Stubramie
-
Investigation nie ma tu w ogóle zastosowania.
Percepcja jako rzut w zapadającym zmroku, na zauważenie czegoś małego, co się rusza, lub podejrzanego w inny sposób.
Sztuka przetrwania w podręczniku ma wprost wypisane podążanie tropem: iść śladem, czytać, którędy ktoś przeszedł, nie zgubić go na kamieniu. To nie jest jeden rzut na spostrzegawczość, tylko czynność rozciągnięta na odległosć i w czasie.
Dlatego informuję Was o rzutach przed wykonaniem, że możecie ewentualnie zmienić deklarację, jeśli nie pasuje.
@Janusz-Podziemi z mojej strony to jedynie próba głębszego zrozumienia systemu.
Nie wiem w jakiej sytuacji jest postać Agape bo nie śledzę jej wątku.
Zatem investigation to bardziej przepytywanie ludzi? Ale wówczas byłoby bardzo podobne do plotkowania
-
Zgodnie z sugestią GMa piszę tutaj.
chciałbym wykonać dwa rzuty
jeden to chciałbym wyczuć czego ta kobieta ode mnie chce
drugi to chciałbym sprawdzić swoimi zmysłami czy coś dziwnego jest za nią lub też czy coś dziwnego się dzieje wokół niej
zakładam, że to będą: Insight i Perception.
Czekam na potwierdzenie
-
To @dust-mephit możesz wbijać. Witamy na pokładzie.
Wątek drużynowy czeka. Coś solo na rozgrzanie palców też wrzucę na dniach.Pozostałe pytania i tematy widziałem, ale będziecie musieli chwilę poczekać na odpowiedź, bo jestem w delegacji.
-
To @dust-mephit możesz wbijać. Witamy na pokładzie.
Wątek drużynowy czeka. Coś solo na rozgrzanie palców też wrzucę na dniach.Pozostałe pytania i tematy widziałem, ale będziecie musieli chwilę poczekać na odpowiedź, bo jestem w delegacji.
bo jestem w delegacji.
Ktoś znowu z bramy wylazł i bractwo Janusowe poszło ogarnąć

-
Okej, w takim razie doprecyzuję deklarację, bo nie zamierzałam tropić tych osób. Pluskwa robi obchód tak jak to robi stróż. Idzie alejkami, zagląda w miejsca, w których mogą przebywać ludzie, rozgląda się, nasłuchuje, woła. Nie próbuje ustalać na podstawie śladów, którędy ktoś przeszedł, ani za takim śladem podążać. On nawet nie wie jakie ślady ci których szuka zostawiają (poza tym w podkutych butach).
Tldr: Szuka czterech osób a nie śladów które zostawiły.Oczywiście ostateczna decyzja należy do MG, po prostu chcę wyjaśnić jak widzę sprawę.
@Agape Dobre doprecyzowanie, dzięki. Taki obchód - standardowa czynność stróża, nie tropiciela. To będzie test WIS (Perception) DC 13. Rzucaj śmiało na longreście.
-
@Agape Dobre doprecyzowanie, dzięki. Taki obchód - standardowa czynność stróża, nie tropiciela. To będzie test WIS (Perception) DC 13. Rzucaj śmiało na longreście.
@Janusz-Podziemi Rzucone 16+7
-
Dzięki @agape , odpisałem.
W przypływie inspiracji pojawił się też wątek solo dla @dust-mephit i to chyba tyle na dzisiaj.
-
Dzięki @agape , odpisałem.
W przypływie inspiracji pojawił się też wątek solo dla @dust-mephit i to chyba tyle na dzisiaj.
@Janusz-Podziemi Odpisałam. Jaki rzut wykonać?
-
@nabuchodonozor , wystarczy jeden rzut. WIS (Insight) DC 13.
@agape , WIS (Survival) DC 12.
@dust-mephit , CON ST DC 12.
Dwa pytania organizacyjne:
- @leszek-dyskietka , żyjesz?
- Kiedy odpiszecie na wątek drużynowy?
-
Żyję, właśnie majstruję co
-
wystarczy jeden rzut. WIS (Insight) DC 13.
Nienaturalne 20 (17+3)
@Janusz-Podziemi napisał w Stubramie:
Kiedy odpiszecie na wątek drużynowy?
jak zakończę wątek solo, bo nie wiem co się wydarzy
-
@Janusz-Podziemi Poszło 15. Sorky z brak opisu za szybko klikałem z telefonu.
E. Gdzie jest wątek drużynowy? Jak wchodzę, w temat, to są tylko dwa usunięte wpisy.
-
@Janusz-Podziemi Poszło 15. Sorky z brak opisu za szybko klikałem z telefonu.
E. Gdzie jest wątek drużynowy? Jak wchodzę, w temat, to są tylko dwa usunięte wpisy.
Bo tam właśnie nic nie ma i mamy coś napisać

-
@Janusz-Podziemi Co do wątku drużynowego proponuję skopiować do niego wstępniak z rekrutacji. Gdyby ktoś to kiedyś ewentualnie czytał to nie będzie miał wrażenia, że coś go omineło.
Odpisać zamierzam po zakończeniu części indywidualnej, bo może się tam stać coś co będzie miało wpływ na późniejsze wydarzenia.
Rzut wykonany: 19
-
Ok. Wygląda na to, że coś się popsuło z tym wątkiem drużynowym. Ja po swojej stronie widzę dokładnie to, co było w rekrutacji, ale może w wyniku usunięcia i przywrócenia coś się zbugowało.
-
Ok. Wygląda na to, że coś się popsuło z tym wątkiem drużynowym. Ja po swojej stronie widzę dokładnie to, co było w rekrutacji, ale może w wyniku usunięcia i przywrócenia coś się zbugowało.
@Janusz-Podziemi Ewidentnie się zbugowało bo ja widziałam tylko informację o usunięciu i zdaje się że nie tylko ja tak miałam.
-
Zapraszam tutaj.
"jak zakończę wątek solo, bo nie wiem co się wydarzy" -> Solo to tylko retrospekcja na rozruszanie palców, złapanie klimatu i rozwinięcie jakiegoś wątku osobistego, który może być kontynuowany drużynowo. Taki slice of life. Nic istotnego raczej się tam nie wydarzy. Nie będzie też w związku z tym XP ani żadnych znaczących benefitów, jeśli komuś zależy na mechanicznym rozwoju postaci.

-
Zapraszam tutaj.
"jak zakończę wątek solo, bo nie wiem co się wydarzy" -> Solo to tylko retrospekcja na rozruszanie palców, złapanie klimatu i rozwinięcie jakiegoś wątku osobistego, który może być kontynuowany drużynowo. Taki slice of life. Nic istotnego raczej się tam nie wydarzy. Nie będzie też w związku z tym XP ani żadnych znaczących benefitów, jeśli komuś zależy na mechanicznym rozwoju postaci.

@Janusz-Podziemi czyli ta kobieta w wodzie mnie nie... skrzywdzi?
-
Krzywdzić można na różne sposoby.
-
Krzywdzić można na różne sposoby.
@Janusz-Podziemi a każda krzywda zostaje ślad. Jeśli w retrospekcji pozostanie ślad to może to wpłynąć na chwilę obecną
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się