Kultyści - Lato 2519 - komenty
-
Siemka
Witam wszystkich na naszym nowym forum
Dziękuję Santo i obsłudze za ogromną pomoc w ogarnięciu tematu przenosin naszej sesji na to nowe forum 
-
Co do technikaliów. Ja kończę swój urlop. Jutro będzie mój lotniskowy dzień. Więc nieco zabiegany na ten moment jestem.
-
Obecna tura (T 68) nadal trwa. Skończy się jak się skończy. Ale bez przesady, dobrze abym w przyszły lub kolejny weekend mógł usiąść do swojej misiowej tury. Kolejna zacznie się zapewne kolejnego dnia rano więc w obecnej dobrze by było pokończyć wszystkie wieczorno-nocne sprawy.
-
Jak tura będzie skończona to można tutaj przenosić te scenki z doc w post.
-
I chyba tyle na ten moment. Jbc to pytajcie

-
-
-
Post ode mnie wrzucony
Mniej więcej połowa, która miała kolor Seacha jeszcze wisi na doku - starałem się zostawić maksymalnie materiału, żebyś miał do wrzucenia, @seach . Jedną mieszaną scenkę wrzuciłem ja, ale pozostałe masz dla siebie. -
Hai.
Jak Santo podmieni do kogo post należy to dodam jeszcze tagi, by ładnie było.
@pipboy79 w sumie masz zamiar zrobić dorekru jak Melkor odszedł czy idziemy tak?ps. tak, inkwizytor wróci kochani, just not now.
@Zell napisał w Kultyści - Lato 2519 - komenty:
w sumie masz zamiar zrobić dorekru jak Melkor odszedł czy idziemy tak?
- A nie wiem jeszcze. Nie myślałem jeszcze o tym. A jak myślicie?
@Santorine napisał w Kultyści - Lato 2519 - komenty:
Post ode mnie wrzucony Mniej więcej połowa, która miała kolor Seacha jeszcze wisi na doku - starałem się zostawić maksymalnie materiału, żebyś miał do wrzucenia, @seach . Jedną mieszaną scenkę wrzuciłem ja, ale pozostałe masz dla siebie.
- Oki, dzięki Santo

-
@Zell napisał w Kultyści - Lato 2519 - komenty:
w sumie masz zamiar zrobić dorekru jak Melkor odszedł czy idziemy tak?
- A nie wiem jeszcze. Nie myślałem jeszcze o tym. A jak myślicie?
@Santorine napisał w Kultyści - Lato 2519 - komenty:
Post ode mnie wrzucony Mniej więcej połowa, która miała kolor Seacha jeszcze wisi na doku - starałem się zostawić maksymalnie materiału, żebyś miał do wrzucenia, @seach . Jedną mieszaną scenkę wrzuciłem ja, ale pozostałe masz dla siebie.
- Oki, dzięki Santo

@Pipboy79 napisał w Kultyści - Lato 2519 - komenty:
A nie wiem jeszcze. Nie myślałem jeszcze o tym. A jak myślicie?
Zawsze można spróbować.

Pasuje do nas!
-
Odpisy wrzucone
-
Oki, to wrzuciłem pierwszy misiowy post na nowym forum
Nie znalazłem nagłówków w jakich na LI dawałem numer tury to wrzuciłem to na sam początek posta. Co do terminu to okreś urlopowo-świąteczny mam za sobą więc skoro wróciłem do codziennej rutyny to dam termin tej tury. Czyli do piątku 01.30.Stan HP (z okazji świąt, nowego roku, nowego forum to wszyscy BG mają pełny pasek HP)
Otto 13/13 (zdrowy)
Egon 17/17 (zdrowy)Stan PD
Otto 100 PD za wytrzymanie w sesji kolejny rok

Otto 100 PD za barwny i owocny wieczór w teatrze
Egon 100 PD za wytrzymanie w sesji kolejny rok

