Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Komentarze
  3. [komty] Syreni Śpiew Neonów

[komty] Syreni Śpiew Neonów

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
cyberpunk2077
148 Posty 7 Uczestników 923 Wyświetlenia 2 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • GladinG Gladin

Wstawiłem, żeby nie traktował małpy jako próby odwołania się do rzeczywistego użytkownika forum. A czemu przed Switchem są dwa, to nie wiem...

Widać pojedynczy mi nie działał.

A teraz nie działa mi ten backslash. Albo zmienili kod, albo źle to sobie za pierwszym razem wykoncypowałem.

Edycja nie skopiowało mi całego kodu

\%(#0000FF)[\@Switch],

KetharianK Niedostępny
    KetharianK Niedostępny
    Ketharian
    Obsługa Moderator
    napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

@Gladin napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Wstawiłem, żeby nie traktował małpy jako próby odwołania się do rzeczywistego użytkownika forum.

\%(#0000FF)[\@Switch],

Jestem przekonany, że powyższy cytat odnosi się w jakiś sposób do mojego statusu użytkownika widzianego przez pryzmat mojego awatara, ale nie potrafię rozsądzić czy to miał być komplement czy obelga…

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • JohnyTRSJ Niedostępny
      JohnyTRSJ Niedostępny
      JohnyTRS
      napisał(a) ostatnio edytowany przez

Problem z ramką kodu jest taki, że nie jest ona skalowalna, przez co wyświetla mi się pasek przewijania w poziomie.

Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

1
      • GladinG Niedostępny
        GladinG Niedostępny
        Gladin

Zgadza się, ale ramki kodu używam tylko po to, aby pokazać, czego użyłem. W postach nie używam kodu właśnie z powodu pasku przewijania.

Sesja Karak Varn

0
        • KetharianK Niedostępny
          KetharianK Niedostępny
          Ketharian
          Obsługa Moderator

text alternatywny

Bazując na dotychczasowych wpisach przyjąłem, że Switch nie ma pojęcia o tym, co tam jego ziomkowie działają na Ferguson Street, bo dostał od Dingo jedno zdjęcie z lakonicznym opisem odnośnie statusu samej netrunnerki. W drodze do Kabuki i znajomego rippera dostał dodatkowy telefon od SlimWire, który już chyba poukładał sobie to i owo w głowie i ma teraz znacznie więcej pytań.

Nanatar potwierdził, że wrócił już ze służbowego wyjazdu i pracuje nad swoim odpisem. pomyślałem, że mógłbym wykorzystać odrobinę wolnego czasu w międzyczasie, aby opisać z perspektywy MG końcówkę krojenia Carlosa Rodrigueza i rozmowę HiFi z Frogiem w oczekiwaniu na przyjazd Dingo.

Powyżej grafika przedstawiająca drużynowego fiksera stworzona przez Groka na podstawie awatarka GreKa. Jeśli macie trochę ostrzejsze wersje (w wyższej rozdzielczości) swoich awatarów, podrzućcie mi proszę przez Discorda, chciałbym też troszkę poeksperymentować z pozostałymi członkami drużyny.

0
          • NanatarN Niedostępny
            NanatarN Niedostępny
            Nanatar

Odpis będzie niebawem, mój babiniec też się stęsknił. Za przerabianie mojego avatara z pomocą AI dziękuję. Jest dobrze i nie trzeba zmian.

BrazilBrazil, rozmiar.jpg

I jeszcze jedna kwestia: Image.
            Jeśli prowadzenie pojazdu dodaje się do refleksu, prowizorka do umiejętności technicznych, a zastraszanie do opanowania, to image powinno dodawać się do atrakcyjności 1:1, a nie zwiększać ją trochę jak sugerował Keth w naszej prywatnej korespondencji.

0
            • GladinG Niedostępny
              GladinG Niedostępny
              Gladin

A ha! A HiFi nie dostał plusa z prowizorki do wydłubywania implantów wcale!

