna, gdzie był Switch 3 godziny temu. Kompletnie nie rozumiem intencji.

Ty uważasz, że to nieistotne dla fabuły, a ja uważam, że to jest nadużywanie wiedzy gracza i akurat istotne dla fabuły.

Do tego zarzucasz wsteczne uzgodnienia w komentarzach, gdy mówimy zupełnie o czymś innym.

I nie widzę powodu, dla którego epatujesz tym, jak zwrócenie uwagi na cokolwiek w komentarzach psuje Ci zabawę. Zjedz snickersa. Strach cokolwiek napisać w komtach.

Sesja Karak Varn | Gladinhammer

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

MarrrtM 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • KetharianK Niedostępny
      KetharianK Niedostępny
      Ketharian jako Soulkiller
      Obsługa Moderator

I dlatego właśnie myślę, że trzeba popchnąć fabułę do przodu i skoncentrować uwagę graczy na biegu nowych wydarzeń.

I osobista uwaga, chłopaki. Nie gramy w gronie randomów, wszyscy się znamy z LI. Sprzeczki między graczami są nieuniknione; najważniejsze, żeby niepotrzebnie nie eskalowały. Ta sesja jest dla mnie ważna, bo włożyłem w nią trochę pracy, ale komfort graczy też jest istotny. Jeśli nadmiar informacji w komtach psuje części uczestników immersję, możemy ograniczyć ten wątek do absolutnego minimum i przenieść się z komunikacją na PM; mogę też indywidualne wątki fabularne chować w spojlery, żeby ich przypadkiem z rozpędu nie przeczytać - jestem otwarty na wiele rozwiązań mogących podnieść komfort gry nawet jeśli byłyby dla mnie uciążliwe.

Ostatnią rzeczą, jakiej bym sobie życzył byłoby położenie sesji z powodu personalnych napięć, którym można było zapobiec i mam szczerą nadzieję, że w tak profesjonalnym gronie nam to nie grozi.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • GladinG Gladin

Ty uważasz, że to nieistotne dla fabuły, a ja uważam, że to jest nadużywanie wiedzy gracza i akurat istotne dla fabuły.

Do tego zarzucasz wsteczne uzgodnienia w komentarzach, gdy mówimy zupełnie o czymś innym.

I nie widzę powodu, dla którego epatujesz tym, jak zwrócenie uwagi na cokolwiek w komentarzach psuje Ci zabawę. Zjedz snickersa. Strach cokolwiek napisać w komtach.

MarrrtM Niedostępny
        MarrrtM Niedostępny
        Marrrt jako Shawn „Frog” Camara
        napisał ostatnio edytowany przez Marrrt

@Gladin napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Rozwiń, bo nie rozumiem. Gdzie użyłem wiedzy gracza? Użyłem wiedzy dostępnej dla BG. Nawet się wcześniej pytałem, czy jest dostępna dla BG tu w komentarzach. Tylko niezdarnie jej użyłem co mi pasuje do mojego BG. Czepiasz się dla zasady.

Edit: W świetle powyższego posta MG jestem skłonny podzielić się snickersem zgody z Gladinem.

text alternatywny

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
        1
        • MarrrtM Marrrt

Rozwiń, bo nie rozumiem. Gdzie użyłem wiedzy gracza? Użyłem wiedzy dostępnej dla BG. Nawet się wcześniej pytałem, czy jest dostępna dla BG tu w komentarzach. Tylko niezdarnie jej użyłem co mi pasuje do mojego BG. Czepiasz się dla zasady.

