Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Sesje future
  3. Komentarze
  4. Krzyk Pustki
Krzyk Pustki [18+]
KetharianK
Ketharian jako
Alien
Mistrz Gry
ReRebirthR
ReRebirth jako
Joshua Gleeson
BeetleB
Beetle jako
Marcus Holt
Dawny użytkownik?
Dawny użytkownik jako
Nadia Volkov
MarrrtM
Marrrt jako
Caleb Hannigan
GreKG
GreK jako
Siergiej Kalashnikov
PiołunP
Piołun jako
Elias Crowe
CyganC
Cygan jako
William Biscuit
Macabra78M
Macabra78 jako
Adam Nexus Mk 7
Davy KneeD
Davy Knee jako
Davy O'Collan
Arthur FleckA
Arthur Fleck jako
Delilah le Fey

Krzyk Pustki

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
212 Posty 12 Uczestników 2.2k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • KetharianK Niedostępny
    KetharianK Niedostępny
    Ketharian jako Alien
    Obsługa Moderator Mecenas
    napisał ostatnio edytowany przez

W amvulatorium rozbitek już doszedł do siebie i jest gotowy na przesłuchanie. Grillować go będą Caleb (który już jest w drodze), Siergiej, Marcus, Davy i (opcjonalnie) Bill. Elias z Joshuą czekają na przyjście Adama i razem zajmą się przeniesieniem zwłok drugiego rozbitka do hangaru, gdzie je zamrożą. Delilah pozostaje w swojej kabinie. Pozostaje Nadia, która teoretycznie powinna pójść do ambulatorium, ale być może uzna, że ze względów bezpieczeństwa lepiej będzie, aby ktoś pozostał na mostku i nadal obserwował okręt zaopatrzeniowy (tu czekam na deklarację @mareenk ).

Teraz temat przesłuchania - myślę, że najlepiej byłoby, gdybyście umieścili listę swoich pytań tutaj w komentarzach, a ja bym na ich podstawie złożył scenkę rozmowy fabularyzowanej, żeby się nie przerzucać postami na zasadzie jedno pytanie i jedną odpowiedź (bo na doca jest nas o wiele za wielu).

Elias dokonując oględzin już nie ciała, tylko samej kapsuły zauważy, że komunikator radiowy został uszkodzony w rezultacie dużo wcześniejszej strzelaniny, więc rozbitek faktycznie nie mógł odbierać Waszych komunikatów.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    2
    • MarrrtM Niedostępny
      MarrrtM Niedostępny
      Marrrt jako Caleb Hannigan
      Mecenas

Sprostowanie: Kapitan poprosił Adama o przygotowanie worka i noszy. Nie o przyjście z tym na mostek. Jak dla mnie to że android nie zrozumiał Caleba, to żaden problem:) Najwyżej spotkają Adama w drodze i wtedy go zawrócą do ambulatorium. Chciałbym zebrać wszystkich podczas tego przesłuchania. Poza Delilah:)

2
      • Davy KneeD Niedostępny
        Davy KneeD Niedostępny
        Davy Knee jako Davy O'Collan

Pytania Davyego:

— Dobra, synu. Zacznijmy prosto. Nazwisko, funkcja, statek i pracodawca. Potem powiesz mi, czemu strzelałeś do ludzi, którzy wyciągali cię z trumny ratunkowej. Kogo się spodziewałeś po drugiej stronie śluzy? Co rozwaliło wasz statek: awaria, atak, bunt, skażenie czy sabotaż? Kto gnił obok ciebie w kapsule i dlaczego? Czy na waszym pokładzie zostało coś żywego? I na koniec najważniejsze: co tam w ogóle się odwaliło …

😂
        1
        • GreKG Niedostępny
          GreKG Niedostępny
          GreK jako Siergiej Kalashnikov
          Mecenas
          napisał(a) ostatnio edytowany przez

Jak dla mnie pytania kapitana wystarczą. Może na sam koniec spytałby się jeszcze o trupa w kapsule ale Siergiej chyba o nim jeszcze nie wie.

