[komty] Syreni Śpiew Neonów
-
-
Dobra, dobra...
Zbieram się do pisania.
Tylko tak... W przyszłym tygodniu jestem na wyjeździe, więc realnie nie wiem czy mi się to uda sklecić przed 6tym, 7mym lipca. -
Skoro już poszło, to tak.
Przepraszam za opóźnienie, przez ostatnie dni skupiałem się na przetrzymaniu upałów, a nie na aktywności (wczoraj u mnie było 40,7) - teraz się ochłodziło, mogę ponownie aktywnie myśleć.
-
Pytanie mam, bo mnie tknęło już po napisaniu wpisu. Czy HiFi wie, że Shiva działała na zlecenie SlimWire? Bo zacząłem w to wątpić i może powinienem końcówkę wpisu zmienić?
-
Dla zachowania przejrzystości gry jestem zdecydowany przyjąć, że w trakcie nocnego maratonu zwierzeń Wasi bohaterowie opowiedzieli sobie wszystko, co tyczyło się wydarzeń orbitujących wokół SlimWire - a zatem Switch przyznał, że SlimWire robił dla niego rozpoznanie w terenie na temat Keiry w zamian za przysługę w sprawie Shivy. W zasadzie najlepiej byłoby to rozegrać z drugiej strony i zapytać, czy jest coś, co któryś gracz chciałby przemilczeć w kontekście tej nocy? (tu znacząco spoglądam w stronę HiFi, który być może nie zechce się podzielić wieściami, że ma drugie mieszkanie na wyłączność z abonamentem na paśnik do co najmniej końca miesiąca; albo i dłużej, jeśli Shivą płaci za lokum zleceniem stałym z konta z dużym saldem).
EDIT:
GreK jest już na urlopie, ale wie, że musi 24/7 dyżurować na Disco na wypadek, gdybym potrzebował Switcha, więc mi odpisał, że fikser niczego nie będzie przed Wami ukrywał. Dzięki temu dowiedzieliście się, że mieszkał wcześniej w San Francisco razem ze swoją byłą; że pracował dla dużej korporacji umoczonej w nieetyczne praktyki biomedyczne; że przejął cztery lata temu pewne zastrzeżone materiały, które zamierzał sprzedać, ale akcja się nie udała, była jakoby zginęła, a on sam musiał wiać do NC pod fałszywym nazwiskiem. Wiecie już, że nieoczekiwanie napatoczył się na tę samą byłą w Japantown, podróżującą w towarzystwie agenta korporacji, który rzekomo ją zabił. Wiecie, że Switch poprosił o pomoc SlimWire, aby ten wyśledził dla niego samochód Keiry w Japantown, a SlimWire zlecił mu w ramach przysługi zwrotnej sprawdzenie statusu Shivy Lecroix. Że dzięki diagnostyce znajomego rippera w Kabuki odkrył, iż SlimWire wgrał mu bez pozwolenia oprogramowanie szpiegujące do softu neuroprocesora. Że poszedł do Vista del Rey rozmówić się z grubasem i wpadł tam na przywódcę gangu Tren de Agua. Że został rozbrojony i okradziony, a następnie poddany presji współpracy, której odmówił. Że jeden z Trenosów do niego strzelił, ale inna ganguska wyposażona w dopalacz refleksu zepchnęła go z linii strzału, a potem skatowała razem z kolegą, a na koniec wrzuciła do kontenera na śmieci (notabene, to był ten kontener, obok którego Frog strzelał do skrzynki z bezpiecznikami). Switch wspomni jeszcze, że odkrył budynek korporacyjny, gdzie zaszyła się śledzona przez niego para, że w drodze powrotnej natknął się na Gołębiarzy i ledwie uciekł przed Tygersami i że Trenosi grozili, że w razie odmowy współpracy zabiją z jego skradzionej broni jakieś dzieciaki.
Uff, chyba niczego nie pominąłem.
-
HiFi nie chwali się ekstrakcją cyberwszczepów (nie chce, by krzywo na niego patrzyli, że takie rzeczy robi). Czy zrobi to Shawn albo Dingo, nie wiem.
Na ten moment HiFi nie informuje o mieszkaniu Shivy. Na razie uważa, że jest za dużo rzeczy omawianych i trzeba poukładać to co już jest, zanim będzie mówił więcej.
