[komty] Syreni Śpiew Neonów
-
Super, o takie właśnie korekty mi chodziło, dziękuję. Przemyśl, czy chcesz poświęcić chwilę przed przyjściem Leifa i wystawić na sprzedaż na giełdzie rupieci w H10 te cztery monitory i kupon, wystawisz je online, to zajmie tylko chwilę, jeśli uznasz, że puszczasz całość za 200e$ + 100e$ bez testowania Handlu ulicznego (z szansą na lepszą cenę i ryzykiem gorszej).
Masz pierwszeństwo w odpisie, zaczekam.
P.S. biedny Switch jest jak na razie największym przegrywem w tej sesji, stracił dobytek / ekwipunek warty z drugiej ręki jakieś 2.000e$ (bo doszperałem się jeszcze dwóch straconych pistoletów, które zabrał wcześniej zabitym Tygersom).
-
Zresztą, Hajfi mógł być ostatnim, który miałby prawo rzucać kamyk. Jego współlokatorzy nie znali nawet jego nazwiska
To daj jeszcze info, jakie lewe nazwisko, albo wymówkę podał HiFi współlokatorom, bo nie wyobrażam sobie, by Żaba nie zapytał go w E-Drze, albo gdzie, w stylu. "Eeej HiFi, a Ty w ogóle jak Ty się właściwie nazywasz? Bo się zastanawiam, czy to HiFi, to tylko przez muzę, czy też inicjały... Na przykład Herby? Howard? Hubert? F... Fry? Franklin? Ooooo... Fitzgibbons! Herby Fitzgibbons!". I byle wymówką się nie zasłonisz:) Musi być dobra, żeby solos ją łyknął:)
-
Po prostu nie używa nazwiska. HiFi i tyle. Jego sprawa. Żadnych wymówek.
-
No to co odpowiedział? I jakim tonem? "Nie twoja sprawa"?
-
-
Co do finansów Macka: przez ustalanie tego na PW na LI, nie jestem w stanie zrekonstruować mojej kwoty startowej (chyba że na rolzie są jeszcze rzuty, o ile wtedy właśnie tam rzucałem na startową gotówkę). Z moich zapiskó wynika, że Mack wydał na sprzęt 1105 e$ (smarthinga i rower dałeś mi za darmo).
-
Super, o takie właśnie korekty mi chodziło, dziękuję. Przemyśl, czy chcesz poświęcić chwilę przed przyjściem Leifa i wystawić na sprzedaż na giełdzie rupieci w H10 te cztery monitory i kupon, wystawisz je online, to zajmie tylko chwilę, jeśli uznasz, że puszczasz całość za 200e$ + 100e$ bez testowania Handlu ulicznego (z szansą na lepszą cenę i ryzykiem gorszej).
Masz pierwszeństwo w odpisie, zaczekam.
P.S. biedny Switch jest jak na razie największym przegrywem w tej sesji, stracił dobytek / ekwipunek warty z drugiej ręki jakieś 2.000e$ (bo doszperałem się jeszcze dwóch straconych pistoletów, które zabrał wcześniej zabitym Tygersom).
Switch jest jak na razie największym przegrywem w tej sesji

-
Dodałem wpis. Może nie odniosłem się do wszystkich poruszonych tematów, ale i tak wyszedł mi dość długi, a nie chcę przynudzać. Ewentualnie resztę dopowie @Ketharian, ok?
-
Szanowni, pora pchnąć fabułę do przodu, a spotlight padnie przede wszystkim na HiFi, bo @Gladin wystarczająco się już naczekał. Rozliczymy od razu obróbkę wszystkich pozostałych wszczepów za jednym zamachem. Zastanawiałem się przez dłuższą chwilę nad mechaniką wsparcia Leifa i zdecydowałem, że będzie on doradzał HiFi, co przełoży się na obniżenie poziomu trudności o jeden suwak. Wcześniej testy były robione na poziomie trudnym (20), teraz będą na przeciętnym (15). Do obrobienia są kolejno jedno cyberoko, biomonitor, edytor bólu, cyberaudio i generator adrenaliny. @gladin , wykonaj proszę pięć rzutów 1k10, które przypiszemy w powyższej kolejności wszczepom. Potem z pomocą Leifa wystawicie je na sprzedaż online i powinny się sprzedać w kilka godzin. Jak będę wiedział, czy uda się sformatować wszystkie, obliczymy zysk i ustalimy premię dla Leifa (50e$ to absolutne minimum, ale nie wzbudzi jego radości; 100e$ uzna za minimum zadowalające, im wyżej powyżej 100 będzie coraz bardziej zadowolony).