Sesja Karak Varn

0
              • GreKG Niedostępny
                GreKG Niedostępny
                GreK

Kwestii kilka:

• @nanatar , Switch pisał do Bazylki w temacie otagowania, nawet filmik wysłał. Żeby to nie uciekło. Dla Switcha ważne
                • @ketharian ekipa ma jakieś wspólne konto na finanse? Możnaby mieć wspólny budżet na wydatki i wpadałaby tam kasa ze wspólnych akcji
                • @ketharian rozumiem, że Switch nie ma infa o sprzęcie ale o sposobie zejścia Shivy, że ją usmażyło, też nie?
                0
                • MarrrtM Online
                  MarrrtM Online
                  Marrrt

@grek pytajcie a będzie Wam powiedziane. HiFi i Frog zacieśniają akurat więzi męskiej przyjaźni i zdaje się, że są w szampańskim nastroju:)

Ja też dziękuję za przeróbki AI. Chyba, że jakieś grupowe całej paczki. To się nie wyłamię.

0
                  • JohnyTRSJ Niedostępny
                    JohnyTRSJ Niedostępny
                    JohnyTRS

A z awatarem mojej postaci możesz eksperymentować - to i tak jest AI-syf, więc większej różnicy mi to nie robi 🙂

text alternatywny

Lepszej rozdzielczości nie mam.

Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

0
                    • NanatarN Niedostępny
                      NanatarN Niedostępny
                      Nanatar
                      napisał(a) ostatnio edytowany przez Nanatar

Fabularka poszła, czekam na odpowiedź Hartleya i mogę pisać dalej. Oczywiście Brazil jest otwarta na alternatywne rozwiązania.
                      Raze - wszystko co może Artemida to sprawdzenia bazy danych w celu poszukiwania powiązań nazw i twarzy (image albinosów!), oraz opisanie czym jest otagowanie (na to pytanie musi odpowiedzieć Keth), ale przypuszczam, że chodzi o to, że gość nagrał Switcha i otagował jego profil, czyli go śledzi w sieci. Mogłaby Arra jeszcze trochę pofantazjować na ten temat i pospekulować, ale niech demiurg rozsądzi.
                      Poczekaj proszę zatem na rozwój fabularny.

@Marrrt napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:

Chyba, że jakieś grupowe całej paczki. To się nie wyłamię.

Podbijam.

0
                      • JohnyTRSJ Niedostępny
                        JohnyTRSJ Niedostępny
                        JohnyTRS

@Nanatar

Zaraz będę z Tobą, przygotuj proszę tego jednego co miałeś jeszcze w pokoju.

Chodzi o spluwę czy o coś innego?

0
                        • NanatarN Niedostępny
                          NanatarN Niedostępny
                          Nanatar

Yyy.. Brazil miała na myśli pivko, bo jej na pewno w gardle zaschło.

0
                          • JohnyTRSJ Niedostępny
                            JohnyTRSJ Niedostępny
                            JohnyTRS

A.... .
                            Jest w lodówce. Ale Mack zrozumiał że Brazil chodzi o spluwę więc po nią idzie. Mój post będzie dopiero jutro.

2
                            • KetharianK Niedostępny
                              KetharianK Niedostępny
                              Ketharian
                              Obsługa Moderator

text alternatywny

W jednym momencie tyle pytań, że aż nie wiem, na które najpierw odpowiedzieć! Trochę już mi tego brakowało, powiem szczerze.

Najpierw Artemida i jej urocza aparycja (do tego wątku nawiązuje graficzka otwierająca post). Pamiętam jak przez mgłę tę wczesną korespondencję, to chyba było jeszcze przed startem samej sesji, kiedy tworzyliśmy KP. I mogę się mylić, ale chyba chodziło tam o taki mój pomysł, żeby inwestycja w siebie (makijaż, fryzura, odpowiednio dobrane ubranie) podnosiła na jakiś czas (w domyśle kilka godzin) bazową wartość „twardego” współczynnika - na przykład Artemida z ATR 7 po wyjściu od fryzjera miałaby do następnego dnia ATR 8 albo 9. Jestem niemal na 100% pewien, że o to właśnie chodziło i stąd ta wzmianka Nanatara o cząstkowej premii do testów. Jeśli chodzi o testowanie skilla Image na potrzebę konkretnej chwili - jak najbardziej współczynnik + wartość skilla + 1k10.

