Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Sesje future
  3. Komentarze
  4. [komty] Syreni Śpiew Neonów
Syreni Śpiew Neonów
KetharianK
Ketharian jako
Soulkiller
Mistrz Gry
JohnyTRSJ
JohnyTRS jako
Hartley „Mack” Mackinaw
GladinG
Gladin jako
HiFi
GreKG
GreK jako
Raze „Switch” More
WilczyW
Wilczy jako
Houston „Dingo” Dawn
MarrrtM
Marrrt jako
Shawn „Frog” Camara
NanatarN
Nanatar jako
Artemida „Brazil” Torquemada

Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.

[komty] Syreni Śpiew Neonów

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
cyberpunk2077
271 Posty 7 Uczestników 1.8k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • KetharianK Niedostępny
    KetharianK Niedostępny
    Ketharian jako Soulkiller
    Obsługa Moderator
    napisał ostatnio edytowany przez

No co Ty, nie masz się czego bać, dopóki nie wyrzucisz 1 na k10. Tak, o ile nikt z jakiegoś powodu nie zadeklaruje na ostatnią chwilę inaczej, wszyscy macie włączone swoje pinezki na wspólnej mapie NC na NoiseFeed.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

MarrrtM 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • GreKG Niedostępny
      GreKG Niedostępny
      GreK jako Raze „Switch” More
      napisał ostatnio edytowany przez GreK

I ta lokalizacja jest ze smarthinga, right?
      To mi przypomina, że smarthinga mi wyciągnąć nie kazała. Twoje, czy jej, przeoczenie @ketharian ?

edit
      Dobrze, nie było pytania. Widzę post. 😀

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      1
      • MarrrtM Marrrt

Już się boję pisać bez uzgodnienia...
        Dobrze pamiętam, że mamy udostępnione dla całej Watahy swoje lokalizacje?

GladinG Niedostępny
        GladinG Niedostępny
        Gladin jako HiFi

@Marrrt napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Już się boję pisać bez uzgodnienia...

No i co narobiłeś?

@Marrrt napisał w [CP2077] Syreni Śpiew Neonów [21+]:

Zdaje się, że jest w tym samym miejscu, w którym był gdy zlecał nam znalezienie Shivy.

Niestety, jest w zupełnie innym miejscu. Jest u SlimWire a wcześniej jeszcze tam nie był. Bywał to tu to tam na mieście i zlecenie dostał i zlecał na odległość.

Sesja Karak Varn | Gladinhammer

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

0
        • KetharianK Niedostępny
          KetharianK Niedostępny
          Obsługa Moderator
          napisał ostatnio edytowany przez Ketharian

Co do wcześniejszych i aktualnej pozycji Switcha, @gladin ma rację - na początku wieczoru fikser był na obrzeżach Japantown, potem dość zawzięcie lawirował po jego środkowej części, potem wrócił na północną stronę kanału do Kabuki, ale później zawrócił na południe do Japantown, pokonał je całe wzdłuż zachodniej granicy dzielnicy i wlazł do Vista del Rey, gdzie znalazł się pierwszy raz tej nocy.

Co ważne, nie mam żadnego problemu z tym, abyście znali tę lokalizację oraz adresata, groteskowego netrunnera o ksywie SlimWire, u którego niektórzy z Was być może nawet kiedyś byli towarzysząc Switchowi - niechaj @Grek zdecyduje osobiście, czy znacie Slima.

Czytając wstecz ostatnie posty uświadomiłem sobie coś istotnego. Ekipa w salonie przy piwku opowiedziała sobie już to i owo, podzieliła się wrażeniami z minionego wieczoru i zaczęła przejawiać pierwsze oznaki niepokoju o fiksera, ALE ani Brazil ani Mack nie wspomnieli słowem o tym, że Switch wysłał im nagranie ze swojego cyberoka z zapisem dokumentującym spotkanie z cyberalbinosami (w tym nagrane na żywca zabójstwo jednego z Tyger Claws). Ta przygoda ma mnóstwo wątków pobocznych i jest rozbudowana pod kątem opisu świata (takie było od początku moje założenie), więc naturalnym jest, że taki detal mógł nam wszystkim uciec, ale trzeba teraz zdecydować, czy dwójka z H10 zdecydowała się z jakiegoś powodu ukryć ten fakt przed kolegami czy trzeba będzie wpleść to w najbliższy post fabularny. @nanatar @johnytrs jak chcielibyście to rozegrać w najwygodniejszy dla Was sposób?

