[komty] Syreni Śpiew Neonów
-
Ucieczka z placu w przeciwnym kierunku - zaułkami, piwnicami, kładkami serwisowymi - jest jak najbardziej możliwa, ale stan Switcha nie będzie Wam ułatwiał pieszego odwrotu - bo Aigo niestety tyłami nie przejedziecie. Obierając tę drogę wydostajecie się po jakimś czasie na szeroki bulwar stanowiący południową granicę Vista del Rey; za nim jest wodny kanał, a na przeciwnym brzegu pierwsze kwartały dzielnicy Arroyo. Tam powinniście bez większego kłopotu złapać jakąś taksę (albo ukraść jakiś samochód), ale pamiętajcie, że Aigo musicie do rana oddać na parking w H10 albo przyjdzie Wam ponieść bolesne opłaty dodatkowe.
Emocjonującą alternatywą wciąż pozostaje wyjazd autkiem na ulice i ucieczka na złamanie silnika na zachód, w głąb Vista del Rey, a potem przez Glen do centrum miasta i przez mosty na Parsonsie do Little China.
Jedna ważna rzecz mi się przypomniała. Shawn ma w swoim cyberoku funkcję nagrywania video, a na ulicy ma miejsce konkretna rozpierducha. Nagranie tego z perspektywy świadka, a później efektowne obrobienie całości, uzupełnienie muzyką, strzałkami informacyjnymi, dodatkowymi dźwiękami stworzy videoclip doskonale nadający się do odsprzedania którejś z większych stacji informacyjnych albo zapewniający niezłą monetaryzację na platformach typu OnlyKills, KillBook czy Urban Jungle. Może z tego wpaść nawet kilka stówek, ale materiał musi być świeżo opublikowany.
@marrrt , daj znać czy będziesz chciał z tego skorzystać, bo chyba skrobnę dzisiaj mały dodatkowy post fabularny przybliżający Wam z perspektywy Froga to, co dzieje się na ulicy.
-
Czyli jest szansa wyjechać autkiem. Nieco bardziej ryzykownie, niż wyprawa po kładkach, ale im wcześniej tym lepiej, a poza tym nie chodzi o dodatkowe koszty co o zostawianie śladu po sobie.
Nagranie od razu przyszło mi do głowy, no tylko... dlatego rozważam uruchomienie ponownie kamery na placu, tylko musiałabym mieć ją w zasięgu. No ale POVCzekam na zwrotkę Marrta i przedstawiam plan.
-
Kamera nima prądu. Tak jak większość mieszkań:) Zwrotka się pisze.
-
Ta kamera jest w budynku po przeciwnej stronie ulicy, a tam mają prąd!
-
Czy tam z tyłu budynku da się wykręcić tym samochodzikiem, czy jest tam na to za ciasno?
-
Bez problemu obrócicie!
-
Marrrt wrzucił przed chwilą swoją fabularną rekomendację i chciałbym wiedzieć, czy zamierzacie się do jego całkiem rozsądnej propozycji zastosować. Jak już wspomniałem wcześniej, powinniście sobie jakoś poradzić z ucieczką na niedaleki bulwar, aby stamtąd przemieścić się dalej w bezpieczne obszary.
Ewentualną opłatę za porzucenie Aigo oraz koszt przewiezienia Switcha do Little China obniżę do równowartości reszty gotówki, którą wciąż macie na założonym notabene przez fiksera wspólnym koncie, zostanie ono w ten sposób wyzerowane.
Oczywiście zawsze możecie wrócić do Vista del Rey przed 6:00 w niedzielę, żeby odebrać autko przed upływem terminu zwrotu - ale to oczywiście tylko w przypadku, jeśli pójdziecie za głosem Shawna.
Czekam niecierpliwie na Wasze posty.
I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Za każdym razem obiecuję to sobie napisać i ciągle zapominam, za co mi wstyd - @grek , te wstawki w pierwszej części naszego wspólnego posta, gdzie Greg doświadcza wspomnień z San Francisco wyszły naprawdę świetnie, gratki!
-
Obecnie sytuacja wygląda tak: Leif z Mackiem i Switchem próbują ewakuować tego ostatniego miejskim piździkiem. Reszta zwiewa na własnych nogach.
Jeżeli będą wymagane rzuty, to będę dostępny dopiero w poniedziałek (niedzielny wieczór też jest możliwy).
Jeżeli ucieczka się nie uda, to Leifa i Macka nawet nie da się sprzedać na organy, będzie z nich mięso mielone faszerowane ołowiem.
-
Bynajmniej nie zamierzam forsować na siłę ucieczki z buta, ale takie dictum musimy rozegrać:)
-
Ja mam nadzieję, że wy się tam orientujecie kto co i gdzie. Bo ja się pogubiłem kto jest już w Aigo i na którym miejscu, a kto poza Aigo i właściwie gdzie poza Aigo...
@Gladin i gdzie jest Switch?
🤪 -
Ja to widzę:
Żaba, Brazil i Dingo obok auta.
Leif za kierownicą.
Mac układa Switcha bredzącego coś w śmiechu, na tylnej kanapie.
HiFi romansuje na chacie z besztim;] -
Sam skulony na tylnym siedzeniu oglądał Switcha.
W szarpiącym wozie (to plastikowe gówno nie zatrzyma nawet komara! Jedna seria i po nich!) Obejrzał głowę Switcha.
Mack to już chyba nawet odjechał tym Aigo...
A Dingo podchodził do drzwi kierowcy więc sądziłem, że ma zamiar prowadzić. Leif to nie wiem gdzie. -
Kusi mnie, żeby zasiać jeszcze większy zamęt i uświadomić Wam, że Leif zdążył w międzyczasie odjechać Aigo w siną dal!
Na serio, Gundarsson wyskoczył z autka w tej samej chwili, co Mack, pomagał wyciągnąć Switcha z kontenera - więc niekoniecznie musi wrócić z powrotem za kierownicę, to już zależy od Waszych decyzji.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się