[Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - REKRUTACJA
-
Jestem zainteresowany wcieleniem się w Lobelię Bracegirdle.
Niniejszym wypełniam wszystkie wymogi rekrutacji i to jeszcze przed trzecim śniadaniem.
Nie to, co niektórzy, co to włóczą się po nocach i śpią do późna.
Albo oddają niezdrowym nawykom. Nie będę wskazywać palcem tych osób, ponieważ ani nie jestem wścibska, ani zawistna, jak co poniektórzy, których nie wskażę palcem. -
Paladin Tuk Drugi.
Całe życie drugi.
Nie trza mnie paluchem wskazywać. I nigdzie się tego... nie włóczyłem, a zwłaszcza nocą.
Więc po co paluchem wskazywać?
Niech lepiej Lobelia palucha schowa bo jeszcze go stracić może a Paladin Tuk Drugi nigdzie po nocy się nie szlajał. Zwłaszcza po nocy, więc tego... -

Widział go kto? Jaki hardy!?! A moją parasolkę widzi? A w tym tobołku to co ma? Niby drugie śniadanie, jak każdy szanujący się hobbit? Bo mnie się widzi, że tam typowo tukowe rzeczy... -

Widział go kto? Jaki hardy!?! A moją parasolkę widzi? A w tym tobołku to co ma? Niby drugie śniadanie, jak każdy szanujący się hobbit? Bo mnie się widzi, że tam typowo tukowe rzeczy... A co to taka ciekawa? Albo paluchem wywija, albo oczami strzela na wszystkie strony, a językiem przy tym miele niby żarna... Z tych wygibasów to sobie jeszcze coś zwichnie.
A ma, ma! Coby miał nie mieć?
W tobołku, mówię wam, same cuda i pożytki. Kawałek sera, co jeszcze wczoraj beczał na łące, skórkę chleba twardą jak sumienie krasnoluda, jabłko, co to już myśli o jesieni, i fajkę - nie byle jaką, bo z porządnym tytoniem, co po nim dym snuje się miękko jak koc po kolacji. A na samym dnie? Ha! Sznurek, krzemień, guzik zapasowy i drobna niespodzianka na czarną godzinę, bo hobbit bez zapasu to jak nora bez spiżarni: niby stoi, ale sensu w tym niewiele.O Esme… a cóżeś ty znowu tak stanęła w progu, jakbyś pół Shire’u na barkach niosła?
Włosy w nieładzie, oczy bystre, po matce, nie inaczej, i już wiem, że coś knujesz, choć jeszcze słowa nie padły.Chodźże bliżej, nie strasz brata tym spojrzeniem. Jeśli to o wyprawę, plotki albo Brandybucków znad Wody chodzi, to mów od razu bo serce starego Tuka najgorzej znosi czekanie, a najlepiej znosi herbatę.
-
Roirimakiem mogę zagrać, skoro wolny, może bym coś w nim lekko zmienił jeśli można (hobbity to mi się z jakimiś procami kojarzą a on widze niezły miecznik)
-
W takim razie wcielę się w Prymulę, bo dopełnić zacne grono pań. Nawet jeśli ową zacność ma szkalować persona tak wątpliwej renomy jak panna Parasolka. Tuszę, że mój kochany brat Rory będzie miał oko na jej oczywiste ciągoty do występku. Na szczęście dzięki mojej obecności Esmi będzie miała stosowniejszy wzorzec do naśladowania. Esmi córuś, bądź tak dobra dziecko i przestań szurać...
-
Ha! Teraz dopiero sprawdziłem kim był Paladin Tuk II i że Esme jest jego córką

Zatem mój wpis powyżej wymaga poprawy...
-
Ha! Teraz dopiero sprawdziłem kim był Paladin Tuk II i że Esme jest jego córką