-
Shawnowi może się zdarzyć, że chlapnie. Ale z pewnością zapytany, a nie sam z siebie. Na przykład jakby Switch zapytał skąd to oczko i HiFi by szybko nie ściemnił dając do zrozumienia, że woli to zataić, to Żaba mógłby wypaplać;D Nie widzi w tym niczego zdrożnego.
-
Dla zachowania przejrzystości gry jestem zdecydowany przyjąć, że w trakcie nocnego maratonu zwierzeń Wasi bohaterowie opowiedzieli sobie wszystko, co tyczyło się wydarzeń orbitujących wokół SlimWire - a zatem Switch przyznał, że SlimWire robił dla niego rozpoznanie w terenie na temat Keiry w zamian za przysługę w sprawie Shivy. W zasadzie najlepiej byłoby to rozegrać z drugiej strony i zapytać, czy jest coś, co któryś gracz chciałby przemilczeć w kontekście tej nocy? (tu znacząco spoglądam w stronę HiFi, który być może nie zechce się podzielić wieściami, że ma drugie mieszkanie na wyłączność z abonamentem na paśnik do co najmniej końca miesiąca; albo i dłużej, jeśli Shivą płaci za lokum zleceniem stałym z konta z dużym saldem).
EDIT:
GreK jest już na urlopie, ale wie, że musi 24/7 dyżurować na Disco na wypadek, gdybym potrzebował Switcha, więc mi odpisał, że fikser niczego nie będzie przed Wami ukrywał. Dzięki temu dowiedzieliście się, że mieszkał wcześniej w San Francisco razem ze swoją byłą; że pracował dla dużej korporacji umoczonej w nieetyczne praktyki biomedyczne; że przejął cztery lata temu pewne zastrzeżone materiały, które zamierzał sprzedać, ale akcja się nie udała, była jakoby zginęła, a on sam musiał wiać do NC pod fałszywym nazwiskiem. Wiecie już, że nieoczekiwanie napatoczył się na tę samą byłą w Japantown, podróżującą w towarzystwie agenta korporacji, który rzekomo ją zabił. Wiecie, że Switch poprosił o pomoc SlimWire, aby ten wyśledził dla niego samochód Keiry w Japantown, a SlimWire zlecił mu w ramach przysługi zwrotnej sprawdzenie statusu Shivy Lecroix. Że dzięki diagnostyce znajomego rippera w Kabuki odkrył, iż SlimWire wgrał mu bez pozwolenia oprogramowanie szpiegujące do softu neuroprocesora. Że poszedł do Vista del Rey rozmówić się z grubasem i wpadł tam na przywódcę gangu Tren de Agua. Że został rozbrojony i okradziony, a następnie poddany presji współpracy, której odmówił. Że jeden z Trenosów do niego strzelił, ale inna ganguska wyposażona w dopalacz refleksu zepchnęła go z linii strzału, a potem skatowała razem z kolegą, a na koniec wrzuciła do kontenera na śmieci (notabene, to był ten kontener, obok którego Frog strzelał do skrzynki z bezpiecznikami). Switch wspomni jeszcze, że odkrył budynek korporacyjny, gdzie zaszyła się śledzona przez niego para, że w drodze powrotnej natknął się na Gołębiarzy i ledwie uciekł przed Tygersami i że Trenosi grozili, że w razie odmowy współpracy zabiją z jego skradzionej broni jakieś dzieciaki.
Chyba tylko tyle, że ten Fuenjakiśtam, o którego Switcha pytają to nowy szef Tren de Aqua.
Pozdrówka
-
Shawnowi może się zdarzyć, że chlapnie. Ale z pewnością zapytany, a nie sam z siebie. Na przykład jakby Switch zapytał skąd to oczko i HiFi by szybko nie ściemnił dając do zrozumienia, że woli to zataić, to Żaba mógłby wypaplać;D Nie widzi w tym niczego zdrożnego.
-

Moi drodzy, na bazie dotychczasowych postów (które bardzo mi się podobają ze względu na to jak zgrabnie próbujecie rozkminić naturę niedawnych wydarzeń) kształtuje mi się następujący obraz sytuacji - poznaliście historię poprzedniego życia Switcha oraz jego prawdziwą tożsamość - Grega Kalkstona z San Francisco. HiFi z drugiej strony poznał całą historię „odsieczy vistańskiej”. Zakładam, że w pewnym momencie wszyscy pójdziecie spać, jeśli nie chcecie mieć ujemnych modyfikatorów do potencjalnych niedzielnych testów (chociaż niektórym pewnie z nadmiaru wrażeń ciężko będzie zasnąć).
