[komty] Syreni Śpiew Neonów
-
@grek pytajcie a będzie Wam powiedziane. HiFi i Frog zacieśniają akurat więzi męskiej przyjaźni i zdaje się, że są w szampańskim nastroju:)
Ja też dziękuję za przeróbki AI. Chyba, że jakieś grupowe całej paczki. To się nie wyłamię.
-
A z awatarem mojej postaci możesz eksperymentować - to i tak jest AI-syf, więc większej różnicy mi to nie robi

Lepszej rozdzielczości nie mam.
-
Fabularka poszła, czekam na odpowiedź Hartleya i mogę pisać dalej. Oczywiście Brazil jest otwarta na alternatywne rozwiązania.
Raze - wszystko co może Artemida to sprawdzenia bazy danych w celu poszukiwania powiązań nazw i twarzy (image albinosów!), oraz opisanie czym jest otagowanie (na to pytanie musi odpowiedzieć Keth), ale przypuszczam, że chodzi o to, że gość nagrał Switcha i otagował jego profil, czyli go śledzi w sieci. Mogłaby Arra jeszcze trochę pofantazjować na ten temat i pospekulować, ale niech demiurg rozsądzi.
Poczekaj proszę zatem na rozwój fabularny.@Marrrt napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:
Chyba, że jakieś grupowe całej paczki. To się nie wyłamię.
Podbijam.
-
Zaraz będę z Tobą, przygotuj proszę tego jednego co miałeś jeszcze w pokoju.
Chodzi o spluwę czy o coś innego?
-
Yyy.. Brazil miała na myśli pivko, bo jej na pewno w gardle zaschło.
-
A.... .
Jest w lodówce. Ale Mack zrozumiał że Brazil chodzi o spluwę więc po nią idzie. Mój post będzie dopiero jutro. -

W jednym momencie tyle pytań, że aż nie wiem, na które najpierw odpowiedzieć! Trochę już mi tego brakowało, powiem szczerze.
Najpierw Artemida i jej urocza aparycja (do tego wątku nawiązuje graficzka otwierająca post). Pamiętam jak przez mgłę tę wczesną korespondencję, to chyba było jeszcze przed startem samej sesji, kiedy tworzyliśmy KP. I mogę się mylić, ale chyba chodziło tam o taki mój pomysł, żeby inwestycja w siebie (makijaż, fryzura, odpowiednio dobrane ubranie) podnosiła na jakiś czas (w domyśle kilka godzin) bazową wartość „twardego” współczynnika - na przykład Artemida z ATR 7 po wyjściu od fryzjera miałaby do następnego dnia ATR 8 albo 9. Jestem niemal na 100% pewien, że o to właśnie chodziło i stąd ta wzmianka Nanatara o cząstkowej premii do testów. Jeśli chodzi o testowanie skilla Image na potrzebę konkretnej chwili - jak najbardziej współczynnik + wartość skilla + 1k10.
Teraz mnie jednak tknęło, czy nie chodziło o jeszcze jeden przypadek, mianowicie cząstkowy bonus za udany test Image przy testowaniu na przykład Uwodzenia. Artemida robi się na bóstwo dzięki Image, a potem rzuca test Uwodzenia, gdzie formuła to ART + skill Uwodzenie + 1k10 + premia za wysoki Image, ale nawet jeśli tak na początku kombinowałem, to raczej nie wejdzie w grę, bo to sumowanie dwóch skillów w jednym teście.
Teraz @GreK i wspólna kasa. Do tej pory nie mieliście jeszcze wspólnego konta „służbowego”, ale do tej pory nie trafiła się Wam jeszcze taka kumulacja okazji obiecujących solidny profit. Założenie nowego konta na Shezamie to minuta formalności, możecie to zrobić w dowolnym momencie.
Fikser wie, że dziewczyna była netrunnerką i rozpozna od razu przeznaczenie „wanny” - jeden rzut oka na fotkę wystarczy mu do uzmysłowienia sobie, że Shira została wypłaszczona przez Czarny LOD, a to znaczy, że została przyłapana na robieniu w głębokiej Sieci czegoś bardzo nielegalnego.
Siostra Leona Avrille nazywała się Celine Avrille, miała 22 lata i zginęła cztery lata temu. Nie ma praktycznie żadnego prawdopodobieństwa, że za to morderstwo odpowiadają Brzytwiarze, zwłaszcza ci młodzi spod All Foods, ale Leon został ewidentnie striggerowany bezceremonialnie rzuconą brutalną uwagą, że boosterzy mogą Wam sprowadzić kobietę w celach stręczycielskich i na dodatek nawet żywą (bo ton gangera sugerował, że chyba już to robili wcześniej przy innych okazjach). Ta właśnie uwaga wywołała zimną furię Avrille i HiFi zna swojego przyjaciela dostatecznie dobrze, aby wiedzieć, że on nie odpuści nawet jeśli miałby załatwić tę sprawę w pojedynkę.
-

