[WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze
-
Właśnie trochę w deklaracji przeszkadza mi brak chociaż cienia działania Ergo, bo zależenie od tego co i jak mu się uda to cyrulik pozwoli mu je zabrać lub rąbnie młotkiem zaciekawione w czerep lub chociaż dłoń z nożem...
-
Spoko, rozumiem, dlatego tez pytałem.
@marrrt , wg poderka możesz zadawać pytania, ale dla mnie to nie bardzo pasuje w tym momencie. Także uważam że dobrym efektem będzie opuszczenie emocji i gardy oraz odpowiedź na Twoje jedno pytanie, zadane w poście: "Jak chcecie stąd uciec?". Aczkolwiek, zanim na nie odpowiem, proszę o reakcje @zell . Od tego jak zadziała zależy reszta mojego odpisu, a może i Waszych.
@zell Krótka i szybka reakcja proszę.
-
Skoro już Arbuz dał posta to niech reszta też rzuci, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Patrząc po szybkości akcji to Nadja faktycznie szybciej zrobi swoja akcje niż Ergo swoją. -
Widzę, że rolling joke o Ulrich zbój/nie zbój dostał nową odsłonę

-
Liczba zbójów w drużynie musi się zgadzać.
-
@ketharian, czy będziesz dawał psota czy uznajemy ze pilnujesz Ojczulka?
-
Wybacz, że tak przeciągnąłem Cię w niewiedzy - miałem nadzieję rzucić jeszcze dzisiaj jakiegoś fillera, ale nie dałem rady ze względu na natłok pracy. Przyjmijmy faktycznie, że Hieronim bacznie i z pełną surowością obserwuje poczynania osób ratujących Wireda.
-
Chłopaki przy Zygfrydzie: czasowo nam się grupy rozjeżdżają, akcja drugiej ekipy jest bardziej wartka. Także możliwe że jedna, dwie a może nawet więcej tur będzie tylko dla grupy od dzwonnicy. Teoretycznie jesteście blisko i dojrzycie co się dzieje, ale musi się czas wyrównać.
Jeśli chodzi o broń, to Kurt ma aktualnie dwa miecze, jeden swój zwykły oraz odziedziczony po Ulrychu-zbóju. Mortarel, mógłbyś komuś przekazać swój nieużywany oręż jeśli chcesz. Nadja i Ergo maja broń z siłą S, ale Oswald oraz Ulrich tylko S-4, lub Hieronim s-2. Jeśłi chcesz, to Twoja druga broń magicznie pojawi się w dłoniach któregoś z towarzyszy
-
Myślałem, że zdałem mój miecz jak weszliśmy na teren świątyni. Kto w takim razie chce miecz?
-
Cyrulik z chęcią miecz weźmie wraz z tytułem najlepiej uzbrojonego członka ekipy (jako jedyny ma pancerz co nie prowokuje szalonych).
-
Ale cyrulik jest w grupie do wieży? A Knur chyba z Ojczulkiem?
-
A fakt, pomerdało mi się
-
Tak,miecz Kurtka został przy bramie, ale grupa od dzwonnicy przed pościgiem wzięła broń z tegoż miejsca. Także nawet fabularnie by się spięło że Ulrich by ten miecz wziął, bo jakiś tam sobie leżał.
-
Czyli można przyjąć, że aktualnie Kurt ma 1 miecz i Ulrich też ma 1 miecz?
-
Tak, chyba że reszta się sprzeciwi
-
@ketharian Piszesz coś?
-
Jestem w tym momencie w połowie posta, daj mi kwadrans.
-
Nie oczekuje psota od Keta i Morta, chyba że chcecie pogadać między sobą.
-
Hieronim będzie się kręcił przy Zygfrydzie, dopóki reszta ekipy znowu nie znajdzie się na dziedzińcu i nie opowie o zajściach ze swoim udziałem. Kurt usłyszał, co Bosch chciał mu powiedzieć, temat pomiędzy nimi zapewne wypłynie w późniejszym terminie. Planuję zwołać w pewnym momencie wszystkich swoich podopiecznych na bok, aby porozmawiać z nimi dyskretnie o szczegółach spotkania z Grimmigiem.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się