Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Rekrutacje
  3. Archiwum
  4. [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja)

[ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja)

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Archiwum
alien
101 Posty 15 Uczestników 1.2k Wyświetlenia 2 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • Macabra78M Macabra78

https://avp.fandom.com/wiki/USCSS_Cronus

Myślę ze ten model sie nada na pasazerski

WiredW Niedostępny
    WiredW Niedostępny
    Wired
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

@Macabra78 napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):

https://avp.fandom.com/wiki/USCSS_Cronus

Myślę ze ten model sie nada na pasazerski

Tego nie możemy, to statek naukowy klasy Heliades. Taki sam jak sławny USCSS Prometheus z filmu Obcy: Przymierze 🙂
    Mamy do wyboru od MG: kombajn górniczy, holownik głębokiej przestrzeni, frachtowiec, statek złomiarski.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • WiredW Niedostępny
      WiredW Niedostępny
      Wired
      napisał(a) ostatnio edytowany przez Wired

Co do bander, to wygląda na to (@ketharian popraw mnie jak coś, bo raczkuje w systemie), że mamy do wyboru

image.png

AI mi wypluło takie porównanie:
      image.png

Z tego najciekawszy wydaje się ICSC, jest to konsorcjum światów które uniezależniły się od rządów i ogłosiły niepodległość. Stając się tym samym rajem podatkowym i tworząc niezwykłą niszę. Nie uwolniło ich to jednak od wpływów gospodarczych korporacji. Obecnie rządzi nimi zarząd składający się z dyrektorów największych korporacji i przedstawiciela/i niezależnych światów.
      Z jednej strony są objęci sankcjami przez największe gospodarki świata jak UA i 3WE, z drugiej poprzez wpływy korporacji mają wpływ na swoich przeciwników politycznych (i vice versa) i mogą z otwartymi rękami przyjmować różnych dysydentów z każdej politycznej strony. Daje to cudny polityczny mix, no i kto lepiej zna obrzeża galaktyki i opuszczone światy niż Ci co mieszkają najbliżej nich? 😄

0
      • Macabra78M Online
        Macabra78M Online
        Macabra78

Tradycyjne jednostki pewnie maja z 7 komór hibernacyjnych.
        Zakładając ze medyk pokładowy to cześć wyposażenia statku zapewne jest to syntetyk który chyba nie musi sie kłaść do komory.
        Wiec w najgorszym razie mamy mamy 7 ludzi do zabrania plus Nexus -9

WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
        0
        • Macabra78M Macabra78

Tradycyjne jednostki pewnie maja z 7 komór hibernacyjnych.
          Zakładając ze medyk pokładowy to cześć wyposażenia statku zapewne jest to syntetyk który chyba nie musi sie kłaść do komory.
          Wiec w najgorszym razie mamy mamy 7 ludzi do zabrania plus Nexus -9

WiredW Niedostępny
          WiredW Niedostępny
          Wired

@Macabra78 poza tymi do transportu ludzi to z tego co widzę mają Cryo-Deck II, który pomieści do 10 osób, choć byłoby zabawnie gdyby MG nam dał taki na styk i któryś by się popsuł 🙂

Więcej nie piszę, bo sporo tematów. Pochwalę się jedynie że znalazłem sobie fotkę dla pilota 😄
          text alternatywny

0
          • PiołunP Niedostępny
            PiołunP Niedostępny
            Piołun

Zapoznaje się z podręcznikiem powoli, ale fajne podsumowania zestawiłeś @wired . Wielce pomocne. Co do rodzaju statku to jestem za opcją 1B lub 2. Co do wyboru "bandery" jak to zgrabnie ująłeś, wybrałbym United States Commercial Starship z opcją Commercial lub zaproponowany przez ciebie ICSC.

Pytanie do Awatarów? Wybieramy zdjęcia czy grafiki? Czy nie ma to dla Matki Gry żadnego znaczenia? 🙂

GreKG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
            0
            • GladinG Gladin

@Marika napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):

Po 23 godzinach

Mnie się wydaje, że to poniżej 19 godzin było nawet...
              Gdyby ktoś zaglądał tutaj raz dziennie przy porannej kawie między 7:00 a 11:00 to nie miał żadnych szans się zgłosić...