Kolejne pytania się pojawią jak soldatik zacznie coś świrować o obcych.

0
          • BeetleB Niedostępny
            BeetleB Niedostępny
            Beetle jako Marcus Holt
            napisał(a) ostatnio edytowany przez Beetle

Skoro to marine to wojskowy raport.

Nazwisko, stopień, jednostka. Co się stało z Bleinertem. Ilu ludzi. Co wieźliście. Wallander - co to jest. Chronologicznie, od początku, bez pomijania rzeczy które wydają ci się nieistotne.

Tu dodam, że chciałbym ocenić jego prawdomówność i podejść do tematu analityczne (mój perk) by ocenić czy czegoś nie pomija, coś mi nie gra.

1
            • MarrrtM Niedostępny
              MarrrtM Niedostępny
              Mecenas

Kapitan pozwoli by załoganci zadawali pytania i będzie milczał na razie. Będzie tylko dbał, by pytania były zadawane po kolei i przerywał po każdym gdy ktoś zechce zadać następne.

0
              • ReRebirthR Niedostępny
                ReRebirthR Niedostępny
                ReRebirth jako Joshua Gleeson

Joshua ucieka do mesy. Jesli kapitan go zatrzyma,.do rozmowy może dołączyć treść żołądkowa. W mesie z dużą frustracją i stresem znosi polecenie pomocy Eliasowi w utylizacji trupa.

Ps. Sorka jeśli post ma błędy. Pisałem go 3 dni, próbując utrzymać stan stały jak najdłużej. Klima się rozszczelniła i mam tu atmosfete Fioriny-161 lub gorzej...

1
                • KetharianK Niedostępny
                  KetharianK Niedostępny
                  Ketharian jako Alien

Moi drodzy, nadszedł poniedziałek, a wraz z nim aktualizacja fabuły w sesji. Ułożyłem na podstawie Waszych pytań scenę rozmowy z rozbitkiem i mam nadzieję, że niczego nie pominąłem. Napomniany przez kapitana wojak zaczął w końcu opowiadać, co i jak, więc możecie kontynuować przesłuchanie, jeśli macie taką ochotę dopisując kolejne pytania.

@Beetle , Holt jak na razie nie wyczuł niczego dziwnego czy fałszywego w tej opowieści.

Równolegle do przesłuchania dorzuciłem jeszcze scenkę z mostku oraz ze śluzy, z której zniknął cichaczem mistrz kitrania się po kątach Joshua. I tutaj trochę przykra informacja - zniknął nam jeden gracz, tak cichutko i bez słowa, że wręcz przeoczyłem ten moment - dosłownie jakby go Alien wciągnął z zaskoczenia do szybu wentylacyjnego nad komputerem. Osierocona postać przeszła w moje ręce, dlatego pozostaje mi tylko udać, że się z nią za bardzo nie zżyliście.

Pytania, uwagi, wnioski?

0
                  • GreKG Niedostępny
                    GreKG Niedostępny
                    GreK jako Siergiej Kalashnikov
                    Mecenas

Nie będzie mnie przez tydzień. Jakoś sobie musicie poradzić bez Sadzy.
                    Wiem, będzie ciężko.

0
                    • KetharianK Niedostępny
                      KetharianK Niedostępny
                      Ketharian jako Alien

Moi drodzy, pozwolę sobie podsumować aktualny stan rzeczy. Przesłuchanie specjalisty Jeremiaha Purcella dobiegło końca. Wedle jego słów Bleinert dokonał dokowania z Wallanderem w zaplanowany sposób, po czym na pokład zaopatrzeniowca weszli jacyś goście powiązani najpewniej ze specjalnym cargo (cokolwiek by to nie oznaczało). Transfer ładunku sprawia wrażenie tajnego, jeśli Purcell nie konfabulował o większości marynarzy odizolowanych w tym czasie od ładowni. Potem coś się wydarzyło, doszło do strzelaniny i wybuchów oraz nakazu ewakuacji z okrętu, który wykonał tylko Purcell - tu można dostrzec pewną logikę, bo skoro większość załogi znajdowała się w grupach w dwóch pomieszczeniach (mesa i sala rekreacyjna), mogli oni zostać z jakiegoś powodu odcięci od drogi ucieczki do własnych kapsuł. Ta hipoteza pasuje też do faktu, że nie odkryliście śladu innych kapsuł, a tender nie wydaje się mieć żadnego uzbrojenia poza jedną wyrzutnią rakiet, więc nie mógł zniszczyć pozostałych wieżyczkami obrony punktowej.

