Krzyk Pustki
-
Joshua jest jakby wyłączony (po ataku serca). Nie zrozumiał poleceń Hannigana. Podszedł do Eliasa i opisał mu swój stan i potrzebę wzięcia leków. I spytsl co miał na myśli mówiąc "stwór".
Poza tym nie bardzo ma jeszcze siły by myśleć o kolejnych krokach (może w kolejnej turze). -
-
Gleeson odpuszcza grzebanie przy syntetyku.
-
Czy Joshua zgodnie z deklarowanymi w kontrakcie umiejetnościami powinien umieć podpiąć zasilanie do androida W-Y? Bo jeśli tak, to go Caleb będzie cisnąć:)
-
Sadza może zastąpić Joshuę przy androidzie?
-
-
@ReRebirth to było pytanie do @ketharian czy technicznie da radę.

-
@arthur-fleck przeniosłem akcje do kajuty mam nadzieję, że to nie problem. Co do mojego posta to prosiłbym cię żebyś po swoim poście dał mi zareagować jeszcze w środku kajuty.
Deklaracja kolejki
- Obmyślanie planu w kajucie Delilah
-
@arthur-fleck przeniosłem akcje do kajuty mam nadzieję, że to nie problem. Co do mojego posta to prosiłbym cię żebyś po swoim poście dał mi zareagować jeszcze w środku kajuty.
Deklaracja kolejki
- Obmyślanie planu w kajucie Delilah
Bardzo dobrze zrobiłeś przenosząc akcję do kajuty. Nie wiem czy dam radę dziś odpisać, jak już to wieczorem, ale napiszę posta tak by William mógł odpowiedzieć.
-
GreK napisał:
Sadza. Deklaracje.
Szuka wyjścia, zapasowych skafandrów i sposobu komunikacji z... AI? "Jeśli nas obserwujesz, zamrugaj światłami dwa razy". "Jeśli jesteś Matką Bleinerta, zamrugaj światłami dwa razy."
Jak wyzej, plus próba reanimacji syntka y-w.
-
To ja na mostku zgodnie z rozkazem kapitana zatrzymam holowanie, zamkne służę, odłączę statki, będę utrzymywał niewielka odległość od obu statków. Ewentualna misja powrotna przez szalupę ratunkowa...
Jeśli nie ma obiekcji dajce znać i pojadę z postem...
Pytanie @ketharian czy odłączenie służy to akcja z mostka z automatu czy trzeba cos ręcznie ogarnąć ?
-
Moi drodzy, nie myślcie sobie, że o Was zapomniałem, pochylę się nad biegiem Waszej interakcji w ten weekend i odpowiem też wówczas na dotychczas zadane pytania techniczne, ale jedna myśl już ciśnie mi się do głowy, mianowicie to, że ten postój w ładowni zamiast zmniejszyć Wasz stres (i pulę kostek Stresu) chyba go jeszcze podniesie!

-
Będę rozczarowany jeśli umrzemy od zestresowania;)
-
Np. będziemy musieli robić testy na napicie się z termosu i za każdym razem ochlapiemy całe pomieszczenie

Gleeson poszedł szukać lootu. Złe emocje przyćmiły jego instynkt ostrożnej antylopy

-

Podsumowanie kolejki
Panowie, dostarczyliście mi niesamowitej lektury, bo interakcja Waszych postaci w ładowni okazała się pełna emocjonalnych zawirowań na najwyższym poziomie. Pierwszy oficer balansujący na granicy otwartego buntu, konfrontacja między nim, a Holtem, meltdown Joshui, cała reszta zawarta w zazębiających się postach, również na Bleinercie - wszystko to czytało się rewelacyjnie. Potrzebuję co najmniej jednego dnia, aby raz jeszcze poukładać sobie wszystko w głowie i przygotować szkic narracji pod nowe odpisy.
Garść informacji. Na korytarzu za nadal zamkniętymi drzwiami już nic nie słychać, nawet słyszanego wcześniej przez chwilę drapieżnego syku. Starania Sadzy nawiązania kontaktu z hipotetyczną AI tendera nie przyniosły żadnego namacalnego efektu. Każdemu bohaterowi w ekipie ratunkowej i na mostku spadła jedna kostka Stresu (czyli Holt 5, reszta 4, Davy bodajże 3). W przytulnej atmosferze kabiny Delilah pule Stresu obojga naszych milusińskich spadną do 1. Rezultaty przeszukiwania ładowni podam w odpisie fabularnym.
@Grek , do próby uruchomienia Androida potrzeba będzie rzutu z co najmniej dwoma sukcesami na pomyślny rezultat (1 sukces - połowiczny rezultat, trzy sukcesy - wielki efekt). Nie masz dedykowanej umiejętności pod taki zabieg, rzucasz na Rozum 4 + 4 kostki Stresu; pamiętaj też, że nieudany rzut możesz rzucić raz jeszcze otrzymując natychmiast do puli +1 kostki Stresu). Czyli pierwszy rzut 8k6, ewentualny drugi 9k6.
@davy-knee , wskazane byłoby, aby jedno z Was (raczej Nadia niż Ty) asekurowało proces przerywania dokowania z poziomu śluzy. Kadashian jest mocno przechodzonym kombajnem, na początku wszystko śmigało sterowane z poziomu mostka, teraz istnieje ryzyko wywołania pewnych uszkodzeń, jeśli nie wyprzęgną się wszystkie zaczepy tunelu łącznikowego między statkami. Jeśli zostawisz Nadię na mostku, poproszę o test Pilotażu; z asystą Nadii w śluzie rozsprzęg uda się automatycznie.
To chyba wszystko na ten moment, toteż na koniec chciałbym raz jeszcze skomplementować wszystkich za naprawdę świetne posty, a także serdecznie podziękować @macabra78 za krótką, ale naprawdę godną pochwały grę.
-

