U bram raju - komentarze
-
Hehe

Decydujcie, drodzy moi. Mnie nie ma od jutra do poniedziałku (tzn. mogę podglądać, ale nie zapostuję w sesji). Jeśli chcecie mefity do czegoś innego przekonać, dajcie znać, to mogę rzucić

-
No to co decydujemy ostatecznie? Bo Morwen to by w sumie je wypuściła

-
Może, ekhm potrzebują leczenia?
Mógłby Utopiec zaproponować? -
Byłem na wyjeździe przez weekend, ale jutro - jak się uda - siadłbym i popchnął rzecz naprzód. Mam nadzieję, że dojdziecie do wówczas do porozumienia

Marius ostatecznie może przekazać im, co chce, a Wy nie, ale pytanie czy jak by chciał je puszczać, to pojawi się konflikt wewnętrzny

-
Randal jako odpowiedzialny paladyn nie chce ich wypuszczać

-
Oczy mi się kleją, więc musiałem przerwać posta... Ale generalnie trochę rzucałem, jak i opisałem i sprawa wygląda tak:
-
Zachowanie Ballo wspomogło testy Mariusa (Advantage)
-
Jeden z mefitów jest gotów poddać się 'opiece medycznej' Seweryna (jeśli do tego dojdzie, rzucę na test Medycyny) - zakładam, że uleczenie może znacząco wspomóc ewentualne negocjacje. Mefity raczej nie będą 'Friendly', ale już nie 'Hostile' [tu mam na myśli głównie negocjacje dotyczące bardziej złożonych kwestii niż po prostu 'wylotka' na zewnątrz - tego pragną od razu; jednocześnie Marius stoi przed własnym dylematem odnośnie dopuszczalności opcji innych niż wypuszczenie/zabicie, czyli patrz punkt ostatni tego posta]
-
Swoje postawy opisaliście powyżej, więc już nie powtarzam
-
Eutalo jest za tym, by ich nie wypuszczać (i za walką, jak będzie trzeba). Lara jest zdania, że lepiej je wypuścić niż walczyć
-
Test 'Insight' nie pozwala Mariusowi odgadnąć, czy stworki dałyby się posłusznie zaprowadzić do Wedryka (pomijając ocenę tego, osiągalność itd.), ani w ogóle odleciały z miasteczka bez robienia szkód, gdyby im to polecono. Na pewno zależy im na wolności, więc nie chcą wyjść po to, by kogoś zaatakować, ale nie wiadomo, co zrobią na zewnątrz
-
Patron Mariusa (tak jak wcześniej) ostrzega go przed pozwoleniem mefitom rozłazić się po Ścieżce. Mogą być wypuszczone, mogą być zabite. Decyzja po stronie Utopca

@Brilchan możesz zdecydować w poście, albo napisać mi, co przekażesz mefitom (i co zrobisz). Zobaczymy wtedy reakcje kompanów (i samych mefitów), a ja postaram się już rozstrzygnąć tę sytuację
-
-
No to daj znać, jaka decyzja Mariusa - może być na PW/Disco, ja opiszę kolej rzeczy już w poście, kiedy siądę

-
Nie wiem jak się w końcu skończyło głosowanie drużynowe w tak zwane above the table ? Bo D&D to jednak drużynowa gra jest więc nie chce podejmować sam decyzji wciągamy je w pułapkę ? Próbujemy zaprowadzić do NPC maga ?
Nie chcę rozwalać ekipowych planów jakimiś solowymi akcjami wybywam do poniedziałku jeżeli mam podjąć decyzje to chyba wychodzi na to że zastawiamy pułapkę ?
-
Komunikacja przez ten kamien byla jednostronna, nie? Tylko mag mogl z nami my z nim nie.
-
Tak, jednostronna.
Brilu - drużynowa jak drużynowa. Większość była za wypuszczeniem (Marius, Hazar, Morwen, Bałło), ale były głosy opozycji (Seweryn, Randal). Daj znać, co Twoja postać im przekaże (inni nie będą wiedzieć in-game co powiedziałeś).
-
Serwus,
Wybaczcie, że ostatnio cisza z mojej strony i ogólnie tempo jest wolne...Mefity uciekają. Z racji szybkości nie lza ich za bardzo dogonić, ale Randal może próbować (jeśli chce).
Jeżeli planujecie eksplorować dalej sale po kolei, to postaram się opisać może naprzód, co w następnej (chyba, że teraz macie inne plany itd.).Do końca przyszłego tygodnia pewnie będę miał niską responsywność, ale postaram się coś jeszcze wysłać.
-
Uff, puszczam parę jak mefity i lżej oddycham. Wierzę, że teraz będzie trochę lepiej i będę mieć więcej czasu.
Na razie wrzucam coś małego, żeby dać znak-sygnał, ale będziemy szli do przodu razem z Wami. -
Wyjeżdżam na weekend, w przyszłym tygodniu od czwartku również. Daję znać, bo moja aktywność będzie ograniczona do poniedziałku, wtorku i środy (a potem dopiero po moim powrocie).
-
Niestety dzięki pracy dopiero teraz mogłem odpisać.
-
Jestem nieobecny do 09.06.2026
-
Przyjąłem, spoko. Ja chciałem dziś odpisać pełniej, ale pod koniec już była walka z powiekami. Musiałem dać za wygraną i poszedł post częściowy. Będę na dniach uzupełniał.
Oczywiście ci, którzy są na pokładzie i mogą pisać - mogą pisać

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się