Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Rekonesans Karak Varn - komentarze
-
@Dekline napisał w Rekonesans Karak Varn - komentarze:
Czy zarżniecie rannego zielonego gdy błaga o pomoc, zakładając że to robi, do ujma na honorze?
nie rozumiem skąd taki wniosek po moim odpisie?
Nie jest ujmą, gobliny i orki są w Wielkiej Księdze Uraz, to są wrogowie rasy, zabijanie ich to jest domyślny sposób komunikacji (stąd mój tekst że wspólnym językiem jest topór)@Wired napisał w Rekonesans Karak Varn - komentarze:
nie rozumiem skąd taki wniosek po moim odpisie?
To nie był wniosek. To było pytanie. I nawet podejrzewam dlaczego zadane.
-
Oki, odczytałem to jako kontynuację rozmowy, a wydawało mi się że ten topór jasno mówi o podejściu dawi. Spoko
-
@Gladin napisał w Rekonesans Karak Varn - komentarze:
Podsumowałbym to tak: jesteście równorzędni, ale jak @Dekline napisał, jeżeli będziecie chcieli sobie dogryzać, to każdy znajdzie elementy, w których jest lepszy od drugiego.
W mechanice 4ed jesteśmy, ale w lore nie. Żelazołamacze to elitarni żołnierze, najlepsi z najlepszych, kusznicy to zwykli żołnierze, często szkoleni z pospolitego ruszenia wzywania klanu do wojny. To jest wyraźna różnica w hierarchii. Każdy zwykły żołnierz uważa za zaszczyt być oddelegowanym do szkolenia na żelazołamacza, to jest awans społeczny. Widoczny też w itemach - żelazołamacze noszą gromril z przydziału wojska, a zwykli żołnierze nie, to oznaka ich statusu.
Co do wieku proponuję by Hagrid był w wieku Othina i szanowali się jak równolatkowie, a po dłuższym interludium obydwaj wskoczyli na długobrodych. Bo jak na razie z tego wieku nic nie wynika poza tym że Hagird obrywał od wazzocków.
Skoro jesteśmy elastyczni co do totalnej zmian w postaci Othina między scenariuszami, to uważam że możemy też zmienić wiek Hagrida. -
Gdzie najlepiej znaleźć takie awatary jakie wy macie?
-
Ja jestem z tych co nie lubią zabawy w awatary... Jeśli chcesz to możesz zrobić co ci się podoba.
-
OK. Teraz to trzeba przeskalować... do jakich rozmiarów?
-
Ale do braci to akurat pasuje... Podsyłam Gladinowi.
-
Jeśli chcecie się trzymać oryginału to oni rudzi byli:

-
Jakby dało przerobić tego na lewo do Dekline na tego drugiego od Wireda to byłoby chyba dobrze?
-
Jeśli teraz dasz go podmienić na tym powitaniu to będzie super, a jak nie to podeślę tego do Gladina.