Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Rekrutacje
  3. Archiwum
  4. Mój dom murem podzielony [Glina]

Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.

Mój dom murem podzielony [Glina]

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Archiwum
17 Posty 7 Uczestników 243 Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • KetharianK Ketharian

Źle sformułowałem swoje pytanie, przepraszam. Chodziło mi właśnie o prezentację własnej osoby, kilka słów wprowadzenia. Gros pierwszych userów na Rolltelling to migranci z LastInn, nowe nicki z automatu budzą w nas podekscytowanie, bo „świeża krew” jest na wagę złota. Trzymam kciuki za powodzenie Twojej rekrutacji.

GordianG Niedostępny
    GordianG Niedostępny
    Gordian
    napisał ostatnio edytowany przez

@Ketharian Ja jestem z LastInn, tylko mało aktywny tam byłem 😉 bardziej czytałem co się tam dzieje, niż cokolwiek więcej.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    2
    • Arthur FleckA Niedostępny
      Arthur FleckA Niedostępny
      Arthur Fleck

Mam podręcznik do "Gliny" a chciałbym w to kiedyś zagrać, ale trudny historyczny setting tej sesji mnie trochę odstrasza. Z drugiej strony daje szansę na stworzenie mocnej kreacji na miarę Gebelsa z "Pitbulla" albo komisarza Gajewskiego z (nomen omen) "Gliny". Ciężkie granie, połamani przez życie ludzie z krwi i kości to coś co mi w duszy gra, więc rekrutacja kusi. Wstępnie jestem zainteresowany, ale jeszcze nie deklaruję nic ostatecznie.

GordianG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      1
      • GordianG Gordian

@Ketharian Nie bardzo rozumiem, czy o to akurat chodzi, ale rolą mistrza gry będzie tutaj opisywanie sytuacji wyjściowej, odgrywanie NPC-ów, reagowanie na działania graczy, wprowadzanie nowych rzeczy do gry, coś w tym rodzaju. A o sobie... Jestem Gordian, gram i prowadzę od środkowej podstawówki, czyli tak mniej więcej od 20 lat. Z wykształcenia i zawodu jestem historykiem, co widać w moich erpegach, do których często wprowadzam historyczne elementy lub całość opieram na historii (czego mi ogólnie strasznie w erpegówku brakuje - przecież to kopalnia motywów, naprawdę nie trzeba robić kolejnych generycznych scenariuszy fantasy polegających z grubsza na tym samym). Bardzo lubię roleplay, "klimacenie" i wątki siadające na emocje.

WiredW Niedostępny
        WiredW Niedostępny
        Wired

@Gordian napisał w Mój dom murem podzielony [Glina]:

Z wykształcenia i zawodu jestem historykiem

Specjalista w jakim okresie historii? 🙂
        Zawodowo co robisz jeśli mogę zapytać? Ciekawy jestem bo mam kolegę z liceum po historii (mediewista), ale kompletnie zawodowo odszedł od wykształcenia bo ciężko z robotą było u niego.

0
        • Arthur FleckA Arthur Fleck

Mam podręcznik do "Gliny" a chciałbym w to kiedyś zagrać, ale trudny historyczny setting tej sesji mnie trochę odstrasza. Z drugiej strony daje szansę na stworzenie mocnej kreacji na miarę Gebelsa z "Pitbulla" albo komisarza Gajewskiego z (nomen omen) "Gliny". Ciężkie granie, połamani przez życie ludzie z krwi i kości to coś co mi w duszy gra, więc rekrutacja kusi. Wstępnie jestem zainteresowany, ale jeszcze nie deklaruję nic ostatecznie.

GordianG Niedostępny
          GordianG Niedostępny
          Gordian

@Arthur-Fleck raczej nie ma się czego bać 😉 tak jak pisałem - wystarczy taka zwykła, "szkolna" wiedza o XX wieku, żadnych szczegółów. Po prostu trudno by było grać w to z kimś, kto nie wie np. co to było NSDAP. Ze stworzeniem postaci mogę pomóc 😉

0
          • WiredW Wired

Z wykształcenia i zawodu jestem historykiem

Specjalista w jakim okresie historii? 🙂
            Zawodowo co robisz jeśli mogę zapytać? Ciekawy jestem bo mam kolegę z liceum po historii (mediewista), ale kompletnie zawodowo odszedł od wykształcenia bo ciężko z robotą było u niego.

GordianG Niedostępny
            GordianG Niedostępny
            Gordian

@Wired chwilowo katuję polską młodzież 😅 ale nie wiem, ile jeszcze będę w tym zawodzie pracował (choć akurat u mnie pieniądze są dosyć dobre). A moja specjalność to "akurat to, co mnie w danej chwili zainteresuje" xD Serio, ja naprawdę potrafię skakać z kwiatka na kwiatek jeśli chodzi o epoki i część świata. Czytam, co mi wpadnie w ręce i tym się akurat zainteresuję. Tę kampanię też napisałem m. in. pod wpływem niedawno przeczytanej książki o NRD. Natomiast od skończenia studiów nie "badam" historii, akurat to nigdy mnie nie jarało. Magisterkę napisałem z kształtowania się włoskiej tożsamości narodowej na południu Włoch. Niby obroniłem się na 5, ale sam sobie takiej oceny na pewno bym nie dał 😅

0
            • ZellZ Online
              ZellZ Online
              Zell
              Moderator Obsługa

Kusi. Szczerze szkoła całkowicie pomijała co się działo w Niemczech, a jedynie, że były podzielone I to było wszystko czego się dowiedziałam. Dopiero teraz de facto uczę się historii sama. 🙄 Ale sesja to dobry motywator. Niestety pierwsze słyszę, że taki system istnieje, więc muszę poszukać czym jest.