0
          • GladinG Gladin

@Nanatar dziękuję za edycję, @Marrrt Ciebie poproszę o wyedytowanie. Jeżeli chcesz się wiedzą na temat cyberwszczepów podzielić z pozostałymi, to zrób to proszę w ramach swojej postaci.

Ja chciałbym podkreślić, że ze względu na postulaty @Marrrt'a, aby nie mieszać tego co jest w komentarzach z tym, co jest w sesji, bardzo starannie staram się przenosić do sesji to, co jest postanowione i co ma tam być.

Zauważcie proszę, że o sprawie wymiany z kretami informowałem osobno w trakcie jazdy samochodem Żabkę i Dingo, a drugi raz powtarzałem informację Mackowi i Brazil.

Ale też proszę, aby pamiętać, że jestem człowiekiem i będę popełniał błędy. Zwrócić mi uwagę na to, że używam wiedzy gracza, a nie postaci - spoko. Ale krzyżować mnie za to (gapowe)?

Owszem, nie napisałem wprost, że ukrywam wszczepy, ani nie deklarowałem, że są one w kartonie, ale np. @Ketharian w części, która nie jest jeszcze na forum, właśnie z kartonu je wyciąga. Co i owszem jest logiczne, że nikt z nas nie chciał tych zakrwawionych kawałków mieć na widoku. Gdzie to wstawił HiFi? Oczywiście do siebie, bo tak robi z przynoszonymi rzeczami (np. Macintoshem). Nikt nie deklarował, aby poszedł do pokoju HiFi gdy ten się kąpał i grzebał w rzeczach, które trzyma w swoim pokoju.

Co więcej, możemy gdybać, czy to HiFi je przyniósł, bo też nikt nie deklarował kto i co wnosi na chatę. Może więc zostało na vanie i pojechało na warsztat do Dinga?

Proponuję, aby nie rozdmuchiwać tego. Zwróciłem uwagę, że @Nanatar użył wiedzy gracza, zostało to skorygowane. @Marrrt żądny konfrontacji może teraz odpowiedzieć Brazil, że furda handel bronią, ale HiFi teraz rżnie znalezione truposze, tak u niego krucho z kasą. Albo zażył o jedną dawkę nie tego środka co trzeba. Czy co tam mu do palców przyjdzie...

MarrrtM Niedostępny
            MarrrtM Niedostępny
            Marrrt jako Shawn „Frog” Camara

@Gladin napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Ale też proszę, aby pamiętać, że jestem człowiekiem i będę popełniał błędy.

Shawn też!
            HiFi wrócił na salony. Możesz skorygować. Ja czekam na post GreKa.

0
            • GladinG Niedostępny
              GladinG Niedostępny
              Gladin jako HiFi

@Wszyscy. HiFi czeka teraz, aż wszyscy, którzy mają opuścić mieszkanie, sobie pójdą. On nie wybiera się na imprezę.

Dalsze działania technika po powyższym. Jeżeli ktoś go zagada w trakcie, to będę z nim wchodził w interakcję (odpisywał).

Co do skorygowania omyłki Shawna, to może to zrobić każdy z nas, kto sprawdzał wcześniejsze położenie fiksera. Akurat nie kojarzę, aby HiFi się specjalnie interesował wcześniej, gdzie Raze przebywał. Nie wiem, czy jest opcja śledzenia gdzie kto był wcześniej. A jeżeli jest, to też pytanie, czy @GreK chciał, abyśmy znali jego lokalizację, czy może ją wyłączył - bo zakładam, że taka opcja też jest.

0
              • KetharianK Ketharian

No co Ty, nie masz się czego bać, dopóki nie wyrzucisz 1 na k10. Tak, o ile nikt z jakiegoś powodu nie zadeklaruje na ostatnią chwilę inaczej, wszyscy macie włączone swoje pinezki na wspólnej mapie NC na NoiseFeed.

MarrrtM Niedostępny
                MarrrtM Niedostępny

@Ketharian napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Tak, o ile nikt z jakiegoś powodu nie zadeklaruje na ostatnią chwilę inaczej, wszyscy macie włączone swoje pinezki na wspólnej mapie NC na NoiseFeed.

Masz odpowiedź MG Gladin na swoje pytanie odnośnie wyłączonej lokalizacji.

