Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Rekrutacje
  3. Archiwum
  4. [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - REKRUTACJA

[Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - REKRUTACJA

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Archiwum
jedyny pierścieńtorlotrthe one ring rpghobbittolkien
22 Posty 7 Uczestników 322 Wyświetlenia 2 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • Pan ElfP Niedostępny
    Pan ElfP Niedostępny
    Pan Elf
    napisał ostatnio edytowany przez

To ja też. Od dłuższego czasu chodzi za mną chęć do powrotu do pisania, a nie ma nic lepszego niż Śródziemie. Esmeraldę Tuk bym wziął, a co.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    1
    • GladinG Gladin
      text alternatywny Widział go kto? Jaki hardy!?! A moją parasolkę widzi? A w tym tobołku to co ma? Niby drugie śniadanie, jak każdy szanujący się hobbit? Bo mnie się widzi, że tam typowo tukowe rzeczy...
      GreKG Niedostępny
      GreKG Niedostępny
      GreK
      napisał ostatnio edytowany przez GreK

A co to taka ciekawa? Albo paluchem wywija, albo oczami strzela na wszystkie strony, a językiem przy tym miele niby żarna... Z tych wygibasów to sobie jeszcze coś zwichnie.

A ma, ma! Coby miał nie mieć?
      W tobołku, mówię wam, same cuda i pożytki. Kawałek sera, co jeszcze wczoraj beczał na łące, skórkę chleba twardą jak sumienie krasnoluda, jabłko, co to już myśli o jesieni, i fajkę - nie byle jaką, bo z porządnym tytoniem, co po nim dym snuje się miękko jak koc po kolacji. A na samym dnie? Ha! Sznurek, krzemień, guzik zapasowy i drobna niespodzianka na czarną godzinę, bo hobbit bez zapasu to jak nora bez spiżarni: niby stoi, ale sensu w tym niewiele.

O Esme… a cóżeś ty znowu tak stanęła w progu, jakbyś pół Shire’u na barkach niosła?
      Włosy w nieładzie, oczy bystre, po matce, nie inaczej, i już wiem, że coś knujesz, choć jeszcze słowa nie padły.

Chodźże bliżej, nie strasz brata tym spojrzeniem. Jeśli to o wyprawę, plotki albo Brandybucków znad Wody chodzi, to mów od razu bo serce starego Tuka najgorzej znosi czekanie, a najlepiej znosi herbatę.

0
      • WiredW Niedostępny
        WiredW Niedostępny
        Wired

Roirimakiem mogę zagrać, skoro wolny, może bym coś w nim lekko zmienił jeśli można (hobbity to mi się z jakimiś procami kojarzą a on widze niezły miecznik)

1
        • MarrrtM Niedostępny
          MarrrtM Niedostępny
          Marrrt

W takim razie wcielę się w Prymulę, bo dopełnić zacne grono pań. Nawet jeśli ową zacność ma szkalować persona tak wątpliwej renomy jak panna Parasolka. Tuszę, że mój kochany brat Rory będzie miał oko na jej oczywiste ciągoty do występku. Na szczęście dzięki mojej obecności Esmi będzie miała stosowniejszy wzorzec do naśladowania. Esmi córuś, bądź tak dobra dziecko i przestań szurać...

1
          • Pan ElfP Niedostępny
            Pan ElfP Niedostępny
            Pan Elf

Przecie ja nic nie szuram! Obmyślam plan jak zakraść się do smoka, bo oczywista to sprawa, że smoka spotkamy! Spotkamy, co nie? Na pewno spotkamy. Zobaczycie! Rori to już procę szykuje, słusznie!

0
            • PaniczP Niedostępny
              PaniczP Niedostępny
              Panicz

Ja też bym się skusił, jak na ś.p. Forum pisałem. Został wolny Bagosz, jak widzę. Zerknę weń zatem.

Ale jak rozumiem, można sobie lekko skustomizować postacie? Nie chodzi o mechę - tej na razie nie znam.

1
              • GreKG Niedostępny
                GreKG Niedostępny
                GreK

Ha! Teraz dopiero sprawdziłem kim był Paladin Tuk II i że Esme jest jego córką 😀

Zatem mój wpis powyżej wymaga poprawy...

Pan ElfP 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                0
                • GreKG GreK

Ha! Teraz dopiero sprawdziłem kim był Paladin Tuk II i że Esme jest jego córką 😀

Zatem mój wpis powyżej wymaga poprawy...

Pan ElfP Niedostępny
                  Pan ElfP Niedostępny
                  Pan Elf

@GreK a nie siostrą? Przynajmniej wg opisów na kartach.

1
                  • MarrrtM Niedostępny
                    MarrrtM Niedostępny
                    Marrrt

Kustomizować??! Nie bądź niemądry. Jak zawsze marudzisz. Czasem gorzej niż nasz kochany kuzyn Pucio Bolger.

0
                    • RewikR Niedostępny
                      RewikR Niedostępny
                      Rewik
                      napisał ostatnio edytowany przez Rewik

@Wired napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:

Roirimakiem mogę zagrać, skoro wolny, może bym coś w nim lekko zmienił jeśli można (hobbity to mi się z jakimiś procami kojarzą a on widze niezły miecznik)

Ten "miecz" na obrazku to najpewniej nóż do oprawiania królików (lub ryb, bo wędkarstwo to częste zajęcie w Bucklandzie). Wygląda na to, że Rorimak jest swego rodzaju myśliwym/zającznikiem. Co więcej każdy hobbit Bucklandu słyszał niejedną opowieść o bestii, czy ostatnio szczególnie o "gorzejących ślepiach za Zielonym Murem, pośród mroków Starego Lasu". Jest więc uzasadnienie czemu miałby nawet z takim chodzić stale przy boku. Ale tak, możemy zmienić na procę jeśli dalej chcesz.

