Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Sesje future
  3. Komentarze
  4. [komty] Syreni Śpiew Neonów
Syreni Śpiew Neonów
KetharianK
Ketharian jako
Soulkiller
Mistrz Gry
JohnyTRSJ
JohnyTRS jako
Hartley „Mack” Mackinaw
GladinG
Gladin jako
HiFi
GreKG
GreK jako
Raze „Switch” More
WilczyW
Wilczy jako
Houston „Dingo” Dawn
MarrrtM
Marrrt jako
Shawn „Frog” Camara
NanatarN
Nanatar jako
Artemida „Brazil” Torquemada

Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.

[komty] Syreni Śpiew Neonów

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
cyberpunk2077
270 Posty 7 Uczestników 1.8k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • MarrrtM Online
    MarrrtM Online
    Marrrt jako Shawn „Frog” Camara
    napisał ostatnio edytowany przez

To może rzuć MG hakerce na to, czy coś zauważyła i czy powiązała to z faktem zaproszenia Szweda. Bo takie komentarzowe metagrania nam nie posłuży.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    1
    • NanatarN Online
      NanatarN Online
      Nanatar jako Artemida „Brazil” Torquemada

To, że część rozgrywki wchodzi w dział komentarzy mocno zaciemnia obraz. Przydałoby się więcej dokładnych opisów fabularnych z deklaracjami.
      Założyłem, że o cybernetyce Brazil dowiedziała się kiedy Hifi wniósł fanty do mieszkania, w międzyczasie zabezpieczała elektronikę. Kiedy technik brał prysznic. Tak to rozumiem. Jeśli z jakiegoś powodu jest inaczej, proszę mnie poprawić.

0
      • KetharianK Online
        KetharianK Online
        Ketharian jako Soulkiller
        Obsługa Moderator
        napisał ostatnio edytowany przez Ketharian

Myślę, że wszystko sprowadza się do decyzji Gladina, czy HiFi chciał zachować pozyskanie wszczepów i ich transport do pokoju w tajemnicy przed Brazil i Mackiem. Jeśli gracz zadeklaruje, że tak, obejdzie się bez rzutu, bo Leif jest znajomym całej Waszej paczki, często z Wami imprezuje i na co dzień stanowi źródło dostaw farmaceutycznych dropsów. Nigdy wcześniej nie robił z Wami interesów w temacie cybertechniki. Do tego Brazil nie zaglądała do kartonu wnoszonego przez HiFi ani nawet nie wie, że kogoś pokroiliście na części. Nie ma żadnych szans na skojarzenie zaproszenia Leifa z prawdziwym powodem jego obecności.

@gladin , czy słusznie zakładam, że zamierzasz ukryć fakt pocięcia trupa i grabież implantów przed Brazil i Mackiem?

EDIT

Słuszna uwaga Nanatara, że Brazil zabezpieczała sprzęty Shivy w salonie podczas kąpieli HiFi, ale o ile się nie mylę, wszczepy były już wtedy w kartonie pod jego łóżkiem.

Przychylam się do wniosku o dokładniejsze opisy fabularne, sam się poprawię w tym względzie.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

0
        • MarrrtM Online
          MarrrtM Online

Zdecydowanie. Jedną z osi wieczornego spotkania miała być ta drobna konfrontacja aniołków z diabełkami wokół wszczepów. Sam byłem jej ciekaw i poszedłem w nią jak dzik w trufle. Nie było deklaracji informowania, ale nie było też deklaracji ukrywania. A to nie sprawa siku, że można się domyślić.

Ewentualnie Brazil mogła zablefować coś znając chłopaków, a Żaba się na blef złapał.

0
          • NanatarN Online
            NanatarN Online

Nie zamierzam o to kruszyć konopi. Edytuje posta.

0
            • MarrrtM Online
              MarrrtM Online

To ja również siłą rzeczy edytuję, ale imho za gapowe (brak deklaracji skitrania wszczepek) powinno się płacić. Technik jest nakręcony. I to fabularnie pasowało, że implanty wyszły na jaw.

0
              • KetharianK Online
                KetharianK Online
                Obsługa Moderator

Bardzo Wam dziękuję za polubowne rozstrzygnięcie tej sprawy, a na przyszłość wszyscy będziemy na bazie tego doświadczenia lepiej pamiętali o czytelnym podkreślaniu deklaracji zatajenia czegoś przed innymi członkami drużyny.

0
                • GladinG Niedostępny
                  GladinG Niedostępny
                  Gladin jako HiFi

@Nanatar dziękuję za edycję, @Marrrt Ciebie poproszę o wyedytowanie. Jeżeli chcesz się wiedzą na temat cyberwszczepów podzielić z pozostałymi, to zrób to proszę w ramach swojej postaci.