Zakładam, że Elias z Adamem będą w drodze do hangaru, kiedy dołączy do nich Hannigan. Davy już wie, co ma robić, Nadia czeka na niego na mostku. Ciekawi mnie czy Holt zechce zostać z rozbitkiem w ambulatorium, aby jeszcze z nim pogawędzić, ale przypominam, że na ten moment o przynależności denata do Weyland-Yutani wie tylko doktor Crowe - w sumie fabuła prosi się o jakiś wspólny post @marrrt i @piołun w tym wątku.

1
                      • Davy KneeD Niedostępny
                        Davy KneeD Niedostępny
                        napisał(a) ostatnio edytowany przez Davy Knee

No dobra, to moja postać gotowa do manewru. Pytanie czy to robimy fabularny manewr, czy rzucamy kostkami? Jak chcemy trochę emocji, to możemy rozbić manewr dolotu (pilotaz), manewr cumowania (ciezkie maszyny) - jakis inzynier z zalogi, manewr holowania (pilotaz) - i w zaleznosci od poprzedniego etapu budowac lub odejmowac pule kostek do sukcesu / stresu. Ale to juz w gestii MU/TH/UR naszego...

0
                        • PiołunP Niedostępny
                          PiołunP Niedostępny
                          Piołun jako Elias Crowe
                          Mecenas

@ketharian daj proszę znać, kiedy możemy rozegrać z @marrrt tą scenkę i jeśli jest to możliwe, fajnie byłoby mieć opis zarysu okoliczności spotkania fabularnie. Czy w osobnym pokoju na czacie, czy w google docu, to mi w sumie obojętnie. Fajnie jednak jakbyś był z nami w tej rozmowie, jeśli świat/rzeczywistość miała jakoś reagować, lub po prostu by wiedzieć jak to wszystko przebiega.

0
                          • MarrrtM Niedostępny
                            MarrrtM Niedostępny
                            Mecenas

Ja jestem za rzutami. Stanowczo za mało rzucamy i za mało fiaska ponosimy! I za mało interakcji. Ale to zarzut też do siebie. Obiecuję poprawę!
                            ...
                            Gdzie jest pan Gleeson???:)

@piołun jestem z komorki do niedzieli. Ale jak zalozycie z MG chat to jasne że dołączę. @arthur-fleck też pewnie mógłby być obecny jak na korposzpiega co wszystko widzi przystało:)

0
                            • PiołunP Niedostępny
                              PiołunP Niedostępny
                              Piołun jako Elias Crowe
                              Mecenas

Hmmm, moja idea była jednak taka, by Deliah jednak na tym etapie nie dostała informacji, z racji fabularnej na możliwą rozbieżność między interesami przedstawicielki firmy, a załągą. Jeśli Kapitan zdecyduje się ją poinformować to pewnie, why not, jego wybór, ale z założenia Crowe będzie to chciał załatwić nieco dyskretniej. Zostawiam w kwesti MG, czy uda się tą dyskrecje zachować. Trudno mi zarówno jako gracz i jego postać przewidzieć, jak dobrze z inwigilacją radzi sobie Opiekun.

1
                              • MarrrtM Niedostępny
                                MarrrtM Niedostępny
                                Mecenas

Oczywiście, że kapitan jej nie poinformuje. To ja jako gracz wiem, że Delilah będzie chciała poznać wszystkie newsy poprzez Opiekuna, które otrzymuje kapitan. Stąd luźna sugestia. Fabularnie Hannigan by najchętniej posłał agentkę do hipersnu.

