[D&D 5E 2014] Witajcie w Stubramiu
-
Trzewik to akurat hołd dla naszego Ignacego Trzewiczka. Niziołek, który przeszedł przez Portal. Ciekawe, z jakiej krainy pochodzi...

@Janusz-Podziemi oo nie wpadłem na to. Czyli jesteś planszówkowiczem
Jeśli masz konto na BGA to możemy kiedyś w coś pyknąć. Chyba że się okaże że jesteś z tego samego miasta to mam kilka gier (w tym unikatów niedostępnych w sprzedaży), które moglibyśmy ograć 
Niziołek, który przeszedł przez Portal
A to już jest panie spoiler. Trzewik równie dobrze mógł się urodzić w Stubramiu, albo przybyć z innej krainy świata gdzie jest to miasto.W równoległym D&D (głosowym) w jakie gram wybrałem sobie Barda. Jest to specyficzny bard, któremu niespecjalnie cokolwiek wychodziło i jest zdesperowany by robić sobie imię. Nie wierzy on w bohaterstwo jako takie, ale uważa że to właśnie bardowie "tworzą" bohaterów. Szuka więc dobrych historii by je ubarwić. I teraz zagadka: dlaczego nazwałem go "Luk Bania"?

-
Banialuki, dobre.

Bardziej niż planszówkowiczem, to Warhammerowcem, który pamięta pierdycję i Jesienną Gawędę. Teraz kraina, z której pochodzi niziołek, powinna być bardziej jasna.

Co do miasta, to od niedawna Kraków.
-
Banialuki, dobre.

Bardziej niż planszówkowiczem, to Warhammerowcem, który pamięta pierdycję i Jesienną Gawędę. Teraz kraina, z której pochodzi niziołek, powinna być bardziej jasna.

łoo. Wybierasz pan nowego prezydenta!
-
Wcześniej Gdańsk i Warszawa, więc oś północ-południe już zaliczona.

-
Mamy czwarte zgłoszenie, co prawda jeszcze work in progress, ale już dodam: Dust Mephit jako Ja'aqob “Puchaty” (Beasthide Shifter / Fighter / Folk Hero).
Rekrutacja jeszcze chwilę powisi, ale już można uznać jej koniec. Kolejne zgłoszenia jedynie na listę rezerwową.
-
Cześć wszystkim i powodzenia w kampanii!
@janusz-podziemi Imię poprawiłem jednak na Jakub, bo szybciej się pisze.

-

@Dust-Mephit to zobacz na imię mojego bohatera

-
@Dust-Mephit to zobacz na imię mojego bohatera

@Nabuchodonozor Będziemy na niego mówić Żaba

-
@Nabuchodonozor Będziemy na niego mówić Żaba

@Agape i to mówi goblin?
-
Tak. To mówi goblin, który przedstawia się jako Pluskwa. No i ma na imię Gormalesh.
-
-

@Dust-Mephit Jakub Puchaty... Kubuś Puchatek!
-
@Dust-Mephit Jakub Puchaty... Kubuś Puchatek!
@Agape Zbieżność imion nieprzypadkowa

-
To może żeby dalej tu nie spamić, daję oficjalnie znać, że ten wątek rekrutacji można zamknąć.
-
Z Zell zablokował ten temat
-
Z Zell przeniósł ten temat z Rekrutacje
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się