Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Forum
  3. Rozmowy użytkowników z obsługą

Rozmowy użytkowników z obsługą

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Forum
86 Posty 16 Uczestników 1.6k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • GladinG Niedostępny
    GladinG Niedostępny
    Gladin
    napisał ostatnio edytowany przez Gladin

Tak. Niestety, chyba nie ma możliwości wyszukania w jednym wątku.
    Ale co możesz zrobić. W kryteriach wyszukiwania ustawić TAGI. Możesz też wskazać, przez kogo wpis jest napisany, jeżeli wiesz, kto to był i szukasz kogoś konkretnego. Możesz też wybrać kategorię (czyli dział forum).

Niestety nie da się wyszukiwać po fragmentach słów. Przykład:

07a0c800-0b5b-4c22-884a-b382355d3974-image.jpeg

Od razu sugestia rozwoju forum (@Developers) : umożliwić wyszukiwanie po konkretnym wątku (na razie nie potrafię znaleźć takiej opcji, w sesji nie da się wybrać jednego wątku do przeszukiwania, trzeba przeszukiwać wszystkie).

Oraz możliwość wyszukiwania po fragmencie słowa (bardzo tego brakuje, bo język polski cechuje się odmianami).

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

GreKG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    1
    • RewikR Niedostępny
      RewikR Niedostępny
      Rewik
      napisał ostatnio edytowany przez

Nie wiem jak w telefonie, ale na komputerze można po fragmencie słowa - przytrzymaj ctr i 2xf.

AFK - jakby co znajdziecie mnie na discordzie jako rewik

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • WiredW Wired

@GreK napisał:

Ta lupa, chyba szuka, niewiem-gdzie, ale nie w tekście sesji.

Domyślnie szuka w tematach, trzeba po lewo zmienić "w tytułach" na "w postach" by szukało w treści.

190d0d65-eb02-4dfc-9d39-87faec44eef6-image.jpeg

GreKG Niedostępny
        GreKG Niedostępny
        GreK
        Mecenas
        napisał ostatnio edytowany przez GreK

@Wired napisał:

Domyślnie szuka w tematach, trzeba po lewo zmienić "w tytułach" na "w postach" by szukało w treści.

O... to ciekawy komentarz. Dziękuję. Sprawdzę czy jest do tego dostęp na telefonie.

Na telefonie zrzuca po około 20 postów. Trochę problematyczne.
        Za leniwy jestem 😄

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
        0
        • RewikR Rewik

Nie wiem jak w telefonie, ale na komputerze można po fragmencie słowa - przytrzymaj ctr i 2xf.

GladinG Niedostępny
          GladinG Niedostępny
          Gladin

@Rewik Ale czy ty przypadkiem nie mówisz o wyszukiwaniu wbudowanym w przeglądarkę? To zwykłe ctrl+f by też zadziałało (może są rozbieżności między systemami/przeglądarkami). Ale to nie rozwiąże problemu, bo albo musisz przeszukiwać stronę po stronie (jeżeli masz podział na strony), albo nie masz wyświetlanego całego tekstu (przy wyświetlaniu w postaci całego wątku na raz) i wtedy wyszukiwanie ctrl+f nie zadziała (tak mi się wydaje).

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

1
          • GreKG Niedostępny
            GreKG Niedostępny
            GreK
            Mecenas

Lupa po zmianie parametrów działa nieźle. Znalazłem to czego szukałem.
            Dziękuję @wired

1
            • GladinG Gladin

Tak. Niestety, chyba nie ma możliwości wyszukania w jednym wątku.
              Ale co możesz zrobić. W kryteriach wyszukiwania ustawić TAGI. Możesz też wskazać, przez kogo wpis jest napisany, jeżeli wiesz, kto to był i szukasz kogoś konkretnego. Możesz też wybrać kategorię (czyli dział forum).

Niestety nie da się wyszukiwać po fragmentach słów. Przykład:

07a0c800-0b5b-4c22-884a-b382355d3974-image.jpeg

Od razu sugestia rozwoju forum (@Developers) : umożliwić wyszukiwanie po konkretnym wątku (na razie nie potrafię znaleźć takiej opcji, w sesji nie da się wybrać jednego wątku do przeszukiwania, trzeba przeszukiwać wszystkie).

Oraz możliwość wyszukiwania po fragmencie słowa (bardzo tego brakuje, bo język polski cechuje się odmianami).

