Krzyk Pustki
-
hej - jak cos to przyspieszylem swojego posta do tlumaczenia formacji przed śluzą. Nie będzie mnie teraz chwile wiec wole ubiec i nie opóźniać ;). W razie czego edytuje.
-
Hej, jadę na niecały tydzień urlopu i nie będę mieć możliwości odpisywać. Proszę o npctowanie mojej postaci do wtorku.
-
@davy-knee , jako że ta sesja jest pomyślana jako jednostrzał i teoretycznie ma się rozegrać w przedziale 48h czasu świata gry, nie przewidywałem przydzielania PD, ewentualnie jednorazowo na zakończenie sesji.
@piołun , dziękuję za info, życzę udanego urlopu!
@beetle , nie ma problemu z nadpisaniem akcji do przodu, dzięki za info o absencji (daj jeszcze proszę znać, do kiedy plus minus by Cię nie było, nawet w przybliżeniu).
-
bede od wtorku

-
Udanego urlopu (o ile to urlop, a nie wyjazd służbowy) i nie trać nawet na chwilę czujności, bo obcy mogą się czaić wszędzie, nawet w tramwaju albo Biedronce! Trzymaj się z dala od szybów wentylacyjnych!
Akcja przeniosła się już pod kolejną śluzę, ale ja w ramach retrospekcji wrzucę jeszcze małą scenę z mostka, gdzie Nadia podzieli się z Wami garścią spostrzeżeń wyniesionych z oględzin zdjęć z oblotu tendera - nie wpłynie to w żaden sposób na bieżący rozwój fabuły, a jedynie zapewnię Wam pare dodatkowych informacji.
-
Wyskoczył mi niezapowiedziany, tygodniowy urlop. Będę zaglądać w miarę możliwości.
-
Zakładam ze Adam bedzie szedł przodem ze światłem i miernikiem a także detektorem ruchu.
Jesli tak to poproszę o jakis opis pierwszej lokacji do której wejdziemy żebym mogl odpowiednio napisać post -
Aktualny rzut taktyczny
Przepraszam, że wrzucam komentarze dzień później niż fabularkę, ale jakoś tak zabrakło mi wczoraj niespodziewanie czasu. Sprawy mają się następująco: Nadia jest niemal w stu procentach pewna, że Bleinert zniszczył Wallandera za pomocą rakietowej salwy. Sądzi też, że z drugiego statku przeładowano na pierwszy ładunek ekstremalnie silnego kwasu, który uległ rozszczelnieniu i spowodował strukturalne uszkodzenia tendera (dziura w burcie o rozmiarach trzy na trzy metry ma być tego najlepszym dowodem). Jej ostatnią sugestią jest zwiększenie liczebności ekipy ratunkowej i jako MG jestem skłonny poprzeć zdanie Nadii - im więcej oczu na pokładzie Bleinerta, tym bardziej będziecie bezpieczni (ale finalna decyzja należy do kapitana). Co istotne, wybierając oryginalny skład Hannigan postawił m.in. na O’Collana, a Nadia zasugerowała jego zamianę na parę Siergieja i Eliasa, ale jako MG nie chciałbym psuć zabawy graczowi, więc jeśli @marrrt zdecyduje, że pilot pozostaje w składzie ekspedycji (wojskowa przeszłość Davy’ego i znajomość wojskowych okrętów może Wam bardzo pomóc w eksploracji), Nadia poradzi sobie bez problemu z bezpośrednia kontrolą Kardashiana tak długo jak nie będzie musiała zrzucać cum holowniczych i rozpoczynać gwałtownych manewrów (czego nie przewiduję).
@GreK zadeklarował wcześniej chęć przeszukania raz jeszcze kapsuły i chociaż nie znalazłem czasu na stworzenie opisu fabularnego tej akcji, spieszę z informacją tutaj, że nie znalazł nic nowego i interesującego oprócz militarnej ciekawostki jaką są dwie łuski znalezione wśród całego tego mosiądzu jaki wala się po podłodze różniące się kalibrem od pozostałych - może to mieć znaczenie, gdyby Siergiej zbierał na przykład łuski, bo wtedy miałby dwa różne egzemplarze do kolekcji.
Kiedy poznam finalny skład ekspedycji, przygotuję fabularkę poświęconą przejściu na pokład zaopatrzeniowca, z uwzględnieniem wcześniejszej deklaracji @macabra78 o sposobie działania Adama na szpicy.
-
Aktualny rzut taktyczny
Przepraszam, że wrzucam komentarze dzień później niż fabularkę, ale jakoś tak zabrakło mi wczoraj niespodziewanie czasu. Sprawy mają się następująco: Nadia jest niemal w stu procentach pewna, że Bleinert zniszczył Wallandera za pomocą rakietowej salwy. Sądzi też, że z drugiego statku przeładowano na pierwszy ładunek ekstremalnie silnego kwasu, który uległ rozszczelnieniu i spowodował strukturalne uszkodzenia tendera (dziura w burcie o rozmiarach trzy na trzy metry ma być tego najlepszym dowodem). Jej ostatnią sugestią jest zwiększenie liczebności ekipy ratunkowej i jako MG jestem skłonny poprzeć zdanie Nadii - im więcej oczu na pokładzie Bleinerta, tym bardziej będziecie bezpieczni (ale finalna decyzja należy do kapitana). Co istotne, wybierając oryginalny skład Hannigan postawił m.in. na O’Collana, a Nadia zasugerowała jego zamianę na parę Siergieja i Eliasa, ale jako MG nie chciałbym psuć zabawy graczowi, więc jeśli @marrrt zdecyduje, że pilot pozostaje w składzie ekspedycji (wojskowa przeszłość Davy’ego i znajomość wojskowych okrętów może Wam bardzo pomóc w eksploracji), Nadia poradzi sobie bez problemu z bezpośrednia kontrolą Kardashiana tak długo jak nie będzie musiała zrzucać cum holowniczych i rozpoczynać gwałtownych manewrów (czego nie przewiduję).
