Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Warhammer 4-5 edycja
-
Hej, znajdę chętnych na sesję w nowego Warhammera?
Na LI wystartowałem z przerobionym na 4ed Kontraktem Oldenhallera wydanym w 1986 roku, z tytułem nie zdradzającym o czym jest przygoda, i kompletu chętnych na sesję w mieście nie było.Myślę o wzięciu jakiejś przygody na warsztat, tym razem może wysyłając graczy na bezdroża, skoro miastowe są mniej mile widziane. Coś oficjalnego i postacie na 2 lvl profek. Z możliwą zmianą systemu na 5ed jeśli byśmy grali kontynuację (na pewno zakupię, wychodzi w tym roku).
-
@archiwumx @gladin @stalowy @arvee @dhratlach
Coś dla Was, Panowie?
-
Coś dla Was, Panowie?
@Ketharian napisał w Warhammer 4-5 edycja:
Coś dla Was, Panowie?
a dla Ciebie nie? Patrząc na sondę Gladina chyba nie obraziłeś się na śmierć na 4ed jeszcze,
chodź, zobaczysz świat po drugiej stronie lustra będąc graczem
-
Dziękuję za zaproszenie, ale jestem obecnie zbyt mocno obłożony - Cyberpunk, Zew Cthulhu, Daggerheart i jeszcze coś się kryje na horyzoncie, nie uciągnę dodatkowej sesji niestety.
-
Chętnie zagram.
-
Dziękuję za zaproszenie, ale jestem obecnie zbyt mocno obłożony - Cyberpunk, Zew Cthulhu, Daggerheart i jeszcze coś się kryje na horyzoncie, nie uciągnę dodatkowej sesji niestety.
@Ketharian napisał w Warhammer 4-5 edycja:
jeszcze coś się kryje na horyzoncie, nie uciągnę dodatkowej sesji niestety.
To na horyzoncie to na pewno dżabersmok w sesji u mnie, vel inna maszkara,
anyway, no zobaczymy ilu chętnych się zgłosi
@archiwumx dzięki za szybko odzew
-
Jako wierny sługa Pana Przemian czynię Jego wolę otwarty na Jego błogosławieństwa, którymi jest Zmiana, a Koło Losu toczy się nieubłaganie... tak bardzo, że pochłania niemalże pełnię mojej uwagi... by spełnić wolę Tkacza...
...ale tak, 5e brzmi interesująco. Choćby tyle by sprawdzić czy poprawili bolączki, bo wiemy, że ich sporo. Wsteczna kompatybilność to "nowy" trend od pewnego czasu w naszym grajdołku... ale mi to pasuje.
-
Znam ten scenariusz na wylot, włącznie z jego idiotyzmami, więc jeśli potrzebna by była pomoc, to chętnie jej udzielę, a w każdym razie poczytam
Grać... wydaje mi się, że w tej sytuacji jednak nie ma sensu xD Niemniej ja na młotka zawsze chętny. -
Znam ten scenariusz na wylot, włącznie z jego idiotyzmami, więc jeśli potrzebna by była pomoc, to chętnie jej udzielę, a w każdym razie poczytam
Grać... wydaje mi się, że w tej sytuacji jednak nie ma sensu xD Niemniej ja na młotka zawsze chętny.@Gordian napisał w Warhammer 4-5 edycja:
Grać... wydaje mi się, że w tej sytuacji jednak nie ma sensu xD Niemniej ja na młotka zawsze chętny.Kontrakt nie wystartował z braku chętnych, rekrutka była na LastInn,
więc teraz bym celował w jakieś bezdroża lub las, ostatnio wpadła mi w ręce przygoda z pomocą kapłanowi Taala w znalezieniu pewnej wyjątkowej zwierzyny, i na nią bym się na starcie nastawiał. -
Skoro już zaczynamy ze szczegółami to na jakie postacie się nastawiasz i jak wygląda kwestia z dopuszczaniem dodatków?
-
@Gordian napisał w Warhammer 4-5 edycja:
Grać... wydaje mi się, że w tej sytuacji jednak nie ma sensu xD Niemniej ja na młotka zawsze chętny.Kontrakt nie wystartował z braku chętnych, rekrutka była na LastInn,
więc teraz bym celował w jakieś bezdroża lub las, ostatnio wpadła mi w ręce przygoda z pomocą kapłanowi Taala w znalezieniu pewnej wyjątkowej zwierzyny, i na nią bym się na starcie nastawiał.@Wired to jakby było miejsce, to hipotetycznie mogę spróbować
tylko daj proszę jakąś sensowną fabułę, nie tylko samo uganianie się za potworami i granie w bitewniaka udając, że to erpeg. -
Tej mnie powiedz czy chcesz brać oficjalną przygodę, czy autorską. Autorskie są lepsiejsze

Nie deklaruje się, bo mam trochę na talerzu, ale wszystko zależy od terminów i technikali, oraz tego które podręczniki uznajesz (fabularnie i osobno mechanicznie)
-
Ja tam nie mam problemu ze wszystkim co oficjalnie wydano. Co do przygody na pewno jakaś oficjalna, może z drobnymi zmianami.
-
Ja tam nie mam problemu ze wszystkim co oficjalnie wydano. Co do przygody na pewno jakaś oficjalna, może z drobnymi zmianami.
@Wired napisał w Warhammer 4-5 edycja:
A ić pan... w ostre zmiany!

Ciężko się deklarować bez wiedzy o technikaliach. Na spokojnie poczekam na rekrutę. Jak coś łapać mnie na czacie, czy disco. Nie ucieknie mi w powiadomieniach, a będzie pod ręką