Ja chciałbym podkreślić, że ze względu na postulaty @Marrrt'a, aby nie mieszać tego co jest w komentarzach z tym, co jest w sesji, bardzo starannie staram się przenosić do sesji to, co jest postanowione i co ma tam być.

Zauważcie proszę, że o sprawie wymiany z kretami informowałem osobno w trakcie jazdy samochodem Żabkę i Dingo, a drugi raz powtarzałem informację Mackowi i Brazil.

Ale też proszę, aby pamiętać, że jestem człowiekiem i będę popełniał błędy. Zwrócić mi uwagę na to, że używam wiedzy gracza, a nie postaci - spoko. Ale krzyżować mnie za to (gapowe)?

Owszem, nie napisałem wprost, że ukrywam wszczepy, ani nie deklarowałem, że są one w kartonie, ale np. @Ketharian w części, która nie jest jeszcze na forum, właśnie z kartonu je wyciąga. Co i owszem jest logiczne, że nikt z nas nie chciał tych zakrwawionych kawałków mieć na widoku. Gdzie to wstawił HiFi? Oczywiście do siebie, bo tak robi z przynoszonymi rzeczami (np. Macintoshem). Nikt nie deklarował, aby poszedł do pokoju HiFi gdy ten się kąpał i grzebał w rzeczach, które trzyma w swoim pokoju.

Co więcej, możemy gdybać, czy to HiFi je przyniósł, bo też nikt nie deklarował kto i co wnosi na chatę. Może więc zostało na vanie i pojechało na warsztat do Dinga?

Proponuję, aby nie rozdmuchiwać tego. Zwróciłem uwagę, że @Nanatar użył wiedzy gracza, zostało to skorygowane. @Marrrt żądny konfrontacji może teraz odpowiedzieć Brazil, że furda handel bronią, ale HiFi teraz rżnie znalezione truposze, tak u niego krucho z kasą. Albo zażył o jedną dawkę nie tego środka co trzeba. Czy co tam mu do palców przyjdzie...

Sesja Karak Varn | Gladinhammer

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

MarrrtM 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                  1
                  • MarrrtM Online
                    MarrrtM Online

Zbyt osobiście to traktujesz Gladin. To nie ma być "krzyżowanie". Niby jak, skoro Żaba z HiFim w jednej drużynie grają w kwestii krojenia trupa. Jeśli więc to krzyżowanie to będę drugim łotrem na drugim krzyżu.
                    A zapomnieć czegoś napisać to żadna zbrodnia przecież. Po prostu ma to swoje konsekwencje, które wcale nie muszą być "karaniem". Ot pomysł na dalszą zahaczkę. Ale wzbroniłeś się przed tym skutecznie.

Jestem żądny emocji, bo lubię jak postaci żyją. Trochę się poprztykają, ale dadzą się za siebie pochlastać. Nuży mnie natomiast niestety planistyka i podcina skrzydła, z którymi i tak krucho ostatnio.

I powiedziałem, że zedytuję zatem zedytuję. Popędzanie niepotrzebne. Miałem dom na karku. Teraz siądę.

2
                    • NanatarN Online
                      NanatarN Online

Panowie, taka nieśmiała uwaga:
                      Wydarzenia opisują posty z części fabularnej, wobec tego dwa proponowane wpisy Ketha z wątku technicznego nie opisują stanu faktycznego. Brazil nie wchodziła w interakcje z Leifem o kudłach w sanitarce (na litość!) i nie wnika z kim pieprzy się pod prysznicem. Nie trzaskała drzwiami, tylko na chwilę wyszła się przebrać, a że się zdrzemnęła to prawdę pisałem, że idzie się przespać.
                      Stosowne kreacje image staram się opisywać w fabularnie.
                      Oczywiście nie ma potrzeby edycji postów na tą okoliczność. Niemniej wolałem to wyjaśnić.

0
                      • GladinG Niedostępny
                        GladinG Niedostępny
                        Gladin jako HiFi

@Ketharian, to po ile chodzą te kupony?

[CP2077] Syreni Śpiew Neonów [21+]:

O wiele bardziej zainteresowała go wzmianka o tym, że kupon na kurs BDSM może pójść w sieci za stówkę. Zaczął szukać informacji o cenach tego kursu i czy istnieją jakieś ceny referencyjne. Bezecne filmy brzmiały nieźle...

0
                        • KetharianK Online
                          KetharianK Online
                          Obsługa Moderator

@Gladin , możesz ten kupon sprzedać za pewne 100e$ od ręki, wystarczy go wstawić na jedną z setek prywatnych grup ogłoszeniowych. Vanessa z góry cieszy się dużą popularnością i ma wielu oddanych fanów, z odsprzedażą nie będzie problemu.