Przepraszam Was, ale gra na poziomie takich komentarzowych uzgodnień wstecznych deklaracji i uwzględnień tego co oczywiste i tego co nie oczywiste dla indywidualnych postaci przerasta moje możliwości i zamiast funu zwyczajnie mnie to męczy. Oczywiście mogę dla bezpieczeństwa nienaruszenia czyjejś logiki zwyczajnie nie pisać o innych. Ale teatrzyki samotnych aktorów to mogę sobie sam do szuflady pisać.

Teraz ma miejsce rozmienianie się na drobne nad kompletnie nieistotną dla fabuły omyłką Shawna, gdzie był Switch 3 godziny temu. Kompletnie nie rozumiem intencji.

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                0
                • KetharianK Niedostępny
                  KetharianK Niedostępny
                  Obsługa Moderator
                  napisał ostatnio edytowany przez Ketharian

Spokojnie, nie ma powodu do głębszych sporów. Ja sam zauważyłem tę drobną niezgodność w oryginalnym poście, ale ją pominąłem jako przejęzyczenie Shawna, ale jeśli inny gracz ją zauważył, nie widziałem też powodu, aby tego nie potwierdzić. Z Waszego punktu widzenia dokładna trasa Switcha nie miała większego znaczenia, przynajmniej do tej pory.

EDIT:

Być może było moim błędem zatrzymanie narracji dla całości drużyny na te dwa tygodnie i przez to spadła nieco jakość sesji. Zrobimy w takim razie tak: potrzebuję informacji od @nanatar i @johnytrs czy opowiadacie reszcie o nagraniu z albinosami (możecie mi wysłać PM, nie musicie tego wrzucać do komentarzy). Dwa, potrzebuję informacji, kto jeszcze oprócz HiFi nie pójdzie na potańcówkę. Ci, którzy idą mają termin do maksymalnie najbliższego weekendu, aby wrzucić własną fabularkę z wizyty w E-Dry (to jeden z licznych klubów tanecznych w H10, możecie go sobie samodzielnie opisać w ramach światotworzenia). HiFi dostanie swój wątek poboczny, bo gracz już mi podał swoje zamiary na resztę wieczoru. Switch siłą rzeczy jest uwikłany we własne problemy i tutaj zaznaczę od razu, z jakiegoś powodu nie odbierze telefonu Froga. Indywidualne pytania proponuję od teraz wysyłać na PM (albo Disco), żeby nie zagęszczać jeszcze bardziej wątku komentarzy.

Aha, ci z E-Dry, nie zapomnijcie zabrać ze sobą Leifa.

0
                  • MarrrtM Marrrt

@Ketharian napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Tak, o ile nikt z jakiegoś powodu nie zadeklaruje na ostatnią chwilę inaczej, wszyscy macie włączone swoje pinezki na wspólnej mapie NC na NoiseFeed.

Masz odpowiedź MG Gladin na swoje pytanie odnośnie wyłączonej lokalizacji.

Przepraszam Was, ale gra na poziomie takich komentarzowych uzgodnień wstecznych deklaracji i uwzględnień tego co oczywiste i tego co nie oczywiste dla indywidualnych postaci przerasta moje możliwości i zamiast funu zwyczajnie mnie to męczy. Oczywiście mogę dla bezpieczeństwa nienaruszenia czyjejś logiki zwyczajnie nie pisać o innych. Ale teatrzyki samotnych aktorów to mogę sobie sam do szuflady pisać.

Teraz ma miejsce rozmienianie się na drobne nad kompletnie nieistotną dla fabuły omyłką Shawna, gdzie był Switch 3 godziny temu. Kompletnie nie rozumiem intencji.

GladinG Niedostępny
                    GladinG Niedostępny
                    Gladin jako HiFi

Ty uważasz, że to nieistotne dla fabuły, a ja uważam, że to jest nadużywanie wiedzy gracza i akurat istotne dla fabuły.

Do tego zarzucasz wsteczne uzgodnienia w komentarzach, gdy mówimy zupełnie o czymś innym.

I nie widzę powodu, dla którego epatujesz tym, jak zwrócenie uwagi na cokolwiek w komentarzach psuje Ci zabawę. Zjedz snickersa. Strach cokolwiek napisać w komtach.

0
                    • KetharianK Niedostępny
                      KetharianK Niedostępny
                      Obsługa Moderator

I dlatego właśnie myślę, że trzeba popchnąć fabułę do przodu i skoncentrować uwagę graczy na biegu nowych wydarzeń.

