[WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze
-
Spox. Wielcem ciekaw, czy dziadzio nie przyśnie w połowie przemówienia:)
@Dekline napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen:
bo jak stałam za blisko to siorka kazała mi $#@^@# w podskokach i pilnować żeby mi ubrań nie $@@#%@ przypadkiem
Aż mi się przekleństwa w Asteriksach przypomniały!
-
Spox. Wielcem ciekaw, czy dziadzio nie przyśnie w połowie przemówienia:)
@Dekline napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen:
bo jak stałam za blisko to siorka kazała mi $#@^@# w podskokach i pilnować żeby mi ubrań nie $@@#%@ przypadkiem
@Marrrt napisał w [WFRP 2ed] Bögenhafen - komentarze:
O tak! Zwłaszcza te po germańsku!
-
Dla takiego bogactwa, to mogę dać nawet dwa dni xD
-
Jakie przekleństwa? Jaka to była scena? Ja tam zawsze pikam pisząc.
-
@ketharian Póki co wychodzi że idzie po Twojemu. Także przez najbliższy czas przejmiesz pałęczkę organizacyjną, ja nie chce sie wtrącać w Wasza dyskusje póki sami nie określicie że jesteście gotowi.
Oczywiście jeśli macie jakieś pytania to proszę bardzo, na wszystko odpowiem.
Jeśli chodzi o ramy czasowo-miejscowe, to póki jest to czas potrzebny na krotka debate i nie macie zamiaru sie rozpierzchać to nie macie ograniczeń.
-
Ja bym machnął jeszcze post gdzie jednak cyrulik marudzi
Zrobię to dziś w nocy pewnie. -
Ja rozbiłem scenę dla Hirka na dwa osobne posty, aby dać przynajmniej części z Was okazję do reakcji na gorąco. Zaczęłam na marudzenie Johana, a potem wrzucę drugą część, gdzie Bosch skupi się nad planem heistu.
-
Jak powie o kradzieży tej kasy to Nadja będzie HELL NO. xD Myślałam, że powie już teraz i się przygotowywałam. :<
-
Cichaj nierozgarnięta dziewko albo Cię zaraz plaskaczem do porządku przywołam!
-
No i dałem jednak odpis trochę wcześniej, miłej zabawy przy czytaniu.
Nie wiem na ile @dekline to wchodzi w paradę, ale jeśli mamy być z tego samego miasta, to Ulrich miał swój zakład. Pewnie większość dóbr wynieśli mu gdy trafił za kraty, ale jakieś schowki w podłodze mogły ocaleć lub rzeczy których tłum nie ogarnia. Jeśli tak, może być to przystanek dla nas na drodze ewakuacji aby uzupełnić zapasy (bandaże, alkohol, igły do szycia ran, obcęgi do wyrywania uzębienia...). -
Nadja się po prostu poddała rezygnując tłumaczenia, och jak wielkiemu charakterem, panu czemu się w tej sytuacji znalazła. Nie chciała języka strzępić. xD
-
Nie wchodzi mi to w paradę jakoś bardzo, aczkolwiek nie sugeruję i nie gwarantuje niczego. To że to jest, był twój warsztat i masz tam tak jak napisałeś różne schowki, to dodaje to modyfikatory do rzutu na szczęście, nic więcej. Nie szykowałeś się na apokalipsę zombie ani nie musiałeś specjalnie chować niektórych rzeczy. Znaczy oczywiście musiałeś ale to bardziej przed takimi prostymi złodziejami którzy chcieliby ci zarąbać flachę, a nie takimi którzy intencjonalnie szukają kosztowności, do tego oczywiście dochodzi całe zamieszanie.
Także tak, nie widzę przeciwwskazań żeby próbować
-
O tym też myślałem, ot schowane cenniejsze rzeczy (acz oczywiście najcenniejszą pigułkę ma przy sobie!).
-
Albo takie których nikt nie kradł
-
Dołożyłem drugą część przemowy Hirka. W tym momencie nie czekając na dalszą konwersację BG Hieronim odłączy się od grupy i pośpiesznie uda w poszukiwaniu Zygfryda. Domyślam się, że ciężko ranny kapłan nie jest w nastroju do luźnych pogawędek, ale Bosch będzie się powoływał na uzgodnienia z audiencji, aby uzyskać pięć minut na osobności z sigmarytą.
Dla informacji MG, Bosch poprosi Zygfryda o glejt (niechby go napisał jeden z innych kleryków, o charakter informacji do przekazania na zewnątrz miasta (zaproponuje przeniesienie listów do świątyni Sigmara w sąsiednim mieście) oraz poprosi o świątynny sygnet mający uwiarygodnić misję.
Jeśli reszta drużyny zechce wymienić się dalszymi uwagami na temat planu czekając na jego powrót, byłoby super - ale jeśli się rozejdziecie po okolicy, spróbuje Was później zebrać w kupę.
-
Dla potrzeb następnego odpisu chciałbym dokładnie zadeklarować, co zamierza zrobić Hieronim. Mytnik uda się w ślad za Zygfrydem (zakładam, że w międzyczasie jego współwyznawcy zanieśli go już do środka świątyni i gdzieś położyli). Jeśli na drodze stanie mu któryś z kapłanów, Bosch powoła się na wcześniejszą rozmowę w cztery oczy (tę odbytą po nabożeństwie) i będzie się upierał przy tym, że czcigodny Grimmig oczekuje od niego ważnej odpowiedzi w sprawie misji, którą był mu zlecił. Hirek będzie się awanturował, dopóki nie zostanie doprowadzony przed oblicze Zygfryda. Tam poinformuje go, że grupa zdecydowała się na opuszczenie miasta, w związku z czym poprosi o sporządzenie glejtu (wstydź się Johan) potwierdzającego, że Bosch działa z nadania świątyni Sigmara. Dodatkowo mytnik poprosi o informację, gdzie ma się udać w poszukiwaniu pomocy i jakie przekazać informacje.
Ja sobie zaczekam cierpliwie na odpis MG, chyba że MG powie mi, jak się ta awantura o dostęp do Zygfryda skończy to wtedy mogę samemu napisać do przodu fabularkę do momentu spotkania z pokiereszowanym Wiredem.
-
Coś klepne do końca tygodnia.
-
Chciałbym aby pierwszy psot był psotem Kethariana, wg lini czasu niekoniecznie jest to spójne, lecz to on w założeniu przedstawia plan ( w domyśle dajcie mu sie wypowiedzieć zanim go zlinczujecie).
Fanty: macie "papier", żarcie, Linda tworzy wabiki.
Na mapie zaraz zaznaczę ( będzie nowy psot w materiałach) gdzie jest gabinet Ulricha.
Chciałbym abyście, przynajmniej jedna osoba, dokładniej opisała jak ma taki wabik na zombie wyglądać. W sensie jak duży, jakieś szczegóły, albo efekt. Coś więcej żeby nie było niedomówień że chcieliście miecz dwuręczny a ja dałem Wam kij z kupą.
Jesli ktoś ma uwagi co do "trasy" to proszę pisać głośno.
@ketharian Wiem że planowałeś rozmowę a nie krótki przekaz, nie zignorowałem tego faktu, świadomie tak to poprowadziłem.
-
Wyszło bardzo dobrze, wrzuciłeś w odpis praktycznie wszystko, na czym mi zależało. Mój post fabularny będzie niestety dopiero jutro wieczorem.
-
Cieszę się że udało mi się wyciągnąć esencję.
Ok, czekamy w takim razie.Ja też nieczęsto mam czas, także rozumiem.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się