[V5] Przysługa
-
Cześć, lubię Wampira 5 edycję. Czy ta rekrutacja jest jeszcze aktywna, a jeśli tak, to mogę prosić o krótkie podsumowanie kogo mamy na pokładzie? Ja myśłałem o Ventrue albo Gangrelu wstępnie.
@Lord-Melkor nikt chyba jeszcze nie proponował Ventrue lub Gangrela, rekrutacja wstępnie do 15.8, ale sezon urlopowy to może wydłużę i zaczniemy we wrześniu, zobaczymy jak szybko spłyną karty, bo chętnych jest sporo, ale kompletnych zgłoszeń mało.
-
Nieco się to nam odwleka. Zaraz wyjeżdżam i wracam po 15tym. Nie, nie na urlop, do pracy. Jeśli czegoś brakuje mojej postaci, to proszę o informację.
A do znawców piątej edycji pytanie: Czy punkty wolne przyznajemy jak w edycji dwa?
Dyscyplina 5/p
Umiejętność2
Cecha 4
Background 1
inne (willpowe) ?Ode mnie Malkavian. Bardziej intelektualista niż Fighter, taki od nawijania makaronu na uszy. Chociaż jak się zapali do sprawy to i Krwawego Orła wytnie.
-
Nieco się to nam odwleka. Zaraz wyjeżdżam i wracam po 15tym. Nie, nie na urlop, do pracy. Jeśli czegoś brakuje mojej postaci, to proszę o informację.
A do znawców piątej edycji pytanie: Czy punkty wolne przyznajemy jak w edycji dwa?
Dyscyplina 5/p
Umiejętność2
Cecha 4
Background 1
inne (willpowe) ?Ode mnie Malkavian. Bardziej intelektualista niż Fighter, taki od nawijania makaronu na uszy. Chociaż jak się zapali do sprawy to i Krwawego Orła wytnie.
@Nanatar
koszty cech z doświadczenia:
atrybut - nowy poziom(np) x 5xp
umiejętność - np x 3xp
nowa specjalizacja - 3xp
dyscyplina klanowa - np x 5xp
inna dyscyplina - np x 7xp
dyscyplina pariasa - np x 6xp
rytuał magii krwi - poziom rytuału x 3xp
Formuła słabej krwi - poziom formuły x 3xp
atut - 3xp za kropkę
moc krwi - nowy poziom x 10xp -
Dziękuję bardzo @Aiko Proszę jeszcze o sprostowanie.
Tak jest kiedy wydajemy punkty doświadczenia, czy tak samo jest z punktami wolnymi otrzymywanymi podczas tworzenia postaci?
Postać stworzyłem z generatora, a tam ta opcja nie działa, albo nie potrafiłem jej użyć.
Jako atrybut rozumiem np. charyzmę. Załóżmy mam 1 kropkę, chcę mieć 2 kropki wydaję 10 punktów wolnych?
Umiejętności: Mam broń palną na 1 chcę na 2 to 6 punktów wolnych?
dyscyplina (klanowa) 5 na poziom dyscypliny jak rozumiem.
atut (background i merit) 3 za kropkę to nawet z poziomu 4 na 5 (przyjaciele) 3 punkty wolne?
Moc krwi - i tak zobaczę koniec świata przed Tobą spokrewniona.Wymyśliłem dla ciebie sen,
Zupełnie nowy,
Nie czarujący,
Nawet nie śmiały,
Sen podstępny i mroczny
Śnij i gnij - to oczywiście nie do Was tylko do tych nunwitch z Inkvizycji -
Dziękuję bardzo @Aiko Proszę jeszcze o sprostowanie.
Tak jest kiedy wydajemy punkty doświadczenia, czy tak samo jest z punktami wolnymi otrzymywanymi podczas tworzenia postaci?
Postać stworzyłem z generatora, a tam ta opcja nie działa, albo nie potrafiłem jej użyć.
Jako atrybut rozumiem np. charyzmę. Załóżmy mam 1 kropkę, chcę mieć 2 kropki wydaję 10 punktów wolnych?
Umiejętności: Mam broń palną na 1 chcę na 2 to 6 punktów wolnych?
dyscyplina (klanowa) 5 na poziom dyscypliny jak rozumiem.
atut (background i merit) 3 za kropkę to nawet z poziomu 4 na 5 (przyjaciele) 3 punkty wolne?
Moc krwi - i tak zobaczę koniec świata przed Tobą spokrewniona.Wymyśliłem dla ciebie sen,
Zupełnie nowy,
Nie czarujący,
Nawet nie śmiały,
Sen podstępny i mroczny
Śnij i gnij - to oczywiście nie do Was tylko do tych nunwitch z Inkvizycji@Nanatar ja tak zrozumiałam ale tu może nas MG sprostować

-
Dziękuję za informację, a czy istnieje możliwość otrzymania linka do wzoru karty postaci w google docs, którego używamy?
-
Dziękuję za informację, a czy istnieje możliwość otrzymania linka do wzoru karty postaci w google docs, którego używamy?
Miałem w planach bo mi po głowie chodzi pewien wzór i pewnie na którymś z emaili go mam, ale nie znalazłem go na szybko i uznaliśmy, że każdy tworzy gdzie chce a potem się z czasem ujednolici karty.
Przez "wolne punkty" masz na myśli punkty na zalety i wady? czy punkty expa z generacji Nowicjusza/Neonaty?
Punkty z tworzenia bohatera które mamy na zalety i wady wydajemy 1 za kropkę, exp z generacji jak normalny exp.

-
Czy można prosić o aktualny status rekrutacji (potwierdzone KP, liczba jeszcze wolnych miejsc)?
Czy można prosić o aktualny status rekrutacji (potwierdzone KP, liczba jeszcze wolnych miejsc)?
Jakoś jutro lub na dniach. Będę ogarniał i odpisywał wszystkim w nadchodzącym tygodniu, trochę mnie pochorowało więc uznałem, że skoro czas na R jeszcze jest to i ja mam go trochę dla siebie

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się