Rekonesans Karak Varn - komentarze
-
Takie ciężkie i duże są że nie da się po jednej na głowę? Hm... To może lepiej zrobić zwiad najpierw w trójkę, tak z pół kilometra wgłąb. By potem je na spokojnie odłożyć te pół kilometra od wejścia. Bo z ciężarem w ręce może być problem gdy się jakaś pułapka odpali (o zasadzkę wroga się obawiam mniej niż że polecimy w dół i tymi sztabami sobie przywalimy w łeb czy złamiemy kości)
-
Początek kolejki #11.
Termin: 2026-04-20 poniedziałek, 21:35.
Skierowałem żelazołamaczy do pierwszego odkrytego pomieszczenia. Ze względu na specyfikę forumową nie czekałem na waszą decyzję czy i jak chcecie tam wejść. Natomiast po wejściu zatrzymałem na chwilę akcję, abyście mogli coś zrobić mimo, że najbardziej oczywistym dalszym działaniem jest dalsze badanie tunelu.
Eksperymentuję z zamieszczaniem mapek poglądowych, bo chyba nie da się ich umieścić w spojlerze tak, jak można to było robić na LI. Niestety, w tej formie, w jakiej to zrobiłem obecnie jest chyba za mało wygodne do oglądania. Jak sądzicie?
Zastanawiam się nad umieszczaniem alternatywnie mapek w komentarzach do danej kolejki.
Aby grupa na zewnątrz kopalń się zbytnio nie nudziła, wprowadziłem jej zajęcie

-
Eksperymentuję z zamieszczaniem mapek poglądowych, bo chyba nie da się ich umieścić w spojlerze tak, jak można to było robić na LI. Niestety, w tej formie, w jakiej to zrobiłem obecnie jest chyba za mało wygodne do oglądania. Jak sądzicie?
Ano, w podglądzie nie ładuje się cała i trzeba scrollować, bezpośrednio w treści, lub w spoilerze, byłoby wygodniej na nią patrzeć. Mówiąc, że nie można w ten sposób co na LI masz na myśli jak poniżej?
Jedynie czego się nie da obecnie to nadać spoilerowi nazwy jak "mapa korytarza" ale taka funkcjonalność jest w pluginie nodebb-plugin-ns-spoiler, więc do dodania pewnie w niedalekiej przyszłości.
(wrzuciłem temat do działu z życzeniami odnośnie forum).|
| -
Jak zawarłeś obraz w spojlerze? Musiałem robić coś nie tak, bo mi się nie udawało?Szlag mnie trafi... po prostu nie robiłem dodatkowych enterów między akapitami przed i po i dlatego mi nie łapało!

