Krzyk Pustki
-
Szanowni, ponieważ na pokładzie Bleinerta kapitan scedował dowodzenie na Holta, skontaktowałem się z @Beetle i gracz zadeklarował skierowanie się w stronę sekcji napędowej. Korzystając z tej informacji biorę się za pisanie nowej fabularki, ale coś mnie nagle tknęło bez powodu i czuję potrzebę ustalenia raz jeszcze szyku, w jakim się poruszacie po złożeniu składu ekipy na nowo - przyjmuję taki:
Adam, Marcus, Caleb, Siergiej, Elias, Joshua.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
-
Joshua na końcu, przykryty plandeką i z patelnia w dloni.
Dzis dam post, ale wieczorem. Na turnieju jestem
-
Szanowni, ponieważ na pokładzie Bleinerta kapitan scedował dowodzenie na Holta, skontaktowałem się z @Beetle i gracz zadeklarował skierowanie się w stronę sekcji napędowej. Korzystając z tej informacji biorę się za pisanie nowej fabularki, ale coś mnie nagle tknęło bez powodu i czuję potrzebę ustalenia raz jeszcze szyku, w jakim się poruszacie po złożeniu składu ekipy na nowo - przyjmuję taki:
Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
Mi pasuje
-
Moi drodzy, fabularna narracja przeskoczyła do następnego punktu zwrotnego (a raczej kombinacji dwóch symultanicznych punktów zwrotnych). Drużyna ratunkowa jest bardzo blisko maszynowni i reaktora, ale jej postępy wstrzymało odkrycie dziwnego nalotu w jednym z korytarzy (metagrowo wiecie doskonale, że chodzi o pokrycie ścian organiczną żywicą służącą do tworzenia gniazda, ale Wasi bohaterowie nigdy wcześniej czegoś podobnego nie widzieli. Myślę, że scena fabularna jest czytelna i w pierwszej chwili może nasuwać tylko jedno pytanie „dlaczego właśnie Crowe?”. Otóż nie był to mój własny wybór, a palec Boży! Obrazując sobie położenie Waszej grupy zdecydowałem, że w obliczu wylotu szybu wentylacyjnego znajduje się czterech załogantów ze środka szyku, a potem wykonałem rzut na Rolzach.

Ekipo ratunkowa, w Waszym przypadku poproszę o deklaracje nie wybiegające zbyt daleko w przyszłość - od sufitu odpadła klapa wentylacji wprost na Wasze głowy.
Teraz mostek Kardashiana - Davy i Nadia oderwali na chwilę wzrok od livestreama ratowników, by zerknąć na monitoring kombajnu po alarmie otwarcie drzwi spalni. Spodziewali się ujrzeć Delilah, ale tu niespodzianka - korytarzem prowadzącym do spalni skrada się drużynowy szary myszek, który ku zaskoczeniu obsady mostka wydaje się trzymać w rękach coś przypominającego broń (ale nie jesteście pewni tego, co to dokładnie jest, bo widzicie Billa pod bardzo niekorzystnym kątem).
Czekam z wielką niecierpliwością na Wasze odpisy!
-
Moje pytanie jest takie, czy Siergiej widzi czarne coś na hełmie Eliasa.
-
Podejrzewam, bo ostatnio włączyłem sobie z ciekawości Alien Earth (wiem wiem, nie jest to może jakieś cudo, ale chciałem sobie wyrobić opinie, a była tam bliźniaczo podobna scena w drugim odcinku), że to coś co skapuje to oczywiście ślina Ksenomorfa, a kształt jaki widzi Elias to oczywiście no wiecie, nasz potworek. W każdym razie daje znać, że próbowałem uniku, ale kości mnie nie do końca lubią i nie pykło. Tak, żebyście wiedzieli i mogli swobodnie pisać posty uwzględniając ten fakt.
-
Szybki update taktyczny. Elias Crowe nie zdołał uchylić się przed spadającą kratą, a jej uderzenie uszkodziło mu przyłbicę hełmu rozszczelniając ją i powodując u doktora wstrząśnienie mózgu (mechanicznie utrata jednego punktu zdrowia). To nie koniec ekscytujących wiadomości - uderzony kratą doktor zatoczył się w tył wprost w uczynne ramiona Joshui, a spadający w ślad za kratą czarny kształt rozmiarów dorosłego człowieka uderza w podłogę pomiędzy Eliasem, a odwracającym się w jego stronę Sadzą.
Całość zajścia widział tylko Joshua; Adam, Marcus, Caleb i Siergiej zaczną się odwracać dopiero na dźwięk uderzenia. Pierwszy z Was, który zaliczy test Obserwwcji zrozumie, czym jest ten kształt - czekam z wypiekami na rezultaty rzutów!
-
Moi drodzy, przespałem się z bieżącą sceną i postanowiłem lekko ją zmodyfikować. Chciałbym, aby każdy członek ekipy ratunkowej wykonał test Obserwacji dla stwora, który wypadł z szybu wentylacyjnego oraz zadeklarował jedną konkretną akcję (unik, strzał, zasłanianie towarzyszy własną piersią, omdlenie etc). W zależności od zdanego bądź oblanego testu otrzymacie modyfikatory do testów Waszych deklaracji. Pamiętajcie, nic wybiegającego daleko w przyszłość, potrzeba mi deklaracji w przedziale dosłownie kilku sekund.
Elias Crowe oblał swój test (ale to nie powinno dziwić, ma pękniętą przyłbicę hełmu upapraną na dodatek jakimś płynem oraz wstrząśnienie mózgu);
@grek , Sadza oblał test, potrzebna mi deklaracja reakcji.
Wszyscy pozostali na zaopatrzeniowcu, poproszę o rzut Spryt / Obserwacja - @beetle , @marrrt , @rerebirth , @macabra78
@davy-knee , Twój bohater będzie miał teraz prawdziwy chaos w głowie, bo musi dzielić uwagę pomiędzy scenę pod spalnią oraz dramatyczną scenę pod maszynownią; trzymam kciuki za umiejętne oddanie tego w poście i pamiętaj, że możesz wydawać rozkazy Nadii (na przykład wysłać ją do kriospalni).
@arthur-fleck , cokolwiek knujesz w spalni, możesz wrzucić ciąg dalszy, tylko planując wyjść z pomieszczenia miej w pamięci fakt, że Delilah natknie się w korytarzu na Williama Biscuita.
@cygan , jeśli chciałbyś się zaczaić na Delilah w korytarzu, opisz tylko przygotowania, jeśli wolisz wejść do spalni, najlepiej będzie chyba dogadać się bezpośrednio z drugim graczem jak rozegracie tę konfrontację, zanim napiszecie dalszy ciąg fabularny (to taka sugestia z mojej strony).
-
Zła wiadomość jest taka, że zadowoliłem MG swoim rzutem. Nie tylko oblałem, ale piękna 1 zaświeciła na kostce stresu.
Trzymajcie się tam na tym Bleinercie...
-
juz sie biore za pisanie... mam pytanie czy dobrze rozumiem scene na statku: widze w kamerze korytarz, prowadzacy do lodowek, w srodku pomieszczenia nie ma lodowek, ze wzgledu na RODO. Drzwi do lodowek sa otwarte (wlaczyly alarm), nie wiem kto jest w srodku / kto je otworzyl, ale widze, ze korytarzem do drzwi lodowek z byc moze bronia skrada sie William ? czy tak @ketharian ?
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się