GreKG Niedostępny
              GreKG Niedostępny
              GreK
              Mecenas

@Gladin napisał:

Od razu sugestia rozwoju forum (@Developers) : umożliwić wyszukiwanie po konkretnym wątku

To by się rzeczywiście przydało. Akurat szukałem unikalnego ciągu znaków występującego tylko w sesji, która mnie interesowała ale jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację, że wypluje mi mnóstwo wyników a chciałbym zawęzić je do jednego tematu.

1
              • JhnWJ Niedostępny
                JhnWJ Niedostępny
                JhnW
                Administrator Obsługa Developer

To jest coś, o czym można wspomnieć ludziom od silnika, bo to na jego poziomie co do zasady powinno być ogarnięte.

1
                • KetharianK Online
                  KetharianK Online
                  Ketharian
                  Obsługa Moderator Mecenas
                  napisał(a) ostatnio edytowany przez

text alternatywny

W imieniu Obsługi chciałbym podziękować wszystkim osobom zaangażowanym w rozwój Rolltelling za ich dotychczasowy wkład - kamień milowy w postaci 10k postów za nami, to w półrocznym przedziale czasu wydaje się całkiem zacnym wynikiem. Następny próg - 100k! 🤩

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

👏
                  0
                  • KynikosK Niedostępny
                    KynikosK Niedostępny
                    Kynikos
                    napisał(a) ostatnio edytowany przez Kynikos

Odnosząc się do nowego punktu regulaminu, to możecie chcieć nieco lepiej uszczelnić ten wprowadzony punkt, bo post informacyjny jest konkretniejszy niż sam nowo-obowiązujący paragraf. "Odnoszenie się do treści" jest śliskie, bo wyrażenie zgody na odnoszenie się do moich treści publikowanych na forum na profilu FB nie równa się zgodzie na publikowanie tych treści. Czyli akceptując regulamin i ten punkt tak, jak jest obecnie napisany, wyrażam zgodę na to, że możecie wrzucić na FB "Kynikos prowadzi rekrutację". Ale już nie wynika z tego zgoda na przeklejenie urywka tekstu tej hipotetycznej rekrutacji.

Po drugie, co jeśli nie chcę, aby moje treści pojawiły się na FB opatrzone obrazkiem AI? Mam możliwość sprzeciwu wobec takiej (czy jakiejkolwiek innej) formy prezentacji czy nie? Tego również zapis nie precyzuje.

Biorąc pod uwagę jak bardzo inne punkty regulaminu lubią być precyzyjne, z tymi większościami kwalifikowanymi, progami procentowymi i prawniczym żargonem, to ten jest zabawnie wybrakowany.

W ramach futureproofingu możecie też chcieć wspomnieć w nim o Discordzie i Instagramie. Chyba, że taka integracja ma być tylko na linii forum-FB.

Your boos mean nothing, I've seen what makes you cheer.

JhnWJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                    1
                    • KynikosK Kynikos

Odnosząc się do nowego punktu regulaminu, to możecie chcieć nieco lepiej uszczelnić ten wprowadzony punkt, bo post informacyjny jest konkretniejszy niż sam nowo-obowiązujący paragraf. "Odnoszenie się do treści" jest śliskie, bo wyrażenie zgody na odnoszenie się do moich treści publikowanych na forum na profilu FB nie równa się zgodzie na publikowanie tych treści. Czyli akceptując regulamin i ten punkt tak, jak jest obecnie napisany, wyrażam zgodę na to, że możecie wrzucić na FB "Kynikos prowadzi rekrutację". Ale już nie wynika z tego zgoda na przeklejenie urywka tekstu tej hipotetycznej rekrutacji.

Po drugie, co jeśli nie chcę, aby moje treści pojawiły się na FB opatrzone obrazkiem AI? Mam możliwość sprzeciwu wobec takiej (czy jakiejkolwiek innej) formy prezentacji czy nie? Tego również zapis nie precyzuje.

Biorąc pod uwagę jak bardzo inne punkty regulaminu lubią być precyzyjne, z tymi większościami kwalifikowanymi, progami procentowymi i prawniczym żargonem, to ten jest zabawnie wybrakowany.

W ramach futureproofingu możecie też chcieć wspomnieć w nim o Discordzie i Instagramie. Chyba, że taka integracja ma być tylko na linii forum-FB.