Edit: W świetle powyższego posta MG jestem skłonny podzielić się snickersem zgody z Gladinem.

text alternatywny

GladinG Niedostępny
          GladinG Niedostępny
          Gladin jako HiFi

@Marrrt, tłumaczę. Chodzi mi o to, że
          a) Shawn zaniepokoił się o fiksera na tyle, by wysłać do niego wiadomość, chociaż w mojej ocenie nie ma ku temu żadnych podstaw (poza niepokojem Brazil, która jednak nie wprowadziła nikogo w problematykę spotkania z wyznawcami gołębicy, tagowania, zabijaniem tygersów); ot po prostu Raze jest gdzieś na mieście i załatwia sprawy; to nie jest problemem, bo mógł wysłać ot tak, by uspokoić Artemidę;

b) wskazujesz, że znajduje się w tym samym miejscu, co wcześniej, gdy zlecał zadanie; to nie jest prawda, pomyliłeś się, ale moim zdaniem pomyła wynika z wiedzy gracza o tym, że to gdzie jest teraz ma związek z tym, co nam zlecał; co samo w sobie moim zdaniem też nie jest problemem, bo nie widzę nic dziwnego w tym, że fikser zamyka temat zlecenia z wcześniej.

Więc... ja zwróciłem uwagę na błąd w poście. Nie odmawiam Ci prawa do pomyłki, tylko uważam, że temat można było zamknąć: ok, racja, poprawię.

I nie byłoby całej tej dyskusji. Jeżeli o mnie chodzi, to na tym możemy sprawę zamknąć. Dziękuję za snickersa 😉

MarrrtM 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
          1
          • GladinG Gladin

@Marrrt, tłumaczę. Chodzi mi o to, że
            a) Shawn zaniepokoił się o fiksera na tyle, by wysłać do niego wiadomość, chociaż w mojej ocenie nie ma ku temu żadnych podstaw (poza niepokojem Brazil, która jednak nie wprowadziła nikogo w problematykę spotkania z wyznawcami gołębicy, tagowania, zabijaniem tygersów); ot po prostu Raze jest gdzieś na mieście i załatwia sprawy; to nie jest problemem, bo mógł wysłać ot tak, by uspokoić Artemidę;

b) wskazujesz, że znajduje się w tym samym miejscu, co wcześniej, gdy zlecał zadanie; to nie jest prawda, pomyliłeś się, ale moim zdaniem pomyła wynika z wiedzy gracza o tym, że to gdzie jest teraz ma związek z tym, co nam zlecał; co samo w sobie moim zdaniem też nie jest problemem, bo nie widzę nic dziwnego w tym, że fikser zamyka temat zlecenia z wcześniej.

Więc... ja zwróciłem uwagę na błąd w poście. Nie odmawiam Ci prawa do pomyłki, tylko uważam, że temat można było zamknąć: ok, racja, poprawię.

I nie byłoby całej tej dyskusji. Jeżeli o mnie chodzi, to na tym możemy sprawę zamknąć. Dziękuję za snickersa 😉

MarrrtM Niedostępny
            MarrrtM Niedostępny

Można było:) Ale można było też zamknąć temat doszukiwania się metagry: ok, racja, już się nie czepiam.

Tyle opcji! Też by tematu nie było:)

A z udogodnień, co powiecie na dodatkowy wątek na wyłącznie wspólny Noise Feed? Łatwie będzie archiwum przejrzeć.

1
            • GladinG Niedostępny
              GladinG Niedostępny
              Gladin jako HiFi

Można osobny kanał na NoiseFeed, ma to sens. Można też użyć funkcji czata jako NoiseFeed.

1
              • NanatarN Niedostępny
                NanatarN Niedostępny
                Nanatar jako Artemida „Brazil” Torquemada

Gladin zlituj się.
                A od oceny mamy MG.

0
                • KetharianK Niedostępny
                  KetharianK Niedostępny
                  Obsługa Moderator

Zlokalizowany gdzieś osobno NoiseFeed to bardzo dobry pomysł, sam już kilkakrotnie musiałem przewijać wątek fabularny, aby sprawdzić treść istotnych dla mnie wiadomości. Pomyślę, gdzie dokładnie wrzucę to archiwum, ale generalnie będzie to źródło zapasowe dla tych, którzy chcieliby mieć pod ręką całość, oryginalne wiadomości i tak będziemy pisali w postach fabularnych. Dzięki za podpowiedź.

0
                  • GreKG Niedostępny
                    GreKG Niedostępny
                    GreK jako Raze „Switch” More

Hej,
                    Switch nie wyłączał lokalizatora w smartthingu. Na mapce na pewno jest pinezka z opisem SliWire, więc wiedzą gdzie jest. Załóżmy jednak, że osobiście Slima nie znają i tam nie byli.