I osobista uwaga, chłopaki. Nie gramy w gronie randomów, wszyscy się znamy z LI. Sprzeczki między graczami są nieuniknione; najważniejsze, żeby niepotrzebnie nie eskalowały. Ta sesja jest dla mnie ważna, bo włożyłem w nią trochę pracy, ale komfort graczy też jest istotny. Jeśli nadmiar informacji w komtach psuje części uczestników immersję, możemy ograniczyć ten wątek do absolutnego minimum i przenieść się z komunikacją na PM; mogę też indywidualne wątki fabularne chować w spojlery, żeby ich przypadkiem z rozpędu nie przeczytać - jestem otwarty na wiele rozwiązań mogących podnieść komfort gry nawet jeśli byłyby dla mnie uciążliwe.

Ostatnią rzeczą, jakiej bym sobie życzył byłoby położenie sesji z powodu personalnych napięć, którym można było zapobiec i mam szczerą nadzieję, że w tak profesjonalnym gronie nam to nie grozi.

0
                      • GladinG Gladin

Ty uważasz, że to nieistotne dla fabuły, a ja uważam, że to jest nadużywanie wiedzy gracza i akurat istotne dla fabuły.

Do tego zarzucasz wsteczne uzgodnienia w komentarzach, gdy mówimy zupełnie o czymś innym.

I nie widzę powodu, dla którego epatujesz tym, jak zwrócenie uwagi na cokolwiek w komentarzach psuje Ci zabawę. Zjedz snickersa. Strach cokolwiek napisać w komtach.

MarrrtM Niedostępny
                        MarrrtM Niedostępny
                        napisał ostatnio edytowany przez Marrrt

Rozwiń, bo nie rozumiem. Gdzie użyłem wiedzy gracza? Użyłem wiedzy dostępnej dla BG. Nawet się wcześniej pytałem, czy jest dostępna dla BG tu w komentarzach. Tylko niezdarnie jej użyłem co mi pasuje do mojego BG. Czepiasz się dla zasady.

Edit: W świetle powyższego posta MG jestem skłonny podzielić się snickersem zgody z Gladinem.

text alternatywny

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                        1
                        • MarrrtM Marrrt

Rozwiń, bo nie rozumiem. Gdzie użyłem wiedzy gracza? Użyłem wiedzy dostępnej dla BG. Nawet się wcześniej pytałem, czy jest dostępna dla BG tu w komentarzach. Tylko niezdarnie jej użyłem co mi pasuje do mojego BG. Czepiasz się dla zasady.

Edit: W świetle powyższego posta MG jestem skłonny podzielić się snickersem zgody z Gladinem.

text alternatywny

GladinG Niedostępny
                          GladinG Niedostępny
                          Gladin jako HiFi

@Marrrt, tłumaczę. Chodzi mi o to, że
                          a) Shawn zaniepokoił się o fiksera na tyle, by wysłać do niego wiadomość, chociaż w mojej ocenie nie ma ku temu żadnych podstaw (poza niepokojem Brazil, która jednak nie wprowadziła nikogo w problematykę spotkania z wyznawcami gołębicy, tagowania, zabijaniem tygersów); ot po prostu Raze jest gdzieś na mieście i załatwia sprawy; to nie jest problemem, bo mógł wysłać ot tak, by uspokoić Artemidę;

b) wskazujesz, że znajduje się w tym samym miejscu, co wcześniej, gdy zlecał zadanie; to nie jest prawda, pomyliłeś się, ale moim zdaniem pomyła wynika z wiedzy gracza o tym, że to gdzie jest teraz ma związek z tym, co nam zlecał; co samo w sobie moim zdaniem też nie jest problemem, bo nie widzę nic dziwnego w tym, że fikser zamyka temat zlecenia z wcześniej.

Więc... ja zwróciłem uwagę na błąd w poście. Nie odmawiam Ci prawa do pomyłki, tylko uważam, że temat można było zamknąć: ok, racja, poprawię.

I nie byłoby całej tej dyskusji. Jeżeli o mnie chodzi, to na tym możemy sprawę zamknąć. Dziękuję za snickersa 😉

1
                          • GladinG Gladin

@Marrrt, tłumaczę. Chodzi mi o to, że
                            a) Shawn zaniepokoił się o fiksera na tyle, by wysłać do niego wiadomość, chociaż w mojej ocenie nie ma ku temu żadnych podstaw (poza niepokojem Brazil, która jednak nie wprowadziła nikogo w problematykę spotkania z wyznawcami gołębicy, tagowania, zabijaniem tygersów); ot po prostu Raze jest gdzieś na mieście i załatwia sprawy; to nie jest problemem, bo mógł wysłać ot tak, by uspokoić Artemidę;

b) wskazujesz, że znajduje się w tym samym miejscu, co wcześniej, gdy zlecał zadanie; to nie jest prawda, pomyliłeś się, ale moim zdaniem pomyła wynika z wiedzy gracza o tym, że to gdzie jest teraz ma związek z tym, co nam zlecał; co samo w sobie moim zdaniem też nie jest problemem, bo nie widzę nic dziwnego w tym, że fikser zamyka temat zlecenia z wcześniej.

