[komty] Syreni Śpiew Neonów
-
To ja tylko tak gwoli ścisłości: Dingo pewnie trochę odeśpi noc pełną wrażeń, a potem, zaglądając pracującemu HiFi'emu przez ramię, zagada o Leona i o to czy będzie jakaś akcja z Brzytwiarzami. Jeśli tak, to może nawet sam przejść się na miasto na rekonesans (jeśli tylko Hifi zdradzi mu szczegóły np. co do miejscówki)
-

Przez pomyłkę wrzuciłem tutaj posta fabularnego, a nie chcę go kasować, później wrzucę tu komentarz.
EDIT
Nowy post fabularny już wisi. Jest niedzielny poranek, znajdujemy się w H10. Macho i HiFi jeszcze śpią w swoim pokoju, Shawn i Dingo na sofie w salonie. Brazil znalazła Switcha oglądającego wiadomości na telewizorze ponad głowami śpiących kolegów.
-
To ja tylko tak gwoli ścisłości: Dingo pewnie trochę odeśpi noc pełną wrażeń, a potem, zaglądając pracującemu HiFi'emu przez ramię, zagada o Leona i o to czy będzie jakaś akcja z Brzytwiarzami. Jeśli tak, to może nawet sam przejść się na miasto na rekonesans (jeśli tylko Hifi zdradzi mu szczegóły np. co do miejscówki)
@Wilczy HiFi przyjmie pomoc jak najbardziej. Na rekonesans też w razie czego pójdzie. Z tego co wiem, to jest gdzieś na tyłach magazynów Allfoods, ale gdzie to dokładnie jest, to już musi mnie @Ketharian poratować, bo ja się w tym świecie nie orientuję.
-
Tak wcześnie rano to Mack jeszcze śpi - o ile Hajfi go nie zbudzi głośnym zbieraniem się.
-
Aktualizacja taktyczna #1
Przyjmijmy, że jest niedzielny poranek około 9:00. Wstali już wszyscy z wyjątkiem Macka, który deklarował, że ma zamiar porządnie się wyspać. Leif przyjdzie za godzinę. Shawn szybko się szykuje do wyjścia, ma umówione spotkanie rodzinne, z tytułu czego nie będzie go praktycznie cały dzień (tutaj ważne pytanie do @marrrt , na ile reszta paczki zaznajomiona jest z tą sprawą rodzinną, wiedzą, kogo odwiedzasz i w jakich okolicznościach?).
Switch będzie miał bardzo pracowity dzień. Po pierwsze, Brazil sprawdzi serwis aukcyjny, gdzie wrzuciła trailer z Vine Street i odkryje, że aukcja stanęła na 800e$ - teraz możliwe są dwa scenariusze: albo temat utrzyma się w mediach i cena pójdzie w górę albo przykryją go świeższe tematy (jak masakra szkolnej wycieczki na Silk Road) i wtedy cena może spaść poniżej 800e$ - @grek , @nanatar , zdecydujcie, co robicie z tą ofertą.
Teraz kwestie zdrowotne fiksera. Mack oblał test Pierwszej Pomocy (która jest mniej wydajną metodą leczenia ran), ale zaliczył test Techniki Medycznej (bardziej wydajnej formy leczenia nadpisującej Pierwszą Pomoc). Dzięki temu zabiegowi Switch będzie odzyskiwał jeden utracony punkt żywotności dziennie, dzięki czemu we wtorek czasu gry zejdzie na obrażenia lekkie i nie będzie już miał kary -2 do REF (pod warunkiem, że do tego wtorku dożyje).
@Grek zadeklarował, że jego postać pozostaje w niedzielę w mieszkaniu pracując nad zbieraniem informacji. Potrzebuje do tego nowego telefonu (bo będzie dzwonił w różne miejsca), który Brazil albo Dingo mogą mu kupić w kwadrans na niższych piętrach H10 (dobry czysty model z konkretnymi zabezpieczeniami biometrycznymi 150e$). Jeśli nie kupi własnego telefonu, ktoś z paczki będzie mu musiał pożyczyć własny. Na początek jednak potrzebuję od gracza fabularnej reakcji na obejrzane z rana wiadomości.
