Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Serce tajgi [Zew Cthulhu] - komentarze
-
@Cygan hmm, na razie można na dc lub gdziekolwiek indziej, jeszcze nie stworzyłem pokoju
tylko jak nie na dc, to może wstaw jakiegoś screena do swojego posta -
Hej

Wyrzuciłem 46 na Spostrzegawczość, a mam bodaj 30 w tej umiejce, czyli fail?

-
@Kaworu tak, ale możesz, jeśli chcesz, odjąć sobie brakującą sumę (14) od szczęścia i wtedy zdasz. Szczęście odnawia się co sesję, czyli w naszym przypadku, powiedzmy, co część (aktualnie gracie prolog, który zakończy się z chwilą wyruszenia na wyprawę). Normalnie jest jeszcze opcja forsowania rzutu, ale nie robi się tego przy rzutach pasywnych. Zatem w tej sytuacji możesz albo zaakceptować porażkę, albo odjąć brakującą sumę od szczęścia.
-
Eh xD
Rzut na Wykształcenie (70) wyszedł mi 88... xD Czyli nie wiem z jakim akcentem ta babka mówiła

-
jak bardzo się już nudzicie scenkami społecznymi? mogę dać jeszcze jedną, czy wolicie już iść z akcją do przodu?
-
Jeśli ta scena potrwa długo dłużej, to pojawi się prawdopodobieństwo, że zafascynowany tą uroczą osóbką John poprosi Violet o rękę. Z drugiej strony, czuję dreszcz emocji wyobrażając sobie jak w lokalu dochodzi do bijatyki, John staje w obronie Violet zbierając srogie cięgi i budząc jej wielki podziw, a potem ona ratuje mu skórę tłukąc tych czterech nicponiów i on rzucony tym wyczynem na kolana wręcza jej wysublimowany prezent, o którym marzy każda panienka z wielkiego miasta, mianowicie legendarną już czapkę z bobra!
Po namyśle poproszę o pchnięcie akcji w szaleńczy przód!
-
@Gordian mógłbyś proszę dodać TAGi do swoich wątków? Jeżeli wszystkie wątki posiadają wspólne TAGi, to łatwo się przeskakuje między np. sesją a komentarzami.
-
jak bardzo się już nudzicie scenkami społecznymi? mogę dać jeszcze jedną, czy wolicie już iść z akcją do przodu?
@Gordian ja z chęcią bym rozegrał jeszcze trochę bo akcja zdaje się zmierzać do punkty kulminacyjnego
-
Hm... bardzo nie chciałbym być jakimś mądralińskim, ale... czy strukturę fizykochemiczną DNA nie poznaliśmy w latach 50-tych, a tutaj są 30-ste?
Znaczy, nie wydaje mi się, by w 20-leciu międzywojennym istniała taka kategoria badań jak badania genetyczne? 
Boże, boję się, że jakiś party pooper ze mnie teraz... xD Sorkam
:3EDIT: znajomy z forum mi pisze, że nie mam 100% racji i jest to prawda, to nieco bardziej zniuansowane, ale... dalej, w latach 30-tych nie znaliśmy struktury DNA ani nie mieliśmy komputerów i baz danych - w tym baz danych genetycznych - więc niezależnie od badań Mendla i pokrewnych...?

-
no dobra, jakoś to przerobię później
-
Przepraszam jeśli jestem czepialski ;-(
-
nie no, spoko, dobrze wiedzieć, natomiast nie ma to większego znaczenia, więc mogę przerobić
-
Jeśli ta scena potrwa długo dłużej, to pojawi się prawdopodobieństwo, że zafascynowany tą uroczą osóbką John poprosi Violet o rękę. Z drugiej strony, czuję dreszcz emocji wyobrażając sobie jak w lokalu dochodzi do bijatyki, John staje w obronie Violet zbierając srogie cięgi i budząc jej wielki podziw, a potem ona ratuje mu skórę tłukąc tych czterech nicponiów i on rzucony tym wyczynem na kolana wręcza jej wysublimowany prezent, o którym marzy każda panienka z wielkiego miasta, mianowicie legendarną już czapkę z bobra!
Po namyśle poproszę o pchnięcie akcji w szaleńczy przód!
@Ketharian Wyobraziłam sobie tę scenę i naprawdę trudno mi udawać normalnego, poważnego człowieka w komunikacji publicznej

-
@Gordian mógłbyś proszę dodać TAGi do swoich wątków? Jeżeli wszystkie wątki posiadają wspólne TAGi, to łatwo się przeskakuje między np. sesją a komentarzami.
@Gladin a jak to zrobić teraz?
-
@Gordian Edycja pierwszego posta wątku, u dołu będziesz miał możliwość dodania TAGów. W czarnej wersji forum trudno to znaleźć, więc trzeba się bardziej wysilić.
-
@ketharian @kaworu @cygan @agnes @elvis
Możecie uwzględniać już w swoich wątkach przygotowania do wyprawy. Jeśli nikt nie ma już w tej chwili nic do rozegrania z Chancem, to piszcie o tym jak się przygotowujecie do wyprawy. Możecie teraz się spakować, zrobić zakupy itp. Następny post z mojej strony będzie dotyczył już spotkania w porcie i rozpoczęcia wyprawy. Wówczas będziecie mogli jeszcze lekko retrospektywnie napisać, że wzięliście to i to, ale później już nie. Pamiętajcie, żeby wpisać sobie wzięte rzeczy do ekwipunku i korzystać z nich w miarę potrzeby. Poniżej wrzucam wam cennik. Przypominam, że wasza startowa gotówka to zamożność x2. Możecie też przez pozostały wam czas pracować w odpowiednich dla swojej postaci miejscach i zarobić k6 dolarów (sorry, dolar wtedy to i tak dość sporo, a wy nie macie dużo czasu).https://drive.google.com/file/d/12CHYx4hgiPUmF5O1f163wfc5G0OwgV6J/view?usp=sharing
-
W rzucie na psychologię (60) wypadło mi 8, czyli 1/5 cechy
-
@Elvis Widzisz bardzo dokładnie, ponad wszelką wątpliwość, że Chance ma coś do ukrycia. Jest też bardzo zmieszany, wygląda tak, jakbyś uderzyła w jego czuły punkt. Albo się czegoś boi, albo wstydzi. A jak masz 1/5, to mogę Ci jeszcze pozwolić rozwinąć umiejętność. Możesz podnieść sobie psychologię o k10.
-
Wylosowało mi 9