GreKG Niedostępny
              GreKG Niedostępny
              GreK

@Gladin napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):

@Marika napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):

Po 23 godzinach

Mnie się wydaje, że to poniżej 19 godzin było nawet...
              Gdyby ktoś zaglądał tutaj raz dziennie przy porannej kawie między 7:00 a 11:00 to nie miał żadnych szans się zgłosić...

Nie rozumiem w ogóle tego ograniczenia do 7 osób. Dobrze pamiętam slashery Armiela na LI gdzie zaczynało nawet kilkadziesiąt osób. Po pierwszych dwóch turach już nie było tłoku.

😉

0
              • PiołunP Piołun

Zapoznaje się z podręcznikiem powoli, ale fajne podsumowania zestawiłeś @wired . Wielce pomocne. Co do rodzaju statku to jestem za opcją 1B lub 2. Co do wyboru "bandery" jak to zgrabnie ująłeś, wybrałbym United States Commercial Starship z opcją Commercial lub zaproponowany przez ciebie ICSC.

Pytanie do Awatarów? Wybieramy zdjęcia czy grafiki? Czy nie ma to dla Matki Gry żadnego znaczenia? 🙂

GreKG Niedostępny
                GreKG Niedostępny
                GreK

@Piołun napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):

Co do wyboru "bandery" jak to zgrabnie ująłeś, wybrałbym United States Commercial Starship z opcją Commercial lub zaproponowany przez ciebie ICSC.

Mojej postaci najbardziej pasuje UPP. Wykorzystana jednostka pracująca w kołchozie, wypluta przez system gdy była juz nieprzydatna. Ale może latać pod inną banderą. Porzucił socjalizm. Emigrował.

Dzięki @wired za podrzucenie linków.

0
                • GladinG Niedostępny
                  GladinG Niedostępny
                  Gladin

Przy takim zainteresowaniu aż się prosi, by ktoś odpalił drugą sesję Aliena.

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

1
                  • PiołunP Niedostępny
                    PiołunP Niedostępny
                    Piołun

Oki, przemyślałem koncept i wykoncypowałem sobie takie indywiduum. Podzielę się, by reszta miała świadomość, w co poszedłem. Zdecydowałem się na koncept al'a zdjęciowy, jeśli chodzi o awatara, bo AI dość zręcznie tworzy też takie ilustracje. Zawsze można przerobić.

text alternatywny

Opis postaci:

Elias Crowe. Korporacyjna medycyna poskładała go skutecznie, ale bez większej troski o estetykę. Jest naukowcem pokładowym, specjalistą od toksykologii atmosferycznej, filtracji i skażeń w zamkniętych obiegach, oraz z grubsza od tego, czym załoga oddycha, co pije itd. Nosi zużyty, przybrudzony kitel narzucony na robocze ubranie, ma diagnostyczną nakładkę przy oku (efekt wypadku podczas jednej z wcześniejszych prac, bardziej dla klimatu niż jakichś korzyści fabularno-mechanicznych). Kieszenie ma wypchane fiolkami i próbnikami, ale prawdziwym skarbem wśród jego menażek jest piersiówka z własnym destylatem wyskokowym (mocna inspiracja kawką z prądem z Alien Resurrection, czyli zabarwiona kwasem akumulatorowym dla koloru 😉 ). Pali syntetyczne papierosy w ilości stanowczo zbyt dużo jak na człowieka, który zawodowo zajmuje się jakością powietrza (i który ma też implant wspomagający tchawicę wszczepiony po raku krtani powstałym od tychże fajeczek). Charakterny. Cyniczny. Kompetenty naukowiec.

Pewnie nie pożyje długo podczas tej przygody, ale na pewno wprowadzi trochę klimatu do gry 😉 Teraz trzeba przycupnąć i pochylić się nad mechaniczną częścią zgłoszenia.

3
                    • KetharianK Online
                      KetharianK Online
                      Ketharian
                      Obsługa Moderator

Rozwinięcie tematu frakcji do wyboru

Chciałbym na tym etapie nie wchodzić zbyt głęboko w kwestie polityczne, nie będzie nam to w tym momencie jeszcze niezbędne. Chciałbym wiedzieć, do której frakcji z niżej wymienionych chcielibyście przynależeć i tylko tyle, bez głębszego drążenia tematu.