Druga ważna informacja na start dnia - kiedy Brazil sprawdzi status oprogramowania zainstalowanego w głowie SlimWire, z pewnym zdumieniem stwierdzi, że wszystkie połączenia zostały zerwane - jakby SlimWire został całkowicie odłączony od Sieci. Jego cyfrowy ślad przestał istnieć (BTW, jego konto bankowe jest obciążone debetem na 1.000e$).
Przypominam, że konto wspólne paczki założone przez Switcha zostało o 7:00 rano wyczyszczone do zera karą za nieoddanie Aigo z powrotem do wypożyczalni.
Kończy mi się przerwa, ciąg dalszy nastąpi.
-
Przyjmijmy, że jest niedzielny poranek około 9:00. Wstali już wszyscy z wyjątkiem Macka, który deklarował, że ma zamiar porządnie się wyspać. Leif przyjdzie za godzinę. Shawn szybko się szykuje do wyjścia, ma umówione spotkanie rodzinne, z tytułu czego nie będzie go praktycznie cały dzień (tutaj ważne pytanie do @marrrt , na ile reszta paczki zaznajomiona jest z tą sprawą rodzinną, wiedzą, kogo odwiedzasz i w jakich okolicznościach?).
Switch będzie miał bardzo pracowity dzień. Po pierwsze, Brazil sprawdzi serwis aukcyjny, gdzie wrzuciła trailer z Vine Street i odkryje, że aukcja stanęła na 800e$ - teraz możliwe są dwa scenariusze: albo temat utrzyma się w mediach i cena pójdzie w górę albo przykryją go świeższe tematy (jak masakra szkolnej wycieczki na Silk Road) i wtedy cena może spaść poniżej 800e$ - @grek , @nanatar , zdecydujcie, co robicie z tą ofertą.
Teraz kwestie zdrowotne fiksera. Mack oblał test Pierwszej Pomocy (która jest mniej wydajną metodą leczenia ran), ale zaliczył test Techniki Medycznej (bardziej wydajnej formy leczenia nadpisującej Pierwszą Pomoc). Dzięki temu zabiegowi Switch będzie odzyskiwał jeden utracony punkt żywotności dziennie, dzięki czemu we wtorek czasu gry zejdzie na obrażenia lekkie i nie będzie już miał kary -2 do REF (pod warunkiem, że do tego wtorku dożyje).
@Grek zadeklarował, że jego postać pozostaje w niedzielę w mieszkaniu pracując nad zbieraniem informacji. Potrzebuje do tego nowego telefonu (bo będzie dzwonił w różne miejsca), który Brazil albo Dingo mogą mu kupić w kwadrans na niższych piętrach H10 (dobry czysty model z konkretnymi zabezpieczeniami biometrycznymi 150e$). Jeśli nie kupi własnego telefonu, ktoś z paczki będzie mu musiał pożyczyć własny. Na początek jednak potrzebuję od gracza fabularnej reakcji na obejrzane z rana wiadomości.
Druga ważna informacja na start dnia - kiedy Brazil sprawdzi status oprogramowania zainstalowanego w głowie SlimWire, z pewnym zdumieniem stwierdzi, że wszystkie połączenia zostały zerwane - jakby SlimWire został całkowicie odłączony od Sieci. Jego cyfrowy ślad przestał istnieć (BTW, jego konto bankowe jest obciążone debetem na 1.000e$).
Przypominam, że konto wspólne paczki założone przez Switcha zostało o 7:00 rano wyczyszczone do zera karą za nieoddanie Aigo z powrotem do wypożyczalni.
Na początek jednak potrzebuję od gracza fabularnej reakcji na obejrzane z rana wiadomości.