Wrócę na momencik do tematu AI. Rozumiem obiekcje wobec tego narzędzia, ale sądzę, że jest nieco demonizowane. Powyżej awatar Dingo zrobiony na bazie oryginalnego obrazka - myślę, że wyszedł naprawdę zgrabnie (podobnie jak duże większa grafika na samym dole posta). Pomysł wspólnego zdjęcia całej grupy jest w pytkę i w wolnym czasie spróbuję zrobić coś w tym temacie.
Teraz sprawy sesyjne. Jestem gotów założyć, że ekstrakcja wszczepów Rodrigueza przebiegnie do końca bez problemu i nasi dwaj milusińscy chirurdzy już cieszą oczy widokiem zakrwawionych implantów ułożonych ładnie w rządku na stoliku. Jak już spakujecie to w elegancką paczkę, co będziecie chcieli zrobić dalej? Gdzie je przewieźć, jak zagospodarować? Tu dodam, że zmieniłem trochę plan dla bieżącej kolejki i Dingo dojedzie vanem pod garaż, kiedy Wy będziecie kończyć własną robotę. Pytanie odnośnie sprzętu Shivy - pakujecie wszystko na pakę, ale gdzie wieziecie, prosto do H10? Na warsztat, gdzie pracuje Dingo? Co będziecie chcieli z tymi rzeczami zrobić? (niezależnie od tego, co tam będzie chciał w tym temacie SlimWire).
Switch po dokończeniu rozmowy z hackerem przedostanie się na drugą stronę kanału i zakończy spacer w "Lotosie" - @grek , tak sobie myślę, że napiszę w doku wstęp do wizyty w lokalu, a Ty dopiszesz sobie ciąg dalszy jako całość posta, może być?
I jeszcze jedna kwestia "globalna". @gladin wyszedł w scence patroszenia z tematem jednej ze swoich misji osobistych, tak więc przypomnę, że jest sobota 14 lipca, a Brzytwiarze chcą spotkać się w poniedziałek 16 lipca o 19:00 przy nieczynnych magazynach All Foods w Northside. Pomyślałem o tej akcji, bo widząc Wasz entuzjazm do wchodzenia na rynek Kosiarzy wyobraziłem sobie od razu jak ćwiartujecie boosterów (bo goście na pewno coś tam w sobie skrywają i bynajmniej nie chodzi mi o głębsze uczucia).

-
AI: Moja racja jest mojsza:) Wolę avatary z krwi i kości.
Sprzęt pojedzie na kwadrat, żeby Artemida oblukała sobie. Z adnotacją, że cokolwiek w tym draństwie było, spaliło jej koleżankę po fachu więc niech tego... uważa. Jak nie będzie chciała, to Switch może upłynnić.
Co do Brzytwiarzy, Shawn nie zostawi z tą sprawą HiFi samego. Jeśli technik nie wymyśli jakiegoś rozsądnego planu na powstrzymanie swojego besti, to poważnie rozważa, związanie go w baleron i zamknięcie w pokoju na czas transakcji. Znaj męską przyjaźń:)
-
@ketharian może być doc. Cokolwiek zaproponujesz.
@all - a nie możemy przejąć miejscówki Shivy? Brazil sprawdzi co tam jest w księgach wieczystych, rachunki się popłaci, wieżyczkę przeprogramuje i przejmujemy interes. @ketharian , widzisz coś na przeciwko?
-
@Grek miejscówka może okazać się nomen omen spalona. Skoro jakieś lamusy znały jej położenie, nie wiadomo komu dał cynk valentinos i nie wiadomo, jak długie ma macki ten, kto usmażył Shivę... HiFi uważa, zabrać sprzęt i się zmywać.
Nie wiem, czy Artemida się ucieszy, gdy wepchniemy ten sprzęt pod prysznic... bo nigdzie indziej pewnie miejsca nie będzie

A poważnie, jeżeli Keth nam powie, że nie mamy gdzie tego wszystkiego upchnąć, to nie wiem gdzie... wynająć jakiś magazyn/skrytkę?
Do tego wcale nie wiem, czy tachanie tego na oczach całego bloku do mieszkania to dobry pomysł?