@grek Grek , Night City to bezlitosne akwarium zamieszkane przez bezlik większych i mniejszych ryb. Wy chętnie wspięlibyście się wyżej łańcucha pokarmowego, ale grubsze ryby też Was chętnie schrupią. I Switch właśnie napatoczył się na takie grubsze ryby. Powodzenia!

I pomyśleć, że cała ta sytuacja nie była w ogóle zaplanowana w scenariuszu i zrodziła się z krytycznej porażki testu Zastraszania netrunnera! Kocham tę robotę!

1
                          • MarrrtM Online
                            MarrrtM Online

Już się boję pisać bez uzgodnienia...
                            Dobrze pamiętam, że mamy udostępnione dla całej Watahy swoje lokalizacje?

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                            0
                            • KetharianK Online
                              KetharianK Online
                              Obsługa Moderator

No co Ty, nie masz się czego bać, dopóki nie wyrzucisz 1 na k10. Tak, o ile nikt z jakiegoś powodu nie zadeklaruje na ostatnią chwilę inaczej, wszyscy macie włączone swoje pinezki na wspólnej mapie NC na NoiseFeed.

MarrrtM 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                              0
                              • GreKG Online
                                GreKG Online
                                GreK jako Raze „Switch” More
                                napisał ostatnio edytowany przez GreK

I ta lokalizacja jest ze smarthinga, right?
                                To mi przypomina, że smarthinga mi wyciągnąć nie kazała. Twoje, czy jej, przeoczenie @ketharian ?

edit
                                Dobrze, nie było pytania. Widzę post. 😀

1
                                • MarrrtM Marrrt

Dobrze pamiętam, że mamy udostępnione dla całej Watahy swoje lokalizacje?

GladinG Niedostępny
                                  GladinG Niedostępny
                                  Gladin jako HiFi

@Marrrt napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

No i co narobiłeś?

@Marrrt napisał w [CP2077] Syreni Śpiew Neonów [21+]:

Zdaje się, że jest w tym samym miejscu, w którym był gdy zlecał nam znalezienie Shivy.

Niestety, jest w zupełnie innym miejscu. Jest u SlimWire a wcześniej jeszcze tam nie był. Bywał to tu to tam na mieście i zlecenie dostał i zlecał na odległość.

0
                                  • KetharianK Online
                                    KetharianK Online
                                    Obsługa Moderator

Co do wcześniejszych i aktualnej pozycji Switcha, @gladin ma rację - na początku wieczoru fikser był na obrzeżach Japantown, potem dość zawzięcie lawirował po jego środkowej części, potem wrócił na północną stronę kanału do Kabuki, ale później zawrócił na południe do Japantown, pokonał je całe wzdłuż zachodniej granicy dzielnicy i wlazł do Vista del Rey, gdzie znalazł się pierwszy raz tej nocy.

Co ważne, nie mam żadnego problemu z tym, abyście znali tę lokalizację oraz adresata, groteskowego netrunnera o ksywie SlimWire, u którego niektórzy z Was być może nawet kiedyś byli towarzysząc Switchowi - niechaj @Grek zdecyduje osobiście, czy znacie Slima.

Czytając wstecz ostatnie posty uświadomiłem sobie coś istotnego. Ekipa w salonie przy piwku opowiedziała sobie już to i owo, podzieliła się wrażeniami z minionego wieczoru i zaczęła przejawiać pierwsze oznaki niepokoju o fiksera, ALE ani Brazil ani Mack nie wspomnieli słowem o tym, że Switch wysłał im nagranie ze swojego cyberoka z zapisem dokumentującym spotkanie z cyberalbinosami (w tym nagrane na żywca zabójstwo jednego z Tyger Claws). Ta przygoda ma mnóstwo wątków pobocznych i jest rozbudowana pod kątem opisu świata (takie było od początku moje założenie), więc naturalnym jest, że taki detal mógł nam wszystkim uciec, ale trzeba teraz zdecydować, czy dwójka z H10 zdecydowała się z jakiegoś powodu ukryć ten fakt przed kolegami czy trzeba będzie wpleść to w najbliższy post fabularny. @nanatar @johnytrs jak chcielibyście to rozegrać w najwygodniejszy dla Was sposób?

0
                                    • GladinG Gladin

@Nanatar dziękuję za edycję, @Marrrt Ciebie poproszę o wyedytowanie. Jeżeli chcesz się wiedzą na temat cyberwszczepów podzielić z pozostałymi, to zrób to proszę w ramach swojej postaci.

