Sharn - Mrocznymi Scieżkami
-
Dock sesyjny
Kostnica (Używajcie nazwy rozgrywki Sharn, wszystko będzie zebrane ładnie) -
Cześć wszystkim! Do startu sesji zostało jeszcze trochę czasu, ale już powoli szykuję tematy i materiały. Wy możecie przegadać między sobą jakies ewentualne wspólne wątki i historie

Niedlugo podeślę wam na PW (na forum, żeby nie zniknęło później - możecie, ale nie musicie, je później wrzucić w pierwszych swoich postach) listy od Alestaira - a was z kolei proszę o podesłanie mi avatara krótkiego memo o postaci, które wkleję do Kartoteki. Niech to będą publiczne, ogólnie znane informacje. -
Ahoj, życzę wszystkim miłej współpracy. Jeśli któraś z waszych postaci potrzebowała architekta/uczęszcza na Uniwersytet Morgrave/lubi drogie cygara to istnieje szansa że miała okazję z Bekheshem się poznać

-
Ahoj, życzę wszystkim miłej współpracy. Jeśli któraś z waszych postaci potrzebowała architekta/uczęszcza na Uniwersytet Morgrave/lubi drogie cygara to istnieje szansa że miała okazję z Bekheshem się poznać

-
Ahoj!
Widzę że mamy bardzo mocny skład
Cieszę się że mogę się z wami wszystkim znów spotkać na jednej sesji.Gundrik pali dobre cygara acz raczej słaby z niego kompan do rozmów - jeżeli już zacznie gadać to temat zjeżdża na Ostatnią Wojnę i jaki krzywy był to konflikt.
Za to dobry z niego Złota Rączka
-
@Zaalaos napisał w Sharn - Mrocznymi Scieżkami:
uczęszcza na Uniwersytet Morgrave
Brzmi jak coś, z czym mógłby być związany Thalamer - w zasadzie ma wszystkie wiedze poza Nature, trochę z niego szkolarz

@Santorine napisał w Sharn - Mrocznymi Scieżkami:
Brzmi jak coś, z czym mógłby być związany Thalamer - w zasadzie ma wszystkie wiedze poza Nature, trochę z niego szkolarz

Bekhesh jest raczej amatorem, okazjonalnie wygłasza wykłady z historii antycznej, w szczególności dotyczącej historii goblinoidów i chłonie wiedzę dotyczącą teorii i praktyki magii. Możliwe że gdzieś się nasze postacie widziały w przepastnych halach tego przybytku?
@Stalowy napisał w Sharn - Mrocznymi Scieżkami:
Ahoj!
Cieszę się że mogę się z wami wszystkim znów spotkać na jednej sesji.Gundrik pali dobre cygara acz raczej słaby z niego kompan do rozmów - jeżeli już zacznie gadać to temat zjeżdża na Ostatnią Wojnę i jaki krzywy był to konflikt.
To się dobrze składa, bo Bekhesh też bardzo rozmowny nie jest. Tzn. chętnie podzieli się swoją opinią na różne tematy ale zawrze to w kilku lakonicznych słowach. Aczkolwiek jeśli chodzi o cygara to wieść niesie że jest to dla niego temat BARDZO poważny. Nie zdziwiłbym się gdyby nasze postacie się spotkały, czy to w Klubie Palacza (nie, nie wymyśliłem jeszcze nazwy), czy to w małym sklepiku z tytoniem w górnych dzielnicach.
-
Hej wszystkim!
Heh... z tym składem czuję się jak na jakimś zjeździe klasowym =D -
@Santorine napisał w Sharn - Mrocznymi Scieżkami:

Bekhesh jest raczej amatorem, okazjonalnie wygłasza wykłady z historii antycznej, w szczególności dotyczącej historii goblinoidów i chłonie wiedzę dotyczącą teorii i praktyki magii. Możliwe że gdzieś się nasze postacie widziały w przepastnych halach tego przybytku?
Ahoj!
To się dobrze składa, bo Bekhesh też bardzo rozmowny nie jest. Tzn. chętnie podzieli się swoją opinią na różne tematy ale zawrze to w kilku lakonicznych słowach. Aczkolwiek jeśli chodzi o cygara to wieść niesie że jest to dla niego temat BARDZO poważny. Nie zdziwiłbym się gdyby nasze postacie się spotkały, czy to w Klubie Palacza (nie, nie wymyśliłem jeszcze nazwy), czy to w małym sklepiku z tytoniem w górnych dzielnicach.
To bardzo prawdopodobne, ponieważ Thal, chociaż ma zacięcie raczej militarno-najemnicze, do osiągania swoich celów używa wiedzy i magii. Nie w sensie, że jakoś szczególne ceni sobie je samymi w sobie, ale jako użyteczne narzędzia
Potencjalna relacja Bekhesh-Thal byłaby ciekawa. -
Wydaje mi się że drużyna już na start będzie miała sporo kleju jak tylko zacznie dochodzić do interakcji między postaciami.
-
Tak wstępnie patrząc na kartotekę, to połowa tych postaci to już pewnie się spotkała w życiu.
Cześć i czołem!
-
I to niekoniecznie po tej samej stronie barykady xD więc pierwsze spotkanie może być ciekawe
-
Na to liczę
Jeśli ustalicie jakieś powiązania, dajcie mi znać od razu -
Hmmm.... serio zostawiasz to nam?

Mógłbym spokojnie powiązać Gundrika z postaciami @tomburgle i @santorine bo ktoś odpowiadający mi mniej więcej do nich przewija się przez historię postaci.
-
Mogę, no chyba że chcecie to jakoś inaczej rozegrać, żeby mieć trochę zaskoczenia na sesji?
-
Hmmm…
Musielibyśmy się chyba wtedy wypracować konsensus że jak w Spheres of Guile robimy outwit (czy tam inny shocking reveal) na pozostałych BG/Graczach wpisując w posty historie z naszej perspektywy do których musieliby się odnieść / wkomponowaliby je w swoje postacie xD
To by było bardzo… kuriozalne xDEDIT
Well... Jeżeli chcecie mogę przedstawić na priv zainteresowanym jakie u mnie rzeczy mogą się spinać z waszymi BG. Co wy na to?
-
Well... Jeżeli chcecie mogę przedstawić na priv zainteresowanym jakie u mnie rzeczy mogą się spinać z waszymi BG. Co wy na to?
Jeśli jeszcze na to nie za późno, to wchodzę w to!

-
Dzień dobry wszystkim. Czuję się mocno spóźniony na te naukowe dysputy. Muszę przyznać, że Sfery przygniotły mnie mnogością wyboru i tworzenie postaci zajęło mi naprawdę dużo czasu. I nie... nie palę. Poza tym również nie jem i nie śpię. Nie mówię gdy nie muszę mówić. A na tle waszych elegantów to wyglądam jak wielki metalowy kloc.

Praktycznie nie wychylam się poza Tryby i Niską Durę. Kiedyś pracowałem w lokalnej Straży. W Wielkiej Wojnie walczyłem po stronie Cyre.
Magia? Tak... I cast fist.
-
Hmmm…
Musielibyśmy się chyba wtedy wypracować konsensus że jak w Spheres of Guile robimy outwit (czy tam inny shocking reveal) na pozostałych BG/Graczach wpisując w posty historie z naszej perspektywy do których musieliby się odnieść / wkomponowaliby je w swoje postacie xD
To by było bardzo… kuriozalne xDEDIT
Ja też chętnie się załapię

@MiRaaz napisał w Sharn - Mrocznymi Scieżkami:
Magia? Tak... I cast fist.
Absolutnie najlepszy rodzaj magii!
-
System przeniósł ten temat z Komentarze
-
System przeniósł ten temat z Archiwum
-
Ruszamy z sesją
Pierwszy post jest już na forum - do końca tej kolejki (zgodnie z zapowiedzią, żadnych deadlineów nie ma, take your time) macie jeszcze możliwość ostatnich poprawek na kartach.
BG przychodzą na spotkanie w takiej kolejności, w jakiej będą pojawiać się wasze posty - jeśli chcecie zamienić kilka słów z Alestairem wcześniej, rozegramy szybki dialog na docku, którego założyłem tutaj (będzie też w pierwszym poście).
Życzę miłej gry i powodzenia!