1
                    • KetharianK Niedostępny
                      KetharianK Niedostępny
                      Obsługa Moderator

Drugorzędna informacja z doskoku: jeśli ktoś z Was w trakcie konsumpcji piwa i small-talku bawi się telefonem i mediami społecznościowymi, zauważy w pewnym momencie, że pinezka Switcha zgasła, a jego smarthing przeszedł w tryb „wyłączony”.

1
                      • GreKG Niedostępny
                        GreKG Niedostępny
                        napisał ostatnio edytowany przez GreK

To jeszcze dodam, że od kiedy znają Switcha, jeszcze nigdy nie wyłączył smarthinga ani ten mu się nie rozładował. To było jego główne narzedzie pracy, kontakt z interesantami. Może nie zawsze od razu odpowiadał ale brak sygnału może i powinien zaniepokoić ekipę.

1
                        • GladinG Niedostępny
                          GladinG Niedostępny
                          Gladin jako HiFi

W takim razie nie wiem, czy to była twórczość @Wilczy czy też to było uzgodnione z @Ketharian / @GreK, ale właśnie przypadkiem trafiłem na coś takiego.

@Wilczy napisał w [CP2077] Syreni Śpiew Neonów [21+]:

Wybrał numer Switcha na smarthingu. Słyszał kolejne sygnały... i kolejne... aż w końcu: "abonent czasowo niedostępny".

Przejrzałem też nasz wątek i zgromadziłem dane z NoiseFeed tutaj.

Czy kompletne? Mam nadzieję, że tak, ale głowy nie dam. Czy zostanie to w tej czy innej formie, niech sobie @Ketharian zdecyduje. Dałem wam wszystkim uprawnienia edytorów do pierwszego wpisu.

WilczyW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                          1
                          • MarrrtM Niedostępny
                            MarrrtM Niedostępny

Jak jest poza zasiegiem to ten sygnał usłyszymy. Nie ma sprzeczności. Tunel, dystrykt wygłuszony czy coś. Ale tu był u Slima i znikł u Slima.

0
                            • KetharianK Niedostępny
                              KetharianK Niedostępny
                              Obsługa Moderator

Bez wchodzenia w bardzo techniczne szczegóły, żeby nie komplikować sobie życia. Zgodnie z deklaracją @grek Wy nie znacie SlimWire, fikser strzegł tajemnicy tego kontaktu. Patrząc na mapę w NoiseFeed widzicie, że ostatni raz był aktywny na Vine Street, ale teraz jego smarthing jest nieaktywny / wyłączony / rozładowany. Status ten może budzić pewną konsternację, ponieważ telefon jest podstawowym narzędziem pracy Switcha, zawsze jest naładowany i zawsze można się do niego dodzwonić.

Ekipa z garażu, dajcie też znać czy pozwalacie HiFi sprzedać te cztery monitory zabrane Shivie.

0
                              • GladinG Niedostępny
                                GladinG Niedostępny
                                Gladin jako HiFi

@JohnyTRS @Ketharian
                                Czy Mack umie instalować cyberwszczepy? Czy ma sprzęt? Czy wie, gdzie wynająć odpowiednią salkę ?
                                I czy HiFi wie o tym? Bo HiFi nic nie wie, to będę Macka zagadywał, by się dowiedzieć.

0
                                • GladinG Gladin

W takim razie nie wiem, czy to była twórczość @Wilczy czy też to było uzgodnione z @Ketharian / @GreK, ale właśnie przypadkiem trafiłem na coś takiego.

Wybrał numer Switcha na smarthingu. Słyszał kolejne sygnały... i kolejne... aż w końcu: "abonent czasowo niedostępny".

Przejrzałem też nasz wątek i zgromadziłem dane z NoiseFeed tutaj.

Czy kompletne? Mam nadzieję, że tak, ale głowy nie dam. Czy zostanie to w tej czy innej formie, niech sobie @Ketharian zdecyduje. Dałem wam wszystkim uprawnienia edytorów do pierwszego wpisu.