@Nanatar opisał już ładnie formatowanie filmiku z cyberoka Froga, przyjmuję zatem, że materiał poszedł do skrzynki aukcyjnej, zanim Brazil położyła się spać. W niedzielę rano dowiecie się, czy ktoś kupił Wasze nagranie i ile za nie zaproponował. Przypominam też, że macie drugie nagranie, to z egzekucji Tygersów przez Gołębiarzy. Warto pomyśleć, co zrobić z nim.
Nanatar wysłał mi na PW drobiazgowy plan działania na resztę soboty i niedzielę, czekam na resztę BG. Już teraz informuję Was oficjalnie, że nikt Was w nocy nie napadnie i wszyscy się rano obudzicie bez żadnych komplikacji.
Otrzymałem kilka zapytań o cyberwszczepy, wrzucę odpowiedzi tutaj na wypadek, gdyby było więcej zainteresowanych. Filtry nosowe (podobne do tych, które nosi Dingo) kosztują 50/100/150 (klasy C/B/A), koszt ich instalacji u renomowanego rippera to 500 euro, ale tę cenę da się zbić po znajomości. Operacja trwa dwie godziny i zadaje 1k6+1 ranę w wyniku zabiegu. Filtry nosowe nie wymagają procesora neuralnego, jeśli są autonomicznym wszczepem, obsługuje się je z poziomu aplikacji w smarthingu, posiadacze procesorów neuralnych sterują nimi za pomocą myśli. Co do dopalaczy szybkości, istnieją w sumie trzy: podskórny generator adrenaliny zapewniający na ograniczony czas +1 do REF oraz dwa przyśpieszacze refleksu: Kerenzikov i Sandevistan - pierwszy zapewnia +1 do inicjatywy przez cały czas, drugi +3 do inicjatywy przez godzinę, ale obydwa wymagają neuroprocesora i są bardzo kosztowne (w klasie C pierwszy 500, drugi 1500 euro). Koszt operacji jest już wliczony w ich cenę, bo ripper tylko otwiera puszkę procesora i wstawia na niego elektroniczną nasadkę). Gniazdo chipów obsługujący drzazgi skillowe to koszt 200/400/600, z kosztem instalacji wliczonym w cenę implantu, zabieg trwa jedną godzinę i zadaje jedną ranę - no i trzeba posiadać neuroprocesor, rzecz jasna.
Jeśli już o ranach mowa, perypetie Switcha pociągnęły za sobą pewne konsekwencje. W wyniku pobicia otrzymał 6 ran, jest w połowie paska obrażeń poważnych. @johny , dobra sugestia z testem leczenia, nawet w przypadku weterynarza. Wykonaj proszę dwa testy niezależnie od siebie na wypadek, gdyby któryś się nie powiódł, na pierwszą pomoc oraz na technikę medyczną, na poziomie przeciętnym (PT 15), ale z premią +2 za apteczkę i zabieg w bezpiecznym miejscu. Znając wyniki określę tempo leczenia Switcha (dopóki nie wyleczy dwóch ran z paska poważnych, ma karę -2 do REF).
Padło też pytanie o ubezpieczenie Trauma Team (stąd ta graficzka na początku posta). Najtańszy pakiet kosztuje 500 euro i upoważnia do jednej bezpłatnej interwencji bojowego zespołu Trauma Team miesięcznie.
-
To może jeszcze skompilowane dane na temat firm, które Brazil zrobiła dla Swicha.
Może to sobie obracać Raze do rana:
Magadon Incorporated,
Pentex United,
Endron InternationalMagadon Incorporated, koncern badawczy z branży bioinżynieryjnej z siedzibą w San Francisco, skoncentrowany na projektach modyfikacji genetycznych ludzkich organizmów dla potrzeb eksploracji kosmosu. Bilanse, skład rady nadzorczej, akcjonariusze, dane finansowe, materiały prasowe i oficjalne wykazy akcjonariuszy, przeskakujemy do Endrona. Jeden z liderów na rynku paliw kopalnych, pod względem wyników plasujący się zaraz za Petrochemem, operujący z Teksasu, ale posiadający swoje filie na całym świecie, dopiero rozpoczynający ekspansję na liberalnym prawnie i celnie rynku Night City.