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

1
              • JhnWJ Online
                JhnWJ Online
                JhnW
                Administrator Obsługa Developer

Tytuł wzięty z piosenki Kultu, mam rację? 😉 To tylko 😄 Niestety się nie zgłoszę, za mało slotów na sesje, ale wygląda interesująco.

1
                • ZellZ Zell

Kusi. Szczerze szkoła całkowicie pomijała co się działo w Niemczech, a jedynie, że były podzielone I to było wszystko czego się dowiedziałam. Dopiero teraz de facto uczę się historii sama. 🙄 Ale sesja to dobry motywator. Niestety pierwsze słyszę, że taki system istnieje, więc muszę poszukać czym jest.

GordianG Niedostępny
                  GordianG Niedostępny
                  Gordian

@Zell I generalnie tyle wystarczy, jeśli chodzi o historię 😉 Natomiast system to odgrywanie "życia" policjantów, którym życie prywatne i zawodowe mocno się ze sobą mieszają. Zapraszam 😉

@jhnw Owszem 😉

Arthur FleckA 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                  3
                  • GordianG Gordian

@Zell I generalnie tyle wystarczy, jeśli chodzi o historię 😉 Natomiast system to odgrywanie "życia" policjantów, którym życie prywatne i zawodowe mocno się ze sobą mieszają. Zapraszam 😉

@jhnw Owszem 😉

Arthur Fleck

Natomiast system to odgrywanie "życia" policjantów, którym życie prywatne i zawodowe mocno się ze sobą mieszają.

I to jest coś mnie ostatecznie kupuje. Takie ambitne granie na wielu poziomach, gdzie można zbudować pełnokrwistego bohatera. Od razu ostrzegam, że nie wykluczam grania ex-nazistą, który tak jak Hans Landa w "Bękartach wojny" był wyborowym i skutecznym śledczym na usługach III Rzeszy, ale na razie to jedna z opcji 😉 Tak czy inaczej możesz mnie uwzględnić na liście chętnych. Kartę postaram się wysłać w tym tygodniu. W podręczniku "Gliny" widziałem że poszczególne archetypy mają już przydzielone polskie stopnie policyjne. Jak to robimy dla ich niemieckich odpowiedników z czasów Zimnej Wojny?

GordianG JohnyTRSJ 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź
                    1
                    • ZellZ Online
                      ZellZ Online
                      Zell
                      Moderator Obsługa

To mnie też możesz uwzględnić. Jeszcze poderka nie widziałam, jakby co.

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

0

Natomiast system to odgrywanie "życia" policjantów, którym życie prywatne i zawodowe mocno się ze sobą mieszają.

I to jest coś mnie ostatecznie kupuje. Takie ambitne granie na wielu poziomach, gdzie można zbudować pełnokrwistego bohatera. Od razu ostrzegam, że nie wykluczam grania ex-nazistą, który tak jak Hans Landa w "Bękartach wojny" był wyborowym i skutecznym śledczym na usługach III Rzeszy, ale na razie to jedna z opcji 😉 Tak czy inaczej możesz mnie uwzględnić na liście chętnych. Kartę postaram się wysłać w tym tygodniu. W podręczniku "Gliny" widziałem że poszczególne archetypy mają już przydzielone polskie stopnie policyjne. Jak to robimy dla ich niemieckich odpowiedników z czasów Zimnej Wojny?

GordianG Niedostępny
                        GordianG Niedostępny
                        Gordian

@Arthur-Fleck oczywiście, taka postać byłaby super, tylko w backgroundzie trzeba by też uwzględnić jak się prześlizgnął przez denazyfikację. A co do stopni, to rozpiszę cały poradnik świata przedstawionego. Roboczo możesz sobie dopisać polski stopień.

1
                        • ZellZ Zell

To mnie też możesz uwzględnić. Jeszcze poderka nie widziałam, jakby co.

GordianG Niedostępny
                          GordianG Niedostępny
                          Gordian

@Zell jasne, dzięki za zgłoszenie 😉 poderek nie jest konieczny, pomogę przy tworzeniu postaci

0

JohnyTRSJ Niedostępny
                            JohnyTRSJ Niedostępny
                            JohnyTRS

@Arthur-Fleck

Od razu ostrzegam, że nie wykluczam grania ex-nazistą,

Ewentualnie przemyśl jeszcze może byłego agenta Abwehry, nie musiał być oficjalnie związany z SS i NSDAP, przez co łatwiej mu było się prześlizgnąć.

178.255.46.143
                            Pan Psuj
                            Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

2
                            • ZellZ Zell przeniósł ten temat z Rekrutacje dnia
                            Odpowiedz
                            • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                            Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                            • Najpierw najstarsze
                            • Najpierw najnowsze
                            • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.