Żeby zabrać się za posta potrzebuję tylko interpretacji rzutów.
...i może jeszcze informacji ile Switch ma na własnym koncie. Bo na pewno coś ma.Switch będzie miał zarys planu działania.
-
Chciakhym rozbić ten dzień na fazę do południa i po południu - wyniki całodziennego wydzwaniania podrzucę Ci w drugiej fazie. Dlatego teraz chciałbym wiedzieć jak Switch zareagował na wiadomości o strzelaninie na przystanku autobusowym i czy wyjaśnił kolegom, co o tym myśli.
Wcześniej błędnie napisałem, że Switch i Brazil muszą zdecydować czy wypłacają 800 e€ za video z Vine Street, ale oczywiście to Shawn decyduje - może to zrobić jeszcze przed wyjazdem na miasto! @marrrt ?
-
- Shawn od razu klepie 800 za filmik.
- Paczka wie, że Shawn ma siorkę, która nie chce go znać. I wie, że ma braciaka w jakimś szpitalu, czy czymś takim. Więcej, myślę, mogliby wiedzieć co najwyżej Brazil, z którą zna się dłużej, lub Dingo, z którym gra chemia.
Dlatego dla wścibskich krótki spoiler:
Shawn za młodu wpadł po uszy w jakiś naziolski gang. Do tej pory ma na pamiątkę aryjskie dziary. Wyciągnął go z tego gówna starszy brat. Ale za cenę takiego łomotu, że wylądował w szpitalu i już z niego nie wyszedł. Drogi pobyt opłaca siorka, która wini Shawna o wszystko. Shawn ile może dorzuca się.
-
zostało o 7:00 rano wyczyszczone do zera karą za nieoddanie Aigo z powrotem do wypożyczalni.
Czemu akurat o 7:00 rano? Tam się na tak krótko te samochody wypożycza?
I też przypominam, że HiFi swoją dolę z tego konta zabrał wcześniej. -
Ja się chyba z Kethem umawiałem między wierszami, że auto do rana. Na siódmą ustaliliśmy początek zmiany.
Fabularka ode mnie musi chwilę zaczekać, bo nie mam warunków. Prześlę na disco jakąś reakcję Brazil na poranne spotkanie ze Switchem. Reszta wg ustaleń.EDIT: Miały być dwa zdania odbitki dla Raze, ale wyszło trochę więcej to wkleiłem jako fabularkę.
-
Ważna informacja dla @grek , nawiązaniem kontaktu z Tygersami i negocjowaniem nagrody za video musi się zająć sam Switch; Brazil nie ma takich dojść ani znajomości tematu, aby wchodzić samodzielnie w deale z jednym z najbardziej wpływowych gangów w Night City. Raze ma do wyboru dwie opcje: dodatkowy rzut na Powiązania, który przesądzi o jakości kontaktu albo skorzystanie ze znajomego fiksera Hectora Garcii, który będzie na tyle użyteczny, na ile zechce wspaniałomyślny, ale zdecydowanie zbyt rzadko komplementowany MG!
Od razu rzucę okiem na dotychczasowe rzuty Greka na kontakty w mieście z racji zbierania informacji o zadymie w Vista del Rey. INT 8, Powiązania 8, test (Valentinos) 18 (potencjalna wartość kontaktu przeciętna), test (6th Street) 27 (potencjalna wartość kontaktu bardzo wysoka), test (Trenos) 25 (potencjalna wartość kontaktu bardzo wysoka). GreKu, chcesz dogadać na PW opis kontaktów tak jak zrobiłeś to wcześniej z oficerem Navarro (swoją drogą, ciekawe, co z nim) oraz ze SlimWire? I tak jeszcze napomknę w temacie SlimWire, że każdy taki nowy kontakt to potencjalnie następny fascynujący dla MG side-plot (albo nowa brama piekieł, jak kto woli).