Egon 100 PD za barwny i owocny wieczór w teatrze
Otto 2080 + 200 = 2280 PD
Egon 1000 + 200 = 1200 PD-
Oki obaj macie swoje sceny w podobnym schemacie. Czyli najpierw jest sen a potem przebudzenie.
-
Co do poprzedniego wieczoru to tak metagrowo to zabawy zaczęły się kończyć ok 10 dzwonu i ok 11 to już raczej większość była w swoich domach.
-
Otto został podwieziony do swojego przez Fabienne, Egon przez Pirorę do jej kamienicy. Więc rano Otto budzi się sam u siebie a Egon z trójką Norsmenów u Pirory.
-
No i rano jak się BG budzą jest ok 9 dzwonu. Więc mają okazję zacząć nowy dzień.
-
Wedle planów kultystów to dziś wieczorem ma być spotkanie z Gnakiem przy Zachodnich Kamieniach. Ale raczej nie będzie to jeszcze w tej turze.
-
W tej turze chciałbym wiedzieć co BG będą działać w pierwszej połowie dnia.
- Chyba tyle ode mnie na tą pierwszą turę w nowym forum. Długa ta świąteczna tura była i z przygodami więc jak coś pomieszałem czy zapomniałem to dajcie znać

-
-
Jako że jeszcze nie ma panelu to dawajcie swoje avki na początkach postów, niech wasze buzie będą widoczne!
I Henryś dba o kult. Nawet się odsunął obawiając, że mu odwali za bardzo i kłopoty sprowadzi.

-
Jako że jeszcze nie ma panelu to dawajcie swoje avki na początkach postów, niech wasze buzie będą widoczne!
I Henryś dba o kult. Nawet się odsunął obawiając, że mu odwali za bardzo i kłopoty sprowadzi.

Oki, to mój msiowy post jest
Fajno, że udało nam się wyrobić w przewidzianym terminie
No i witam powracającą Zell i jej emerytowanego inkwizytora
Co do terminu to spróbujmy znów 2 tyg czyli do piątku 02.13.Stan HP (z okazji świąt, nowego roku, nowego forum to wszyscy BG mają pełny pasek HP)
Otto 13/13 (zdrowy)
Egon 17/17 (zdrowy)
Heinrich 12/12 (zdrowy)Stan PD
Egon 10 PD za terminowy post
Egon 15 PD za poranny post z Norsmenami
Egon 20 PD za scenki a aptece Sigismundusa
Egon 30 PD za zasianie trzech rybaczek
Egon 10 PD za zakupową scenę na mieście
Egon 10 PD za kupienie klatek dla Raisy
Egon 10 PD za scenę pożegnania z Munirem
Otto 10 PD za terminowy post
Otto 30 PD za poranną scenę u Fabienne
Otto 15 PD za sklepowo-leśną scenę z Gerhartem i Ekbertem
Henrich 10 PD za terminowy post
Henrich 15 PD za senno - przebudzeniową scenę
Otto 2280 + 55 = 2335 PD
Egon 1200 + 105 = 1305 PD
Heinrich 860 + 25 = 885 PD- Oki to każdy z BG ma swój solowy post z końcówki dnia. A potem są wspólne scenki z imprezy przy kamieniach.
@Egon
-
Egon z Larsem połazili po sklepach i jeśli chodzi o w miarę zwykłe przedmioty to raczej kupili. Za duży młot (dwuręczny) x2 i płótno to wyszło ok 5 PZ za całość. Lars wydał podobnie na łomy x2 i tego typu ekwipunek. Jak coś jeszcze by chcieli kupić to daj znać co.
-
Potem poszli w "odpowiednie miejsce" aby spotkać Vrisikę. Ale jej nie zastali. Mogą jednak dla niej zostawić wiadomość. Tylko trzeba by uzgodnić co i jak.
-
A potem poszli zostawić klamoty do Prirory lub w inne miejsce no i był w sam raz moment aby wyjść z miasta przed zamknięciem bram.
@Otto
- Otto po pożegnaniu się z Ekbertem poszedł do Zachodnich Kamieni. Było na tyle wcześnie, że przybył tam pierwszy. Miał z 1-2 h zanim przyjechał wóz Łasicy i reszta.
@Heinrich
-
Pierwsza część posta to sen. I to co z niego Heinrich zapamiętał.
-
Później się budzi i ma czas na przemyślenia wewnętrzne póki nie odwiedzi go Łasica. Łasica opowiada mu conieco plot co się ostatnio działo. I zaprasza go na imprezę w lesie. Zapowiada się na plugawą orgię ze zwierzoludźmi. Jeśli Heinrich się zgadza no to jedzie wozem razem z Łasicą, jak nie to ma wieczór wolny w mieście.
@Wszyscy
- Wszyscy którzy wylądowali na imprezie przy kamieniach. To sceny są podzielone chronologicznie.
Wczesny wieczór (metagrowo ok 20:00-22:00) - czyli poza szlachciankami przybywa ją kultyści.
Wieczór (metagrowo 22:00-00:00) - czyli przyjazd szlachcianek i zabawa nabiera rumieńców.
Polnoc (00:00 > ) - czyli około północy jak przybywają zwierzoludzie i zabawa jeszcze bardziej nabiera rumieńców.
-
Sceny opisałem ogólnie, bez zwracania się bezpośrednio do BG. Ale klimat jest mocno imprezowy więc jak ktoś z BG chciałby pogadać czy pointegrować się z jakimś BN to raczej nie powinno być z tym problemu.
-
Ostatni fragment to sporo po północy jak się impreza zaczyna uspokajać więc jest okazja pogadać zanim się imprezowicze pośpią, odjadą czy odejdą.
---
- Oki, ode mnie chyba tyle. Jak coś nie jest klarowne to dajcie znać