@GreK zadeklarował wcześniej chęć przeszukania raz jeszcze kapsuły i chociaż nie znalazłem czasu na stworzenie opisu fabularnego tej akcji, spieszę z informacją tutaj, że nie znalazł nic nowego i interesującego oprócz militarnej ciekawostki jaką są dwie łuski znalezione wśród całego tego mosiądzu jaki wala się po podłodze różniące się kalibrem od pozostałych - może to mieć znaczenie, gdyby Siergiej zbierał na przykład łuski, bo wtedy miałby dwa różne egzemplarze do kolekcji.
Kiedy poznam finalny skład ekspedycji, przygotuję fabularkę poświęconą przejściu na pokład zaopatrzeniowca, z uwzględnieniem wcześniejszej deklaracji @macabra78 o sposobie działania Adama na szpicy.
nie znalazł nic nowego i interesującego oprócz militarnej ciekawostki jaką są dwie łuski znalezione wśród całego tego mosiądzu jaki wala się po podłodze różniące się kalibrem od pozostałych
Z tym znaleziskiem na pewno uda się do Holta. @beetle , jestem obecnie na wakacjach, więc nie dam nic radę wstawić ale możesz śmiało dodać do swojego posta.
-
-
Hej,
Zostawiam decyzję o dołączeniu do grupy ratunkowej do indywidualnej decyzji Sadzy i Eliasa. Trochę to może namieszać w poście Beetle'a niestety, ale to wina MG!:) -
Jeśli naprawdę zechcesz zawracać głowę Holta tak mało istotnym detalem to dojdzie on do wniosku, że są to łuski po nabojach pistoletowych, ale samego pistoletu nikt z Was w kapsule nie znalazł.
są to łuski po nabojach pistoletowych, ale samego pistoletu nikt z Was w kapsule nie znalazł.
Skoro tak, to Sadza pójdzie z tą informacją do kapitana. Niech Stary sam stwierdzi czy na tą okoliczność nie trzeba "dopytać" więźnia. Ktoś do nich strzelał nim zamknęli kapsułę?
Jeśli kapitan chce mieć Sadzę ze sobą. To owszem. Pójdzie.
-
Wróciłem z urlopu. Po przerwie trudno mi się było wbić, ale mam nadzieje, że wyszło naturalnie. Jak coś to mówcie.
Pytanko do @marrrt oraz @ketharian w sprawie zaległego doca. Mogę go uzupełnić retrospektycjnie po części, którą rozpisał marrrt, czy za bardzo odpłynelśmy w fabule?
-
Jak dla mnie retrospekcja spoko.
-
-
Davy chce zostać. Broń mam, biorę jeszcze SSDD - urządzonko, do grzebania w elektronice - tak na wszelki wypadek. Gdy ekipa wyruszy, chciałbym być na mostku:
- pracować z Nadią nad możliwością transportu obu statków
- monitorować biometrię + ew. feed z ekipy
- zamknąć na 4 spusty więźnia - dać mu wody, i niech se leży i czeka na powrót ekipy
- La Fey też bym "poprosił" by ze względu na okoliczności nie kręciła się po statku i czekała na powrót ekipy
- zabezpieczyć mostek i śluzy statku - tak na wszelki wypadek
-
To tak na szybko jeszcze trzy grosze od Sadzy.
- chciałby przycisnąć soldatika co do łusek znalezionych w kapsule
- nie podoba mu się nowy skład abordażowy
- finalnie podporządkuje się decyzji kapitana
-
Na takie dictum, kapitan bierze Sadzę i Crowe'a do abordażu. Davy zostaje. Trzeba być konkretnym Siergiej:)
-
Aktualny stan taktyczny
Zanim ekipa abordażowa wejdzie na pokład Bleinerta, musimy jeszcze dopiąć wątek pistoletowych łusek znalezionych przez Sądzę w kapsule - @marrrt , chcesz wrócić do ambulatorium i docisnąć rozbitka (jeśli tak, to kim i jak, poproszę od razu gotowe przykłady pytań) czy wolisz przerobić ten temat po zakończeniu misji ratunkowej, gdy już wrócicie z powrotem na kombajn?
Skład ekipy jest w takim razie znany, to Hannigan, Holt, Kalashnikov, Crowe, Gleeson i Adam. O’Collan i Volkova pozostają na zamkniętym mostku, pasażerowie otrzymują zalecenie pozostania w swoich kabinach. Czy to się zgadza?
Ekipa abordażowa - Holt jest uzbrojony po zęby, kto jeszcze oprócz niego zabiera oręż typu śmiercionośnego? (do tej kategorii zaliczam też gwoździarki/boltownice z warsztatu na kombajnie).
Ja zabieram się za pisanie sceny abordażu, a Wy dajcie feedback odnośnie powyższych pytań.
-
Nie wykluczam też dzikiego pasażera w ekipie w postaci archeologa!
Jeśli chodzi o Purcella to kapitan przychyli się do rewelacji Sadzy i zapyta więźnia (który już powinien zdążyć poczuć się jak więzień) o te łuski. Towarzysze przesłuchania są dowolni. To nie tajemnica.
Tylko mały update. Jeśli żołnierz nie zechce wyjaśnić, albo zrobi to nieprzekonująco, kapitan oznajmi, że żołnierz jest oskarżony o morderstwo, napaść na cywilnych pracowników w trakcie niesienia pomocy i zostanie wprowadzony kriosen przez Adama i wybodzony dopiero na Borodino. Ze skutkiem natychmiastowym.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się