Podsumowując dotychczasowe uzgodnienia. Frog wypłaca sobie 800e$ nagrody za filmik z Vista del Rey i wyjeżdża z miasta odwiedzić brata (@marrrt , będziesz chciał odpalić jakiś grosz Brazil za pomoc z upłynnieniem nagrania?).
HiFi obrabia wraz z Leifem resztę wszczepów Carlosa (z wyjątkiem pożyczonego Switchowi cyberoka), potem to wystawia na sprzedaż w sieci, Leif spada do domu, a HiFi i Dingo jadą do Northside na rekonesans miejsca zasadzki na Brzytwiarzy, tak? (tutaj potwierdzam, że Leon Avrille dotąd się nie odezwał, więc może warto dać mu znać, żeby był na miejscu i zrobić rekonesans w trzech?
Od razu druga sprawa - pożyczając oko Switchowi HiFi zapewne zastrzeże bardzo wyraźnie, że to pożyczka na krótki czas, bo wiemy, że desperacko potrzebuje kasy na deal z Kretami. @Gladin , będziesz chciał wykorzystać ten moment, aby raz jeszcze zapoznać całą paczkę z dokładnym opisem Twojej osobistej misji, aby mieć pewność, że wszyscy wiedzą, co zamierzasz zrobić i w czym mogliby Ci pomóc, gdyby byli chętni? Wiem, że wspominałeś już o tym niektórym kompanom w trakcie sobotniej nocy, ale teraz miałbyś okazję podkreślić to i wytłuścić raz jeszcze przy całym gronie, może to dobry pomysł?
Padło pytanie o pieniądze zdjęte z wspólnego konta za nieoddanie auta do wypożyczalni oraz deadline na 7:00. Generalnie deadline nie grał tu roli, była to pewna forma uproszczenia, żeby nie dokładać Wam jeszcze jednego wątku - mógłby być równie dobrze o 10:00 albo 15:00 - tutaj właściwie ważne są odpowiedzi na dwa pytania: czy chcecie spróbować odzyskać Aigo i odstawić je na parking oraz czy chcecie użyć wspólnego konta do zapłacenia kary czy wolicie wyciągnąć z niego kasę, uniemożliwić ściągnięcie karnej kwoty i wygenerować tym samym side-plot z egzekutorami długu? Niewykluczone, że za bardzo się pospieszyłem uznając, że będziecie chcieli mieć ten wątek z głowy, więc rzućcie proszę okiem na opcje i dajcie mi znać jak chcielibyście to ugryźć.
@nanatar , ciuchy na wymianę w Heresy możesz zamówić wedle sugestii z PW, stare poproszę w pudełko i do paczkomatu w holu, nowe przyjdą rano w poniedziałek. Zabieg na wszczepienie filtrów umówiony, potrwa godzinę, koszt już znasz.
I teraz najważniejsza kwestia, moja aktywność do końca tygodnia może troszkę spaść, bo wziąłem się konkretnie do porządkowania bazy danych dotychczasowej fabuły i trochę mnie to zaprzątnie. Poniżej znajdziecie linka do pliku doc (w trybie podglądu), gdzie zrzucam posty sesyjne z podziałem na rozdziały przypisane poszczególnym bohaterom, w ten sposób każdemu z Was powinno być łatwiej prześledzić przeszłość własnej postaci bez skakania pomiędzy obcymi postami.
https://docs.google.com/document/d/1UgqYQkjzktFuFE3hR3d7TNEwQVJqnaH7dSW2Kjy96NE/edit?usp=drivesdk
Więcej niebawem!
-
Ważna informacja dla @grek , nawiązaniem kontaktu z Tygersami i negocjowaniem nagrody za video musi się zająć sam Switch; Brazil nie ma takich dojść ani znajomości tematu, aby wchodzić samodzielnie w deale z jednym z najbardziej wpływowych gangów w Night City. Raze ma do wyboru dwie opcje: dodatkowy rzut na Powiązania, który przesądzi o jakości kontaktu albo skorzystanie ze znajomego fiksera Hectora Garcii, który będzie na tyle użyteczny, na ile zechce wspaniałomyślny, ale zdecydowanie zbyt rzadko komplementowany MG!