-
@pipboy79 @santorine @seach Taka mała sugestia - może zrobimy do sesji materiały, gdzie:
a) może z doca przerzuci się main postacie
b) nawet ważniejsze opiszemy bardziej nasze kultyściątka, jakie odgrywamy? By było to w jednym miejscu zawarte i przynajmniej rzeczy jakie są znane nam wpisane? -
@pipboy79 @santorine @seach Taka mała sugestia - może zrobimy do sesji materiały, gdzie:
b) nawet ważniejsze opiszemy bardziej nasze kultyściątka, jakie odgrywamy? By było to w jednym miejscu zawarte i przynajmniej rzeczy jakie są znane nam wpisane?@Zell napisał w Kultyści - Lato 2519 - komenty:
Taka mała sugestia - może zrobimy do sesji materiały, gdzie:
b) nawet ważniejsze opiszemy bardziej nasze kultyściątka, jakie odgrywamy? By było to w jednym miejscu zawarte i przynajmniej rzeczy jakie są znane nam wpisane?ad a - No dla mnie to trochę robienie 2x tego samego. Bo skoro już coś jest opisane w ściądze w doc to po co to robić jeszcze raz albo przeklejać na forum? Do tego tego jest sporo. Chyba widzicie ile tych miejsc i osób uzbierało się w doc. No chyba, że źle zrozumiałem Twoja sugestię to daj znać ocb.
ad b - Znaczy aby opisać BG? No to szpoko, proszę bardzo. Dobry pomysł. Bo ja w sumie w ściądze głównie się skupiam na BN i wydarzeniach a sami BG są opisani w Waszych KP. Więc jak chcecie to szpoko możecie ich opisać i wrzucić w materiały. To wtedy niech każdy Gracz opisze swoją postać.
-
Okey, to opisanko BG tylko, a ja poszukam gdzie ten doc. W sumie mam ich za dużooo i mają upierdliwą lubość w zawieszaniu mi się ciągle na komórce. Pewnikiem mój stary Android robi mi w poprzek, ale nie czas jeszcze zmieniać.
A opisy BG zawsze będziemy mogli uzupełniać jak coś się zmieni/będzie info istotne, by nie musieć sesji przeszukiwać dla znalezienia czegoś.
-
Okey, to opisanko BG tylko, a ja poszukam gdzie ten doc. W sumie mam ich za dużooo i mają upierdliwą lubość w zawieszaniu mi się ciągle na komórce. Pewnikiem mój stary Android robi mi w poprzek, ale nie czas jeszcze zmieniać.
A opisy BG zawsze będziemy mogli uzupełniać jak coś się zmieni/będzie info istotne, by nie musieć sesji przeszukiwać dla znalezienia czegoś.
- Jasne, dobry pomysł. Dzięki za prywatną inicjatywę

- Jasne, dobry pomysł. Dzięki za prywatną inicjatywę