Stubramie
-
To w rekrutacji były wspomniane jakieś książki?

-
To w rekrutacji były wspomniane jakieś książki?

@Janusz-Podziemi
że tak zacytuję z wątku rekrutacyjnegoPodstawą przygody jest "City of Arches" Michaela E. Shea - miasto zbudowane tam, gdzie granice między światami są cienkie. Dokładam do tego inspiracje z Planescape (punkowość, planarna dziwność; stronnictwa, które są czymś więcej niż gildiami zawodowymi), oraz z Ptolusa -
To na luźno możecie przeglądać tudzież czytać. Niewiele zachowałem z pierwowzorów.
-
To na luźno możecie przeglądać tudzież czytać. Niewiele zachowałem z pierwowzorów.
no to jeśli motyw starożytnego imperatora bez twarzy jest twoim pomysłem to naprawdę brzmi inspirująco. Nie mogę się doczekać.
-
Pomysł nie do końca mój, bo w City of Arches jest taka istota jak Nameless King, ale jest rozwinięta w mało satysfakcjonujący sposób. Wziąłem nazwę i ogólny koncept, a bebechy dodałem już własne. Taki remix.
UPDATE: Zmieniając temat - posiedziałem, pokminiłem. Żebyśmy mieli spójne oczekiwania co do sesji, to zdradzę, że Wasze wątki solowe według mojego nowego zamysłu potrwają pewnie nieco dłużej, ale z czasem zaczną się łączyć w jedną historię. Jeśli czytacie swoje wątki nawzajem, to już możecie zauważyć pewne wspólne elementy. Z solówek najpewniej przejdziemy przez grę w duetach do gry drużynowej. Więcej zdradzić nie mogę.

-
Pomysł nie do końca mój, bo w City of Arches jest taka istota jak Nameless King, ale jest rozwinięta w mało satysfakcjonujący sposób. Wziąłem nazwę i ogólny koncept, a bebechy dodałem już własne. Taki remix.
UPDATE: Zmieniając temat - posiedziałem, pokminiłem. Żebyśmy mieli spójne oczekiwania co do sesji, to zdradzę, że Wasze wątki solowe według mojego nowego zamysłu potrwają pewnie nieco dłużej, ale z czasem zaczną się łączyć w jedną historię. Jeśli czytacie swoje wątki nawzajem, to już możecie zauważyć pewne wspólne elementy. Z solówek najpewniej przejdziemy przez grę w duetach do gry drużynowej. Więcej zdradzić nie mogę.

Jeśli czytacie swoje wątki nawzajem, to już możecie zauważyć pewne wspólne elementy
Ja usilnie (naprawdę z trudem) NIE czytam pozostałych. Lubię zaskoczenia.
Ale piszcie ładnie i ciekawie bo kiedyś tam w końcu zajrzę

-
Powinienem do wcześniejszej wypowiedzi dodać jeszcze disclaimer, że jako iż to RPG, to z planów jednego Janusza Podziemi i tak może wyjść niewiele w starciu z pomysłowością aż czterech graczy.

@nabuchodonozor , jak powstrzymacie się od czytania, to z drugiej strony dialogi między postaciami mogą być później naprawdę "mind-blowing", chociaż może się też pojawić wiele nieporozumień.
-
Powinienem do wcześniejszej wypowiedzi dodać jeszcze disclaimer, że jako iż to RPG, to z planów jednego Janusza Podziemi i tak może wyjść niewiele w starciu z pomysłowością aż czterech graczy.

@nabuchodonozor , jak powstrzymacie się od czytania, to z drugiej strony dialogi między postaciami mogą być później naprawdę "mind-blowing", chociaż może się też pojawić wiele nieporozumień.
chociaż może się też pojawić wiele nieporozumień.
brzmi zachęcająco

-
Dopiero w weekend odpiszę. Ten tydzień mam bardzo zawalony.
-
@Janusz-Podziemi Spoko. Powodzenia tam

-
@Janusz-Podziemi Już tęsknię za odpisem. Powodzenia!
-
Ostatnio zastanawiam się jak sprawić by moje posty były przyjemniejsze wizualnie w odbiorze.
Czy uważacie, że dobrze by im zrobiło gdybym zaczął w nich umieszczać grafiki (wygeneraowane przez AI bo sam nie umiem rysować) to byłoby to lepsze, czy też wolicie sam tekst?Pytanie głównie do MG bo to on obecnie mnie czyta, ale gdy w końcu połączymy wątki to wy też zaczniecie.
-
Ostatnio zastanawiam się jak sprawić by moje posty były przyjemniejsze wizualnie w odbiorze.
Czy uważacie, że dobrze by im zrobiło gdybym zaczął w nich umieszczać grafiki (wygeneraowane przez AI bo sam nie umiem rysować) to byłoby to lepsze, czy też wolicie sam tekst?Pytanie głównie do MG bo to on obecnie mnie czyta, ale gdy w końcu połączymy wątki to wy też zaczniecie.
@Nabuchodonozor Ja też czytam. Brak grafik mi nie przeszkadza ich obecność, jeśli nie sugerują czegoś co się nie zgadza z opisem, też jest ok.
-
Chyba @nabuchodonozor żadnych poprawek ani rysunków nie trzeba. Good job.
Bardziej bym pilnował myślników, bo pamiętam, że używasz tych krótkich, a markdown je zamienia na bullet pointy. Dlatego w dialogach używam długich.Odpisałem wszystkim. Have fun.
Tylko w wątku @leszek-dyskietka coś namieszałem, bo usunąłem wiadomość, a później przywróciłem. Mam nadzieję, że treść wiadomości widać.Co do obrazów, gdybyście chcieli coś generować, to polecam celować w styl Planescape albo pana Tony'ego DiTerlizziego. Oto przykład fragmentu promptu, jaki zwykle używam:
Ink-and-watercolor character portrait in the style of 1990s planar RPG sourcebook art: fine, nervous crosshatched pen line over muted translucent washes, hand-drawn texture, visible paper grain, no digital gloss, no photorealism, no anime. Grubby, lived-in, working-class fantasy — not heroic, not glamorous.
Albo:
Illustration in the style of Tony DiTerlizzi's Planescape artwork: loose, scratchy pen-and-ink linework over soft washed watercolor, warm sepia and dusty green palette on cream paper, visible brush edges, areas of the paper left unpainted, sketchbook-page composition with a faint vignette
-
Nie wiem, o co chodzi z tym edytorem. Przedtem miałam krótkie myślniki i wyświetlały się normalnie, a teraz musiałam wstawić te ejajowe, bo mi robi bullet pointy. Justowanie też wstawia znaczki zamiast wyrównywać tekst.
-
Polecam wygooglać jakiś Markdown Cheat Sheet / Basic Syntax.

-
Rzucone.
Dodałam sobie rzuty do karty postaci i robię to jednym kliknięciem.
-
przepraszam ale coś mi nie wychodzi z tymi długimi myślnikami
robiłem zawsze "" a zaraz potem"-" jak było w instrukcji, ale to musi być jakoś inaczej -
Pisz ukośnik \ i zaraz po nim bez spacji - , czyli „-„ (cudzysłów dałem, żeby uniemożliwić konwersję formatu.
EDIT: mimo zastosowania cudzysłowiu i tak kombinacja \ oraz - została zmieniona na myślnik, więc nie możesz tego zobaczyć w przykładzie.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się