Od razu rzucę okiem na dotychczasowe rzuty Greka na kontakty w mieście z racji zbierania informacji o zadymie w Vista del Rey. INT 8, Powiązania 8, test (Valentinos) 18 (potencjalna wartość kontaktu przeciętna), test (6th Street) 27 (potencjalna wartość kontaktu bardzo wysoka), test (Trenos) 25 (potencjalna wartość kontaktu bardzo wysoka). GreKu, chcesz dogadać na PW opis kontaktów tak jak zrobiłeś to wcześniej z oficerem Navarro (swoją drogą, ciekawe, co z nim) oraz ze SlimWire? I tak jeszcze napomknę w temacie SlimWire, że każdy taki nowy kontakt to potencjalnie następny fascynujący dla MG side-plot (albo nowa brama piekieł, jak kto woli).
Podsumowując dotychczasowe uzgodnienia. Frog wypłaca sobie 800e$ nagrody za filmik z Vista del Rey i wyjeżdża z miasta odwiedzić brata (@marrrt , będziesz chciał odpalić jakiś grosz Brazil za pomoc z upłynnieniem nagrania?).
HiFi obrabia wraz z Leifem resztę wszczepów Carlosa (z wyjątkiem pożyczonego Switchowi cyberoka), potem to wystawia na sprzedaż w sieci, Leif spada do domu, a HiFi i Dingo jadą do Northside na rekonesans miejsca zasadzki na Brzytwiarzy, tak? (tutaj potwierdzam, że Leon Avrille dotąd się nie odezwał, więc może warto dać mu znać, żeby był na miejscu i zrobić rekonesans w trzech?
Od razu druga sprawa - pożyczając oko Switchowi HiFi zapewne zastrzeże bardzo wyraźnie, że to pożyczka na krótki czas, bo wiemy, że desperacko potrzebuje kasy na deal z Kretami. @Gladin , będziesz chciał wykorzystać ten moment, aby raz jeszcze zapoznać całą paczkę z dokładnym opisem Twojej osobistej misji, aby mieć pewność, że wszyscy wiedzą, co zamierzasz zrobić i w czym mogliby Ci pomóc, gdyby byli chętni? Wiem, że wspominałeś już o tym niektórym kompanom w trakcie sobotniej nocy, ale teraz miałbyś okazję podkreślić to i wytłuścić raz jeszcze przy całym gronie, może to dobry pomysł?
Padło pytanie o pieniądze zdjęte z wspólnego konta za nieoddanie auta do wypożyczalni oraz deadline na 7:00. Generalnie deadline nie grał tu roli, była to pewna forma uproszczenia, żeby nie dokładać Wam jeszcze jednego wątku - mógłby być równie dobrze o 10:00 albo 15:00 - tutaj właściwie ważne są odpowiedzi na dwa pytania: czy chcecie spróbować odzyskać Aigo i odstawić je na parking oraz czy chcecie użyć wspólnego konta do zapłacenia kary czy wolicie wyciągnąć z niego kasę, uniemożliwić ściągnięcie karnej kwoty i wygenerować tym samym side-plot z egzekutorami długu? Niewykluczone, że za bardzo się pospieszyłem uznając, że będziecie chcieli mieć ten wątek z głowy, więc rzućcie proszę okiem na opcje i dajcie mi znać jak chcielibyście to ugryźć.
@nanatar , ciuchy na wymianę w Heresy możesz zamówić wedle sugestii z PW, stare poproszę w pudełko i do paczkomatu w holu, nowe przyjdą rano w poniedziałek. Zabieg na wszczepienie filtrów umówiony, potrwa godzinę, koszt już znasz.