Podsumowanie kolejki
Panowie, dostarczyliście mi niesamowitej lektury, bo interakcja Waszych postaci w ładowni okazała się pełna emocjonalnych zawirowań na najwyższym poziomie. Pierwszy oficer balansujący na granicy otwartego buntu, konfrontacja między nim, a Holtem, meltdown Joshui, cała reszta zawarta w zazębiających się postach, również na Bleinercie - wszystko to czytało się rewelacyjnie. Potrzebuję co najmniej jednego dnia, aby raz jeszcze poukładać sobie wszystko w głowie i przygotować szkic narracji pod nowe odpisy.
Garść informacji. Na korytarzu za nadal zamkniętymi drzwiami już nic nie słychać, nawet słyszanego wcześniej przez chwilę drapieżnego syku. Starania Sadzy nawiązania kontaktu z hipotetyczną AI tendera nie przyniosły żadnego namacalnego efektu. Każdemu bohaterowi w ekipie ratunkowej i na mostku spadła jedna kostka Stresu (czyli Holt 5, reszta 4, Davy bodajże 3). W przytulnej atmosferze kabiny Delilah pule Stresu obojga naszych milusińskich spadną do 1. Rezultaty przeszukiwania ładowni podam w odpisie fabularnym.
@Grek , do próby uruchomienia Androida potrzeba będzie rzutu z co najmniej dwoma sukcesami na pomyślny rezultat (1 sukces - połowiczny rezultat, trzy sukcesy - wielki efekt). Nie masz dedykowanej umiejętności pod taki zabieg, rzucasz na Rozum 4 + 4 kostki Stresu; pamiętaj też, że nieudany rzut możesz rzucić raz jeszcze otrzymując natychmiast do puli +1 kostki Stresu). Czyli pierwszy rzut 8k6, ewentualny drugi 9k6.
@davy-knee , wskazane byłoby, aby jedno z Was (raczej Nadia niż Ty) asekurowało proces przerywania dokowania z poziomu śluzy. Kadashian jest mocno przechodzonym kombajnem, na początku wszystko śmigało sterowane z poziomu mostka, teraz istnieje ryzyko wywołania pewnych uszkodzeń, jeśli nie wyprzęgną się wszystkie zaczepy tunelu łącznikowego między statkami. Jeśli zostawisz Nadię na mostku, poproszę o test Pilotażu; z asystą Nadii w śluzie rozsprzęg uda się automatycznie.
To chyba wszystko na ten moment, toteż na koniec chciałbym raz jeszcze skomplementować wszystkich za naprawdę świetne posty, a także serdecznie podziękować @macabra78 za krótką, ale naprawdę godną pochwały grę.
do próby uruchomienia Androida potrzeba będzie rzutu z co najmniej dwoma sukcesami
2 +5 +4 +1 +1 +4 +3 +2
serdecznie podziękować @macabra78 za krótką, ale naprawdę godną pochwały grę
Ale, że co? Zabili nam Adasia chorty?
@macabra78 , świetnie odegrana postać. Do samego końca. Sam bym się chyba nie podjął. Oklaski.
-
To ja rzucę i mostka nie opuszczamy, nigdy nic nie wiadomo

-
@grek , ponieważ wypadła Ci „jedynka paniki” w pierwszym rzucie, nie możesz już wykonać re-rolla, tylko musisz się poddać atakowi stresu w postaci rzutu 1k6 moją kostką obłędu. Wypadło 5, suma 9, nie udało się uruchomić androida (ale to w sumie nie powinno dziwić biorąc pod uwagę skalę jego uszkodzeń), Sadza upuścił (albo cisnął z frustracji) swoje narzędzia, a pula kostek Stresu jego bohatera wzrosła z 4 do 5.
-
@ketharian No dobrze, to będzie zabawnie... Wyrzuciłem z push rollem 2 sukcesy i 2 porażki... Czekam na interpretacje jak bardzo się nie udało zrzucić cum i jak bardzo się posrałem (pardon my frencz)...
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się