Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Hydepark
  3. Powitania, pożegnania i powroty

Powitania, pożegnania i powroty

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Hydepark
222 Posty 69 Uczestników 6.7k Wyświetlenia 6 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • JohnyTRSJ JohnyTRS

@Dust-Mephit napisał:

@Ketharian Nic nie ginie na lastinnie. XD Ale to też zawsze było fajne w tej społeczności. 😄

Chcesz negrepa? Uleczyć reputację twą?

Zrzut ekranu (4503).png

text alternatywny

Dust MephitD Niedostępny
    Dust MephitD Niedostępny
    Dust Mephit
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

@JohnyTRS Łoożesz, tego nie spodziewałem się zobaczyć. Aż się łezka w oku kręci. 😄

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    2
    • JhnWJ Online
      JhnWJ Online
      JhnW
      Administrator Obsługa Developer

@eliksirowarhp cześć! Miło widzieć nową twarz. Sąd Cię do nas przywiało? Pytam czysto statystycznie w materii skuteczności naszej komunikacji.

1
      • KetharianK Online
        KetharianK Online
        Ketharian
        Obsługa Moderator Mecenas

@janusz-podziemi , witaj w naszym gronie. Cóż za uroczy awatar, nasz forumowy generator losowych awatarów lepszego by nie wymyślił! 🤩 opowiedz nam coś o sobie: jakie lubisz systemy, czy dużo grywasz w PBF, czy może też mistrzujesz; i jak do nas trafiłeś?

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

0
        • Janusz PodziemiJ Online
          Janusz PodziemiJ Online
          Janusz Podziemi
          napisał(a) ostatnio edytowany przez Janusz Podziemi

Hej! Na kilka z tych pytań odpowie rekrutacja, którą dzisiaj wrzuciłem. 😉

0
          • A.M.PA Niedostępny
            A.M.PA Niedostępny
            A.M.P

Hej wszystkim, jestem całkiem nowa i kompletnie nie ogarniam. Nie grałam też nigdy w RPG. Jedynie widziałam kilka filmików jak ludzis grają. Chce mi ktoś wyjaśnić WSZYSTKO?

JhnWJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
            😱
            3
            • KetharianK Online
              KetharianK Online
              Ketharian

@a.m.p , bardzo miło powitać nową userkę, aczkolwiek pierwszy raz od uruchomienia RT przeszła mi przez głowę myśl, czy my aby nie mamy zbyt wysokiego progu wejścia dla osób z aż tak niskim doświadczeniem. Podejrzewam, że tego, co my tutaj robimy nie widziałaś na żadnym filmiku, mianowicie my uprawiamy nieco mniej popularną formę gry RPG polegającą na pisaniu historii (jakbyśmy pisali przygodową książkę, ale nie w pojedynkę, tylko grupowo - Mistrz Gry i jego gracze). To coś innego niż klasyczne RPG, gdzie spotyka się grupa ludzi, która przy stoliku wciela się w role krasnoludów, elfów, wampirów czy Jedi i realizuje scenariusz prowadzony przez Mistrza Gry, opowiadany graczom i przerywany w interaktywny sposób (dla przykładu, MG opisuje jak drużyna bohaterów wchodzi do lasu i natrafia na bandę goblinów, a gracze opowiadają jak się z nimi rozprawiają rzucając przy okazji kostkami, żeby sprawić, czy im się to uda). Każdy świat / setting / system ma swoje zasady, nie da się tego streścić w jednym poście - i zanim pociągnąłbym ten wątek dalej, musiałabyś odpowiedzieć sobie na pytanie czy w ogóle interesuje Cię granie w RPG w formie pisania książki. I zdradź nam jeszcze jak właściwie trafiłaś na nasze forum.

P.S. info dla wszystkich ekspertów już trzaskających elaboraty korygujące moją perspektywę i formę prezentacji PBF, przedstawiłem odpowiedź zamierzenie w jak najprostszej postaci.

🕺
              3
              • A.M.PA A.M.P

Hej wszystkim, jestem całkiem nowa i kompletnie nie ogarniam. Nie grałam też nigdy w RPG. Jedynie widziałam kilka filmików jak ludzis grają. Chce mi ktoś wyjaśnić WSZYSTKO?

