Krzyk Pustki
-
Nie zdążyłem już wczoraj wrzucić posta do komentarzy, za co z góry przepraszam. Kapitan Hannigan, doktor Crowe i Joshua znajdują się w kapsule, gdzie dokonują wspólnie oględzin zwłok człowieka, który zmarł prawie miesiąc temu. Gracze, dajcie proszę znać, co chcielibyście zrobić z tym znaleziskiem, jakich dalszych oględzin dokonać, jakie środki ostrożności przedsięwziąć?
W ambulatorium znajdują się rozbitek, Adam, Siergiej i Marcus, niebawem pod drzwiami zjawią się też Davy, Nadia i William. Delilah otrzymała prośbę poprzez Opiekuna, aby do nich dołączyła. Nie znam jeszcze zamiarów Marrrta, ale podejrzewam, że chciałby przesłuchać rozbitka komisyjnie w towarzystwie niezależnych świadków.
Na ten moment najistotniejsze dla mnie są deklaracje dla postaci oglądających trupa w kapsule.
-
Planuję posta na jutro.
-
No cóż. Nie wiem czy słusznie, czy nie, ale przyjąłem, że ochronie rękawiczki i maseczka stykną. Kwarantanna to chyba przesada, co zaargumentowałem w poście. Ciało oglądam sobie Eliasem tak o, ale chyba nie zamierzam go jakoś egzaminować. Może później zrobi to jakaś bardziej kompetentna do tego postać. Sam zajmuje się questami odpowiednimi dla swojej postaci.
-
Myślę, że doktor mógł jak najbardziej przyjąć takie założenie - porządna kąpiel po oględzinach oraz dezynfekcja ubrań wystarczy, aby pozostać się niepożądanych efektów ubocznych wizyty w kapsule.
Czy mogę zatem przyjąć, że Elias w towarzystwie kapitana i Joshui poświęca kilka chwil na przeszukanie zwłok i ich bezpośredniego sąsiedztwa? Sądzę, że Caleb chciałby zerknąć na potencjalne dokumenty zmarłego zanim uda się do ambulatorium, ale poproszę tutaj jeszcze o potwierdzenie @marrrt .
Jednocześnie pomyślałem sobie, że powinienem zdążyć jeszcze dzisiaj napisać osobną scenkę w ambulatorium, gdzie rozbitek odzyska świadomość w obecności Adama, Siergieja i Marcusa i gdzie ta trójka zyska możliwość zadania mu pierwszych pytań, nim w pomieszczeniu pojawi się reszta załogi.
-
Potencjalne dokumenty, potencjalnie później. Na razie dowiedzmy się co też nam będzie ściemniał żołnierz.
@arthur-fleck Naprawdę świetna ta Delilah! Zastanawiam się, czy będzie bardziej śmiercionośna niż ksenomorf!:)
-
Potencjalne dokumenty, potencjalnie później. Na razie dowiedzmy się co też nam będzie ściemniał żołnierz.
@arthur-fleck Naprawdę świetna ta Delilah! Zastanawiam się, czy będzie bardziej śmiercionośna niż ksenomorf!:)
Wszyscy świetnie piszecie!
Podczytuję od kilku dni i jestem bardzo wciągnięty w bieg wydarzeń, posty są fajne, pełne szczegółów i akcja się ładnie zagęszcza
Gratki dla MG i graczy! Jest

-
Zastanawiam się, czy będzie bardziej śmiercionośna niż ksenomorf!:)
Tu masz spoiler jak kończy się ta historia

Wszyscy świetnie piszecie! Podczytuję od kilku dni i jestem bardzo wciągnięty w bieg wydarzeń, posty są fajne, pełne szczegółów i akcja się ładnie zagęszcza Gratki dla MG i graczy!