Teraz mnie jednak tknęło, czy nie chodziło o jeszcze jeden przypadek, mianowicie cząstkowy bonus za udany test Image przy testowaniu na przykład Uwodzenia. Artemida robi się na bóstwo dzięki Image, a potem rzuca test Uwodzenia, gdzie formuła to ART + skill Uwodzenie + 1k10 + premia za wysoki Image, ale nawet jeśli tak na początku kombinowałem, to raczej nie wejdzie w grę, bo to sumowanie dwóch skillów w jednym teście.

Teraz @GreK i wspólna kasa. Do tej pory nie mieliście jeszcze wspólnego konta „służbowego”, ale do tej pory nie trafiła się Wam jeszcze taka kumulacja okazji obiecujących solidny profit. Założenie nowego konta na Shezamie to minuta formalności, możecie to zrobić w dowolnym momencie.

Fikser wie, że dziewczyna była netrunnerką i rozpozna od razu przeznaczenie „wanny” - jeden rzut oka na fotkę wystarczy mu do uzmysłowienia sobie, że Shira została wypłaszczona przez Czarny LOD, a to znaczy, że została przyłapana na robieniu w głębokiej Sieci czegoś bardzo nielegalnego.

Siostra Leona Avrille nazywała się Celine Avrille, miała 22 lata i zginęła cztery lata temu. Nie ma praktycznie żadnego prawdopodobieństwa, że za to morderstwo odpowiadają Brzytwiarze, zwłaszcza ci młodzi spod All Foods, ale Leon został ewidentnie striggerowany bezceremonialnie rzuconą brutalną uwagą, że boosterzy mogą Wam sprowadzić kobietę w celach stręczycielskich i na dodatek nawet żywą (bo ton gangera sugerował, że chyba już to robili wcześniej przy innych okazjach). Ta właśnie uwaga wywołała zimną furię Avrille i HiFi zna swojego przyjaciela dostatecznie dobrze, aby wiedzieć, że on nie odpuści nawet jeśli miałby załatwić tę sprawę w pojedynkę.

1
                              • KetharianK Niedostępny
                                KetharianK Niedostępny
                                Ketharian
                                Obsługa Moderator

text alternatywny

Wrócę na momencik do tematu AI. Rozumiem obiekcje wobec tego narzędzia, ale sądzę, że jest nieco demonizowane. Powyżej awatar Dingo zrobiony na bazie oryginalnego obrazka - myślę, że wyszedł naprawdę zgrabnie (podobnie jak duże większa grafika na samym dole posta). Pomysł wspólnego zdjęcia całej grupy jest w pytkę i w wolnym czasie spróbuję zrobić coś w tym temacie.

Teraz sprawy sesyjne. Jestem gotów założyć, że ekstrakcja wszczepów Rodrigueza przebiegnie do końca bez problemu i nasi dwaj milusińscy chirurdzy już cieszą oczy widokiem zakrwawionych implantów ułożonych ładnie w rządku na stoliku. Jak już spakujecie to w elegancką paczkę, co będziecie chcieli zrobić dalej? Gdzie je przewieźć, jak zagospodarować? Tu dodam, że zmieniłem trochę plan dla bieżącej kolejki i Dingo dojedzie vanem pod garaż, kiedy Wy będziecie kończyć własną robotę. Pytanie odnośnie sprzętu Shivy - pakujecie wszystko na pakę, ale gdzie wieziecie, prosto do H10? Na warsztat, gdzie pracuje Dingo? Co będziecie chcieli z tymi rzeczami zrobić? (niezależnie od tego, co tam będzie chciał w tym temacie SlimWire).

