Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Sesje future
  3. Komentarze
  4. [komty] Syreni Śpiew Neonów
Syreni Śpiew Neonów
KetharianK
Ketharian jako
Soulkiller
Mistrz Gry
JohnyTRSJ
JohnyTRS jako
Hartley „Mack” Mackinaw
GladinG
Gladin jako
HiFi
GreKG
GreK jako
Raze „Switch” More
WilczyW
Wilczy jako
Houston „Dingo” Dawn
MarrrtM
Marrrt jako
Shawn „Frog” Camara
NanatarN
Nanatar jako
Artemida „Brazil” Torquemada

[komty] Syreni Śpiew Neonów

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
cyberpunk2077
367 Posty 7 Uczestników 4.1k Wyświetlenia 4 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • WilczyW Niedostępny
    WilczyW Niedostępny
    Wilczy jako Houston „Dingo” Dawn
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

Ok, to jak wszystko wiadomo, to ja też nie będę wstrzymywać kolejki - podoba mi się pomysł @marrrt 🙂

@ketharian jeśli o mnie chodzi, to możesz jechać z koksem 🙂

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    1
    • KetharianK Online
      KetharianK Online
      Ketharian jako Soulkiller
      Obsługa Moderator

Moje gratulacje, panie i panowie! Udało Wam się uciec poprzez betonowy labirynt zaułków na położoną dalej ulicę, którą jest Skyline East położone nad kolejnym kanałem, tym razem stanowiącym granicę pomiędzy Vista del Rey i Arroyo. Wszędzie normalny ruch, ludzie spacerują, bo to trochę bezpieczniejsza część dzielnicy. Wzdłuż ulicy zaparkowane samochody, w lokalach gastronomicznych tłok, ktoś tańczy latynoskie rytmy na poręczy kanału.

Jest 23:40, plus minus. Co robicie? Jako MG przyjmuję, że potraktowany dopalaczami Macka Switch odzyskał trzeźwość umysłu i może w miarę składnie się komunikować (chociaż jest otępiały po silnej dawce ketaminy). Czekam niecierpliwie na Wasze odpisy i nie wahajcie się pisać, jeśli macie jakieś pytania odnośnie drogi ucieczki, Waszej lokalizacji czy innych kwestii.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

1
      • KetharianK Online
        KetharianK Online
        Obsługa Moderator

text alternatywny

Pozwoliłem sobie wrzucić do fabuły dodatkowy post dla HiFi, bo Leif postanowił Was wyręczyć i zapoznać młodego z szerszym obrazem sytuacji. Gundarsson przyjął, że zabieracie Switcha do H10 i od razu zasugerował wjazd do środka jednym z licznych bocznych wejść (bo bryła megabloku nakłada się na kilka ulic. Jeśli zmienicie plany i postanowicie wieźć Switcha gdzieś indziej (na przykład do garażu Shivy), możecie to zrobić w każdej chwili, wystarczy jedna deklaracja. Oględziny fiksera potwierdzą, że choć wygląda strasznie, jego stan nie jest aż tak tragiczny jak by się mogło wydawać (chociaż nadal jest poważny). Jest w stanie chodzić ze wsparciem, ale dystansu z Vista del Rey do H10 na piechotę nie pokona. Macie teraz kilka opcji, możecie na przykład zamówić przewóz (opłacając go z wspólnego konta, zanim wyczyści je wypożyczalnia samochodów), możecie spróbować ukraść jedne ż zaparkowanych na ulicy aut, możecie nawet kogoś sterroryzować i zmusić do jazdy,

Dajcie znać, co i jak, żeby nie było, że nic nie postanowiliście przez cały tydzień i zaraz z zaułka wjedzie Wam w tyłki pościg Streetsów!

0
        • JohnyTRSJ Niedostępny
          JohnyTRSJ Niedostępny
          JohnyTRS jako Hartley „Mack” Mackinaw

Pytanie: czym wjedziemy? Wynajmujemy kolejny wózek?

178.255.46.143
          Pan Psuj
          Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

0
          • KetharianK Online
            KetharianK Online
            Obsługa Moderator

Shawn zamówił taksówkę na własny koszt, już piszę odpowiedniego posta, powinien być do wieczora na forum.

0
            • KetharianK Online
              KetharianK Online
              Obsługa Moderator

text alternatywny

Moi drodzy, chciałbym Wam pogratulować udanej ekstrakcji Switcha z Vista del Rey. Około 1:00 w nocy taksówka Combat Cab wjedzie do kompleksu garażowego H10, a stamtąd pod czujnym okiem HiFi dostaniecie się jedną z wielu wind do swojego mieszkania, przez nikogo nie niepokojeni. Widok pobitych mieszkańców nikogo w megabloku nie dziwi, tu co rusz ktoś obrywa po mordzie albo od Tygersów albo od sąsiadów, a ludzie wiedzą, że pewnymi sprawami lepiej się nie interesować. Leif szybko się ulotni, ewidentnie zafundowaliście mu za dużo wrażeń.

Shawn zapłaci za taksówkę 150e$ z prywatnego konta, z kasy otrzymanej od pana Gupty.

