Sharn - Mrocznymi Scieżkami
-
Ahoj!
Widzę że mamy bardzo mocny skład
Cieszę się że mogę się z wami wszystkim znów spotkać na jednej sesji.Gundrik pali dobre cygara acz raczej słaby z niego kompan do rozmów - jeżeli już zacznie gadać to temat zjeżdża na Ostatnią Wojnę i jaki krzywy był to konflikt.
Za to dobry z niego Złota Rączka
-
@Zaalaos napisał w Sharn - Mrocznymi Scieżkami:
uczęszcza na Uniwersytet Morgrave
Brzmi jak coś, z czym mógłby być związany Thalamer - w zasadzie ma wszystkie wiedze poza Nature, trochę z niego szkolarz

@Santorine napisał w Sharn - Mrocznymi Scieżkami:
Brzmi jak coś, z czym mógłby być związany Thalamer - w zasadzie ma wszystkie wiedze poza Nature, trochę z niego szkolarz

Bekhesh jest raczej amatorem, okazjonalnie wygłasza wykłady z historii antycznej, w szczególności dotyczącej historii goblinoidów i chłonie wiedzę dotyczącą teorii i praktyki magii. Możliwe że gdzieś się nasze postacie widziały w przepastnych halach tego przybytku?
@Stalowy napisał w Sharn - Mrocznymi Scieżkami:
Ahoj!
Cieszę się że mogę się z wami wszystkim znów spotkać na jednej sesji.Gundrik pali dobre cygara acz raczej słaby z niego kompan do rozmów - jeżeli już zacznie gadać to temat zjeżdża na Ostatnią Wojnę i jaki krzywy był to konflikt.
To się dobrze składa, bo Bekhesh też bardzo rozmowny nie jest. Tzn. chętnie podzieli się swoją opinią na różne tematy ale zawrze to w kilku lakonicznych słowach. Aczkolwiek jeśli chodzi o cygara to wieść niesie że jest to dla niego temat BARDZO poważny. Nie zdziwiłbym się gdyby nasze postacie się spotkały, czy to w Klubie Palacza (nie, nie wymyśliłem jeszcze nazwy), czy to w małym sklepiku z tytoniem w górnych dzielnicach.
-
Hej wszystkim!
Heh... z tym składem czuję się jak na jakimś zjeździe klasowym =D -
@Santorine napisał w Sharn - Mrocznymi Scieżkami:

Bekhesh jest raczej amatorem, okazjonalnie wygłasza wykłady z historii antycznej, w szczególności dotyczącej historii goblinoidów i chłonie wiedzę dotyczącą teorii i praktyki magii. Możliwe że gdzieś się nasze postacie widziały w przepastnych halach tego przybytku?
Ahoj!
To się dobrze składa, bo Bekhesh też bardzo rozmowny nie jest. Tzn. chętnie podzieli się swoją opinią na różne tematy ale zawrze to w kilku lakonicznych słowach. Aczkolwiek jeśli chodzi o cygara to wieść niesie że jest to dla niego temat BARDZO poważny. Nie zdziwiłbym się gdyby nasze postacie się spotkały, czy to w Klubie Palacza (nie, nie wymyśliłem jeszcze nazwy), czy to w małym sklepiku z tytoniem w górnych dzielnicach.
To bardzo prawdopodobne, ponieważ Thal, chociaż ma zacięcie raczej militarno-najemnicze, do osiągania swoich celów używa wiedzy i magii. Nie w sensie, że jakoś szczególne ceni sobie je samymi w sobie, ale jako użyteczne narzędzia
Potencjalna relacja Bekhesh-Thal byłaby ciekawa. -
Wydaje mi się że drużyna już na start będzie miała sporo kleju jak tylko zacznie dochodzić do interakcji między postaciami.
-
I to niekoniecznie po tej samej stronie barykady xD więc pierwsze spotkanie może być ciekawe
-
Na to liczę
Jeśli ustalicie jakieś powiązania, dajcie mi znać od razu -
Hmmm.... serio zostawiasz to nam?

Mógłbym spokojnie powiązać Gundrika z postaciami @tomburgle i @santorine bo ktoś odpowiadający mi mniej więcej do nich przewija się przez historię postaci.
-
Mogę, no chyba że chcecie to jakoś inaczej rozegrać, żeby mieć trochę zaskoczenia na sesji?
-
Hmmm…
Musielibyśmy się chyba wtedy wypracować konsensus że jak w Spheres of Guile robimy outwit (czy tam inny shocking reveal) na pozostałych BG/Graczach wpisując w posty historie z naszej perspektywy do których musieliby się odnieść / wkomponowaliby je w swoje postacie xD
To by było bardzo… kuriozalne xDEDIT
Well... Jeżeli chcecie mogę przedstawić na priv zainteresowanym jakie u mnie rzeczy mogą się spinać z waszymi BG. Co wy na to?
-
Well... Jeżeli chcecie mogę przedstawić na priv zainteresowanym jakie u mnie rzeczy mogą się spinać z waszymi BG. Co wy na to?
Jeśli jeszcze na to nie za późno, to wchodzę w to!

-
Dzień dobry wszystkim. Czuję się mocno spóźniony na te naukowe dysputy. Muszę przyznać, że Sfery przygniotły mnie mnogością wyboru i tworzenie postaci zajęło mi naprawdę dużo czasu. I nie... nie palę. Poza tym również nie jem i nie śpię. Nie mówię gdy nie muszę mówić. A na tle waszych elegantów to wyglądam jak wielki metalowy kloc.

Praktycznie nie wychylam się poza Tryby i Niską Durę. Kiedyś pracowałem w lokalnej Straży. W Wielkiej Wojnie walczyłem po stronie Cyre.
Magia? Tak... I cast fist.
-
Hmmm…
Musielibyśmy się chyba wtedy wypracować konsensus że jak w Spheres of Guile robimy outwit (czy tam inny shocking reveal) na pozostałych BG/Graczach wpisując w posty historie z naszej perspektywy do których musieliby się odnieść / wkomponowaliby je w swoje postacie xD
To by było bardzo… kuriozalne xDEDIT
Ja też chętnie się załapię

@MiRaaz napisał w Sharn - Mrocznymi Scieżkami:
Magia? Tak... I cast fist.
Absolutnie najlepszy rodzaj magii!
-
Ruszamy z sesją
Pierwszy post jest już na forum - do końca tej kolejki (zgodnie z zapowiedzią, żadnych deadlineów nie ma, take your time) macie jeszcze możliwość ostatnich poprawek na kartach.
BG przychodzą na spotkanie w takiej kolejności, w jakiej będą pojawiać się wasze posty - jeśli chcecie zamienić kilka słów z Alestairem wcześniej, rozegramy szybki dialog na docku, którego założyłem tutaj (będzie też w pierwszym poście).
Życzę miłej gry i powodzenia! -
Okej, w końcu udało mi się skończyć post
Jeśli chcecie, możemy teraz przejść na chwilę na docka.
Przy okazji, niektórzy z was dostali lub niedługo dostaną kilka dodatkowych informacji na discordzie.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się