Rekonesans Karak Varn
-
@wired odpowiedź @ketharian raczej mówi wprost że ani na dawiego ani na Sigmarytę się nie nadaje ale na złotoustego elfiego dyplomatę/kupca z Ulthuanu jak najbardziej xD
Kto inny tak grzecznie i uprzejmie rozwinie do całego akapitu zdanie „spadaj na drzewo, nie moje klimaty” xDKurde… niezły klimat. Uwolnić z niewoli u gobasów elfiego szlachcica co musi sobie teraz jedwabić dla krasnoludów by spłacić dług wdzięczności xD
-
@wired odpowiedź @ketharian raczej mówi wprost że ani na dawiego ani na Sigmarytę się nie nadaje ale na złotoustego elfiego dyplomatę/kupca z Ulthuanu jak najbardziej xD
Kto inny tak grzecznie i uprzejmie rozwinie do całego akapitu zdanie „spadaj na drzewo, nie moje klimaty” xDKurde… niezły klimat. Uwolnić z niewoli u gobasów elfiego szlachcica co musi sobie teraz jedwabić dla krasnoludów by spłacić dług wdzięczności xD
@Stalowy napisał w Rekonesans Karak Varn:
Kurde… niezły klimat. Uwolnić z niewoli u gobasów elfiego szlachcica co musi sobie teraz jedwabić dla krasnoludów by spłacić dług wdzięczności xD
W sumie motyw uwolnienia kogokolwiek daje dużo miejsca do popisu na wprowadzenie postaci która chce nam towarzyszyć i spłacić swój dług uratowania jej życia - każda honorowa postać, ogólnie możliwości jest teraz więcej na wprowadzenie niekrasnoluda niż na starcie kampanii
PS. No i gdy mowa nie o całej kampanii ale o samej sesji badania karaku, to nawet postacie złodziei (w oczach dawi) którzy chcą tam się dostać jedynie by się wzbogacić i uciec z łupem do Imperium by mogły dołączyć.
-
Kurde… niezły klimat. Uwolnić z niewoli u gobasów elfiego szlachcica co musi sobie teraz jedwabić dla krasnoludów by spłacić dług wdzięczności xD
W sumie motyw uwolnienia kogokolwiek daje dużo miejsca do popisu na wprowadzenie postaci która chce nam towarzyszyć i spłacić swój dług uratowania jej życia - każda honorowa postać, ogólnie możliwości jest teraz więcej na wprowadzenie niekrasnoluda niż na starcie kampanii
PS. No i gdy mowa nie o całej kampanii ale o samej sesji badania karaku, to nawet postacie złodziei (w oczach dawi) którzy chcą tam się dostać jedynie by się wzbogacić i uciec z łupem do Imperium by mogły dołączyć.
@Wired napisał w Rekonesans Karak Varn:

-
Komentarz taktyczny, wyrażam chęć ale ni zdania nie przeczytałem jeszcze z tej rekruty, muszę nadrobić.
@Dekline jakbyś potrzebował pomocy z mechaną to daj znać
-
Przeczytałem. Zbyt grubo dla mnie, mogę się podpisać pod tym co pisal ket. Aczkolwiek pisane było o ludziach i dystansowcach. To może właśnie ludzki łucznik?
Dalej nie jestem przekonany, ale myślę, nie skreślam. Muszę poczuć ten klimat. I jeszcze ta 4ed ...
-
Teoretycznie 4ed to żaden problem. Wired ma znajomego, który współtworzył czwórkę , wyłoży Ci każdy problem techniczny w szczegółach i bez ryzyka błędnej interpretacji

-
No i gdy mowa nie o całej kampanii ale o samej sesji badania karaku, to nawet postacie złodziei (w oczach dawi) którzy chcą tam się dostać jedynie by się wzbogacić i uciec z łupem do Imperium by mogły dołączyć.