Switch po dokończeniu rozmowy z hackerem przedostanie się na drugą stronę kanału i zakończy spacer w "Lotosie" - @grek , tak sobie myślę, że napiszę w doku wstęp do wizyty w lokalu, a Ty dopiszesz sobie ciąg dalszy jako całość posta, może być?

I jeszcze jedna kwestia "globalna". @gladin wyszedł w scence patroszenia z tematem jednej ze swoich misji osobistych, tak więc przypomnę, że jest sobota 14 lipca, a Brzytwiarze chcą spotkać się w poniedziałek 16 lipca o 19:00 przy nieczynnych magazynach All Foods w Northside. Pomyślałem o tej akcji, bo widząc Wasz entuzjazm do wchodzenia na rynek Kosiarzy wyobraziłem sobie od razu jak ćwiartujecie boosterów (bo goście na pewno coś tam w sobie skrywają i bynajmniej nie chodzi mi o głębsze uczucia).

text alternatywny

1
                                • MarrrtM Online
                                  MarrrtM Online
                                  Marrrt

AI: Moja racja jest mojsza:) Wolę avatary z krwi i kości.

Sprzęt pojedzie na kwadrat, żeby Artemida oblukała sobie. Z adnotacją, że cokolwiek w tym draństwie było, spaliło jej koleżankę po fachu więc niech tego... uważa. Jak nie będzie chciała, to Switch może upłynnić.

Co do Brzytwiarzy, Shawn nie zostawi z tą sprawą HiFi samego. Jeśli technik nie wymyśli jakiegoś rozsądnego planu na powstrzymanie swojego besti, to poważnie rozważa, związanie go w baleron i zamknięcie w pokoju na czas transakcji. Znaj męską przyjaźń:)

NanatarN 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                  1
                                  • GreKG Niedostępny
                                    GreKG Niedostępny
                                    GreK

@ketharian może być doc. Cokolwiek zaproponujesz.

@all - a nie możemy przejąć miejscówki Shivy? Brazil sprawdzi co tam jest w księgach wieczystych, rachunki się popłaci, wieżyczkę przeprogramuje i przejmujemy interes. @ketharian , widzisz coś na przeciwko?

1
                                    • GladinG Niedostępny
                                      GladinG Niedostępny
                                      Gladin

@Grek miejscówka może okazać się nomen omen spalona. Skoro jakieś lamusy znały jej położenie, nie wiadomo komu dał cynk valentinos i nie wiadomo, jak długie ma macki ten, kto usmażył Shivę... HiFi uważa, zabrać sprzęt i się zmywać.

Nie wiem, czy Artemida się ucieszy, gdy wepchniemy ten sprzęt pod prysznic... bo nigdzie indziej pewnie miejsca nie będzie 🙂

A poważnie, jeżeli Keth nam powie, że nie mamy gdzie tego wszystkiego upchnąć, to nie wiem gdzie... wynająć jakiś magazyn/skrytkę?

Do tego wcale nie wiem, czy tachanie tego na oczach całego bloku do mieszkania to dobry pomysł? 🤔

Sesja Karak Varn

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                      1
                                      • GreKG Niedostępny
                                        GreKG Niedostępny
                                        GreK

Pewnie nie będziemy tego taszczyć na kwadrat.
                                        Myślę, że Switch ze SlmiWire ubiją jakiś interes.

BTW, wszyscy powinni dostać jakieś systemowe powiadomienie, że założyli nowe konto i 500e$ jest na nim.

0
                                        • GladinG Niedostępny
                                          GladinG Niedostępny
                                          Gladin

@GreK mój nos mi mówi, że cokolwiek zaproponuje Ci SlimWire, to będzie warte dużo mniej, niż można z tego wyciągnąć. Aczkolwiek ryzyko będzie mniejsze. Pytanie, jak bardzo chcemy ryzykować. Poczekamy na hasło, ile zaproponuje sieciarz i z chłopakami obgadamy, co nie @Marrrt @Wilczy ?

Sesja Karak Varn

GreKG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                          0
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.