Teraz najważniejsze pytanie. Gramy już ponad pół roku i chciałbym wiedzieć, czy nie czujecie znudzenia sesją i czy ktoś nie chciałby się z niej wyłączyć z powodu zmęczenia materiału. Ja jestem pełen entuzjazmu i szczerze liczę na to, że zechcecie zostać w grze w komplecie, ale to dobry moment, żeby zadać tak niewdzięczne pytanie. Przed nami nadal ogromny scenariusz z wieloma wątkami pobocznymi, które tak naprawdę urodziły się same z siebie w rezultacie Waszej gry i Waszych decyzji i ogromnie mnie to satysfakcjonuje. Rzadko trafia mi się sesja, w której w równym stopniu gracze triggerują i kreują tak żywy interaktywny świat i jestem tą sesją zachwycony jako MG.

Dobra, dość tego kadzenia. Jeśli zechcecie grać dalej, poproszę teraz o Wasze fabularyzowane podsumowanie tej szalonej nocy (bo nic więcej już się do rana nie wydarzy). Wrzućcie fabularki, a w komentarzach deklaracje, co z grubsza planujecie na niedzielę, bo następna teoretycznie zaplanowana akcja będzie miała miejsce w poniedziałek wieczorem (pacyfikacja Brzytwiarzy).

Czekam na wszelkie pytania, ja sam będę musiał teraz popracować trochę nad podsumowaniem wszystkiego od strony technicznej (pedeki, sprzęt, finanse, rozwój plotów pobocznych).

⚡
              0
              • GreKG Niedostępny
                GreKG Niedostępny
                GreK jako Raze „Switch” More

Ostatnio się trochę nudziłem, ale chętnie znowu pogram.

Co do deklaracji... Switch wraca do Slima, żeby mu tą aparaturę odłączyć. Zirytował go wyraźnie...

...albo jeszcze to przemyślę.

😱
                1
                • GladinG Niedostępny
                  GladinG Niedostępny
                  Gladin jako HiFi

W rzeczy samej gramy 8 miesięcy (pierwszy wpis na LI to 24 X).
                  Bazując na moim doświadczeniu w graniu i mistrzowaniu na forum, to akurat faktycznie taki okres czasu, gdy wypala się człowiek. Tak samo, jak w sesji na żywo po kilku godzinach graniach (u niektórych trzy godziny u niektórych sześć) ludziom też schodzi zapał.

Elegancko byłoby zamknąć sesję jako rozdział #1 czy podobnie i wystartować z rozdziałem drugim. Ew. z dorekrutowaniem. Ale łatwiej się mówi „nie zgłoszę się do drugiej części” niż „rezygnuję z grania w trwającej sesji”. Więc to ryzykowne zagranie.

Czy chcę grać dalej? 🤔

Mój entuzjazm jest umiarkowany, ale to raczej wynika z tego, że to CP a nie WH 😛

Ale HiFi ma jeszcze sporo niezałatwionych spraw, więc warto byłoby je załatwić.

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

GreKG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                  😱
                  2
                  • GladinG Gladin

W rzeczy samej gramy 8 miesięcy (pierwszy wpis na LI to 24 X).
                    Bazując na moim doświadczeniu w graniu i mistrzowaniu na forum, to akurat faktycznie taki okres czasu, gdy wypala się człowiek. Tak samo, jak w sesji na żywo po kilku godzinach graniach (u niektórych trzy godziny u niektórych sześć) ludziom też schodzi zapał.

Elegancko byłoby zamknąć sesję jako rozdział #1 czy podobnie i wystartować z rozdziałem drugim. Ew. z dorekrutowaniem. Ale łatwiej się mówi „nie zgłoszę się do drugiej części” niż „rezygnuję z grania w trwającej sesji”. Więc to ryzykowne zagranie.

Czy chcę grać dalej? 🤔

Mój entuzjazm jest umiarkowany, ale to raczej wynika z tego, że to CP a nie WH 😛

Ale HiFi ma jeszcze sporo niezałatwionych spraw, więc warto byłoby je załatwić.

GreKG Niedostępny
                    GreKG Niedostępny
                    GreK jako Raze „Switch” More

@Gladin napisał:

To niegłupie w sumie. Jeden ważny rozdział rzeczywiście zamknęliśmy. Łatwo by było tutaj wytłumaczyć zniknięcie kilku graczy jeśli ktoś by odpadł i pojawienie się nowych, gdyby była dorekrutka.
                    Ryzykowna rzecz ale...
                    ...ja w każdym razie na drugą część się piszę.

1
                    • NanatarN Niedostępny
                      NanatarN Niedostępny
                      Nanatar jako Artemida „Brazil” Torquemada

Na deklaracje fabularne z mojej strony trzeba zaczekać do piątku. Się wpierw zatroszczy, o Raze i facetów. Apteka, izotoniki, żarcie.

150$ to zdzierstwo za taksę. Cena citycar 2000$. No ale skoro takie stawki za przewóz i milczenie.

PD - chętnie.