-
Teoretycznie 4ed to żaden problem. Wired ma znajomego, który współtworzył czwórkę , wyłoży Ci każdy problem techniczny w szczegółach i bez ryzyka błędnej interpretacji

@Ketharian napisał w Rekonesans Karak Varn:

Hehehe, złośliwiec

ale wiesz, w sumie są dwie drogi, albo własna interpretacja albo szukanie co na to twórcy i community,
na koniec i tak decyduje MG -
No i gdy mowa nie o całej kampanii ale o samej sesji badania karaku, to nawet postacie złodziei (w oczach dawi) którzy chcą tam się dostać jedynie by się wzbogacić i uciec z łupem do Imperium by mogły dołączyć.

@multikonciara to byłby nawet fajny plot twist, pokazujący różnice w moralności między rasami xD
-
Przeczytałem. Zbyt grubo dla mnie, mogę się podpisać pod tym co pisal ket. Aczkolwiek pisane było o ludziach i dystansowcach. To może właśnie ludzki łucznik?
Dalej nie jestem przekonany, ale myślę, nie skreślam. Muszę poczuć ten klimat. I jeszcze ta 4ed ...
@Dekline napisał w Rekonesans Karak Varn:
Kampania i jej cel jest wyjątkowo krasnoludzka/i, ale zanim dojdzie do jakichkolwiek szans odzyskania tego młota to miną eony i kilka scenariuszy, a klimat przygody się wykuwa w sumie w jej trakcie.
Mieliśmy sesję drogi, gdzie czasem zagrażały nam gobliny, teraz nam się szykuje rekonesans podziemi więc bardziej typowy dungeon crawl, następnie pewnie powrót do Zhufbaru i omawianie co da radę a co nie i ile to będzie kosztować bo nie sądzę byśmy nagle dali radę sami osuszyć jezioro czy w skafandrach chodzić po dnie (może trafi się plot twist i ten młot nie jest w wodzie), a dopiero potem ewentualna akcja wydobywcza - to naprawdę dalekosiężna wizja biorąc pod uwagę tempo rozgrywki. -
Przykład rozważania nad problematyką.
Superior dwarven engineering
Osuszenie jeziora. Przekierować rzeki zasilające czy powiększyć wypływy? Gdzie przekierować wodę? Jakie będą z tego konsekwencje dla regionu?Dwarf-com: Terror from the Deep
Do poruszania się swobodnie w wodzie trzeba by kombinezonów. Obecne są absolutnie niezdatne do walki pod wodą. Umgi mają czary do funkcjonowania pod wodą. Trzeba by pozyskać grimuar, przerobić spell na runę, wykuć pancerze i broń do walek podwodnych. Pozyskać Nautilusa zdolnego do transportowania teamu. Stworzyć też osobny pojazd do walki z monstrami z głębin.Raiders of Lost Hammer
Osuszyć niższe levele w Karak Varn by dungeon crawlem odzyskiwać skarby, budować renomę i zyskać patronów.I wszystkie te trzy plany wielce by skorzystały z techu norskańskich dawi odnośnie anty-chaosowych obelisków do neutralizacji spaczeniowych radów
-
Tak jak napisałem prywatnie Dekline.
Zawsze też można wcielić się w NPC, wojownika, żelazołamacza i nawet mogę dać kartę na gotowo, że nic nie trzeba samemu decydować na początku.
A z czasem można podjąć decyzję o zagraniu kimś innym, to wtedy po prostu NPC przechodzi znowu na NPC, a gracz tworzy swoją postać. -
Kto ma FB niech polubi tego posta
-
I obserwujcie naszego Fejsa! [czuję się nisko dając taką reklamę...]
-
Dobra, wczuwania się etap dalszy ( dalej przeraza mnie ilosc informacji tabelek).
Jaką profesje proponujecie dla ludzkiego łucznika? Pytanie jeszcze czy jest opcja "wzięcia" widzenia w ciemności, żeby nie było że ktoś odpowiedzialny za zwiad prącie widzi w tych kopalniach.