Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
[WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze
-
Odnosząc się do obszernego posta Wireda w kwestii realiów świata, przedmówca ma rację. Kapłaństwo sigmaryckie, mające powszechnie znany plebsowi dostęp do magii i kar boskich, cieszące się wielkimi wpływami i darzone strachem (bo może człowieka bardzo szybko posłać na stos) może oczekiwać odpowiednio czołobitnego traktowania. Brak wielkiego szacunku, posłuszeństwa czy choćby lęku przed tymi osobnikami może usprawiedliwiać wyłącznie oddawanie czci zakazanym bogom (bo to alternatywa dla Sigmara).
Tak więc to, co @Wired napisał powyżej jest w 100% zgodne z kanonem, na nasze nieszczęście.
-
Tak, zdecydowanie, ma to sens i to jest właśnie to. Ja biore na istotnych NPC właśnie graczy, ponieważ zdaje sobie sprawę że moi NPC pisani przeze mnie odzywaja się ... płasko. Chat może faktycznie kwieciście opisać ich prezencje, dać ładny opis tego co widzą postaci, ale nie wczuje sie tak jak człowiek. Nie powie tego tak jak człowiek i dodatkowo ma świeższe spojrzenie na sytuację.
@ketharian A wiesz że w przednówku również był pół-NPC?
-
Nie. Strzelaj dalej.
Nie mam zamiaru za bardzo hamować, nie wiem jak to sie potoczy ale bardzo prawdopodobne że następny post będzie stricte mój, w sensie pisany przeze mnie.
-
Nadia znów oddaje kuszę Ergo! Nawet nie musiał się upomnieć! Jakże ta markietanka musi podziwiać cyrkowca:)
Ergo oczywiście przyjmie kuszę i wychodząc na zewnątrz, schowa ją gdzieś blisko wrót, żeby zgodnie z wolą Zygfryda broń ta nie znajdowała się w świątyni.
-
@Dekline fajne wyjaśnienie, dzięki.
Jednocześnie dla komfortu prosiłbym nie robić odgrywania ról w komentarzach, trochę to irytuje. Mam na myśli ostatni post @wired w wątku. Bazując na słowach MG opisujących Zygfryda, to konstrukcja w której Wired odgrywa Zygryda który to Zygfryd odgrywa Wireda piszącego komentarz to dla mnie za dużo aby się w to bawić... -
I tak nadal sądzę, że to nadęty ujek.

-
@Wired napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
@JhnW jakiego odgrywania ról w komentarzach? Gdzie Zygfryd odgrywa Wireda?
Wybacz, naprawdę myślałem, że chciałeś w ten sposób zademonstrować w tamtym poście styl bycia Zygfryda, zilustrować słowa Mistrza Gry, wplatając kilka niepodważalnych faktów w z gruntu rozwlekłą wypowiedź podczas której Zygfryd zachwyca się swoją wspaniałością, nie widząc przy tym popełnianych błędów.
Jeszcze raz wybacz, w każdym razie jeśli to nie to, to naprawdę nie widzę potrzeby tak rozwlekłej mowy-trawy w komentarzach do sesji ni na nią odpisywać. Jak chcesz, to załóż temat, dajmy na to o tytule "Ewolucja antyklerykalizmu i sekularyzacji społeczeństwa Imperium na skutek działań Luthora Hussa czyli czy grozi nam reformacja?" albo inny, odpowiednio kwiecisty. -
@Wired napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
@JhnW jakiego odgrywania ról w komentarzach? Gdzie Zygfryd odgrywa Wireda?
Wybacz, naprawdę myślałem, że chciałeś w ten sposób zademonstrować w tamtym poście styl bycia Zygfryda, zilustrować słowa Mistrza Gry, wplatając kilka niepodważalnych faktów w z gruntu rozwlekłą wypowiedź podczas której Zygfryd zachwyca się swoją wspaniałością, nie widząc przy tym popełnianych błędów.
Jeszcze raz wybacz, w każdym razie jeśli to nie to, to naprawdę nie widzę potrzeby tak rozwlekłej mowy-trawy w komentarzach do sesji ni na nią odpisywać. Jak chcesz, to załóż temat, dajmy na to o tytule "Ewolucja antyklerykalizmu i sekularyzacji społeczeństwa Imperium na skutek działań Luthora Hussa czyli czy grozi nam reformacja?" albo inny, odpowiednio kwiecisty.@JhnW po prostu wyszedłem z założenia, że nie każdy musi znać świat gry czy opisy kapłaństwa i przesądów z dodatków i warto napisać więcej. Nie rozumiem czemu jesteś taki uszczypliwy, najpierw fakt że mnie @dekline zaprosił do odgrywania NPCa nazywasz "wciskaniem się" mnie do sesji, mimo że to od samego początku inicjatywa MG. Teraz trochę wiadomości z lore i realiów świata (które nie każdy gracz musi znać) nazywasz mową-trawą i rozwlekłym spamem który według Ciebie powinien wylądować w osobnym temacie. Jak znasz świat to super, ale nie odpisywałem w nim na Twoje pytanie i liczę, że ten odpis się komuś jednak przyda.
-
Chłopaki, myślę że to już czas aby sobie darować dyskusje na ten temat.
W ogóle na wszelaki temat poza postami sesyjnymi.
Sytuacja już długo nie potrwa, obstawiam kilka odpisów. Wytrzymacie tyle? Bez Intensywnej wymiany zdań? -
Knut takie: Ja nie sprzątam, powodzenia i do zobaczenia, loosers! Ergo i dziadek dadzą radę z naszym kotem w pudełku.
-
No dziadek też się wymiguje:/ Dobrze, że choć Oswald ochoczo do trupów ruszy. Ergo powie mu, że Modi jest trupem i pomoże:)
-
Możesz poprosić Nadję by za emotional support robiła.
-
Knut takie: Ja nie sprzątam, powodzenia i do zobaczenia, loosers! Ergo i dziadek dadzą radę z naszym kotem w pudełku.
@Zell napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
Po tych komentarzach o kapłanach Sigmara, kulcie i jego znaczeniu, to chyba wszyscy powinniśmy pójść się najpierw pomodlić xD
Jeszcze ktoś pomyśli, że osoby przedkładające sprzątanie zwłok nad modlitwę, wykazują niezdrowe zainteresowanie śmiercią, co może świadczyć o oddawaniu się kultowi Chaosu!
-
-
No nie wiem, Modi nie żyje, to już chyba poczeka do końca modlitwy

-
Kto by pomyślał, że Ci nasi współwięźniowie tacy pierwsi do pacierza!;D
-
Nadja wyjdzie pomoc z tymi trupami i taczkami. Pociągnie cyrulika za sobą. W końcu modlitwa jak to uprzątniemy i tak ma być. XD
-
Rozrusza stare kości.