Frakcje główne w tym settingu to The United Americas (skupiające całość państw Ameryki Północnej i Południowej), 3-World Empire (konglomerat Zjednoczonego Królestwa, Japonii, Indii i kilku mniejszych państw azjatyckich i afrykańskich, choćby Kenii), The Union of Progressive Peoples (blok polityczny skupiający Rosję, Chiny, Wietnam, państwa Europy Centralnej oraz wybiórczo Zachodniej (na przykład Hiszpanię). Nie są to nowe superpaństwa, tylko związki na podobieństwo Unii Europejskiej, gdzie obywatele wciąż posiadają normalne paszporty swoich państw, ale ze względu na tarcia dyplomatyczne i gospodarcze nie mogą całkowicie swobodnie przemieszczać się pomiędzy tymi trzema strefami wpływów. Te trzy frakcje intensywnie kolonizują coraz dalej położone od Ziemi systemy, ale są niemal całkowicie uzależnione od korporacji, które umożliwiły im wyruszenie w kosmos, dlatego korupcja polityczna stawała się w 2183 znormalizowanym elementem życia codziennego.

Istnieje jeszcze jeden twór gospodarczo-polityczny, który nie podlega jurysdykcji żadnej z trzech głównych - The Independent Core System Colonies. Są to układy skolonizowane na samym początku ludzkiej ekspansji w kosmos w ramach inicjatyw sfinansowanych ze źródeł prywatnych. Korporacje takie jak choćby Weyland-Yutani zdołały w ten sposób uchwycić prywatne przyczółki w bezpośrednim sąsiedztwu Ziemi, a następnie wykorzystały praktyczny brak legislacji dla kolonizacji gwiezdnej, aby uczynić z tych systemów prywatne kolonie korporacyjne wyjęte spod prawa międzynarodowego (co sprawiło, że światy te stały się mokrym snem typowych kapitalistycznych oligarchów).

Oczywiście ludzie mogą przemieszczać się pomiędzy frakcjami, ale z różnego rodzaju utrudnieniami (w powieściach od Titan Books są Amerykanie pracujący na zlecenie Iranu czy Australijczycy na żołdzie Chińczyków), ale w wielu przypadkach nieodzowne są wizy, dodatkowe pozwolenia czy screening ze strony służb bezpieczeństwa danej frakcji.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

0
                      • KetharianK Ketharian

Rozwinięcie tematu frakcji do wyboru

Chciałbym na tym etapie nie wchodzić zbyt głęboko w kwestie polityczne, nie będzie nam to w tym momencie jeszcze niezbędne. Chciałbym wiedzieć, do której frakcji z niżej wymienionych chcielibyście przynależeć i tylko tyle, bez głębszego drążenia tematu.

Frakcje główne w tym settingu to The United Americas (skupiające całość państw Ameryki Północnej i Południowej), 3-World Empire (konglomerat Zjednoczonego Królestwa, Japonii, Indii i kilku mniejszych państw azjatyckich i afrykańskich, choćby Kenii), The Union of Progressive Peoples (blok polityczny skupiający Rosję, Chiny, Wietnam, państwa Europy Centralnej oraz wybiórczo Zachodniej (na przykład Hiszpanię). Nie są to nowe superpaństwa, tylko związki na podobieństwo Unii Europejskiej, gdzie obywatele wciąż posiadają normalne paszporty swoich państw, ale ze względu na tarcia dyplomatyczne i gospodarcze nie mogą całkowicie swobodnie przemieszczać się pomiędzy tymi trzema strefami wpływów. Te trzy frakcje intensywnie kolonizują coraz dalej położone od Ziemi systemy, ale są niemal całkowicie uzależnione od korporacji, które umożliwiły im wyruszenie w kosmos, dlatego korupcja polityczna stawała się w 2183 znormalizowanym elementem życia codziennego.

Istnieje jeszcze jeden twór gospodarczo-polityczny, który nie podlega jurysdykcji żadnej z trzech głównych - The Independent Core System Colonies. Są to układy skolonizowane na samym początku ludzkiej ekspansji w kosmos w ramach inicjatyw sfinansowanych ze źródeł prywatnych. Korporacje takie jak choćby Weyland-Yutani zdołały w ten sposób uchwycić prywatne przyczółki w bezpośrednim sąsiedztwu Ziemi, a następnie wykorzystały praktyczny brak legislacji dla kolonizacji gwiezdnej, aby uczynić z tych systemów prywatne kolonie korporacyjne wyjęte spod prawa międzynarodowego (co sprawiło, że światy te stały się mokrym snem typowych kapitalistycznych oligarchów).