Zatem mój wpis powyżej wymaga poprawy...
-
Kustomizować??! Nie bądź niemądry. Jak zawsze marudzisz. Czasem gorzej niż nasz kochany kuzyn Pucio Bolger.
-
@Wired napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:
Roirimakiem mogę zagrać, skoro wolny, może bym coś w nim lekko zmienił jeśli można (hobbity to mi się z jakimiś procami kojarzą a on widze niezły miecznik)
Ten "miecz" na obrazku to najpewniej nóż do oprawiania królików (lub ryb, bo wędkarstwo to częste zajęcie w Bucklandzie). Wygląda na to, że Rorimak jest swego rodzaju myśliwym/zającznikiem. Co więcej każdy hobbit Bucklandu słyszał niejedną opowieść o bestii, czy ostatnio szczególnie o "gorzejących ślepiach za Zielonym Murem, pośród mroków Starego Lasu". Jest więc uzasadnienie czemu miałby nawet z takim chodzić stale przy boku. Ale tak, możemy zmienić na procę jeśli dalej chcesz.
@Panicz napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:
Ja też bym się skusił, jak na ś.p. Forum pisałem. Został wolny Bagosz, jak widzę. Zerknę weń zatem.
Ale jak rozumiem, można sobie lekko skustomizować postacie? Nie chodzi o mechę - tej na razie nie znam.
Drobne zmiany będą ok, w przypadku większych sugerowałbym jednak zrobić swoją postać i ewentualnie ściągnąć z tamtej cyferki.
@Pan-Elf napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:
@GreK a nie siostrą? Przynajmniej wg opisów na kartach.
Tak, Paladin Tuk II jest bratem Esmeraldy Tuk, mają jeszcze 3 rodzeństwa (siostry).
Rorimak i Primula to kolejne rodzeństwo.
Wygląda, że mamy komplet. Nie spodziewałem się Was tak szybko, ale dobrze, dobrze już nakrywam do stołu.
-
No to się wyjaśniło. Dzięki @rewik
-
@Wired napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:
Ten "miecz" na obrazku to najpewniej nóż do oprawiania królików (lub ryb, bo wędkarstwo to częste zajęcie w Bucklandzie). Wygląda na to, że Rorimak jest swego rodzaju myśliwym/zającznikiem. Co więcej każdy hobbit Bucklandu słyszał niejedną opowieść o bestii, czy ostatnio szczególnie o "gorzejących ślepiach za Zielonym Murem, pośród mroków Starego Lasu". Jest więc uzasadnienie czemu miałby nawet z takim chodzić stale przy boku. Ale tak, możemy zmienić na procę jeśli dalej chcesz.
@Panicz napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:
Ja też bym się skusił, jak na ś.p. Forum pisałem. Został wolny Bagosz, jak widzę. Zerknę weń zatem.
Ale jak rozumiem, można sobie lekko skustomizować postacie? Nie chodzi o mechę - tej na razie nie znam.
Drobne zmiany będą ok, w przypadku większych sugerowałbym jednak zrobić swoją postać i ewentualnie ściągnąć z tamtej cyferki.
@Pan-Elf napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:
@GreK a nie siostrą? Przynajmniej wg opisów na kartach.
Tak, Paladin Tuk II jest bratem Esmeraldy Tuk, mają jeszcze 3 rodzeństwa (siostry).
Rorimak i Primula to kolejne rodzeństwo.
Wygląda, że mamy komplet. Nie spodziewałem się Was tak szybko, ale dobrze, dobrze już nakrywam do stołu.
@Rewik napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:
Z tymi Tukami to same kłopoty, ostatnio jak zające tropiłem wpadł taki zdyszany, pułapki poprzetrącał a co rabanu narobił - nic w lesie przy takim nie złapiesz, a jeszcze się mądrzy że nie jego wina!
-
— A widzisz, przyjacielu, to już dowód, że to prawdziwy Tuk był. Jakby siedział cicho, chodził prosto i jeszcze przepraszał, tobym się martwił, że to nie nasz.
Las po nim żyje, pułapki mają o czym gadać, a zające? Te przynajmniej wiedzą, że nie są same na świecie.A że mówi, iż to nie jego wina… cóż —
Tuk winy nie szuka, Tuk ją omija, a przy tym jeszcze pokaże, gdzie stała.
Chodź, naleję ci herbaty. Po herbacie nawet zające łatwiej się łapią, a na Tuków patrzy się łaskawiej. -
Otworzyłem wam temat sesyjny, bo widzę że co poniektórych świerzbią palce

TUTAJOsoby, które zadeklarowały powyżej swój udział mogą już tam pisać swoje retrospekcje czy przedstawienia postaci, czy nawet wspólną podróż (w kartach postaci jest wskazane kto prawdopodobnie z kim może podróżować). Z właściwym startem sesji jeszcze poczekamy na wszystkich. Pojawi się też dzisiaj jeszcze temat z komentarzami.
Tym samym zamykam rekrutację, ale tym, co chcieliby zagrać a nie zdążyli się zgłosić, zdradzę, że jeśli nam będzie się dobrze bawić, to takich krótkich sesji może być nawet 5 w przyszłości i ewentualne inne już nie w Shire, a większym, poważniejszym Śródziemiu. Ale to się zobaczy. -
J JhnW zablokował ten temat dnia
-
J JhnW przeniósł ten temat z Rekrutacje dnia
-
J JhnW odblokował ten temat dnia
-
J JhnW przeniósł ten temat z Archiwum dnia
-
UWAGA:
Pojawiło się nam jeszcze jedno miejsce pod warunkiem, że nowa osoba wcieli się w postać Drogo Bagginsa.Zapraszam!
-
Sesja wystartowała, ale jeszcze trochę czasu na dołączenie jest - ile? To zależy od graczy.
Zapraszam niezdecydowanych jeszcze raz, bo czas ucieka. -
Temat do zamknięcia
-
Z Zell zablokował ten temat
-
Z Zell przeniósł ten temat z Rekrutacje