Ja chciałbym podkreślić, że ze względu na postulaty @Marrrt'a, aby nie mieszać tego co jest w komentarzach z tym, co jest w sesji, bardzo starannie staram się przenosić do sesji to, co jest postanowione i co ma tam być.

Zauważcie proszę, że o sprawie wymiany z kretami informowałem osobno w trakcie jazdy samochodem Żabkę i Dingo, a drugi raz powtarzałem informację Mackowi i Brazil.

Ale też proszę, aby pamiętać, że jestem człowiekiem i będę popełniał błędy. Zwrócić mi uwagę na to, że używam wiedzy gracza, a nie postaci - spoko. Ale krzyżować mnie za to (gapowe)?

Owszem, nie napisałem wprost, że ukrywam wszczepy, ani nie deklarowałem, że są one w kartonie, ale np. @Ketharian w części, która nie jest jeszcze na forum, właśnie z kartonu je wyciąga. Co i owszem jest logiczne, że nikt z nas nie chciał tych zakrwawionych kawałków mieć na widoku. Gdzie to wstawił HiFi? Oczywiście do siebie, bo tak robi z przynoszonymi rzeczami (np. Macintoshem). Nikt nie deklarował, aby poszedł do pokoju HiFi gdy ten się kąpał i grzebał w rzeczach, które trzyma w swoim pokoju.

Co więcej, możemy gdybać, czy to HiFi je przyniósł, bo też nikt nie deklarował kto i co wnosi na chatę. Może więc zostało na vanie i pojechało na warsztat do Dinga?

Proponuję, aby nie rozdmuchiwać tego. Zwróciłem uwagę, że @Nanatar użył wiedzy gracza, zostało to skorygowane. @Marrrt żądny konfrontacji może teraz odpowiedzieć Brazil, że furda handel bronią, ale HiFi teraz rżnie znalezione truposze, tak u niego krucho z kasą. Albo zażył o jedną dawkę nie tego środka co trzeba. Czy co tam mu do palców przyjdzie...

MarrrtM Online
                                      MarrrtM Online

@Gladin napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Ale też proszę, aby pamiętać, że jestem człowiekiem i będę popełniał błędy.

Shawn też!
                                      HiFi wrócił na salony. Możesz skorygować. Ja czekam na post GreKa.

0
                                      • GladinG Niedostępny
                                        GladinG Niedostępny
                                        Gladin jako HiFi

@Wszyscy. HiFi czeka teraz, aż wszyscy, którzy mają opuścić mieszkanie, sobie pójdą. On nie wybiera się na imprezę.

Dalsze działania technika po powyższym. Jeżeli ktoś go zagada w trakcie, to będę z nim wchodził w interakcję (odpisywał).

Co do skorygowania omyłki Shawna, to może to zrobić każdy z nas, kto sprawdzał wcześniejsze położenie fiksera. Akurat nie kojarzę, aby HiFi się specjalnie interesował wcześniej, gdzie Raze przebywał. Nie wiem, czy jest opcja śledzenia gdzie kto był wcześniej. A jeżeli jest, to też pytanie, czy @GreK chciał, abyśmy znali jego lokalizację, czy może ją wyłączył - bo zakładam, że taka opcja też jest.

0
                                        • KetharianK Ketharian

No co Ty, nie masz się czego bać, dopóki nie wyrzucisz 1 na k10. Tak, o ile nikt z jakiegoś powodu nie zadeklaruje na ostatnią chwilę inaczej, wszyscy macie włączone swoje pinezki na wspólnej mapie NC na NoiseFeed.

MarrrtM Online
                                          MarrrtM Online

@Ketharian napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Tak, o ile nikt z jakiegoś powodu nie zadeklaruje na ostatnią chwilę inaczej, wszyscy macie włączone swoje pinezki na wspólnej mapie NC na NoiseFeed.

Masz odpowiedź MG Gladin na swoje pytanie odnośnie wyłączonej lokalizacji.

Przepraszam Was, ale gra na poziomie takich komentarzowych uzgodnień wstecznych deklaracji i uwzględnień tego co oczywiste i tego co nie oczywiste dla indywidualnych postaci przerasta moje możliwości i zamiast funu zwyczajnie mnie to męczy. Oczywiście mogę dla bezpieczeństwa nienaruszenia czyjejś logiki zwyczajnie nie pisać o innych. Ale teatrzyki samotnych aktorów to mogę sobie sam do szuflady pisać.

Teraz ma miejsce rozmienianie się na drobne nad kompletnie nieistotną dla fabuły omyłką Shawna, gdzie był Switch 3 godziny temu. Kompletnie nie rozumiem intencji.

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                          0
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.