I teraz najważniejsza kwestia, moja aktywność do końca tygodnia może troszkę spaść, bo wziąłem się konkretnie do porządkowania bazy danych dotychczasowej fabuły i trochę mnie to zaprzątnie. Poniżej znajdziecie linka do pliku doc (w trybie podglądu), gdzie zrzucam posty sesyjne z podziałem na rozdziały przypisane poszczególnym bohaterom, w ten sposób każdemu z Was powinno być łatwiej prześledzić przeszłość własnej postaci bez skakania pomiędzy obcymi postami.
https://docs.google.com/document/d/1UgqYQkjzktFuFE3hR3d7TNEwQVJqnaH7dSW2Kjy96NE/edit?usp=drivesdk
Więcej niebawem!
potencjalnie następny fascynujący
Wyhamuj, o przewspaniały MG, bo ilość pobocznych wątków nas wykończy!
eraz miałbyś okazję podkreślić to i wytłuścić raz jeszcze przy całym gronie
A czy całe grono w którymkolwiek momencie niedzieli będzie w tym samym czasie zarówno obecne w mieszkaniu jak i na nogach? Bo na razie mam wrażenie, że Shawn i Brazil wybędą, zanim Dingo i Mack się obudzą?
do paczkomatu
O panie, to dopiero rozwój cywilizacyjny za oceanem; mają paczkomaty!
-
Tak. Shawn z rana wybywa.
Odejmuje z 800 koszt przejazdu taryfa, a reszte dzieli po rowno na grupe odsieczy. Czyli on, Dingo, Mack i Brazil.
Czy Aigo było na chodzie? Bo mógłby po nie wpaść po drodze i oddać po południu jak będzie wracał....
-
Pięć minut dla HiFi to kwestia, którą jestem w stanie wykreować zgrywając tak fabularnie momenty wyjścia Shawna oraz obudzenia Macka, żeby w tym jednym momencie całego dnia wszyscy się nagle znaleźli w salonie i mieli okazję usłyszeć historię o lukratywnym dealu z Kretami, zanim każdy pójdzie w swoją stronę.
Generalnie zależy mi na tym, aby jak najwięcej BG wiedziało jak najwięcej nawzajem o swoich „misjach osobistych”, by zredukować ilość tajemnic - ponieważ w trakcie układania narracji muszę mieć na względzie, kto co wie, a kto czego nie wie, żeby uwzględnić to w swoich postach. Fabuła sesji jest bardzo złożona i pełna szczegółów (czym jestem naprawdę zachwycony, bo bez fałszywej skromności powiem, że udało nam się wykreować w drobiazgowy sposób naprawdę żyjący i interaktywny świat) - a ponieważ jest tych szczegółów bardzo dużo, ograniczenie tajemnic do minimum (jak pochodzenie wszczepów na sprzedaż, dostęp do mieszkania Shivy czy układ zaproponowany Mackowi przez prokuraturę) bardzo ułatwi mi zachowanie płynności gry, a i Wam jak sądzę ubarwi grę.
Proces ten zresztą już się rozpoczął, bo wieczór wcześniej Switch wyjawił Wam wszystkim swoje sekrety (przeszłość w San Francisco, historię zmarłej partnerki, pościg za jej duchem w Japantown, akcję ze SlimWire, zlecenie na Shivę i zderzenie z Trenosami). Jeśli teraz HiFi wykładając na stolik w salonie wszczepy w oczekiwaniu na Leifa opowie Wam o dealu z Kretami i dealu z Brzytwiarzami, poznacie wszystkie szczegóły jego „misji osobistej”. I jeśli ujęty jego szczerością Dingo opowie Wam o tym jak właśnie dostał zlecenie na wytropienie swojej narzeczonej w Night City, poznacie szczegóły „misji osobistej” Houstona.
Moja w tym głowa, żeby tak te szczere rozmowy rozpakować w konkretnym momencie poranka, żeby czasu włożonego w ich opowieść nie zabrakło Wam na wszelkie inne plany tego dnia.
