Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Sharn: Mrocznymi Ścieżkami
-
Buffy Incantera to: Size Change z Alteration, Improved Haste z Time, poza tym debuff z Death (Curse), który będzie dobry na bossów, jeśli tacy się znajdą. Mam także sprzęt z Healing Pack i Hero's Pack, którymi w miarę zapotrzebowania się podzielę

-
Powinniśmy się spodziewać bardzo taktycznej walki, która nie wybacza błędów?
-
Grałem u Sinda dwie sesje i walki są wymagające, ale mogę potwierdzić, że popełniałem w nich błędy (nieraz głupie, czy wynikłe z niedoczytania zdolności) i przeżyliśmy =p
Choć jedno Nat20 sprawiło, że BBE zwiał, zamiast trafić do niewoli i na osąd XD
Ale to osobny temat =p -
Na pewno jestem zwolennikiem taktycznej walki, ale nie uważam się za sadystę

Zwykle pierwsze potyczki w sesji używam po to, żeby skalibrować następne pod kątem poziomu wyzwania. -
Ja tylko melduję, że ode mnie też poszło zgłoszenie

-
Ostatni dzień na dosyłanie zgłoszeń! Na ten moment dostałem osiem kart, ale jeszcze dzisiaj jest szansa na wysłanie swojej
Potem akceptuję już tylko korekty i drobne zmiany w mechanice/fabule.
Wyniki ogłoszę w ciągu paru dni, a wystartujemy pewnie dopiero pod koniec miesiąca. -
Pewnie niejedna osoba odpadła przez mechanikę. Więc wynik bardzo dobry.
-
Co do mechaniki, to zaskakuje mnie odpadanie przez nią. Jako noob Pathfindera uważam core Sfer za dużo łatwiejsze od standardu Pathfindera, są one logiczniejsze od zaklęć, łatwiejsze do zapamiętania, a i walką imho jest to prostsze od jakiś dziwnych kombinacji z combat feats.
SoG uważam za relatywnie skomplikowany, jeśli ktoś chce go użyć. -
Co do mechaniki, to zaskakuje mnie odpadanie przez nią. Jako noob Pathfindera uważam core Sfer za dużo łatwiejsze od standardu Pathfindera, są one logiczniejsze od zaklęć, łatwiejsze do zapamiętania, a i walką imho jest to prostsze od jakiś dziwnych kombinacji z combat feats.
SoG uważam za relatywnie skomplikowany, jeśli ktoś chce go użyć.@JhnW hehe, powiedział człowiek który na discordzie pyta czy już znam jego pana i władcę Sfery XD
Co powiedzieć, nowe wymaga czasu, tu mamy R do nowego świata (nie znam Sharn i jedynie ogólnikowo Eberron) oraz do nowej mechaniki, więc same nowości i zabrakło uporu by się odpowiednio szybko z nimi zapoznać. -
Nie chodzi o trudność, tylko czasochłonność tworzenia karty postaci oraz ilość informacji do przyswojenia i zapamiętania na temat swojej postaci (tworząc postać na 5 poziomie miałam prawie całą zakładę "Feats / Class Features / Abilities" zapełnioną). Dla początkujących to nie jest niski próg wejścia.
-
No, jak się porwało na złożone klasy to prawda, one są, co za niespodzianka, złożone. Brakuje chyba czegoś w rodzaju wyszczególnionych klas na początek takich jak np. Elementalist. Bo niestety dwie główne klasy czyli Incanter i Conscript nie są zbyt proste.
-
Okej, parę dni minęło, czas na trudną decyzję. Do sesji dostają się (w kolejności losowej):
Arvee
Stalowy
Zaalos
Santorine
MiRaaz
TomBurgle
Pozostałym dziękuję za zgłoszenia - nie spodziewałem się takiego odzewu i ciężko mi było cokolwiek odrzucić. Dobrze widzieć ruch na forum, a sądząc po dyskusji powyżej, może będą chętni na jakieś sferowe warsztaty?Sesję rozpoczniemy najpewniej w okolicach majówki, wątek komentarzy stworzę wcześniej.
-
Dzięki wielkie za możliwość wzięcia udziału w rekrutacji i pomoc przy KP. Mi się na pewno warsztaty przydadzą
bawcie się dobrze. -
Gratuluję wszystkim którym się udało i wszystkim którzy włożyli trud żeby zapoznać się z systemem. Do zobaczenia w grach!