JhnWJ Niedostępny
                      JhnWJ Niedostępny
                      JhnW

@Kynikos na początek, bo chyba nie mieliśmy okazji się przywitać, cześć Aro. Niezmiernie nam miło, że mimo pewnych perypetii, jednak zdecydowałeś się być częścią Rolltelling.
                      Ogólnie ten punkt regulaminu pełni funkcję bardziej informacyjną oraz drobnej ochrony przed potencjalnymi ludźmi szukającymi zaczepki, nie jest to jednak potrzebna ochrona prawna, nawet wspomniany przez Ciebie urywek podchodzi po prostu pod prawo cytatu którym każdy w Internecie posługuje się robiąc share treści. Stąd też nie widzę potrzeby jakiejś większej formalizacji.
                      Ogólnie szeroka reklama (bo Obsługa ogarnia reklamę daleko poza nasz FB) to jedna z zalet RT. Dziwne byłoby z tego rezygnować, ale jeśli chcesz, to kurcze, przecież wiesz jak to z nami - normalnie po ludzku daj znać, zawsze się dogadamy. Znamy się nie od dziś wszak 😉

KynikosK 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                      0
                      • KetharianK Online
                        KetharianK Online
                        Ketharian
                        Obsługa Moderator Mecenas
                        napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

Dokładnie jak napisał Johan, nic na siłę - jeśli na przykład uznasz, że jakiekolwiek tego rodzaju działania promocyjne Obsługi narażają na szwank Twoje dobra / własności / zasoby intelektualne, wystarczy nam informacja, że sobie nie życzysz i najmniejsza informacja na temat Twoich rekrutacji nie opuści działu rekrutacji na tym forum. Nie złamie nam to serc, aczkolwiek pewnie wykażemy pasywne niezrozumienie.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

0
                        • JhnWJ JhnW

@Kynikos na początek, bo chyba nie mieliśmy okazji się przywitać, cześć Aro. Niezmiernie nam miło, że mimo pewnych perypetii, jednak zdecydowałeś się być częścią Rolltelling.
                          Ogólnie ten punkt regulaminu pełni funkcję bardziej informacyjną oraz drobnej ochrony przed potencjalnymi ludźmi szukającymi zaczepki, nie jest to jednak potrzebna ochrona prawna, nawet wspomniany przez Ciebie urywek podchodzi po prostu pod prawo cytatu którym każdy w Internecie posługuje się robiąc share treści. Stąd też nie widzę potrzeby jakiejś większej formalizacji.
                          Ogólnie szeroka reklama (bo Obsługa ogarnia reklamę daleko poza nasz FB) to jedna z zalet RT. Dziwne byłoby z tego rezygnować, ale jeśli chcesz, to kurcze, przecież wiesz jak to z nami - normalnie po ludzku daj znać, zawsze się dogadamy. Znamy się nie od dziś wszak 😉

KynikosK Niedostępny
                          KynikosK Niedostępny
                          Kynikos

@JhnW, nie wiem, skąd to założenie z tym całym Aro. Dziwne, że muszę o to prosić administrację, ale prosiłbym nie łączyć publicznie mojego konta z innymi nickami bez mojej zgody i bez wyjaśnienia, na jakiej podstawie to robisz.

Dlaczego ten punkt się pojawił, to się domyślam. Prawo cytatu nie jest jednak magiczną przepustką na "share treści" i ma określone granice tego, co i w jakim celu można cytować. Regulamin to nie tabliczka informacyjna, tylko obowiązujące zasady. Nie pytałem też, czy możemy się indywidualnie dogadać po prywatnej wiadomości, tylko jakie są zasady dla użytkownika i na co właściwie się zgadza, akceptując regulamin. Wpisaliście sobie pupochron. To nie moja wina, że obecnie jest z tektury. 😛 Zwracam tylko uwagę, że jeśli chcecie realnie zabezpieczyć się przed potencjalnymi kwasami, to ten zapis powinien być o wiele szczelniejszy.

0
                          • KynikosK Kynikos

@JhnW, nie wiem, skąd to założenie z tym całym Aro. Dziwne, że muszę o to prosić administrację, ale prosiłbym nie łączyć publicznie mojego konta z innymi nickami bez mojej zgody i bez wyjaśnienia, na jakiej podstawie to robisz.

Dlaczego ten punkt się pojawił, to się domyślam. Prawo cytatu nie jest jednak magiczną przepustką na "share treści" i ma określone granice tego, co i w jakim celu można cytować. Regulamin to nie tabliczka informacyjna, tylko obowiązujące zasady. Nie pytałem też, czy możemy się indywidualnie dogadać po prywatnej wiadomości, tylko jakie są zasady dla użytkownika i na co właściwie się zgadza, akceptując regulamin. Wpisaliście sobie pupochron. To nie moja wina, że obecnie jest z tektury. 😛 Zwracam tylko uwagę, że jeśli chcecie realnie zabezpieczyć się przed potencjalnymi kwasami, to ten zapis powinien być o wiele szczelniejszy.

