[komty] Syreni Śpiew Neonów
-
Co tam słychać u Artemidy
@nanatar, Brazil, moja słodka Brazil, zbyt długo Cię zaniedbywałem, za co serdecznie przepraszam. Spotkanie z Misty o 13:00 nie będzie żadnym problemem, ona tam przesiaduje siedem dni w tygodniu, ten sklep to właściwie jej dom. Podczas spotkania nie będzie żadnych eventów. W naszej korespondencji padło pytanie o naturę chipów wszczepianych przez Tygersów ich peostytutkom - są to podskórne chipy lokalizujące pozwalające obserwować dziewczyny (bądź chłopaków) w aplikacjach śledzących alfonsów. Jeśli Keiko chce uciec z NC, ktoś musi jej wyciągnąć ten lokalizator i Misty twierdziła, że dziewczyna już sobie kogoś znalazła.
Jeśli Brazil włamie się do magistratu niedzielnego wieczora, Keiko będzie mogła odebrać dokumenty we wtorek. Poproszę o rzuty na Interfejs (co reprezentuje cały proces włamania wraz z późniejszym zacieraniem śladów) oraz Przeszukiwanie baz danych (co reprezentuje proces umieszczania fałszywych danych w rejestrze). Do obu rzutów premia +2 za korzystanie z własnoręcznie napisanego softu.
Jeśli Brazil chciałaby skasować usługę wynajmu taksówki, poproszę o dokładnie taki sam zestaw rzutów, chociaż tutaj bez premii za wcześniejsze przygotowania. Jeśli ta akcja się uda, Trenosi dojdą za Wami najdalej do H10, ale to im nic nie da - tym bardziej, że rzekomo stracili w wymianie ognia z Szóstkami Rositę Cortez, którą młody Fuentes przedstawiał u SlimWire jako swoją specjalistę od Sieci.
Dobrym momentem na ewentualne wprowadzenie reszty paczki w historię z Keiko i klubem Ho-Oh wydaje się wieczór, kiedy grupa rekonesansowa wróci z Northside.
Reszta grupy
Frog dostanie na czas ostrzeżenie Switcha i wróci z Pacifiki prosto do Little China, jeszcze przed wyjściem HiFi i Dinga do magazynów All Foods. Leon Avrille potwierdził, że będzie na Was czekał na miejscu. Teraz pytanie, czy Shawn chce się przyłączyć do kumpli czy zostaje w mieszkaniu?
Switch przygotowuje się na spotkanie z Wakako Okadą i teraz tknęła mnie jedna ważna myśl - czy idzie tam z Hectorem czy może chciałby zabrać na prezentację również Brazil?
Chciałem też przypomnieć HiFi, że gang Chakkasów szuka z nim kontaktu w sprawie kupna taniej broni, mogą w międzyczasie znowu próbować Was nachodzić.
Temat broni przypomniał mi jeszcze jedno, mianowicie przegląd Waszego arsenału. Switch stracił swojego Streetmastera oraz oba pistolety zabrane Tygersom, ale w garażu Shivy przejęliście karabin z wieżyczki (czyli już macie dwa) oraz ładny grawerowany pistolet Valentinosa.
Coś jeszcze do obgadania zanim zacznę pisać sceny rekonesansu, wizyty u Wakako i forsowania baz danych ratusza?
-
Szefie, wezwałeś jestem.
Testy:
Interface 7, test 5, inteligencja 9, (program 10/6, na niewidzialności 12).
bazy danych: bazy danych 6 + test 18 + Inteligencja 9
Pozwoliłem sobie na dość karkołomna figurę, ale przy teście na bazy danych 33 Brazil nie mogła się oprzeć pokusie. Zamiarem było, by zlecenie aigo przekierować na kogoś w pobliżu H10, ale nadarzająca się okazja popchnęła mnie dalej. Szukając hakerzy/fixerzy Manuela powinni trafić na płatność z jego kont.
@ketharian jeśli to przegięcie daj znać: edytuję.Okazja czyni złodzieja, a tym jest Brazil.
Dialogi konsultowane z Morem.
Na forsowanie fortec magistratu przygotowała się Brazil na tip-top, po dwa programy na ciche wejście i dwa na ofensywne. Jeden wyjebany ukrywający i drugi kryjący ślady.
-
Czyli pozostaje w dyspozycji wariant 2.850e$ plus ewentualne 100e$ ze sprzedaży reszty fantów (1/3 zarobku z upłynnienia ekranów i kuponu). Do tego Switch wisi HiFi 625e$ do oddania w przyszłości za sprawne oko. Jak na jedjorazowy zabieg ekstrakcji wszczepów z przypadkowego denata, to w mojej opinii bardzo dobry wynik.
Powtórka z rozrywki na Brzytwiarzach znacznie poprawi budżet technika, jeśli egzekucja boosterów skończy się sukcesem (z definicji będą mieli co najmniej cyberpazury).
plus ewentualne 100e$ ze sprzedaży reszty fantów (1/3 zarobku z upłynnienia ekranów i kuponu)
Przypomnij mi proszę, o której reszcie fantów mówimy? Muszę pogrzebać w starych wpisach, bo zdążyłem zapomnieć.
do sprzedaży wciąż pozostają monitory za 200e$ oraz kupon na kurs BSDM za 100e$].