Oczywiście, że gram dalej, skoro MG nie jest wypalony.
                      Wszystkich zachęcam.
                      Gladin, ukłon za konsekwentną grę mimo nie uczestniczenia w głównym wątku. No i jak sam napisałeś HIFI ma jeszcze tyle do zrobienia. Nie zachowuj się jak autor "Gry o tron".
                      Brazil techniki nie ogarnia. Nie wiem jak Mack.

Czas w grze, a w rozgrywce niemożliwie się rozjechał, niemniej tempo mamy dobre. Doba w kilka miesięcy, to nie wiem kiedy mamy się uczyć na strzelnicy. Coś mi się wydaje, że się to tempo utrzymamy. Szybko, cyberpunkowo, na krawędzi.

Lejfa na odchodne czule przytuliła, sprawdził się.
                      Można przenieść rozgrywkę dalej. Brazil ma na uwadze równie poważnie trening o 10.00, jak i spotkanie z Czakasami jak Hajfi zaplanuje. Z tyłu głowy zlecenie i w sumie to się jej z nim śpieszy, żeby domknąć.

No i będzie jak pisałem, będziemy się mierzyć z terminatorami wyposażeni w noże do PCV. 🇧🇷

1
                      • KetharianK Online
                        KetharianK Online
                        Obsługa Moderator

Tak, chociaż tempo pomiędzy grą ekipy ratunkowej oraz dwóch nieszczęśników spoza głównego nurtu bardzo się rozeszło i obaj mieli prawo się nudzić, to jednak generalnie tempo uważam za bardzo sprawne, bo sporo nam się udało rzeczy ogarnąć w świecie gry. A jeśli teraz spotlight przeskoczy na poniedziałkowe spotkanie z Brzytwiarzami to myślę, że HiFi będzie zachwycony tym, że ciężar narracji spadnie prosto na jego barki!

0
                        • MarrrtM Niedostępny
                          MarrrtM Niedostępny
                          Marrrt jako Shawn „Frog” Camara

Shawn gra dalej!

Tempo gry było super! Tempo fabuły... przyśpieszyłbym tę odsiecz w kilku momentach.

HiFi... nawet nie próbuj Gladin go wykręcać z ekipy:) Nie póki go Żaba nie zwiąże i nie zamknie na dzień cały;D

Ale nie będzie sam, - będą sobie leżeć razem ze Switchem! Bo Żaba tak samo potraktuje fixera na pierwszą wzmiankę o powrocie do Slima.

😂
                          1
                          • WilczyW Niedostępny
                            WilczyW Niedostępny
                            Wilczy jako Houston „Dingo” Dawn
                            napisał(a) ostatnio edytowany przez Wilczy

Gramy dalej - wierzę, że problemy naszej ekipy dopiero się zaczynają 🙂

Posta postaram się wrzucić do jutra. Co do deklaracji, to jeśli chodzi o zlecenie od innych nomadów, Dingo czeka na informacje (od, nomen omen, Slima, o czym jednak na razie chyba nie wie, jeśli dobrze zrozumiałem 😄 ). Chętnie spędzi czas pomagając w opiece nad Switchem (ale bardziej w stylu "skocz po żarcie", niż "podaj skalpel").

No i jeśli HiFi serio będzie chciał załatwić Brzytwiarzy przy transakcji to... Shawn będzie miał kolejną osobę do pilnowania 🙂 Bo Houston chętnie pomoże przygotować grunt. Wyobrażam sobie, że HiFi (czy może bardziej Leif?) planuje na nich coś w rodzaju pułapki, dobrze rozumiem, @gladin ? Jeśli tak, to Dingo chętnie przyczai się na pobliskim dachu z karabinem albo coś - ale najpierw rekonesans, taka mała niedzielna wycieczka...

2
                            • KetharianK Online
                              KetharianK Online
                              Obsługa Moderator

Jeśli Houston byłby zainteresowany udziałem w zasadzce na Brzytwiarzy, zrobienie wspólnego rekonesansu z HiFi w niedzielę byłoby naprawdę niezłym pomysłem. I dodam jeszcze, że sklepy sieci „2nd Amendment” są otwarte 24/7 jakby Dingo doszedł do wniosku, że chciałby dokupić celownik optyczny do swojego karabinu.

Wracając do przerwanej rozmowy z Leifem, ten nadal pozostaje pozytywnie nastawiony do wspólnego odblokowania i opylenia wszczepów po Carlosie, może być u HiFi po śniadaniu, więc ta akcja plus rekonesans w Northside to już całkiem intensywny plan działania dla drużynowego technika.

Shawn deklarował już wcześniej, że w niedzielę go nie będzie w H10, bo ma sprawy rodzinne do ogarnięcia - zakładam, że ten plan pozostaje w mocy.

Switch został solidnie poobijany i wygląda okropnie z tą dziurą po straconym cyberoku, ale fabularnie przyjmuję, że dostał plastry przeciwbólowe i środki pobudzające, więc dla celów fabuły może już normalnie funkcjonować.

♥
                              2

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                              Odpowiedz
                              • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                              Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                              • Najpierw najstarsze
                              • Najpierw najnowsze
                              • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.