Stubramie
-
Dzień dobry,
Tutaj mamy miejsce na wszystkie dyskusje i komentarze out of character.
Przypomnę kilka podstawowych ustaleń z rekrutacji:
- System: D&D 5E wg zasad z 2014 - załączony link traktujmy jako jedno źródło prawdy o zasadach. Zasad domowych będzie raczej mało, jeśli wcale, np. podoba mi się z BG3 konieczność powrotu do "obozu" i posiadania żywności żeby odbyć długi odpoczynek. Jak w trakcie gry zabrniemy w jakiś obszar gry, gdzie 5E ma niewiele lub zero zasad, to wtedy będę z konieczności więcej rulingował.
- Platforma: forum - lubię klasyczne PBF.
- Częstotliwość odpisów: Nie będę narzucał żadnych terminów, bo życie lubi płatać figle. Im szybciej odpiszecie, tym szybciej postaram się odpowiedzieć.
- Długość odpisów: Nie patrzę na to - piszcie tyle, ile potrzebujecie.
- Dokumenty Google: Sam raczej nie będę używał, ale jeśli gracze chcą między swoimi postaciami poprowadzić jakiś rozbudowany dialog, to nie zabraniam.
- Użycie AI: Dopóki nie obrzydza współuczestnikom sesji, jest ok.
- Przewidywana długość sesji: do dyskusji. Zaczniemy od rozegrania kilku epizodów i popatrzymy, czy nam się to podoba. Bez zobowiązań na dwa lata.
Życzę miłej gry,
-
Pozdrawiam prawie-jak- towarzysza Leszka. Przyznaję, że z premedytacją nie czytam Twojego wątku, żeby nie wywoływać konfliktu wiedzy gracza z wiedzą postaci. Pewnie kiedyś do niego zajrzę, ale teraz jest na to za wcześnie

-
Myślę, że za to wątek Ystyriaetha to będzie dobra lektura dla każdego, kto chce się dowiedzieć, jak wyglądają pierwsze chwile w Stubramiu i wybrane dzielnice Stubramia. Pewnie nie z każdym graczem będę rozgrywał przybycie do Stubramia, a dużo lore zostało już tam przemycone.
@leszek-dyskietka i @nabuchodonozor , rzućcie też okiem na wątek drużynowy, jak będziecie mieli wenę przedstawić sobie Wasze postacie. Ten wątek ruszy dopiero kiedy będziemy mieli czterech graczy, ale kilka zdań już możecie między sobą wymienić.
-
Myślę, że za to wątek Ystyriaetha to będzie dobra lektura dla każdego, kto chce się dowiedzieć, jak wyglądają pierwsze chwile w Stubramiu i wybrane dzielnice Stubramia. Pewnie nie z każdym graczem będę rozgrywał przybycie do Stubramia, a dużo lore zostało już tam przemycone.
@leszek-dyskietka i @nabuchodonozor , rzućcie też okiem na wątek drużynowy, jak będziecie mieli wenę przedstawić sobie Wasze postacie. Ten wątek ruszy dopiero kiedy będziemy mieli czterech graczy, ale kilka zdań już możecie między sobą wymienić.
zućcie też okiem na wątek drużynowy, jak będziecie mieli wenę przedstawić sobie Wasze postacie. Ten wątek ruszy dopiero kiedy będziemy mieli czterech graczy, ale kilka zdań już możecie między sobą wymienić
Zrobione

-
Chyba jeszcze za mało kawy wypiłem, żeby zrozumieć, co się zadziało w wątku drużynowym.

-
Chyba jeszcze za mało kawy wypiłem, żeby zrozumieć, co się zadziało w wątku drużynowym.

@Janusz-Podziemi albo ja za mało wypiłem Gdy to pisałem

-
To tak dla jasności, tutaj będziemy grać główny wątek, jak już zbierzemy drużynę. To nie jest retrospekcja: jesteście w karczmie, Trzewik chyba ma dla Was questa, reszta karczmy też wydaje się dosyć interesująca, więc można grać.
Do materiałów zaś dodałem wątek Galerii Bohaterów, gdzie możecie wrzucić jednorazową taką wizytówkę Waszej postaci, żeby pozostali gracze rozumieli, co o Was wiedzą, jak wyglądacie, jak zwykle się zachowujecie, itp.
-
To żeby była jasność dla każdego kto tu czyta: Pomyliłem "wątek drużynowy" gdzie zaczyna się nasza przygoda, z wspomnianym wyżej wątkiem "Galeria Postaci" gdzie każdy może (jak widać czasem kreatywnie) przedstawić się pozostałym.
-
Grunt, że już wszystko ogarnięte.

-
-
W drużynowym mam rozumieć, że zaczynamy od wzięcia sera od Trzewika, czy siedzimy i się integrujemy, zanim on przyjdzie?
-
W drużynowym mam rozumieć, że zaczynamy od wzięcia sera od Trzewika, czy siedzimy i się integrujemy, zanim on przyjdzie?
@Agape Nie. Ser jest dla mnie

-
Ja biorę swój i blaszaka bo blaszaki sera nie jedzą... chyba. Będzie wojna oser xD
-
@Agape nie będzie wojny. Po prostu napiszę posta szybciej od Ciebie

-
W wątku drużynowym siedzicie przy stole z Trzewikiem, tak, i nawet coś do Was powiedział.
-
@Agape nie będzie wojny. Po prostu napiszę posta szybciej od Ciebie

@Nabuchodonozor Ehh wygrywasz walkowerem. Szybkopisania nie pobiję.
-
@Nabuchodonozor Ehh wygrywasz walkowerem. Szybkopisania nie pobiję.
@Agape żartuję przecież. Moja postać ma wpisane w kartę że przepada za serem. Ale zanim napiszę post w drużynowym trochę mi zajmie. Jestem w trakcie wątku indywidualnego więc trochę nierozsądne by było gdybym już coś wpisał w druzynowym (czyli w "przyszłości) mojego bohatera. Dajmy na to Trzewik wydłubie oko, albo co gorsza sprawi że znielubię ser i co będzie? Dlatego lepiej dla mnie dokończyć. Masz spore szanse wziąć cały ser

Poza tym jestem mnichem więc muszę przynajmniej udawać godność
-
Wątek drużynowy może jeszcze chwilę poczekać, bo i tak nie mamy czwartego do brydża.
Wątki solo w zamyśle są pisane żebyśmy rozruszali palce i złapali trochę klimatu świata. Skończą się w momencie, kiedy napotkacie wyzwanie, do którego trzeba zebrać większą drużynę, dając Wam tym samym personalne questy, które może będziecie chcieli realizować wspólnie, a może nie.
-
Wątek drużynowy może jeszcze chwilę poczekać, bo i tak nie mamy czwartego do brydża.
Wątki solo w zamyśle są pisane żebyśmy rozruszali palce i złapali trochę klimatu świata. Skończą się w momencie, kiedy napotkacie wyzwanie, do którego trzeba zebrać większą drużynę, dając Wam tym samym personalne questy, które może będziecie chcieli realizować wspólnie, a może nie.
właśnie próbowałem coś na to poradzić, ale chyba rzuty kiepskie i za mało charyzmy

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się