Idę o zakład, że nagłówki mediów już niedługo zdominują informacje o próbach wrogiego przejęcia interesów Petrochemu przez nowego ambitnego rywala.
Pentex United znajduje się na końcu zbioru danych. Międzynarodowa korporacja inwestycyjna, obracająca ogromnymi zasobami finansowymi, lokująca kapitał na wszystkich kontynentach, inwestująca między innymi w industrializację Amazonii i kolonizację Antarktydy. Programy potrzebowały nieco czasu na przeanalizowanie rynkowych powiązań, punktów wspólnych w składach rad nadzorczych i powiązanych projektach, ale w finalnej wersji cyfrowego raportu wszystkie służebne SI zawierały tę samą konkluzję.
Pentex United był firmą-matką Magadonu i Endronu.
To oczywiście informacje dostępne dla wszystkich. W tej sytuacji warto pomyśleć o zainwestowaniu paru E w odpowiednie akcje.
Nie udało mi się znaleźć nic na temat albinosów i akolitów gołębicy. To Bardzo! dziwne.Artemida zasnęła ledwo wypiąwszy się z decka. Budzik ma ambitnie na 08.08. Opowiedziała ile zdołała, może szczegóły doda w niedzielę.
@gladin Hafi Brazil sprawdzi te decki, niestety raczej w poniedziałek bo do tego czasu będzie miała dużo pracy. Chce zamknąć poprzednie zlecenie. Zobaczymy jak to czasowo rozegra MG.
Równie chętnie zobaczy miejsce, w którym Shivę znaleźliście. Bo jak rozumiem o tym wie.
Co do mieszkania Shivy, to prawie już tam była zdalnie, tylko coś to przerwało, więc naturalnym jest, że dla hakerki to kolejny trop. Jak pozwolicie się Brazil nudzić to na pewno przyjdzie jej do głowy tam wrócić.
Oczy? A nie mogę ich sformatować? - na cybersprzęcie się nie znam, ale mogę poznać, a na programowaniu i wyszukiwaniu w sieci aktualizacji świetnie. Nawet się nie zająknęła o pochodzenie.@marrrt Rolka sklejona do oceny Shawna i reszty też. Przelew na konto Camary. Do ustalenia z MG
Test na montaż filmu wyszedł 14. zrobiłem nim mi MG napisał, że nie trzeba.@wilczy Zajebiste masz zabawki Dingo.
@johnytrs hologram szkieletu psa? No i ucz tę darmozjadłą hakerkę diagnozy medycznej.
Tak powinniśmy zbudować sobie sojusze. Mieć do wynajęcia zaufanych ludzi, którzy mogą fizycznie śledzić. My nie mamy na to czasu. Drobni cyngle, netrunnerzy do współpracy. Działając sama w przestrzeni obcych baz danych, to tak jakby któryś z was działał sam w misji. Trzeba mieć w chuj zaplanowane.
@ketharian Przyjmuję dobrodziejstwo swych działań w przestrzeni SmilWirowego decku. Już się zarejestruję na wszczep filtrów nosowych. Orginal!
Edit; @ketharian @johnytrs Brazil na pewno bacznie obserwuje te operacje poprawy witalności Switcha. Uczcie bdźąkfe ludzi leczyć.
-
Ah... cyberoko!
Switch chętnie skorzysta z propozycji i pożyczy cyberoczko, da je wcześniej Arte do sformatowania, wgrania softu czy co tam trzeba. Bo bez niego jak bezrękioka.Co do dalszych deklaracji, to Switch przechodzi rekonwalescencję.
Źle mi się dzisiaj myśli. Zmaltretowany jestem po wczoraj.
Prawie jak Switch. Ciężka noc
-

Uwaga w temacie cyberoczu do pożyczenia. HiFi zdezynfekował jedno z nich, ale nie zdołał zdjąć z niego blokady biometrycznej, przez co oko jest w trybie uśpienia z nieco przerażającym wyglądem defaultowym (patrz: graficzka wyżej) - ALE ze względów estetycznych i zdrowotnych lepiej było by, gdyby Switch nosił nieaktywne oko niż paradował z pustym oczodołem. Alternatywą jest poczekanie, aż HiFi/Leif spróbują złamać zabezpieczenia drugiego cyberoka, może uda się je odpalić.