Pisałem z @wilczy na PW i zaproponowałem mu, żeby dosiadł się z piwkiem do stolika techników na small-talk, bo cyberwszczepy w tym uniwersum to ciekawy i wciągający temat dla użytkowników cybertechniki, a Dingo też nosi trochę chromu w swoim mięsie. Obaj gracze zechcą rzucić 2k3 PD na naukę Zabezpieczeń elektronicznych oraz 2k3 PD na Cybertechnikę, bo pracę z Leifem potraktujemy jak zajęcia z nauczycielem.
Switch musi wykonać kilka telefonów, dla celów dyskretnych i spokojnych rozmów wykorzysta pusty pokoik Dingo i Froga. Napisałem już posta fabularnego demonstrującego pierwszy kontakt, za chwilę wrzucę go do wątku fabularnego.
Brazil ma długą listę własnych zadań, poświęcę jej niebawem osobny post fabularny; pozostaje natomiast kwestia Macka, bo o ile czegoś nie przeoczyłem, @johnytrs chyba nie zadeklarował żadnych konkretnych działań poza wypoczynkiem. Może to dobra okazja, żeby się czegoś pouczyć?
-
Dokładnie, Mack nie ma na ten dzień konkretnych planów wykraczających poza jakimiś zakupami za rogiem. Do tego sprawdzi i w razie potrzeby zmieni opatrunki Raze'a. Ochota na skopanie mu tyłka, o czym jeszcze wczoraj myślał, dawno mu wyparowała.
Co do ewentualnej nauki to jeszcze to przemyślę - zobaczymy co przyniesie dzień.
Dalej, moje zdanie o tych wszystkich naszych "misjach": Nie przesadzajmy z nimi, w świecie naszej gry wszystko się będzie dziać mniej więcej równocześnie, dlatego jestem za ograniczeniem liczby wątków. To nie jest gra komputerowa, gdzie misje można robić w dowolnej kolejności, albo je ignorować.
-
I jeszcze jedno pytanie po przeczytaniu posta w sesji: Switch gada przez telefon przed, czy po tym, jak Mack się obudził? I czy słyszymy to, co
RipperdockRosario nawija?EDIT: mój komentarz do wydarzeń w sesji:

-
Jakiś czas po przebudzeniu Macka, musiał najpierw załatwić sobie telefon i go skonfigurować - ALE usadowił się nie bez powodu w zamkniętej klitce Dinga i Froga, nie tylko dla komfortu spokojnej rozmowy, ale i dla zachowania dyskrecji.
Nie zrozumiałem pytania o rippera, chodzi o Leifa?
-
Mój błąd, jakoś tak z automatu uznałem że Rosario jest tym szpecem od wszczepów. Edytowałem.
-
Szanowni, pora pchnąć fabułę do przodu, a spotlight padnie przede wszystkim na HiFi, bo @Gladin wystarczająco się już naczekał. Rozliczymy od razu obróbkę wszystkich pozostałych wszczepów za jednym zamachem. Zastanawiałem się przez dłuższą chwilę nad mechaniką wsparcia Leifa i zdecydowałem, że będzie on doradzał HiFi, co przełoży się na obniżenie poziomu trudności o jeden suwak. Wcześniej testy były robione na poziomie trudnym (20), teraz będą na przeciętnym (15). Do obrobienia są kolejno jedno cyberoko, biomonitor, edytor bólu, cyberaudio i generator adrenaliny. @gladin , wykonaj proszę pięć rzutów 1k10, które przypiszemy w powyższej kolejności wszczepom. Potem z pomocą Leifa wystawicie je na sprzedaż online i powinny się sprzedać w kilka godzin. Jak będę wiedział, czy uda się sformatować wszystkie, obliczymy zysk i ustalimy premię dla Leifa (50e$ to absolutne minimum, ale nie wzbudzi jego radości; 100e$ uzna za minimum zadowalające, im wyżej powyżej 100 będzie coraz bardziej zadowolony).
Pisałem z @wilczy na PW i zaproponowałem mu, żeby dosiadł się z piwkiem do stolika techników na small-talk, bo cyberwszczepy w tym uniwersum to ciekawy i wciągający temat dla użytkowników cybertechniki, a Dingo też nosi trochę chromu w swoim mięsie. Obaj gracze zechcą rzucić 2k3 PD na naukę Zabezpieczeń elektronicznych oraz 2k3 PD na Cybertechnikę, bo pracę z Leifem potraktujemy jak zajęcia z nauczycielem.