WilczyW Niedostępny
                                  WilczyW Niedostępny
                                  Wilczy jako Houston „Dingo” Dawn

To było jeszcze wcześniej, kiedy Switch miał styczność z albinosami i siłą rzeczy był zajęty, ale w narracji niedługo później on i Dingo dogadali się SMSowo (o ile dobrze pamiętam). Więc jest nieistotne w tej sytuacji.

Co do monitorów - wrzuciłem posta, w którym chyba czytelnie się określiłem 🙂

1
                                  • MarrrtM Niedostępny
                                    MarrrtM Niedostępny

Jak dla mnie możesz Gladin opchnąć te monitory. Chyba, żeby Brazil jakiś dodatkowy chciała, albo miała zamysł jak wykorzystać, żeby nam hajzę ulepszyć. Np. przypiąć do ściany i podpiąć do kamerki zewnętrznej tak jak Dongów podejrzała? Żeby każdy z nas mógł sobie sprawdzić.

Wrzuciłem w materiały post Dramatis Personae. Dałem opcję edycji (dla tych co mi upominali nieścisłości;* ). Czasem się gubię w imionach i tak chciałem to sobie podsumować. Jeśli padły jeszcze jakieś imiona to dopiszcie. Jeszcze mnie korci, żeby pogrupować to na jakieś sfery. Czasem w książkach tak jest i szczerze powiem bardzo lubię takie dodatki by sobie zajrzeć i przypomnieć ki czort.

GreKG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                    2
                                    • MarrrtM Marrrt

Jak dla mnie możesz Gladin opchnąć te monitory. Chyba, żeby Brazil jakiś dodatkowy chciała, albo miała zamysł jak wykorzystać, żeby nam hajzę ulepszyć. Np. przypiąć do ściany i podpiąć do kamerki zewnętrznej tak jak Dongów podejrzała? Żeby każdy z nas mógł sobie sprawdzić.

Wrzuciłem w materiały post Dramatis Personae. Dałem opcję edycji (dla tych co mi upominali nieścisłości;* ). Czasem się gubię w imionach i tak chciałem to sobie podsumować. Jeśli padły jeszcze jakieś imiona to dopiszcie. Jeszcze mnie korci, żeby pogrupować to na jakieś sfery. Czasem w książkach tak jest i szczerze powiem bardzo lubię takie dodatki by sobie zajrzeć i przypomnieć ki czort.

GreKG Niedostępny
                                      GreKG Niedostępny

Wrzuciłem w materiały post Dramatis Personae. Dałem opcję edycji (dla tych co mi upominali nieścisłości;* ).

Oj tam... po prostu Greg Kalkstain to...
                                      Ah tam... nieważne. 😀

1
                                      • KetharianK Niedostępny
                                        KetharianK Niedostępny
                                        Obsługa Moderator
                                        napisał ostatnio edytowany przez Ketharian

Inicjatywa z wykazem istotnych postaci jest godna wielkiej pochwały, bardzo za nią dziękuję. W wolnej chwili dopiszę tam kilka słów komentarza przy tych ważniejszych personach.

Pomysł na zmontowanie własnego systemu monitoringu przy drzwiach również niezły, dyskretną kamerkę do powieszenia gdzieś w ciemnym miejscu pod sufitem korytarza dostaniecie za 50 e$, bezproblemowo sprzęganej z monitorem dowolnego typu. Możecie sobie powiesić na ścianie obok futryny, jest tam dość wolnego miejsca.

Hartley nie ma specjalizacji w cybertechnice, jest klasycznym weterynarzem, ale jeśli HiFi chciałby zaryzykować, Mack mógłby się na nim nauczyć czegoś zupełnie nowego!

0
                                        • JohnyTRSJ Niedostępny
                                          JohnyTRSJ Niedostępny
                                          JohnyTRS jako Hartley „Mack” Mackinaw

@gladin

Nie, Mack nie potrafi instalować sprzętu.

178.255.46.143
                                          Pan Psuj
                                          Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

KetharianK 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                          1
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.