Brak oka: -2 ATR i +2 do Zastraszania. I dodatkowo człowiek przyzwyczajony do Lśnienia i Nadświatu będzie się czuł przerażająco upośledzony, co warto odegrać fabularnie, gdyby Switch jednak pozostał z jakiegoś powodu z pustym oczodołem.
Manipulacje z takimi wszczepami wymagają skilla Cybertechnika, HiFi ma odpowiednie aplikacje i programy diagnostyczne, jeśli złamie zabezpieczenia, ustawi odpowiedni soft w telefonie.
Korzystając z okazji chciałbym skorygować pewien błąd, mianowicie błędnie zasugerowałem Wam, że filtry nosowe są porównywalne z implantem węszącym Houstona, a tymczasem jego wszczep jest o kilka poziomów lepszy od zwykłych filtrów nosowych, o których była mowa - zwykle filtry chronią przed szkodliwymi czynnikami w powietrzu, ale nie mają wspomagania węszenia.
Jeśli nie przeszkadza Wam ewentualne dokończenie sobotnich scen w formie retrospekcji, mogę zacząć pisać fabularkę niedzielnego poranka - ale to tylko propozycja.
@gladin , o której ma przyjść Leif, żeby pomóc z tymi wszczepami?
-

Uwaga w temacie cyberoczu do pożyczenia. HiFi zdezynfekował jedno z nich, ale nie zdołał zdjąć z niego blokady biometrycznej, przez co oko jest w trybie uśpienia z nieco przerażającym wyglądem defaultowym (patrz: graficzka wyżej) - ALE ze względów estetycznych i zdrowotnych lepiej było by, gdyby Switch nosił nieaktywne oko niż paradował z pustym oczodołem. Alternatywą jest poczekanie, aż HiFi/Leif spróbują złamać zabezpieczenia drugiego cyberoka, może uda się je odpalić.
Brak oka: -2 ATR i +2 do Zastraszania. I dodatkowo człowiek przyzwyczajony do Lśnienia i Nadświatu będzie się czuł przerażająco upośledzony, co warto odegrać fabularnie, gdyby Switch jednak pozostał z jakiegoś powodu z pustym oczodołem.
Manipulacje z takimi wszczepami wymagają skilla Cybertechnika, HiFi ma odpowiednie aplikacje i programy diagnostyczne, jeśli złamie zabezpieczenia, ustawi odpowiedni soft w telefonie.
Korzystając z okazji chciałbym skorygować pewien błąd, mianowicie błędnie zasugerowałem Wam, że filtry nosowe są porównywalne z implantem węszącym Houstona, a tymczasem jego wszczep jest o kilka poziomów lepszy od zwykłych filtrów nosowych, o których była mowa - zwykle filtry chronią przed szkodliwymi czynnikami w powietrzu, ale nie mają wspomagania węszenia.
Jeśli nie przeszkadza Wam ewentualne dokończenie sobotnich scen w formie retrospekcji, mogę zacząć pisać fabularkę niedzielnego poranka - ale to tylko propozycja.
@gladin , o której ma przyjść Leif, żeby pomóc z tymi wszczepami?
@Ketharian HiFi pewnie chciałby wstać około 8:00.
Następnie spróbowałby sobie poradzić z drugim cyberokiem.
Zaprosić może Leifa na 10:00 na poranną kawę - do tej godziny pewnie da się określić, czy HiFi podołał z drugim okiem czy też nie.
Leif na pewno dostanie do sprzedaży procesor neuralny, bo ten jest przygotowany.
Dostanie też na pewno do wyczyszczenia i sprzedaży to oko, z którym HiFi sobie nie poradził.
Jeżeli HiFi poradzi sobie z drugim okiem, to na razie je pożyczy je Switchowi. A jeżeli nie poradzi, to da Leifowi do wyczyszczenia i o zwrotu dla Switcha (@GreK Switch będzie musiał opłacić Leifa).Zakładam, że Leif nie będzie robił roboty u nas, tylko u siebie?
Dalszych planów nie robię, bo to wszystko zależy, czy coś się wydarzy.