1
                                • Arthur FleckA Niedostępny
                                  Arthur FleckA Niedostępny
                                  Arthur Fleck jako Delilah le Fey

Delilah wie tylko tyle ile zarejestruje Opiekun, więc jeśli Elias zatai informacje o swoim znalezisku albo w dyskretny sposób przekaże je kapitanowi to będzie żyła w błogiej nieświadomości 🙂 Możecie odegrać scenę i sami zdecydować co usłyszał i zobaczył Opiekun.

0
                                  • KetharianK Niedostępny
                                    KetharianK Niedostępny
                                    Ketharian jako Alien

Jeśli chodzi o wspólną scenę, najlepiej będzie skorzystać z naszego wspólnego drużynowego doka, znajdującego się pod poniższym linkiem:

https://docs.google.com/document/d/18q2rfWxO6VuOS_0MnKlRIZWb4SwiNfzlcpGTmxHgRMI/edit?usp=drivesdk

Co do kwestii rzutów na proces dokowania kombajnu z tenderem, jestem nastawiony na rozliczenie tej operacji jednym rzutem przez pilota. Tak bardzo polubiłem Was jako graczy i tak dobrze Wam życzę, że gotów jestem na wiele, bylebyście tylko jak najszybciej przedostali się na pokład drugiego statku, słowo harcerza!

PiołunP 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                    1
                                    • Davy KneeD Niedostępny
                                      Davy KneeD Niedostępny

To dajcie znać kiedy można dokować to zrobię rzut i post - jak się rzut nie uda to wymyślę jakąś komplikacje by było wesoło 🙂 Matka będzie musiał kombinować wtedy 😉

0
                                      • ReRebirthR Niedostępny
                                        ReRebirthR Niedostępny
                                        ReRebirth jako Joshua Gleeson

Gleeson przesiedział sam trochę w mesie i potem korytarzem technicznym udał się do laboratorium. Zerknął przez szybę. Teraz szuka Adama i wchodzi do hangaru.

Ps. Sorki za dxiwny dublowany post, z brudnopisu się dziwnie wkleiło i jeszcze edytowałem to. Ale już jest ok. Sorka za błędy, piszę z telefonu chwilowo.

1
                                        • KetharianK Ketharian

Jeśli chodzi o wspólną scenę, najlepiej będzie skorzystać z naszego wspólnego drużynowego doka, znajdującego się pod poniższym linkiem:

https://docs.google.com/document/d/18q2rfWxO6VuOS_0MnKlRIZWb4SwiNfzlcpGTmxHgRMI/edit?usp=drivesdk

Co do kwestii rzutów na proces dokowania kombajnu z tenderem, jestem nastawiony na rozliczenie tej operacji jednym rzutem przez pilota. Tak bardzo polubiłem Was jako graczy i tak dobrze Wam życzę, że gotów jestem na wiele, bylebyście tylko jak najszybciej przedostali się na pokład drugiego statku, słowo harcerza!

PiołunP Niedostępny
                                          PiołunP Niedostępny
                                          Piołun jako Elias Crowe
                                          Mecenas

@Ketharian napisał:

Nie wiem, czy zdażyło wam się to wcześniej, ale generalnie wklejanie linków do ogólnodostępnego doka parę razy skończyło się dziwnie u mnie 🙂 dlatego wklejałem go często w wiadomościach PW. Może to paranoja, ale trolli w necie nie brakuje.

Ale w sumie piszę z innej beczki. Sam mogę nakreślić ramy spotkania z kapitanem, czy chciałbyś @ketharian nam zrobić zarys tego spotkania i dać nam wolną rękę. Nie chciałbym wchodzić Ci w buty. Jak dajesz zielone światło to mogę rozpocząć scenkę spotkaniową.

@marrrt gdzie w obecnych warunkach można spotkać kapitana?

1

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.