JhnWJ Online
                JhnWJ Online
                JhnW
                Administrator Obsługa Developer

@A.M.P dorzucę jeszcze w ramach uzupełnienia nasz FAQ.
                Tak czystko dla statystyk skuteczności naszej promocji, zapytam skąd o nas wiesz?

1
                  Janusz PodziemiJ Online
                  Janusz Podziemi
                  napisał(a) ostatnio edytowany przez Janusz Podziemi

Zasugerowano mi delikatnie, że poprzednim razem wyszło zbyt lakonicznie - nadrabiam. 😉

Z tej strony Janusz Podziemi (i Worldbuildingu). Erpegowo: nerd D&D od wielu lat, w każdej możliwej formie: papierowej, komputerowej i planszowej. Nowe edycje, stare edycje, dedekoidy, bez uprzedzeń; do każdej mam i sentyment, i pretensje. Choć cały czas mam wrażenie, że jeszcze dużo do rozegrania przede mną i mało co widziałem.

Jak na Janusza Światotwórstwa przystało, mam własny, wiecznie ewoluujący autorski świat i to właśnie w nim zamierzam tu prowadzić. Przy okazji traktuję tę sesję jako pretekst, żeby wreszcie skodyfikować to wszystko, co od lat chodzi mi po głowie, a nigdy nie trafiło na papier.

Świeżo po Baldur's Gate 3, które przeszedłem półorkiem - Oathbreaker/Hexblade z kryminalną przeszłością - który ostatecznie sam został łupieżcą umysłu i nowym Absolutem. Postać spodobała mi się na tyle, że w swoim świecie próbuję teraz odpowiedzieć na pytanie, jak wygląda Multiwersum po tysiącleciach kosmicznych rządów kogoś takiego. Skojarzyło mi się to mocno z wątkiem Boga Imperatora Leto II z Diuny, jeśli ktoś czytał, i to skojarzenie porządnie pobudziło wyobraźnię.

Do PBF wracam po setkach sesji na żywo i przy wirtualnym stole, między innymi dlatego, że po prostu lubię pisać. W trybie pisanym to medium działa zupełnie inaczej niż przy stole: daje przestrzeń na głęboką odgrywkę, na bardziej splątane wątki i na światotwórstwo, które na żywo zwykle przegrywa z tempem akcji i przygody.

♥ 😳
                  6
                  • KetharianK Online
                    KetharianK Online
                    Ketharian
                    napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

@poniat , witaj w naszym gronie. Co Cię do nas sprowadza, chciałbyś pograć czy poprowadzić jakąś sesję? Jakie systemy najbardziej lubisz, jakie przynosisz ze sobą doświadczenia, z których moglibyśmy się czegoś nowego nauczyć? I jak właściwie do nas trafiłeś?

Miło nam Cię przywitać!

0
                    • NabuchodonozorN Niedostępny
                      NabuchodonozorN Niedostępny
                      Nabuchodonozor

Witajcie.
                      Miałem kiedyś konto na lastinn, ale byłem pechowcem jeśli chodzi o sesje (urywały się z różnych przyczyn). Zatęskniłem jednak za PBF i udało mi się was odnaleźć tutaj. Do zobaczenia w Wieloświecie 🙂

♥
                      2
                      • PoniatP Online
                        PoniatP Online
                        Poniat

Siema! Od kilku lat prowadzę sesje dla swoich graczy, z którymi w zasadzie znamy się jak łyse konie. Zaczynałem przygodę z RPG od dnd, ale dość szybko znudził mi się on jako system.
                        Tak się akurat złożyło, że chciałem prowadzić kampanię w autorskim świecie bazującym na epoce brązu/żelaza i trafiłem na zupełnie chyba w Polsce nieznany system, starą edycję Runequesta, dziś wydawaną jako Mythras. Od tamtego czasu właściwie próbuję przekonać swoich graczy do niego. 😉
                        O samym forum dowiedziałem się przypadkiem. Szukałem miejsca, gdzie mógłbym przetestować kilka mechanik i własnych modyfikacji do systemu, a przy okazji po prostu poprowadzić parę sesji dla ludzi, z którymi wcześniej nie grałem.

4
                          Janusz PodziemiJ Online
                          Janusz Podziemi

Duży plus za Runequesta. 🙂 Glorantha to niesamowity setting.

2

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                          Odpowiedz
                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                          • Najpierw najstarsze
                          • Najpierw najnowsze
                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.