@Panicz napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:

Ja też bym się skusił, jak na ś.p. Forum pisałem. Został wolny Bagosz, jak widzę. Zerknę weń zatem.

Ale jak rozumiem, można sobie lekko skustomizować postacie? Nie chodzi o mechę - tej na razie nie znam.

Drobne zmiany będą ok, w przypadku większych sugerowałbym jednak zrobić swoją postać i ewentualnie ściągnąć z tamtej cyferki.

@Pan-Elf napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:

Tak, Paladin Tuk II jest bratem Esmeraldy Tuk, mają jeszcze 3 rodzeństwa (siostry).

Rorimak i Primula to kolejne rodzeństwo.

Wygląda, że mamy komplet. Nie spodziewałem się Was tak szybko, ale dobrze, dobrze już nakrywam do stołu.

WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                      2
                      • GreKG Niedostępny
                        GreKG Niedostępny
                        GreK

No to się wyjaśniło. Dzięki @rewik

0
                        • RewikR Rewik

@Wired napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:

Ten "miecz" na obrazku to najpewniej nóż do oprawiania królików (lub ryb, bo wędkarstwo to częste zajęcie w Bucklandzie). Wygląda na to, że Rorimak jest swego rodzaju myśliwym/zającznikiem. Co więcej każdy hobbit Bucklandu słyszał niejedną opowieść o bestii, czy ostatnio szczególnie o "gorzejących ślepiach za Zielonym Murem, pośród mroków Starego Lasu". Jest więc uzasadnienie czemu miałby nawet z takim chodzić stale przy boku. Ale tak, możemy zmienić na procę jeśli dalej chcesz.

@Panicz napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:

Drobne zmiany będą ok, w przypadku większych sugerowałbym jednak zrobić swoją postać i ewentualnie ściągnąć z tamtej cyferki.

@Pan-Elf napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:

Tak, Paladin Tuk II jest bratem Esmeraldy Tuk, mają jeszcze 3 rodzeństwa (siostry).

Rorimak i Primula to kolejne rodzeństwo.

Wygląda, że mamy komplet. Nie spodziewałem się Was tak szybko, ale dobrze, dobrze już nakrywam do stołu.

WiredW Niedostępny
                          WiredW Niedostępny
                          Wired

@Rewik napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:

Z tymi Tukami to same kłopoty, ostatnio jak zające tropiłem wpadł taki zdyszany, pułapki poprzetrącał a co rabanu narobił - nic w lesie przy takim nie złapiesz, a jeszcze się mądrzy że nie jego wina!

0
                          • GreKG Niedostępny
                            GreKG Niedostępny
                            GreK

— A widzisz, przyjacielu, to już dowód, że to prawdziwy Tuk był. Jakby siedział cicho, chodził prosto i jeszcze przepraszał, tobym się martwił, że to nie nasz.
                            Las po nim żyje, pułapki mają o czym gadać, a zające? Te przynajmniej wiedzą, że nie są same na świecie.

A że mówi, iż to nie jego wina… cóż —
                            Tuk winy nie szuka, Tuk ją omija, a przy tym jeszcze pokaże, gdzie stała.
                            Chodź, naleję ci herbaty. Po herbacie nawet zające łatwiej się łapią, a na Tuków patrzy się łaskawiej.

0
                            • RewikR Niedostępny
                              RewikR Niedostępny
                              Rewik

Otworzyłem wam temat sesyjny, bo widzę że co poniektórych świerzbią palce 🙂
                              TUTAJ

Osoby, które zadeklarowały powyżej swój udział mogą już tam pisać swoje retrospekcje czy przedstawienia postaci, czy nawet wspólną podróż (w kartach postaci jest wskazane kto prawdopodobnie z kim może podróżować). Z właściwym startem sesji jeszcze poczekamy na wszystkich. Pojawi się też dzisiaj jeszcze temat z komentarzami.

Tym samym zamykam rekrutację, ale tym, co chcieliby zagrać a nie zdążyli się zgłosić, zdradzę, że jeśli nam będzie się dobrze bawić, to takich krótkich sesji może być nawet 5 w przyszłości i ewentualne inne już nie w Shire, a większym, poważniejszym Śródziemiu. Ale to się zobaczy.

2
                              • JhnWJ JhnW zablokował ten temat dnia
                              • JhnWJ JhnW przeniósł ten temat z Rekrutacje dnia
                              • JhnWJ JhnW odblokował ten temat dnia
                              • JhnWJ JhnW przeniósł ten temat z Archiwum dnia
                              • RewikR Niedostępny
                                RewikR Niedostępny
                                Rewik

UWAGA:
                                Pojawiło się nam jeszcze jedno miejsce pod warunkiem, że nowa osoba wcieli się w postać Drogo Bagginsa.

Zapraszam!

0
                                • RewikR Niedostępny
                                  RewikR Niedostępny
                                  Rewik

Sesja wystartowała, ale jeszcze trochę czasu na dołączenie jest - ile? To zależy od graczy.
                                  Zapraszam niezdecydowanych jeszcze raz, bo czas ucieka.

0
                                  • RewikR Niedostępny
                                    RewikR Niedostępny
                                    Rewik
                                    napisał(a) ostatnio edytowany przez

Temat do zamknięcia

0
                                    • ZellZ Zell zablokował ten temat
                                    • ZellZ Zell przeniósł ten temat z Rekrutacje
                                    Odpowiedz
                                    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                    • Najpierw najstarsze
                                    • Najpierw najnowsze
                                    • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.