Oczywiście ludzie mogą przemieszczać się pomiędzy frakcjami, ale z różnego rodzaju utrudnieniami (w powieściach od Titan Books są Amerykanie pracujący na zlecenie Iranu czy Australijczycy na żołdzie Chińczyków), ale w wielu przypadkach nieodzowne są wizy, dodatkowe pozwolenia czy screening ze strony służb bezpieczeństwa danej frakcji.

WiredW Niedostępny
                        WiredW Niedostępny
                        Wired
                        napisał(a) ostatnio edytowany przez Wired

@Ketharian napisał w [ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja):

Nie są to nowe superpaństwa, tylko związki na podobieństwo Unii Europejskiej

• UA to nowe państwo, działa na zasadzie obecnego USA, członkowie to "stany", mają prezydenta, kongres.

• 3WE to unia państw na wzór UK, nie UE, trzon to państwo powstałe z połączenia UK i Japonii, ta monarchia dyktuje warunki reszcie. 3WE politycznie wygląda jak UK, pożenione królewskie rody brytyjsko-japońskie tworzą rodzinę królewską, która nie ma realnej władzy politycznej ale "long live the Queen" itd. Tak jak w UK realną władzę sprawuje demokratyczny parlament z premierem.

• UPP to blok państw podobny w funkcjonowaniu do UE i dawna UE, ale bardziej socjalistyczny i bardziej zmilitaryzowany. Powstał gdy Niemcy z Rosją zaczęły bronić swoich kosmicznych kolonii przed 3WE w 2108, Niemcy ściągnęły do niego inne kraje byłego UE, zaś Rosję poparły Chiny a za nimi kilka państwa Azji jak Wietnam. To nie są komuniści jak ZSRR, ale gospodarczo to korporacjonizm, więc wolności gospodarczej nie ma. Flaga UPP to czerwona flaga UE z centralną Chińską gwiazdą 😉

Na początku lat 80tych (2180-) Francja i Iran odłączyły się od UPP i dołączyły do ICSC (powieści Alien: Colony War i Alien: Into Charybdis), więc ICSC ma swoich reprezentantów na Ziemi.

0
                        • KetharianK Online
                          KetharianK Online
                          Ketharian
                          Obsługa Moderator

Nie bez powodu prosiłem, aby pozostać przy ogólnych opisach frakcji bez wchodzenia w detale, które najpewniej wniosą mnóstwo informacyjnego szumu w wątek rekrutacji, a niespecjalnie przydadzą się nam w tej konkretnej przygodzie.

@piołun , bardzo fajny pomysł na postać!

2
                          • KetharianK Ketharian

Nie bez powodu prosiłem, aby pozostać przy ogólnych opisach frakcji bez wchodzenia w detale, które najpewniej wniosą mnóstwo informacyjnego szumu w wątek rekrutacji, a niespecjalnie przydadzą się nam w tej konkretnej przygodzie.

@piołun , bardzo fajny pomysł na postać!

WiredW Niedostępny
                            WiredW Niedostępny
                            Wired

@Ketharian nie wchodzę w detale bardziej niż to co napisałeś, jedynie sprostowałem błędne info. To są przydatne informacje, jakby ktoś chciał zrobić młodego Meksykanina, to dobrze wiedzieć że Meksyku w tym świecie nie ma. Spoko, już uciekam od polityki 😇

0
                            • Davy KneeD Niedostępny
                              Davy KneeD Niedostępny
                              Davy Knee
                              napisał(a) ostatnio edytowany przez Davy Knee

Witam! Można się jeszcze dołączyć ?

Nie zostałem stróżem prawa dlatego, że wierzyłem w prawo.

To by była ładna historia. Czysta. Dobra do raportu, do akademii, do przemówienia przy awansie. Prawda jest brzydsza. Zostałem stróżem prawa, bo na pograniczu ktoś musiał wejść pierwszy do kopalni, kiedy górnicy przestawali odpowiadać. Ktoś musiał zapytać, dlaczego śluza otworzyła się „przypadkiem”, kiedy sześciu ludzi było jeszcze po złej stronie. Ktoś musiał stać pomiędzy rodziną z kontenera mieszkalnego a człowiekiem w garniturze, który miał kontrakt, ochronę i prawo własności do powietrza.