Ok, to by było to, tak? I stąd te 100 na osobę?
-

Moi drodzy, uzupełniłem wcześniejszy pusty post z rezerwacji dla Switcha i @Grek już może brać się za odpis na pytanie Wakako.
Jednocześnie @Gladin i @Wilczy mogą zacząć pisać wstawki ze spotkania z Leonem Avrille w Northside i tutaj ważna uwaga, pomyślcie nad generalnym planem zasadzki (pozycja Dingo na parterze czy na dachu, przygotowanie miejsca przekazania bomby-pułapki, inne detale), a ja dopasuję Wasze pomysły do ukształtowania terenu, planu zabudowań, etc.
Odpisy dla reszty paczki w przygotowaniu.
-

Moi drodzy, uzupełniłem wcześniejszy pusty post z rezerwacji dla Switcha i @Grek już może brać się za odpis na pytanie Wakako.
Jednocześnie @Gladin i @Wilczy mogą zacząć pisać wstawki ze spotkania z Leonem Avrille w Northside i tutaj ważna uwaga, pomyślcie nad generalnym planem zasadzki (pozycja Dingo na parterze czy na dachu, przygotowanie miejsca przekazania bomby-pułapki, inne detale), a ja dopasuję Wasze pomysły do ukształtowania terenu, planu zabudowań, etc.
Odpisy dla reszty paczki w przygotowaniu.
Myślałem, że to place holder dla mojego posta, reakcji Switcha na Brazil, ale wyszło jeszcze lepiej, a tą (reakcję) wrzucę jako retrospekcję.
Filigranowa Chinka jest oczywiście japonką?
Różnica jest... i w wyglądzie i w kulturze. -
To Chinka, która poprzez małżeństwa z czterema wysoko postawionymi członkami yakuzy zbudowała własne imperium w półświatku Night City (wszyscy w swoim czasie ją owdowili). Reprezentuje sobą mieszankę obu wpływów kulturowych, japońskiego i chińskiego.
-
To może jeszcze skompilowane dane na temat firm, które Brazil zrobiła dla Swicha.
Może to sobie obracać Raze do rana:
Magadon Incorporated,
Pentex United,
Endron InternationalMagadon Incorporated, koncern badawczy z branży bioinżynieryjnej z siedzibą w San Francisco, skoncentrowany na projektach modyfikacji genetycznych ludzkich organizmów dla potrzeb eksploracji kosmosu. Bilanse, skład rady nadzorczej, akcjonariusze, dane finansowe, materiały prasowe i oficjalne wykazy akcjonariuszy, przeskakujemy do Endrona. Jeden z liderów na rynku paliw kopalnych, pod względem wyników plasujący się zaraz za Petrochemem, operujący z Teksasu, ale posiadający swoje filie na całym świecie, dopiero rozpoczynający ekspansję na liberalnym prawnie i celnie rynku Night City.
Idę o zakład, że nagłówki mediów już niedługo zdominują informacje o próbach wrogiego przejęcia interesów Petrochemu przez nowego ambitnego rywala.
Pentex United znajduje się na końcu zbioru danych. Międzynarodowa korporacja inwestycyjna, obracająca ogromnymi zasobami finansowymi, lokująca kapitał na wszystkich kontynentach, inwestująca między innymi w industrializację Amazonii i kolonizację Antarktydy. Programy potrzebowały nieco czasu na przeanalizowanie rynkowych powiązań, punktów wspólnych w składach rad nadzorczych i powiązanych projektach, ale w finalnej wersji cyfrowego raportu wszystkie służebne SI zawierały tę samą konkluzję.
Pentex United był firmą-matką Magadonu i Endronu.
To oczywiście informacje dostępne dla wszystkich. W tej sytuacji warto pomyśleć o zainwestowaniu paru E w odpowiednie akcje.
Nie udało mi się znaleźć nic na temat albinosów i akolitów gołębicy. To Bardzo! dziwne.Artemida zasnęła ledwo wypiąwszy się z decka. Budzik ma ambitnie na 08.08. Opowiedziała ile zdołała, może szczegóły doda w niedzielę.
@gladin Hafi Brazil sprawdzi te decki, niestety raczej w poniedziałek bo do tego czasu będzie miała dużo pracy. Chce zamknąć poprzednie zlecenie. Zobaczymy jak to czasowo rozegra MG.
Równie chętnie zobaczy miejsce, w którym Shivę znaleźliście. Bo jak rozumiem o tym wie.
Co do mieszkania Shivy, to prawie już tam była zdalnie, tylko coś to przerwało, więc naturalnym jest, że dla hakerki to kolejny trop. Jak pozwolicie się Brazil nudzić to na pewno przyjdzie jej do głowy tam wrócić.
