Krzyk Pustki
-
Szanowni, pozwolę sobie wrzucić mały update taktyczny. Jak już zapewne przeczytaliście w postach fabularnych, kapsuła jest nieznacznie napromieniowana, ale poza tym nie stwarza sama z siebie żadnego poważnego zagrożenia. Detektor ruchu wychwycił pojedyncze źródło sugerujące obecność człowieka. Według danych ściągniętych na skaner diagnostyczny kapsuła została wystrzelona z tendera miesiąc temu.
Adam wszedł do wnętrza śluzy, w której został następnie zamknięty po stronie statku. Akcja stanęła na scenie otwarcia włazu kapsuły.
Aktualizacja fabuły nastąpi najpóźniej w poniedziałek, bo musimy coś jeszcze z @macabra78 rozliczyć, a gracz ma przed sobą obciążający czasowo roboczy weekend.
-
@GreK a potraktować cie mikrofalami?
-
Ja w tej Turze zgodnie z decyzją kapitana włączam tryb spacerowy i okrążam wrak z kapsułą przy boku. Przy okazji na kamerach monitoringu przyglądam się akcji.
-
Szanowni, wczoraj już nie zdążyłem wrzucić komentarza, nadrabiam to zaniedbanie teraz. Stojąc we włazie kapsuły Adam padł ofiarą zasadzki, ale dzięki udanemu testowi przeciwstawnemu Spostrzegawczości zdołał ujść z niej bez szwanku. Wyrzuciłem 6 na 5k6 w ataku, Macabra zanegował to szóstką wyrzuconą w 7k6 i schował się za futryną włazu.
I teraz pora na Wasze reakcje. Wszyscy, włącznie z pasażerami, wiedzą już o tym, że w śluzie padły strzały. Siergiej widzi też na wyświetlaczu detektora ruchu, że pojedyncze źródło przemieszcza się bardzo powoli w stronę włazu kapsuły (więc za chwilę osłona Adama przestanie go chronić). Pamiętajcie w swoich odpisach, aby nie wybiegać zbyt daleko w przyszłość, akcja w najbliższych postach będzie się rozgrywała raczej w rundach niż godzinach.
Nie wahajcie się pisać w razie jakichkolwiek wątpliwości.
-
Ponieważ @Grek zadeklarował konkretne działania mające na celu spacyfikowanie rozbitka, a @Marrrt dorzucił swój pomysł,, postanowiłem przesunąć akcję o jeszcze jeden krok - dla reszty z Was przesunięcie zegarka o piętnaście sekund nie wniesie niczego ekstra w treść własnych fabularek.
Popchnięcie narracji w trakcie kolejki ma również znaczenie techniczne - ponieważ akcja skupia się teraz w jednym miejscu i gracze usytuowani gdzie indziej skazani są na nieuchronny przestój, chcę jak najbardziej skracać kolejki czasowo, aby jak najszybciej stworzyć ponownie przestrzeń do działania wspólnego. Mam nadzieję, że te intencje nie wywołają u nikogo dyskomfortu i wrażenia pominięcia.
Tak więc rozbitek najpewniej zaraz straci przytomność, ale jest szansa, że android zdąży go unieszkodliwić szybciej. Jako MG żałuję, że @Macabra78 zdołał wyrzucić szóstkę w teście 7k6 w zasadzce, bo chociaż rozbitek nie zdołałby syntetyka tą krótką serią zniszczyć, to jednak solidnie by go pokiereszował, a my jesteśmy już tak daleko z narracją, że okoliczności natury wręcz domagają się krwi!
-
Szanowni, moje gratulacje, dzięki kombinacji Waszych akcji (podduszenie, wyłączenie świateł, szarża androida) udało Wam się skutecznie spacyfikować agresywnego rozbitka. Adam trzyma go przerzuconego przez ramię, zabezpieczył też jego broń. Detektor ruchu nie wykazuje żadnych innych źródeł ruchu w kapsule. Zakładam, że będziecie teraz chcieli otworzyć wewnętrzny właz śluzy, ale z Wami nigdy tak do końca nic nie wiadomo, więc czekam niecierpliwie na nowe odpisy i deklaracje. Koniec kolejki w niedzielę.
-
I będzie Alien w reż. Andreia Tarkovskiego:) W sam raz w guście Sadzy!
Bohaterowie przeprowadzą przygarść egzystencjalnych monologów i spojrzą na opuszczonego Bleinerta. Co będzie symbolem zmierzchu zachodniego imperializmu! -
Pozwolę sobie podsumować ostatnie rozkazy kapitana. Adam ma przenieść nieprzytomnego rozbitka do ambulatorium i go zabezpieczyć, towarzyszyć mu mają Siergiej i Marcus. Elias dostał za zadanie eksplorację kapsuły. Sam kapitan powrócił na mostek, na którym wciąż przebywają Davy, Nadia i Joshua. Delilah wciąż czeka w swojej kabinie na odpowiedź Caleba na swoje pytanie. Williama w kabinie nie ma, czego raczej długo nie odkryjecie. Co istotne, a przy tym również niepokojące, nie wiadomo, gdzie jest kot. Czy coś pominąłem?
-
Korporacyjna negocjatorka podejmuje próby werbalnego zmanipulowania Opiekuna, ale efekty tego przedsięwzięcia pozostawimy na razie w tajemnicy - kapitan dostał na ten moment wiadomość głosową le Fey nagraną w jej kabinie.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się