A ponieważ Mack postanowił decyzją gracza zachować dla siebie spotkanie Hartleya z prokuratorem i kuratorem, koniec końców na ten moment nie będziecie wiedzieli jeszcze tylko o następujących rzeczach: o perypetiach Macka z prokuraturą właśnie, o pochodzeniu wszczepów (kto wie, ten wie), o sprawie furgonu śledzącego właściciela Żabki, o sieciowej akcji Brazil mającej doprowadzić do uwolnienia niewolnicę seksualną Tygersów oraz o swobodnym dostępie do mieszkania Shivy co najmniej do końca miesiąca.
Tyle sekretów dużo łatwiej utrzymać pod kontrolą. Jak się na to zapatrujecie?
-
@Ketharian
Fajnie, że się cieszysz złożonością fabuły. Ale proszę o wyważenie. Z jednej strony chcesz (tak rozumiem) piaskownicy z powstającymi co i rusz wątkami pobocznymi. A z drugiej sam zauważasz, że ciężko jest się połapać w tym, co kto wie i próbujesz delikatnie przymusić graczy, aby w imię rozgrywki poświęcili swoje pomysły na prowadzenie postaci, by dążyć do tego, że każdy wszystko wie. Czyli narzucanie graczom co mają robić - przeciwieństwo piaskownicy.
Ok. W imię rozgrywki można tak zrobić, ale pod warunkiem, że jako MG nie będziesz budował piętrowych misji pobocznych i mnóstwa sytuacji do tworzenia spraw, które postaci graczy chcieliby zachować jako prywatne.
Taka ilość graczy w sesji (6 osób), każda z misją poboczną, plus powstające co i rusz kolejne jest gwarancją na to, że się posypiemy. Albo z poplątania co kto gdzie i kiedy, albo z nadmiernej ingerencji w swobodę prowadzenia postaci w tym swobodnym (jak podkreślasz) świecie.
Jako postać nie widzę powodu, aby chwalić się np. Mackowi czy Brazil odnośnie pochodzenia wszczepów. Fikser... mógłby się dowiedzieć. Ale dla dobra gry ok, niech ta wiedza stanie się ogólnie dostępna. Spróbuję to zawrzeć w poście.
Co do kwestii Brzytwiarzy. Tutaj realnie obecnie liczę na wsparcie Dingo i Shawna, jako mięśni. Nie zaryzykowałbym narażania poturbowanego fiksera (co innego kwestie handlowe - Krety). Brazil też nie jawi mi się jako postać do wplątywania jej w temat. Podobnie Mack. A Dingo i Shawn już wiedzą i Shawn chyba nawet komuś chlapnął. I znowu - dla dobra gry ok, niech i tego się wszyscy dowiedzą. Też spróbuję to zawrzeć w poście.
Ostatnia z tajemnic to chyba mieszkanie Shivy. Z mojego punktu widzenia to jest coś, o czym HiFi w końcu i tak powie, tylko nie czuję, że to ten moment i miejsce: robimy sprzęty z Leonem, Switch będzie testował nowe oko, Brazil i Frog wybywają... to jest coś, co brzmi jak sprawa do pozostawienia na wieczór, gdy się wszyscy zejdą? Do tego te „pięć minut” w których wszyscy mają wymienić się wszystkimi informacjami już będzie pękać w szwach. Ale jak to ma sprawę uprościć? Ok, podzielę się i tą wiedzą.
Proszę, abyś jako MG ograniczył tworzenie wątków pobocznych do racjonalnego do ogarnięcia tempa i pozwolił podomykać chociaż niektóre sprawy. Myślę, że pomóc może nam w tym ustalenie, które wątki mają jakieś określone terminy zamknięcia. Wydaje mi się, że HiFi z Brzytwiarzami jest umówiony na poniedziałek, potwierdź proszę?