Przez lata robiłem brudną robotę na małych koloniach. Zaginieni pracownicy. Sabotaże. Bójki o racje. Korporacyjne wypadki, które zawsze pachniały tak samo: spaloną izolacją, strachem i fałszem w dokumentach. Tam prawo nie było systemem. Było sugestią. Czasem groźbą. Czasem tylko odznaką przypiętą do człowieka z pistoletem, który jeszcze nie sprzedał własnego sumienia.

Myślałem, że widziałem już wszystko.

Kilka miesięcy temu dostałem sprawę niewielkiej placówki badawczej. Załoga zniknęła. Oficjalnie: bunt, kradzież sprzętu, ucieczka. Ładna formułka. Krótka. Wygodna. Taka, którą można zamknąć w systemie i zapomnieć przed końcem zmiany.

Ale ja znalazłem ślady paniki.

Nie buntu. Nie planowanej ucieczki. Paniki.

Porzucone narzędzia. Niedokończone transmisje. Wycięte fragmenty nagrań. Drzwi otwierane ręcznie, jakby ktoś nie ufał już systemowi. I nazwę statku — tego statku — wpisaną w rejestrach jako ostatnia jednostka, która odwiedziła placówkę przed ciszą.

Normalnie może bym odpuścił. Może zamknąłbym oczy, jak wielu przede mną. Może podpisałbym raport, wypił tanią kawę z automatu i udawał, że nie czuję smrodu korporacyjnej przykrywki.

Ale na liście zaginionych była moja córka.

Od tamtej chwili nie prowadzę już śledztwa.

Poluję.

Uruchomiłem stare kontakty. Takie, z których nie byłem dumny. Dałem w łapę ludziom, których kiedyś sam bym skuł i wsadził do celi. Skłamałem w kilku raportach. Zgubiłem parę dokumentów. Znalazłem inne. W końcu dostałem się na pokład.

Oficjalnie jestem pasażerem. Podstarzały stróż prawa eskortujący dowody w ważnej sprawie. Cichy, zmęczony funkcjonariusz, który nie chce nikomu przeszkadzać.

Gówno prawda.

Obserwuję pilota. Sprawdzam manifesty. Słucham głosów w korytarzach i porównuję je z uszkodzonymi nagraniami ze stacji. Patrzę ludziom w oczy trochę za długo. Zadaję pytania, które brzmią przypadkiem, ale nie są przypadkiem. Nie ufam nikomu, choć rozmawiam z każdym. Bo zawsze ktoś coś wie. Zawsze ktoś coś widział. Zawsze ktoś prędzej czy później zaczyna mówić, kiedy statek robi się zbyt cichy, a światła zaczynają mrugać nie w tym rytmie.

Nie mam jej ciała.

Więc ona może żyć.

Dopóki nie zobaczę jej martwej, dopóki nie dotknę zimnej skóry, dopóki ktoś nie spojrzy mi w oczy i nie powie, co naprawdę stało się na tej placówce — moja córka żyje. Choćby tylko w jednym procencie szansy. Choćby tylko w kłamstwie, którym karmię się, żeby nie rozpaść się na kawałki.

A jeśli nie żyje…

Wtedy chcę nazwisk. Nazwisk.

Chcę wiedzieć, kto zamknął raport. Kto wyciął nagrania. Kto wydał rozkaz. Kto uznał, że kilkunastu ludzi można skreślić, bo tak było taniej, ciszej, wygodniej.

Kiedyś wierzyłem w procedury. Nadal je znam. Nadal potrafię nimi mówić. Potrafię cytować paragrafy, wypełniać formularze, stawiać pieczątki i robić wszystko tak, jak każe regulamin.

Ale coraz częściej używam procedur tylko po to, żeby ukryć, że działam poza nimi.

Jestem spokojny. Bo gniew trzeba oszczędzać.

Jestem cierpliwy. Bo ludzie w końcu popełniają błędy.

Jestem uprzejmy. Bo uprzejmy człowiek z odznaką budzi mniej strachu niż zdesperowany ojciec z bronią.

Ale kiedy kładę rękę na kaburze, nikt nie musi pytać, co to znaczy.

Nazywam się Davy Knee. Jestem stróżem prawa, a na tym statku ktoś wie, co stało się z moją córką...