Switch musi wykonać kilka telefonów, dla celów dyskretnych i spokojnych rozmów wykorzysta pusty pokoik Dingo i Froga. Napisałem już posta fabularnego demonstrującego pierwszy kontakt, za chwilę wrzucę go do wątku fabularnego.
Brazil ma długą listę własnych zadań, poświęcę jej niebawem osobny post fabularny; pozostaje natomiast kwestia Macka, bo o ile czegoś nie przeoczyłem, @johnytrs chyba nie zadeklarował żadnych konkretnych działań poza wypoczynkiem. Może to dobra okazja, żeby się czegoś pouczyć?
Switch musi wykonać kilka telefonów, dla celów dyskretnych i spokojnych rozmów wykorzysta pusty pokoik Dingo i Froga.
@nanatar , w kontekście rozmowy z Szóstkami, zawartość komputera Shivy jest bardzo istotna. Czy ja dobrze zrozumiałem, że Arte nie ma zamiaru jej sprawdzić? Switch o to prosił.
-
Wolałbym interakcje fabularną, ale niech będzie. Powiedziała raczej, że nie ma na to czasu.
Nikt nie drążył tematu. -
Gdzie jest Brazil gdy Switch kończy rozmowę z informatorem?
-
Juan choca la chica
Oczywiście jak ruszy się z miejsca.
-
Zaglądam do terminarza Artemidy na niedzielne przedpołudnie i o ile się nie mylę, zdążyła już coś zjeść, zapakowała i odesłała stare ciuchy Heresy do zwrotu, złożyła nowe zamówienie i teraz przygotowuje się do wyjścia na siłownię.
@nanatar , popraw mnie proszę jeśli się pomyliłem!
-

Moi drodzy, chciałbym Was przeprosić za poślizg w aktualizacji fabuły, ale ostatnie parę dni mocno mnie zaabsorbowało i nie znalazłem czasu na wszystkie odpisy. Tym razem przodem poszła sesja Aliena, ale wcale o Was nie zapomniałem, już do niej przysiadam.
W pierwszej kolejności chciałbym rozliczyć wspólną pracę HiFi oraz Leifa nad cyberwszczepami Carlosa, żeby mieć ten wątek całkowicie zamknięty (również dla finansowego spokoju ducha technika).
Uwaga, teraz będzie dużo mechaniki! Dla przypomnienia raz jeszcze, wycięliście z Valentinosa procesor neutralny, parę cyberoczy, biomonitor, edytor bólu, system cyberaudio oraz generator sztucznej adrenaliny, czyli w sumie siedem różnych implantów. W sobotę wieczorem HiFi dłubał przy nich sam, udało mu się odblokować procesor, ale nie udało się z jednym okiem. W niedzielę rano przed przyjściem Leifa dłubał przy drugim oku (z sukcesem) oraz generatorze adrenaliny (fiasko). Wszystkie te testy robiliśmy na PT 20, wchodziły przy wyniku 5+. Potem zjawił się z pomocą Leif, co obniżyło PT do poziomu 15, gdzie każdy rzut HiFi wchodził na 2+ i gdzie można było powtórzyć dwa nieudane rzuty. Gracz wykonał pięć rzutów, ale jeden z nich okazał się krytyczną porażką (1 na k10), co niestety oznacza, że podczas dłubania w implancie drugie cyberoko zepsuło się permanentnie. Krytyczna porażka to krytyczna porażka, trzeba ją przyjąć na klatę, człowiek uczy się również na błędach.
Tym samym przejdziemy do finansów. Wystawiając do sprzedaży procesor, cyberaudio, generator adrenaliny, biomonitor i edytor bólu HiFi zarobi 2.750 e$. Zepsute cyberoko pójdzie za 20% wartości klasy C, czyli 100 e$, razem będzie 2.850 e$ i trzeba będzie jeszcze odpalić działkę Leifowi (50 dolców to absolutne minimum, 100+ będzie dla niego słabo zadowalające, 200+ pozwoli utrzymać jako takie relacje).
@wilczy , @gladin - ktoś z Was będzie chciał napisać fabularną scenkę z przebiegu hakowania wszczepów, zanim przejdziemy narracyjnie do fazy rekonesansu w Northside?
@nanatar , będziesz chciał napisać w wolnej chwili fabularną scenkę z wizyty w siłowni?
Dla @Grek muszę przygotować dwie rozmowy telefoniczne oraz odpowiedzi na pytania zadane na PW, zabiorę się za to w następnej kolejności. Macie na ten moment jakieś pytania, wnioski, pomysły?
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się