Podpisuję się pod tym. Gramy w jedenaście osób a każdy jeden bohater i MG wnosi unikatowy klimat do sesji. To jest najwyższy, filmowy poziom budowania postaci i myślę, że nawet Ridley Scott czytałby tę sesję z wypiekami na twarzy

-
W amvulatorium rozbitek już doszedł do siebie i jest gotowy na przesłuchanie. Grillować go będą Caleb (który już jest w drodze), Siergiej, Marcus, Davy i (opcjonalnie) Bill. Elias z Joshuą czekają na przyjście Adama i razem zajmą się przeniesieniem zwłok drugiego rozbitka do hangaru, gdzie je zamrożą. Delilah pozostaje w swojej kabinie. Pozostaje Nadia, która teoretycznie powinna pójść do ambulatorium, ale być może uzna, że ze względów bezpieczeństwa lepiej będzie, aby ktoś pozostał na mostku i nadal obserwował okręt zaopatrzeniowy (tu czekam na deklarację @mareenk ).
Teraz temat przesłuchania - myślę, że najlepiej byłoby, gdybyście umieścili listę swoich pytań tutaj w komentarzach, a ja bym na ich podstawie złożył scenkę rozmowy fabularyzowanej, żeby się nie przerzucać postami na zasadzie jedno pytanie i jedną odpowiedź (bo na doca jest nas o wiele za wielu).
Elias dokonując oględzin już nie ciała, tylko samej kapsuły zauważy, że komunikator radiowy został uszkodzony w rezultacie dużo wcześniejszej strzelaniny, więc rozbitek faktycznie nie mógł odbierać Waszych komunikatów.
-
Sprostowanie: Kapitan poprosił Adama o przygotowanie worka i noszy. Nie o przyjście z tym na mostek. Jak dla mnie to że android nie zrozumiał Caleba, to żaden problem:) Najwyżej spotkają Adama w drodze i wtedy go zawrócą do ambulatorium. Chciałbym zebrać wszystkich podczas tego przesłuchania. Poza Delilah:)
-
Pytania Davyego:
— Dobra, synu. Zacznijmy prosto. Nazwisko, funkcja, statek i pracodawca. Potem powiesz mi, czemu strzelałeś do ludzi, którzy wyciągali cię z trumny ratunkowej. Kogo się spodziewałeś po drugiej stronie śluzy? Co rozwaliło wasz statek: awaria, atak, bunt, skażenie czy sabotaż? Kto gnił obok ciebie w kapsule i dlaczego? Czy na waszym pokładzie zostało coś żywego? I na koniec najważniejsze: co tam w ogóle się odwaliło …
-
Jak dla mnie pytania kapitana wystarczą. Może na sam koniec spytałby się jeszcze o trupa w kapsule ale Siergiej chyba o nim jeszcze nie wie.
Kolejne pytania się pojawią jak soldatik zacznie coś świrować o obcych.
-
Skoro to marine to wojskowy raport.
Nazwisko, stopień, jednostka. Co się stało z Bleinertem. Ilu ludzi. Co wieźliście. Wallander - co to jest. Chronologicznie, od początku, bez pomijania rzeczy które wydają ci się nieistotne.
Tu dodam, że chciałbym ocenić jego prawdomówność i podejść do tematu analityczne (mój perk) by ocenić czy czegoś nie pomija, coś mi nie gra.
-
Kapitan pozwoli by załoganci zadawali pytania i będzie milczał na razie. Będzie tylko dbał, by pytania były zadawane po kolei i przerywał po każdym gdy ktoś zechce zadać następne.
-
Joshua ucieka do mesy. Jesli kapitan go zatrzyma,.do rozmowy może dołączyć treść żołądkowa. W mesie z dużą frustracją i stresem znosi polecenie pomocy Eliasowi w utylizacji trupa.
Ps. Sorka jeśli post ma błędy. Pisałem go 3 dni, próbując utrzymać stan stały jak najdłużej. Klima się rozszczelniła i mam tu atmosfete Fioriny-161 lub gorzej...
-
Moi drodzy, nadszedł poniedziałek, a wraz z nim aktualizacja fabuły w sesji. Ułożyłem na podstawie Waszych pytań scenę rozmowy z rozbitkiem i mam nadzieję, że niczego nie pominąłem. Napomniany przez kapitana wojak zaczął w końcu opowiadać, co i jak, więc możecie kontynuować przesłuchanie, jeśli macie taką ochotę dopisując kolejne pytania.
