Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
[WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze
-
-
Ekipa do zwłok robi nam sie jednak znacząca. Umknęło mi że Oswald tez się zadeklarował do pomocy.
Czyli mamy:
Ergo, Nadja, Hieronim, Oswald - idą po Modiego i ciala
Ulrich von - ploty
Kurt - oddaje bron i idzie na modlitwe ( tu też dorzucimy jakieś ploty)
Ulrich - leczenie -
To wiemy kogo nie lubimy.
-
Oj tam oj tam. O cyrulika trza dbać, a Kurt już się za Was wstawiał, własną piersią bronił!
-
Cyrulik to jak takie stare baby. Tylko ploty na osiedlu.
-
Od jakiej rany był nasz przemytnik ducha wyzionął?
-
Na pierwszy rzut oka nie widać. Ma plamę krwi na piersi, ale niezbyt dużą. Chcesz go badać i dokładnie dotykać?
-
Nadja też ciekawa, bo cyrulik mówił, że on tylko obity.
-
Ergo rozepnie mu koszulinę na klacie, żeby zobaczyć co pod plamą.
-
Po zdjęciu koszuli widac że klatka piersiowa jest miejscami zapadnięta, by w innym miejscu skóra była napięta jakby pod nią był balon. Duży krwiak na klatce piersiowej. Widoczna mała ramka jak od szpikulca, to przez nią ciekla krew, lecz nie była to główna przyczyna zgonu.
To że Cyrulik tak powiedział, było efektem tego co ja arbuzowi napisałem na podstawie rzutów. O ile pamiętam, to rzut na analizy sytuacji medycznej wyszedł bardzo źle, a rzut na przekonanie wewnętrzne że ma racje raczej zwyczajnie. Stąd też cyrulik był prawie pewny że nic mu się nie stało. Nie miał racji ale nie wiedział o tym.
U Nadii rzut pierwszy wyszedł dobrze, drugi w miarę. Dlatego też Nadia była pewna że to prawie trup. Miała rację było o tym przekonana
Piszę trochę z pamięci, więc z głowy nie dam że tak dokładnie było. Oczywiście w sytuacji spokojnej analizy sytuacji i możliwości obejrzenia pacjenta oboje bez większego problemu ogarnęlibyście się co się stało. No i też piszę to teraz na szybko, w przeciwieństwie do posta gdzie miałem dużo więcej czasu na zastanowienie się jak to rozegrać.
Możecie sobie zerknąć do spoilerów Nadii i cyrulika na temat tego jak to odebrali.
Akurat te spoilery możecie już teraz.Znaczy w sumie to zawsze możecie czytać wszystkie spoilery jeżeli nie umiecie się bawić, hehe.
-
No to trza go zanieść i pokazać cyrulikowi jak się mylił, by naocznie miał!
-
Czyli wychodzi na to, że Kurt prawidłowo ocenił sytuację odnośnie śmierci Modiego? A już wieszane na nim były psy

-
-
-
@Zell cyrulik stwierdzi, że z pacjentami jak z kochankami, nie wolno się przywiązywać

-
-
-
-
Odpisałem. W spoilerze, ale dla Oswalda, Nadii i Hieronima jest jawny spoiler i zapraszam do interakcji:)
-
Czy Hieronim i Oswald zajmują się szabrem?