Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
[komty] Syreni Śpiew Neonów
-
Hej,
Switch nie wyłączał lokalizatora w smartthingu. Na mapce na pewno jest pinezka z opisem SliWire, więc wiedzą gdzie jest. Załóżmy jednak, że osobiście Slima nie znają i tam nie byli. -
Drugorzędna informacja z doskoku: jeśli ktoś z Was w trakcie konsumpcji piwa i small-talku bawi się telefonem i mediami społecznościowymi, zauważy w pewnym momencie, że pinezka Switcha zgasła, a jego smarthing przeszedł w tryb „wyłączony”.
-
To jeszcze dodam, że od kiedy znają Switcha, jeszcze nigdy nie wyłączył smarthinga ani ten mu się nie rozładował. To było jego główne narzedzie pracy, kontakt z interesantami. Może nie zawsze od razu odpowiadał ale brak sygnału może i powinien zaniepokoić ekipę.
-
W takim razie nie wiem, czy to była twórczość @Wilczy czy też to było uzgodnione z @Ketharian / @GreK, ale właśnie przypadkiem trafiłem na coś takiego.
@Wilczy napisał w [CP2077] Syreni Śpiew Neonów [21+]:
Wybrał numer Switcha na smarthingu. Słyszał kolejne sygnały... i kolejne... aż w końcu: "abonent czasowo niedostępny".
Przejrzałem też nasz wątek i zgromadziłem dane z NoiseFeed tutaj.
Czy kompletne? Mam nadzieję, że tak, ale głowy nie dam. Czy zostanie to w tej czy innej formie, niech sobie @Ketharian zdecyduje. Dałem wam wszystkim uprawnienia edytorów do pierwszego wpisu.
-
Jak jest poza zasiegiem to ten sygnał usłyszymy. Nie ma sprzeczności. Tunel, dystrykt wygłuszony czy coś. Ale tu był u Slima i znikł u Slima.
-
Bez wchodzenia w bardzo techniczne szczegóły, żeby nie komplikować sobie życia. Zgodnie z deklaracją @grek Wy nie znacie SlimWire, fikser strzegł tajemnicy tego kontaktu. Patrząc na mapę w NoiseFeed widzicie, że ostatni raz był aktywny na Vine Street, ale teraz jego smarthing jest nieaktywny / wyłączony / rozładowany. Status ten może budzić pewną konsternację, ponieważ telefon jest podstawowym narzędziem pracy Switcha, zawsze jest naładowany i zawsze można się do niego dodzwonić.
Ekipa z garażu, dajcie też znać czy pozwalacie HiFi sprzedać te cztery monitory zabrane Shivie.
-
@JohnyTRS @Ketharian
Czy Mack umie instalować cyberwszczepy? Czy ma sprzęt? Czy wie, gdzie wynająć odpowiednią salkę ?
I czy HiFi wie o tym? Bo HiFi nic nie wie, to będę Macka zagadywał, by się dowiedzieć. -
W takim razie nie wiem, czy to była twórczość @Wilczy czy też to było uzgodnione z @Ketharian / @GreK, ale właśnie przypadkiem trafiłem na coś takiego.
Wybrał numer Switcha na smarthingu. Słyszał kolejne sygnały... i kolejne... aż w końcu: "abonent czasowo niedostępny".
Przejrzałem też nasz wątek i zgromadziłem dane z NoiseFeed tutaj.
Czy kompletne? Mam nadzieję, że tak, ale głowy nie dam. Czy zostanie to w tej czy innej formie, niech sobie @Ketharian zdecyduje. Dałem wam wszystkim uprawnienia edytorów do pierwszego wpisu.
@Gladin napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:
To było jeszcze wcześniej, kiedy Switch miał styczność z albinosami i siłą rzeczy był zajęty, ale w narracji niedługo później on i Dingo dogadali się SMSowo (o ile dobrze pamiętam). Więc jest nieistotne w tej sytuacji.
Co do monitorów - wrzuciłem posta, w którym chyba czytelnie się określiłem

-
Jak dla mnie możesz Gladin opchnąć te monitory. Chyba, żeby Brazil jakiś dodatkowy chciała, albo miała zamysł jak wykorzystać, żeby nam hajzę ulepszyć. Np. przypiąć do ściany i podpiąć do kamerki zewnętrznej tak jak Dongów podejrzała? Żeby każdy z nas mógł sobie sprawdzić.
Wrzuciłem w materiały post Dramatis Personae. Dałem opcję edycji (dla tych co mi upominali nieścisłości;* ). Czasem się gubię w imionach i tak chciałem to sobie podsumować. Jeśli padły jeszcze jakieś imiona to dopiszcie. Jeszcze mnie korci, żeby pogrupować to na jakieś sfery. Czasem w książkach tak jest i szczerze powiem bardzo lubię takie dodatki by sobie zajrzeć i przypomnieć ki czort.