-
-
A cóż za problem wnieść używany sprzęt do mieszkania? Przeprowadzka. Nie lampić się!
Shawn obstaje przy wniesieniu hardwaru na kwadrat. Nikt lepiej softu nie oceni niż Brazil. No i nie po to go Żaba pracowicie rozłączał, żeby teraz zostawić:)
-
Szczerze? Czekałem, kto pierwszy wpadnie na ten pomysł, chociaż widzę, że zdania w drużynie są podzielone. W 2077 prawie wszystkie transakcje i formalności odbywają się drogą cyfrową, więc jeśli Artemida zdoła przejąć dostęp Shivy do umowy wynajmu i jeśli zaczniecie opłacać miesięczne koszty, przez długi czas nikt się nie zorientuje, że zmienił się użytkownik lokalu (może poza wścibskimi sąsiadami, ale nowy najemca to nowy najemca i spadaj gościu). Gorzej - jak słusznie zauważył @Gladin - jeśli do bramy garażu zapuka jakiś dobry znajomy netrunnerki… ale wtedy zawsze może wylądować na malarskiej folii

Oczywiście ten pomysł pociągnie za sobą inny pomysł, bo śmierć Shivy otwiera przed Wami jeszcze inne możliwości…
Pracuję nad odpisem dla GreKa z konwersacją ze SlimWire i kiedy będziecie wiedzieli, co jeszcze chce hacker, może nie od rzeczy byłoby, gdyby Switch zadzwonił do ekipy w garażu i poznał dokładny raport z zajścia (na razie bowiem wie tylko na pewno, że Shiva została usmażoną przez śmiercionośny software i zakłada znając kumpli, że już grabią lokal, ale nie ma jeszcze pojęcia o szczegółach całej tej operacji; na przykład gdzie i po co pojechał Dingo). Myślę, że taka scenka wymiany informacji ułatwiłaby fabularny bieg wydarzeń, a nadto ułatwiła by mi pisanie własnych postów, bo nie musiałbym cały czas pilnować, co Switch wie na pewno, a co jest jego spekulacjami. Mielibyście ochotę zrobić sobie taką konwersację w doku w wolnym momencie?
-
@ketharian , mnie to zupełnie nie przeszkadza, że musisz to weryfikować i masz przez to więcej roboty

A tak na poważniej, to nie było kiedy. Są rzeczy ważne i ważniejsze a chłopcy są duzi i nie trzeba ich pilnować. -
@Gladin napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:
@GreK mój nos mi mówi, że cokolwiek zaproponuje Ci SlimWire, to będzie warte dużo mniej, niż można z tego wyciągnąć. Aczkolwiek ryzyko będzie mniejsze. Pytanie, jak bardzo chcemy ryzykować. Poczekamy na hasło, ile zaproponuje sieciarz i z chłopakami obgadamy, co nie @Marrrt @Wilczy ?
To co zaproponuje Slim a to co z tego wyciągnie Switch, to są dwie różne rzeczy.
-
Myślę, że jak będziemy mieć sprzęt w jednym miejscu (tj. na pace samochodu), to stamtąd Brazil będzie mogła sobie wybrać co ją interesuje, a resztę albo faktycznie wsadzimy do mieszkania, albo szybko upłynnimy.
Podobnie jak @gladin mam obawy co do tego czy miejscówka jest bezpieczna. Może poobserwowanie jej przez jakiś czas byłoby lepszym pomysłem niż wchodzenie jak do siebie? No i podejrzewam, że Slim może sobie rościć jakieś prawa... ale to Switch pewnie go utemperuje

Anyway, postaram się wrzucić swój post jakoś jutro.
-
— Slim, czyś ty się z wackiem na łby zamieniłeś? Jakie prawa? Masz to ty tylko prawo pomarudzić i to tylko tak długo póki nie stracę cierpliwosci a tej mi zostało dzisiaj niewiele. Zaczynam się zastanawiać czy to, cokolwiek nielegalnego robiła ta dziunia, czy byłeś też w to umoczony. Niektórzy byliby skorzy sporo za taką informację zapłacić, nie? Dobrze, że tylko ja o tym wiem. Kumpli nie sypię.
A może wynajmiemy jakiś kontener na sprzęt, na dzień, dwa? To musi być proste i tanie.
-
@Grek miejscówka może okazać się nomen omen spalona. Skoro jakieś lamusy znały jej położenie, nie wiadomo komu dał cynk valentinos i nie wiadomo, jak długie ma macki ten, kto usmażył Shivę... HiFi uważa, zabrać sprzęt i się zmywać.
Nie wiem, czy Artemida się ucieszy, gdy wepchniemy ten sprzęt pod prysznic... bo nigdzie indziej pewnie miejsca nie będzie

A poważnie, jeżeli Keth nam powie, że nie mamy gdzie tego wszystkiego upchnąć, to nie wiem gdzie... wynająć jakiś magazyn/skrytkę?
Do tego wcale nie wiem, czy tachanie tego na oczach całego bloku do mieszkania to dobry pomysł?

@GreK napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:
A może wynajmiemy jakiś kontener
napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:
wynająć jakiś magazyn/skrytkę?
Też to właśnie sugerowałem