@Dekline mapki chcę ukrywać, aby nie zaburzały części fabularnej. One są techniczne i pomocnicze, wolę mapki mieć schowane.
@Wired dzięki za zgłoszenie.
-
Początek kolejki #12.
Termin: 2026-04-25 sobota, 19:35.
Zapewne zauważyliście, że forum doczekało się panelu sesji, z awatarami i imionami postaci, dzięki dużym wysiłkom pracy włożonym przez @Jhnw (oraz być może @Santorine, nie do końca znam podział zadań między deweloperami forum).
Pytanie, czy wstawianie obrazków postaci w tej kolejce (@ArchiwumX, @Stalowy) jest efektem „z rozpędu”, czy też na tyle wam się podoba taki sposób ich pisania, że chcecie przy nim pozostać?
Co do samej kolejki, na razie nie wydarzyło się nic specjalnego. Eksplorujecie, weszliście w głąb jakieś 100 jardów. Mój odpis starałem się dać szybko, aby badanie podziemi nie rozciągało się zbytnio.
Grupa na górze oprócz rozmowy ze snotlingiem na razie nie ma nic do roboty. Nie została zaatakowana przez hordy zielonoskórych sprowadzonych przez „podwójnego agenta Tfardego”. Liczę na to jednak, że już niebawem żelazołamacze dadzą wam znać, że możecie do nich dołączyć... cokolwiek to będzie oznaczać. -
Prawdę mówiąc tej zmiany z awatarami nie zauważyłem...
-
@Gladin napisał w Młot Wieków. Rekonesans Karak Varn:
Hagrid miał co prawda paliwo do balonu, ale na razie uznał, że jednak oliwy mają więcej niż tego paliwa, więc nie będą go zużywać. Chyba.
Grudki co rozpuszczają się powoli pod wpływem ognia, ale jednak grudki, za bardzo nie mam pomysłu jak je nosić podpalone, chociaż jak pójdziemy dalej to warto przed zakrętem jakimś zostawić taką nawet na ziemi.
i fakt, żal tego bardziej niż oliwy, bo nie dymi, długo się pali i dobre na ognisko pod ziemią, a nie do kupienia. -
Do tego celu (pozostawienia źródła światła), to wzięty kawał drewna się nada. Trzeba tylko poświęcić trochę czasu, aby go zapalić, zbudować mini ognisko.
-
Do tego celu (pozostawienia źródła światła), to wzięty kawał drewna się nada. Trzeba tylko poświęcić trochę czasu, aby go zapalić, zbudować mini ognisko.
@Gladin jest to jakaś myśl, dałem odpis, krótki bo w sumie nie ma co dywagować, dwie możliwe odnogi są.
-
Początek kolejki #13.
Termin: 2026-04-28 wtorek, 20:50.
@Stalowy, @Dekline - pozwoliłem sobie nie czekać na wasze odpisy w imię dynamiki rozgrywki. Ponieważ jesteście na górze i czekacie na rozwój wydarzeń. Gdyby jednak któryś z was poczuł się pozbawiony możliwości odpisu w poprzedniej kolejce, to wystarczy, że dacie znać. Wtedy powyższy termin będzie obowiązywał tylko @Wired'a i @ArchiwumX, a dla was zrobię inne rozliczenie kolejki.
Tuptacie więc dalej przez kopalnie, a raczej wejście do nich... wygląda cicho, spokojnie i... bezpiecznie?
-
@gladin wrzuciłem odpis, ale w sumie czy po wyglądzie tego miecza, strzał lub ław i stołów, ilości kurzu, możemy stwierdzić jak dawno ktoś tam był? w sensie czy to były lata czy wieki?
-
Co do kurzu to nie sądzę, aby dało się odróżnić 10 lat od 100 lat. Zawrę w odpisie odpowiedzi na te pytania.
-
Zapewne dałoby się ocenić ale kwestia czynników do ogarnięcia czegoś takiego jest zbyt duża dla kogoś kto nie jest w tym ekspertem.
-
Początek kolejki #13.
Termin: 2026-04-28 wtorek, 20:50.
@Stalowy, @Dekline - pozwoliłem sobie nie czekać na wasze odpisy w imię dynamiki rozgrywki. Ponieważ jesteście na górze i czekacie na rozwój wydarzeń. Gdyby jednak któryś z was poczuł się pozbawiony możliwości odpisu w poprzedniej kolejce, to wystarczy, że dacie znać. Wtedy powyższy termin będzie obowiązywał tylko @Wired'a i @ArchiwumX, a dla was zrobię inne rozliczenie kolejki.
Tuptacie więc dalej przez kopalnie, a raczej wejście do nich... wygląda cicho, spokojnie i... bezpiecznie?
@Gladin napisał w Rekonesans Karak Varn - komentarze:
Termin: 2026-04-24 wtorek, 20:50.
Coś ten termin (...)wczorajszy(...).
-
Poprawione

-
No to postaram się wyrobić...
-
Początek kolejki #14.
Termin: 2026-05-03 niedziela, 20:45.
Ale ze względu na święto, gdyby ktoś się nie wyrobił, to czekam dzień dłużej, czyli do:
2026-05-04 poniedziałek, 20;45.Fenni i Hagrid mają trochę czasu pomiędzy oddaleniem się Bronda a usłyszeniem gongu. Zostawiam tę lukę, aby gracze mogli wejść w jakieś interakcje z otoczeniem, gdyby chcieli. Na koniec jestem ciekaw reakcji postaci na gong. Oczywiście nie wiedzą, co się dzieje z resztą krasnoludów.
Othin i Galeb dźwięku gongu nie słyszą. Nie wiedzą, co się dzieje na dole. W sumie macie proste zadanie: załadować sztaby na wózek i ruszyć z nimi na dół.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się