@Beetle , Holt jak na razie nie wyczuł niczego dziwnego czy fałszywego w tej opowieści.
Równolegle do przesłuchania dorzuciłem jeszcze scenkę z mostku oraz ze śluzy, z której zniknął cichaczem mistrz kitrania się po kątach Joshua. I tutaj trochę przykra informacja - zniknął nam jeden gracz, tak cichutko i bez słowa, że wręcz przeoczyłem ten moment - dosłownie jakby go Alien wciągnął z zaskoczenia do szybu wentylacyjnego nad komputerem. Osierocona postać przeszła w moje ręce, dlatego pozostaje mi tylko udać, że się z nią za bardzo nie zżyliście.
Pytania, uwagi, wnioski?
-
Nie będzie mnie przez tydzień. Jakoś sobie musicie poradzić bez Sadzy.
Wiem, będzie ciężko. -
Moi drodzy, pozwolę sobie podsumować aktualny stan rzeczy. Przesłuchanie specjalisty Jeremiaha Purcella dobiegło końca. Wedle jego słów Bleinert dokonał dokowania z Wallanderem w zaplanowany sposób, po czym na pokład zaopatrzeniowca weszli jacyś goście powiązani najpewniej ze specjalnym cargo (cokolwiek by to nie oznaczało). Transfer ładunku sprawia wrażenie tajnego, jeśli Purcell nie konfabulował o większości marynarzy odizolowanych w tym czasie od ładowni. Potem coś się wydarzyło, doszło do strzelaniny i wybuchów oraz nakazu ewakuacji z okrętu, który wykonał tylko Purcell - tu można dostrzec pewną logikę, bo skoro większość załogi znajdowała się w grupach w dwóch pomieszczeniach (mesa i sala rekreacyjna), mogli oni zostać z jakiegoś powodu odcięci od drogi ucieczki do własnych kapsuł. Ta hipoteza pasuje też do faktu, że nie odkryliście śladu innych kapsuł, a tender nie wydaje się mieć żadnego uzbrojenia poza jedną wyrzutnią rakiet, więc nie mógł zniszczyć pozostałych wieżyczkami obrony punktowej.
Zakładam, że Elias z Adamem będą w drodze do hangaru, kiedy dołączy do nich Hannigan. Davy już wie, co ma robić, Nadia czeka na niego na mostku. Ciekawi mnie czy Holt zechce zostać z rozbitkiem w ambulatorium, aby jeszcze z nim pogawędzić, ale przypominam, że na ten moment o przynależności denata do Weyland-Yutani wie tylko doktor Crowe - w sumie fabuła prosi się o jakiś wspólny post @marrrt i @piołun w tym wątku.
-
No dobra, to moja postać gotowa do manewru. Pytanie czy to robimy fabularny manewr, czy rzucamy kostkami? Jak chcemy trochę emocji, to możemy rozbić manewr dolotu (pilotaz), manewr cumowania (ciezkie maszyny) - jakis inzynier z zalogi, manewr holowania (pilotaz) - i w zaleznosci od poprzedniego etapu budowac lub odejmowac pule kostek do sukcesu / stresu. Ale to juz w gestii MU/TH/UR naszego...
-
@ketharian daj proszę znać, kiedy możemy rozegrać z @marrrt tą scenkę i jeśli jest to możliwe, fajnie byłoby mieć opis zarysu okoliczności spotkania fabularnie. Czy w osobnym pokoju na czacie, czy w google docu, to mi w sumie obojętnie. Fajnie jednak jakbyś był z nami w tej rozmowie, jeśli świat/rzeczywistość miała jakoś reagować, lub po prostu by wiedzieć jak to wszystko przebiega.
-
Ja jestem za rzutami. Stanowczo za mało rzucamy i za mało fiaska ponosimy! I za mało interakcji. Ale to zarzut też do siebie. Obiecuję poprawę!
...
Gdzie jest pan Gleeson???:)@piołun jestem z komorki do niedzieli. Ale jak zalozycie z MG chat to jasne że dołączę. @arthur-fleck też pewnie mógłby być obecny jak na korposzpiega co wszystko widzi przystało:)
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się