DavyKnee

1
                              • KetharianK Online
                                KetharianK Online
                                Ketharian
                                Obsługa Moderator

@davy-knee , a jaki miałbyś pomysł na postać, przede wszystkim na rolę na pokładzie?

0
                                • Davy KneeD Niedostępny
                                  Davy KneeD Niedostępny
                                  Davy Knee

@ketharian - zaktualizowałem post wyżej... na razie ogólnie, bo brak detali...

0
                                  • KetharianK Online
                                    KetharianK Online
                                    Ketharian
                                    Obsługa Moderator
                                    napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

text alternatywny

Szanowni, od wczoraj siedzę i głowię się nad tą sesją, bo pomimo zamknięcia naboru po 24 godzinach wciąż spływają nowe zgłoszenia. Jestem mocno rozdarty pomiędzy chęcią zapewnienia zabawy każdemu, a sesją inwestycyjną w nowych graczy, którzy wniosą do gry świeżą krew i być może zostaną z nami na dłużej (a będąc członkiem grona ojców i matki-założycielki RT muszę brać pod uwagę również taki właśnie aspekt).

Na bazie tych rozmyślań najpewniej zmienię charakter sesji ze zwyczajnego survivalu na bardziej bezwzględnego claw-slashera / tail-performatora / mouth-penetratora, a jednocześnie zwiększę ilość miejsc w drużynie do co najmniej dziesięciu, maksymalnie tuzina. Oczywiście zarządzanie tak dużą grupą będzie dla mnie sporym wyzwaniem, dlatego mam nadzieję, że wybaczycie mi zaostrzoną dyscyplinę w technikaliach, nie będzie tam zwyczajnie zbyt dużo miejsca na zbędne off-topy.

I tutaj dochodzimy do klucza doboru graczy. Przyjmując, że ta sesja będzie w dużej części akcją promocyjną RT, ucierpi na tym ilość miejsc dla weteranów LI z kręgu doświadczonych i znanych mi graczy. Przewiduję tu tylko dwa miejsca, dla userów, z którymi bezbłędnie się dogaduję, którzy są w stu procentach zdyscyplinowani, wzorcowo współpracują w grze, nie rzucają zbędnych kłód pod nogi i którzy pomogą mi utrzymaniu żelaznego porządku w sesji.

Są nimi @marrrt , jako kapitan jednostki oraz @grek , jako inżynier-pierwszy oficer. Wszystkich pozostałych starych i sprawdzonych graczy muszę w tym miejscu serdecznie przeprosić, obiecuję im gwarantowane miejsce w następnej sesji Aliena albo w Daggerheart, gdzie zagramy coś dla starych wyjadaczy; i dodatkowo dostaną ode mnie ekstra wypasionego nowego awatarka ze zwierzątkami, których na RT nikt jeszcze nie miał!

Pozostała ekipa zostanie złożona z chętnych z niskim stażem na RT, dawnych graczy powracających po dłuższej przerwie l albo naszych nowych użytkowników (aczkolwiek nadal istnieje limit graczy oscylujący pomiędzy 10 i 12 osób). Czekam tym samym na dalsze ewentualne zgłoszenia.

Korzystając z okazji chciałbym też napomknąć o trwającej rekrutacji do sesji „21 dni”, w której można się będzie wcielić w mieszkańców Warszawy próbujących przetrwać pierwszy dzień zombi-apokalipsy. Jeśli ktoś z Was ma więcej czasu do zainwestowania w zabawę w PBF, zachęcam serdecznie do zapoznania się z poniższym linkiem:

tekst odnośnika

1
                                    • Arthur FleckA Niedostępny
                                      Arthur FleckA Niedostępny
                                      Arthur Fleck

Ta rekrutka rozkręciła się jak stream u Łatwoganga 🙂

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                      3
                                      • Pan ElfP Niedostępny
                                        Pan ElfP Niedostępny
                                        Pan Elf

Dalej nie można być ksenomorfem... 😞

1
                                        • KetharianK Online
                                          KetharianK Online
                                          Ketharian
                                          Obsługa Moderator
                                          napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

Kusi mnie pochylenie się nad scenariuszem, w którym gracze wcieliliby się w ksenomorfy, a główną osią fabuły byłaby ich ekspansja na terytorium ludzkiej kolonii. Wiem, że to karkołomny pomysł, ale co poradzę na to, że mnie kusi!

1

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.