Więc... ja zwróciłem uwagę na błąd w poście. Nie odmawiam Ci prawa do pomyłki, tylko uważam, że temat można było zamknąć: ok, racja, poprawię.

I nie byłoby całej tej dyskusji. Jeżeli o mnie chodzi, to na tym możemy sprawę zamknąć. Dziękuję za snickersa 😉

MarrrtM Niedostępny
                            MarrrtM Niedostępny

Można było:) Ale można było też zamknąć temat doszukiwania się metagry: ok, racja, już się nie czepiam.

Tyle opcji! Też by tematu nie było:)

A z udogodnień, co powiecie na dodatkowy wątek na wyłącznie wspólny Noise Feed? Łatwie będzie archiwum przejrzeć.

1
                            • GladinG Niedostępny
                              GladinG Niedostępny
                              Gladin jako HiFi

Można osobny kanał na NoiseFeed, ma to sens. Można też użyć funkcji czata jako NoiseFeed.

1
                              • NanatarN Niedostępny
                                NanatarN Niedostępny
                                Nanatar jako Artemida „Brazil” Torquemada

Gladin zlituj się.
                                A od oceny mamy MG.

0
                                • KetharianK Niedostępny
                                  KetharianK Niedostępny
                                  Obsługa Moderator

Zlokalizowany gdzieś osobno NoiseFeed to bardzo dobry pomysł, sam już kilkakrotnie musiałem przewijać wątek fabularny, aby sprawdzić treść istotnych dla mnie wiadomości. Pomyślę, gdzie dokładnie wrzucę to archiwum, ale generalnie będzie to źródło zapasowe dla tych, którzy chcieliby mieć pod ręką całość, oryginalne wiadomości i tak będziemy pisali w postach fabularnych. Dzięki za podpowiedź.

0
                                  • GreKG Niedostępny
                                    GreKG Niedostępny

Hej,
                                    Switch nie wyłączał lokalizatora w smartthingu. Na mapce na pewno jest pinezka z opisem SliWire, więc wiedzą gdzie jest. Załóżmy jednak, że osobiście Slima nie znają i tam nie byli.

1
                                    • KetharianK Niedostępny
                                      KetharianK Niedostępny
                                      Obsługa Moderator

Drugorzędna informacja z doskoku: jeśli ktoś z Was w trakcie konsumpcji piwa i small-talku bawi się telefonem i mediami społecznościowymi, zauważy w pewnym momencie, że pinezka Switcha zgasła, a jego smarthing przeszedł w tryb „wyłączony”.

1
                                      • GreKG Niedostępny
                                        GreKG Niedostępny
                                        napisał ostatnio edytowany przez GreK

To jeszcze dodam, że od kiedy znają Switcha, jeszcze nigdy nie wyłączył smarthinga ani ten mu się nie rozładował. To było jego główne narzedzie pracy, kontakt z interesantami. Może nie zawsze od razu odpowiadał ale brak sygnału może i powinien zaniepokoić ekipę.

1
                                        • GladinG Niedostępny
                                          GladinG Niedostępny
                                          Gladin jako HiFi

W takim razie nie wiem, czy to była twórczość @Wilczy czy też to było uzgodnione z @Ketharian / @GreK, ale właśnie przypadkiem trafiłem na coś takiego.

@Wilczy napisał w [CP2077] Syreni Śpiew Neonów [21+]:

Wybrał numer Switcha na smarthingu. Słyszał kolejne sygnały... i kolejne... aż w końcu: "abonent czasowo niedostępny".

Przejrzałem też nasz wątek i zgromadziłem dane z NoiseFeed tutaj.

Czy kompletne? Mam nadzieję, że tak, ale głowy nie dam. Czy zostanie to w tej czy innej formie, niech sobie @Ketharian zdecyduje. Dałem wam wszystkim uprawnienia edytorów do pierwszego wpisu.

WilczyW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                          1
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.