Czy są jakieś inne wątki, które wymagałyby zamknięcia w krótkim czasie? Wątek Brazil? Po zamknięciu tych dwóch spraw (tzn. niekoniecznie definitywny zakończeniu, ale osiągnięciu jakiegoś kluczowego momentu, po którym moglibyśmy wątek odłożyć na bok) pewnie wypadałoby ruszyć wątek któregoś z innych graczy (Dingo?), znowu bez rozkręcania iluś nowych.
Sądzę, że przestój HiFi, który zajął się wszczepami (co nie generowało póki co nowych wątków pobocznych) i przesunięcie uwagi na sprawę Slima dobrze zrobiło sesji. Poszedłbym za ciosem i dopiął Brzytwiarzy/Kretów, uwalniając (chociaż tymczasowo, aczkolwiek tymczasowo w skali forum to będzie na kilka miesięcy) wątek HiFi. Za wsparcie przez Dingo w całej sprawie naturalnym by było, że HiFi wesprze zwrotnie Dingo. Switch z kolei w chwili obecnej (tak mi się wydaje) będzie winien przysługę właściwie wszystkim (ratunek wszyscy oprócz HiFi, cyberoko w przypadku HiFi) więc wsparcie kogokolwiek w pierwszej kolejności (zanim ruszy swoje palące rzeczy) też mogłoby być uzasadnione fabularnie - Brazil/Dingo. A dalej by się zobaczyło.
W zależności od układów między postaciami graczy wątki Froga i Macka mogłyby zostać na stendbaju, albo się przeplatać z tym co zaproponowałem.
Uff... dużo tego wyszło... -
Rzeczywiście zbyt duża liczba wątków może przytłoczyć. Tutaj liczę też na Twój umiar @ketharian . Na razie jest wg mnie na 85% do maxa.
Z drugiej strony zamykanie wątków "po kolei" jest nienaturalne.
Dla Switcha priorytetem jest dorwanie Fuentesa. Oczywiście ma dług u wszystkich i jeśli ktoś wyskoczy z takim argumentem to... zobaczymy. Ale będzie się starał rozwiązywać rzeczy w locie. Tak jak to zrobił u ripperdoca Jebanej Pilarki z pluskwą i kwestią odnalezienia dziewczyny.@ketharian , postaram się podrzucić na PW jakieś propozycje znajomości w gangach. Ale to jutro.
Zauważcie, że wątek Keiry odstawiam na boczny tor jako mniej ważny.
@ketharian , takiego doca właśnie mi brakowało! Jesteś wspaniałym MG (wystarczy kadzenia?)!
-
@gladin , trochę się teraz martwię, że może źle ująłem swoje sugestie i to zrodziło nieporozumienie - dlatego raz jeszcze coś zaznaczę. Nie chciałem Was naciskać na przymusowe dzielenie się całą wiedzą sekretną z innymi postaciami dla metagrowego uproszczenia zabawy, ja zamierzałem zaproponować, aby wykorzystać niedzielny poranek na podzielenie się w obrębie grupy tymi indywidualnymi tajemnicami, które chcecie odkryć przed resztą, bo akurat w tym konkretnym momencie jesteście jak nigdy wszyscy razem w jednym miejscu. To, co chcecie zachować w tajemnicy ze względu na prywatne intencje graczy i ich własne plany biznesowe, jak najbardziej pozostaje Waszym sekretem, odkrywanie tylko te karty, których upublicznienie wydaje się leżeć w interesie Waszych bohaterów.
Mam nadzieję, że tym razem poradziłem sobie lepiej z objaśnieniem.
-
H10, niedziela 15.07.2077, 7:47
niedziela 15.07.77, 9.00 rano
Czy możemy ujednolicić wpisy na godzinę 7:47? Wtedy tuż po 8:00 HiFi wyjdzie z ich pokoju i natknie się na Switcha i Brazil we wspólnym, gdzie właśnie planuje zacząć majstrować przy wszczepach?
Edycja: właściwie o 8:00 do już oboje możecie być w swoim pokoju, więc ew. dajcie mi znać, jak mam konstruować wpis.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się