Oczy? A nie mogę ich sformatować? - na cybersprzęcie się nie znam, ale mogę poznać, a na programowaniu i wyszukiwaniu w sieci aktualizacji świetnie. Nawet się nie zająknęła o pochodzenie.@marrrt Rolka sklejona do oceny Shawna i reszty też. Przelew na konto Camary. Do ustalenia z MG
Test na montaż filmu wyszedł 14. zrobiłem nim mi MG napisał, że nie trzeba.@wilczy Zajebiste masz zabawki Dingo.
@johnytrs hologram szkieletu psa? No i ucz tę darmozjadłą hakerkę diagnozy medycznej.
Tak powinniśmy zbudować sobie sojusze. Mieć do wynajęcia zaufanych ludzi, którzy mogą fizycznie śledzić. My nie mamy na to czasu. Drobni cyngle, netrunnerzy do współpracy. Działając sama w przestrzeni obcych baz danych, to tak jakby któryś z was działał sam w misji. Trzeba mieć w chuj zaplanowane.
@ketharian Przyjmuję dobrodziejstwo swych działań w przestrzeni SmilWirowego decku. Już się zarejestruję na wszczep filtrów nosowych. Orginal!
Edit; @ketharian @johnytrs Brazil na pewno bacznie obserwuje te operacje poprawy witalności Switcha. Uczcie bdźąkfe ludzi leczyć.
- Pentexu? A co to Pentex? - zdziwił się Houston - To brzmi jak nazwa marki kondomów.
Pentex United znajduje się na końcu zbioru danych. Międzynarodowa korporacja inwestycyjna, obracająca ogromnymi zasobami finansowymi, lokująca kapitał na wszystkich kontynentach, inwestująca między innymi w industrializację Amazonii i kolonizację Antarktydy. Programy potrzebowały nieco czasu na przeanalizowanie rynkowych powiązań, punktów wspólnych w składach rad nadzorczych i powiązanych projektach, ale w finalnej wersji cyfrowego raportu wszystkie służebne SI zawierały tę samą konkluzję.
Pentex United był firmą-matką Magadonu i Endronu.
To oczywiście informacje dostępne dla wszystkich. W tej sytuacji warto pomyśleć o zainwestowaniu paru E w odpowiednie akcje.
Czy to, że Houston pyta o Pentex, a Leon też nie wie co to, to przeoczenie?
-
Pentex to po prostu taki Blackrock, o którym mało kto słyszał. Nic nie firmują, ale wszędzie maczają niemyte paluchy.
-
Moi drodzy, pracując nad fabularkami dla trzech pozostałych członków paczki chciałbym jednocześnie przekazać Wam info, że pojawił się pewien projekt, w którym moglibyśmy zagrać - nie bezpośrednio - pierwsze skrzypce. Skontaktował się mianowicie ze mną pewien nieobcy nam wszystkim człowiek, który bawi się w wolnym czasie z audiobookami i ich pochodnymi i który chętnie zbudowałby audiobookową opowieść na bazie Śpiewu Neonów, hobbystycznie, a nie komercyjnie. My nie musielibyśmy ze swojej strony robić nic poza ewentualnym posłuchaniem gotowego audiobooka, gdyby projekt wypalił.
Chciałem zatem zapytać czy zgodzilibyście się na użyczenie swojego wkładu intelektualnego w postaci swoich postów dla potrzeb tego projektu. Ja osobiście chętnie bym sprawdził jak by wyglądał taki cyberpunkowy audiobook, ale nie mogę decydować za Was wszystkich.
-
Również nie mam nic przeciwko

-
Nie zgadzam się z tym...
... że tam jest jakiś mój wkład intelektualny.Chętnie posłuchałbym takiego audiobooka.
Masz moją zgodę na użycie materiałów.
-
Cóż, to może być ciekawe. Zgadzam się.
-
A róbta, dopóki nie jest potrzebny mój własny głos do nagrywania, to bardzo chętnie.
Mack i tak jest postacią bardziej z tła (nie mam z tym problemu).
-
Dobrze, już dobrze.
Mój głos by się tu i tak nie sprzedał, chociaż boję się innego niż mam w głowie. -
No właśnie, to może anonimowo, bo się agent upomni o swoje, nie wspominając o ZAPA.
-
Moi drodzy, dziękuję za Waszą cierpliwość, troszkę mnie zaabsorbowało parę ostatnich dni, ale wczoraj dopisałem dwie brakujące scenki bieżącej kolejki. Teraz postaram się przygotować odpisy dla @gladin i @wilczy w miejscu rekonesansu oraz dla @grek na herbatce u Cesarzowej.
@marrrt , jeśli Shawn chce zrzucić z siebie trochę negatywnych emocji na macie, zawsze znajdzie się jakiś partner do sparingu.
@nanatar , jak wcześniej ustaliliśmy na PW, przy uzyskanych wynikach Brazil włamała się bez komplikacji do magistratu i złożyła cyfrowy wniosek o wydanie lewego dowodu tożsamości dla Keiko, odbiór od wtorku, trzeba jeszcze dogadać przekazanie reszty wynagrodzenia.
@johnytrs , pomimo fatalistycznego brzmienia posta Mack znalazł w sieci dość materiałów, aby wygenerować poprzez naukę pewną ilość PD. Smartfon nie przestaje dzwonić!
To chyba wszystko na ten moment.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się