Rozmowy użytkowników z obsługą
-
No więc mam dziwny problem w sesji Mistborn
Gdy zaglądam do sesji nie widzę posta, który dał mi gracz ale gdy grasz przesyła mi link do niego, to wtedy mogę dopiero go zobaczyć.@slann22 a możesz podać linka do posta, do tematu i do sesji?
-
Tu to, co ja widzę.
A to po kliknięciu w linka -
Bo to są dwa różne tematy
Jeden jest podpięty do sesji, a drugi nie nawet. Możesz to zobaczyć po ich id w linku
@slann22 możesz nawet podejrzeć listę tematów w kategorii rozgrywka. -
Dziękuję za pomoc!
-
J JhnW rozdzielił ten temat
-
Zwrócono mi uwagę, że po wpisaniu w wyszukiwarkę „roll telling rpg” nie znajduje naszego forum. Gdy wpisuję „roll telling forum”, to dostaję je jako pierwszy wynik. Nie wiem czy i co można zrobić, aby to poprawić?
-
Zwrócono mi uwagę, że po wpisaniu w wyszukiwarkę „roll telling rpg” nie znajduje naszego forum. Gdy wpisuję „roll telling forum”, to dostaję je jako pierwszy wynik. Nie wiem czy i co można zrobić, aby to poprawić?
@Gladin Dodałem słowo kluczowe, pewnie za jakiś czas załapie (o ile się pozycjonujemy pod taką frazą)
-
na SEO się nie znam, czy dodanie pod-domeny rpg by mieć rpg.rolltelling.pl przekierowywane na forum.rolltelling.pl by pomogło bardziej niż sama fraza?
-
Podobno, jak ktoś nie ma historii korzystania z forum, to „roll telling forum” też się nie pojawia. Mnie ciężko sprawdzić, bo bym musiał poczyścić komputer.
-
To już są rzeczy po wygrywanie z SEO, zobaczymy co to da. Jeszcze mocniej naszej SEO nie angażowałem, tylko trochę rad. Mam też załączone do nas Google Search Console.
-
Wleciał mniejszy update forum, jakieś drobne poprawki w pluginie (nie wszystko) ale z rzeczy które mogą was interesować, podbiłem i silnik i pluginy inne. Teraz da się edytować ankiety po stworzeniu (a przynajmniej mod może) i da się dodawać ankietę do już istniejącego tematu.
Dodatkowo dodałem plugin reakcji, bawcie się dobrze reagując emoji na swoje posty. -
To ja od razu zgłaszam odnośnie pluginu z emotkami

Jak widać, gdy kilku użytkowników wrzuciło kilka emotek, to nie można wrzucić nowej, innej od już dodanych. W poście pierwszym mam ikonkę do wyboru emotki, w poście niżej mogę kliknąć już tylko te, które ktoś dodał.
-
Tak, plugin ma konfigurowalny limit, w tej chwili jest domyślny. Jeśli będą się pojawiały realne problemy, limit zwiększę, a jeśli dalej to go zniosę, w co bardzo wątpię.
-
Ok, czyli to celowe działanie. Nieco ograniczające, aczkolwiek nic takiego, co by miało stanowić istotny problem.
-
Też to zauważyłem. Niemniej jednak taki limit służy tylko temu żeby ludzie bawili się emotkami. Bardzo często na discordzie było to widoczne gdzie jakiś komentarz ją chyba sześć komentarzy emotkowych.
-
Chciałbym zgłosić dwa efekty uboczne, które pojawiły się po aktualizacji: przestałem otrzymywać powiadomienia o nowych postach oraz nie potrafię jako MG edytować ustawień swojej sesji ani dodawać nowych graczy do panelu, po wybraniu odpowiedniej opcji w menu nic się nie dzieje. Obydwa objawy zaobserwowałem na telefonie, nie sprawdzałem tego jeszcze na komputerze. Czy ktoś jeszcze ma takie symptomy?
-
Jako gracz również nie da się edytować swojego panelu.
-
Sprawdzę to, wygląda na dziwny objaw. Jesteście pewni kwestii powiadomień o postach? Bo o ile z panelem reprodukuję problem, to z powiadomieniami - nie.
-
Wszedem sobie w ustawienia, wszystko wyglądało poprawnie, kliknąłem w kilka na wszelki wypadek wyłączając je i włączając ponownie i po zapisaniu ustawień znowu działają. Co do panelu i jego edycji, opcja nie działa również na PC.
-
Poważniejszy problem z panelem podczas aktualizacji, jak to lokalnie sprawdzałem chyba miałem mikroudar i nie na tej instancji forum sprawdziłem
Postaram się naprawić jak najszybciej się da. Niektóre skrypty frontowe się nie doładowują. -
Zauważyłem jeszcze 1 problem. w sesyjnym podforum (czyli tam gdzie są tylko wątki związane z kokretną sesją) często tekst tematu jest w kolorze przeczytanego, mimo że widzę tam nowy post, którego jeszcze nie przeczytałem.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się