Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
W którą edycję młotka chcesz zagrać?
-
Masz mnie!
Ja zagram jeśli otworzysz, ale nie znajdę czasu na jakieś mega long story - kilka stron na odpis. Krasnoludzkie tematy nie bardzo, elfie również, wolę ludzi, ale się nie upieram. Głównie chodzi o długość odpisów.
-
Masz mnie!
Ja zagram jeśli otworzysz, ale nie znajdę czasu na jakieś mega long story - kilka stron na odpis. Krasnoludzkie tematy nie bardzo, elfie również, wolę ludzi, ale się nie upieram. Głównie chodzi o długość odpisów.
U mnie w sesjach są takie wymagania:
napisał w Rekonesans Karak Varn:
Długość odpisów dowolna, czasami dopuszczalne nawet jednolinijkowe. Ale tak na około 3000 znaków, będzie dobrze. Nie oczekuję, że ktoś będzie liczył ilość znaków we wpisie. Podałem wartość orientacyjną, gdyby komuś zależało na dookreśleniu oczekiwań.
Przykładowo ostatni Twój wpis w @Dekline napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen: ma ~2600 znaków.
-
O, czyli długie, ale myślę że udźwignę. Coś innego jak pisze mg a co innego gracz.
-
Masz mnie!
@Dekline napisał w W którą edycję młotka chcesz zagrać?:
Masz mnie!
Ludziem nie chcesz do naszej krasnoludzkiej ekipy dołączyć? Opcji jest teraz sporo bo najpewniej znajdziemy nową postać w niewoli zielonych lub skavenów w Karaku. A przy nastawieniu się na jednostrzał to postać nie musi nawet mieć powodów zostawać z nami i kontynuować celu kampanii (np. by spłacić dług uratowania życia), a może po prostu po rekonesansie w karaku pojechać do Imperium (byle nie z własnością krasnoludów
) -
@Dekline na 1300 też starczą (takie miałeś w Wiedźmiej pieśni).
Ja nie mam jakiś nie wiadomo jakich oczekiwań. Te 3000 podałem na podstawie tego, co mi gracze w sesji piszą.
-
Masz mnie!
Ludziem nie chcesz do naszej krasnoludzkiej ekipy dołączyć? Opcji jest teraz sporo bo najpewniej znajdziemy nową postać w niewoli zielonych lub skavenów w Karaku. A przy nastawieniu się na jednostrzał to postać nie musi nawet mieć powodów zostawać z nami i kontynuować celu kampanii (np. by spłacić dług uratowania życia), a może po prostu po rekonesansie w karaku pojechać do Imperium (byle nie z własnością krasnoludów
) -
6 głosów vs 6 głosów 4ed vs 2ed, ale 4ed ma przewagę w typowaniu pierwszego wyboru. Ciekawe.
-
Nie, to nie jest ciekawe, to zatrważające, obrazoburcze, niepokojące, obłudne i złe!
-
Hej

Zagłosowałem za 2e z opcją Gurpshammera

-
6 głosów vs 6 głosów 4ed vs 2ed, ale 4ed ma przewagę w typowaniu pierwszego wyboru. Ciekawe.
@Gladin napisał w W którą edycję młotka chcesz zagrać?:
Jakieś lobby zadziałało w tle? bo widzę teraz po 5 na pierwszym wyborze, a w ale też chętnie zagram chyba zaszły zmiany.
Nie, to nie jest ciekawe, to zatrważające, obrazoburcze, niepokojące, obłudne i złe!
Próg wejścia jest większy bo podręczniki są źle poredagowane i finalne zasady są często w dodatkach, ale jak się już ogarnie to idzie z górki, po 2 sesjach nie zauważysz różnicy.
-
Jakieś lobby zadziałało w tle? bo widzę teraz po 5 na pierwszym wyborze, a w ale też chętnie zagram chyba zaszły zmiany.
Próg wejścia jest większy bo podręczniki są źle poredagowane i finalne zasady są często w dodatkach, ale jak się już ogarnie to idzie z górki, po 2 sesjach nie zauważysz różnicy.
@Wired Nie pisałem, że 6 vs 6 jest na pierwszym wyborze. Tylko ogólnie 1. + 2. wybór.
-
@Wired Nie pisałem, że 6 vs 6 jest na pierwszym wyborze. Tylko ogólnie 1. + 2. wybór.
Ok, nie zmienia to wniosku że po Twoim wpisie lobby zadziałało i jest 7 do 10 dla 2ed

-
-
G Gladin odniósł się do tego tematu dnia
-
-
-
Skoro ankieta ma pół roku to i ja dołączę...
Najbardziej preferuję Warhammera 40000 najlepiej Imperium Maledictum. Ale skoro nie ma takiej opcji to wybieram przede wszystkim edycję 4, a w drugiej kolejności zaryzykuję GURPS'a, ale 2 edycją też nie pogardzę.
-
Widzę rozkład taki obecnie:
4ed = 11 głosów (pierwszy wybór + też chętnie zagram)
2ed = 13 głosów.Ale aż 6 głosów na Gurpshammera jest inspirujące.
-
Ale gdzie problem???
Dobra no, już, zdjąłem @jhnw jeszcze Ty, bo Cię zjedzą.
Dzięki, @jhnw możesz? Bo w ankiecie jest 14 głosów w opcjach na 2ed ale Twój jest dwukrotnie, stąd @gladin liczy 13 głosów - fajnie jakby to wynikało bezpośrednio z ankiety, bez zaglądania do środka i liczenia kto gdzie kliknął.