-
Jak dla mnie możesz Gladin opchnąć te monitory. Chyba, żeby Brazil jakiś dodatkowy chciała, albo miała zamysł jak wykorzystać, żeby nam hajzę ulepszyć. Np. przypiąć do ściany i podpiąć do kamerki zewnętrznej tak jak Dongów podejrzała? Żeby każdy z nas mógł sobie sprawdzić.
Wrzuciłem w materiały post Dramatis Personae. Dałem opcję edycji (dla tych co mi upominali nieścisłości;* ). Czasem się gubię w imionach i tak chciałem to sobie podsumować. Jeśli padły jeszcze jakieś imiona to dopiszcie. Jeszcze mnie korci, żeby pogrupować to na jakieś sfery. Czasem w książkach tak jest i szczerze powiem bardzo lubię takie dodatki by sobie zajrzeć i przypomnieć ki czort.
@Marrrt napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:
Wrzuciłem w materiały post Dramatis Personae. Dałem opcję edycji (dla tych co mi upominali nieścisłości;* ).
Oj tam... po prostu Greg Kalkstain to...
Ah tam... nieważne.
-
Inicjatywa z wykazem istotnych postaci jest godna wielkiej pochwały, bardzo za nią dziękuję. W wolnej chwili dopiszę tam kilka słów komentarza przy tych ważniejszych personach.
Pomysł na zmontowanie własnego systemu monitoringu przy drzwiach również niezły, dyskretną kamerkę do powieszenia gdzieś w ciemnym miejscu pod sufitem korytarza dostaniecie za 50 e$, bezproblemowo sprzęganej z monitorem dowolnego typu. Możecie sobie powiesić na ścianie obok futryny, jest tam dość wolnego miejsca.
Hartley nie ma specjalizacji w cybertechnice, jest klasycznym weterynarzem, ale jeśli HiFi chciałby zaryzykować, Mack mógłby się na nim nauczyć czegoś zupełnie nowego!
-
Nie, Mack nie potrafi instalować sprzętu.
-
@JohnyTRS napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:
Nie, Mack nie potrafi instalować sprzętu.
Ale jestem w stanie sobie wyobrazić jak kładzie HiFi na stole w salonie, odpala tutorial na YouTube i nabywa nowego skilla operując z werwą pilarką!

-
Może w razie czego asystować.
Mam mały lag, muszę nadrobić ostatnie posty.
-
Panowie, ponieważ indywidualne linie czasowe poszczególnych BG finalnie się zbiegły, a precyzyjny czas może (chociaż nie musi) w dalszej części sesji odgrywać istotną rolę, przyjmujemy, że w tym konkretnym momencie narracji jest 22:30 w sobotę 14 lipca 2077.
Smarthing Switcha wyłączył się / został wyłączony o 21:45 (tak przynajmniej wynika z danych NoiseFeed).
-
Czekaj, czekaj... Dzwonił jeszcze normalnie i był sygnał nieodbierania. Potem Brazil miała wypowiedź, ale nie zajęła ona 45 minut do momentu aż Shawn wysłał info na NF.
-
Z fabularnego punktu widzenia nie będzie żadnym problemem, jeśli przesunę aktualny czas nawet na 22:00.
Czyli jest 22:00. Dokładne minuty nie mają znaczenia, od lokalizacji w Vista del Rey dzieli Was co najmniej pół godziny autem, gdybyście - teoretycznie - wypadli z mieszkania dokładnie w tym momencie.
EDIT:
Info dla graczy skonsternowanych adresem, który podała Wam Brazil - Calle Santa Rosa de Lima to stara nazwa Vine Street, zmieniona przez ratusz na angielskojęzyczną w ramach jednego z mało udanych projektów gentryfikacynych. Używają jej miejscowi w wyrazie sprzeciwu przeciwko władzom, dla wszystkich innych to Vine Street.
Mam wrażenie, że szlag trafił potańcówkę w E-Dry…
-
Oraz w nawigacjach będzie to zawsze Vine Street, zgadza się?
-
Tak, w nawigacjach wszelkiego rodzaju to też Vine Street.
-
Panowie, czy sądzicie, że z dniem dzisiejszym uda Wam się przedsięwziąć jakieś poważniejsze plany mogące być dla mnie podstawą do napisania wstępu do następnej kolejki czy też chcielibyście zarezerwować sobie na potrzeby tej sceny jeszcze jeden tydzień?