Czy ktoś zjawi się w mieszkaniu Shivy?
Czy odezwą się Czakasi?
Czy odezwie się Leon?
Czy HiFi będzie musiał wykonywać robotę serwisową dla swego pracodawcy?
Czy pojawią się inne istotne wydarzenia, albo jego kompanii będą mieli jakieś plany, które będzie musiał uwzględnić?Jeżeli nic się nie wydarzy, to po rozmówieniu się z Leifem HiFi zacznie czyścić generator adrenaliny i spróbuje nawiązać kontakt z Leonem.
-
Leif przyjdzie do Was ze swoimi narzędziami i będzie chciał machnąć dekodowanie tych wszczepów razem z HiFi w jego pokoju.
Co do planów, najważniejsze dla mnie info to odpowiedź czy planujecie jakieś wyjścia z megabloku i akcje na mieście czy wolicie spędzić dzień w mrówkowcu?
-
Czy Switch stracił też swojego smartphone'a? Bo nie pamiętam.
Jeśli tak to trzeba zablokować konto, odtworzyć z chmury na innym itd.
Raczej dochodzi do siebie. Nie wychodzi. Chociaż ma ochotę odciąć Slima od aparatury. -
Leif przyjdzie do Was ze swoimi narzędziami i będzie chciał machnąć dekodowanie tych wszczepów razem z HiFi w jego pokoju.
Co do planów, najważniejsze dla mnie info to odpowiedź czy planujecie jakieś wyjścia z megabloku i akcje na mieście czy wolicie spędzić dzień w mrówkowcu?
@Ketharian dopóki będzie robota przy wszczepach i nie zajdą okoliczności zmieniające sprawę, to HiFi nie wychodzi.
Jeżeli Leif przyjdzie i zacznie robić jedno oko, to w tym czasie HiFi będzie robił generator adrenaliny (pi razy oko do 12:00 by im to zajęło). Nie wiem, co Mack na to, że Leif z HiFi planują wykorzystać ich wspólny pokój...
Po skończeniu generatora adrenaliny (ok. 12:00) sprawa otwarta w zależności od tego, jak pójdą rzuty na drugie oko i na generator. Dasz znać, to porzucam i zobaczę co dalej i dam znać.
-
To niech Leif się jutro nie spieszy, Mack w wolny dzień chce się wyspać.
edit: i jak na razie zero planów żeby wyjść na miasto.
-
Jeśli Mack chce się wyspać, chłopaki zawsze mogą postawić sobie stoliczek do kąta w salonie i tam popracować nad wszczepami, żaden problem. Albo mogą się przenieść do mieszkania Shivy, to jeszcze lepsza idea, chociaż wtedy HiFi musiałby nakłamać Leifowi, co to za dodatkowa meta w posiadaniu technika.
@gladin , rzuć proszę na rozbrajanie drugiego cyberoka oraz generatora adrenaliny.
@Johny , nie zapomnij proszę o tych moich rzutach na leczenie Switcha.
To jak, mogę pisać fabularny starter na niedzielny poranek? (normalnie bym Was tak nie cisnął, ale jestem pod presją Szóstek).
-
Jeśli Mack chce się wyspać, chłopaki zawsze mogą postawić sobie stoliczek do kąta w salonie i tam popracować nad wszczepami, żaden problem. Albo mogą się przenieść do mieszkania Shivy, to jeszcze lepsza idea, chociaż wtedy HiFi musiałby nakłamać Leifowi, co to za dodatkowa meta w posiadaniu technika.
@gladin , rzuć proszę na rozbrajanie drugiego cyberoka oraz generatora adrenaliny.
@Johny , nie zapomnij proszę o tych moich rzutach na leczenie Switcha.
To jak, mogę pisać fabularny starter na niedzielny poranek? (normalnie bym Was tak nie cisnął, ale jestem pod presją Szóstek).
Drugie oko udane, generator nieudany.
To o 12:00 Leif mógłby się wziąć za generator (zakładam, że zajmuje mu to tyle samo czasu, co mi; jeżeli robi to szybciej, to muszę plan dostosować).
A ja o 12:00 mógłbym zająć się cyberaudio, jeżeli mam planować dalej. To cyberaudio to coś podobnego, co HiFi już ma?Zakładam, że zajęłoby to nam czas tak do 14:00.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się