JhnWJ Niedostępny
                            JhnWJ Niedostępny
                            JhnW

@Kynikos napisał:

Wybacz, jeśli się pomyliłem, uprzedzając - nie używamy żadnych metod technicznego śledzenia użytkowników. Po prostu niektórzy z nas mimo, że odświeżyli swe nicki (jak ja sam na przykład) dalej są sobą i też nie musiałem się jakoś specjalnie przedstawiać 🙂

KynikosK 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                            0
                            • JhnWJ JhnW

@Kynikos napisał:

Wybacz, jeśli się pomyliłem, uprzedzając - nie używamy żadnych metod technicznego śledzenia użytkowników. Po prostu niektórzy z nas mimo, że odświeżyli swe nicki (jak ja sam na przykład) dalej są sobą i też nie musiałem się jakoś specjalnie przedstawiać 🙂

KynikosK Niedostępny
                              KynikosK Niedostępny
                              Kynikos

@JhnW: Czyli, jeśli dobrze rozumiem, nie miałeś żadnej pewności tylko podejrzenie, które jako administrator przedstawiłeś publicznie jako fakt? To właściwie idealnie obrazuje dlaczego prosiłem, żeby nie łączyć publicznie mojego konta z innymi nickami bez uprzedniego zweryfikowania takiego założenia.

0
                              • KynikosK Kynikos

@JhnW: Czyli, jeśli dobrze rozumiem, nie miałeś żadnej pewności tylko podejrzenie, które jako administrator przedstawiłeś publicznie jako fakt? To właściwie idealnie obrazuje dlaczego prosiłem, żeby nie łączyć publicznie mojego konta z innymi nickami bez uprzedniego zweryfikowania takiego założenia.

JhnWJ Niedostępny
                                JhnWJ Niedostępny
                                JhnW

@Kynikos po prostu chciałem Cię przywitać, mając podążenie graniczące z pewnością. Rozumiem, że nie życzysz sobie przejawów serdeczności z naszej strony. Rozumiem, acz jest mi trochę przykro. Ja naprawdę cieszę się gdy widzę powrót starej gwardii.

-1
                                • KynikosK Niedostępny
                                  KynikosK Niedostępny
                                  Kynikos

@JhnW, wystarczyłoby zatem "cześć Kynikos", jeśli faktycznie chciałeś mnie tylko serdecznie powitać. Bez przedstawiania własnego, prywatnego podejrzenia jako faktu.

2
                                  • The_OnlyT Niedostępny
                                    The_OnlyT Niedostępny
                                    The_Only

Dzień dobry/cześć, ja z szybkim zapytaniem, nieco abstrakcyjnym.
                                    Zakładając, że ma się zebraną grupę do planowanej sesji lub że chce się rozegrać na forum solówkę, czy konieczne jest tworzenie (profilaktycznie) rekrutacji, czy też można od razu założyć temat sesyjny?

2
                                    • The_OnlyT The_Only

Dzień dobry/cześć, ja z szybkim zapytaniem, nieco abstrakcyjnym.
                                      Zakładając, że ma się zebraną grupę do planowanej sesji lub że chce się rozegrać na forum solówkę, czy konieczne jest tworzenie (profilaktycznie) rekrutacji, czy też można od razu założyć temat sesyjny?

JhnWJ Niedostępny
                                      JhnWJ Niedostępny
                                      JhnW

@The_Only Cześć!
                                      Nie jest to abstrakcyjne pytanie, w zasadzie całkiem naturalne 🙂 Nie musisz za każdym razem zakładać rekrutacji jeśli masz już gracz, ot zakładasz sesję i możesz grać. Potem, jeśli będziesz chcieć np. uzupełnić ekipę spokojnie też rekrtacje w formule dobrania jednego czy dwóch graczy do istniejącej ekipy też są ok.

MarikaM 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                      👍
                                      3
                                      • B Niedostępny
                                        B Niedostępny
                                        bielon

Cześć Przyjaciele. Chcę Wam bardzo podziękować za to, że wciąż bawicie się w coś, co kiedyś było moją główną pasją. Dobrze jest wiedzieć, że jest takie miejsce, gdzie jeśli wróci mi radość z grania a czas pozwoli, będę mógł zakotwiczyć. Tęsknię za Wami, ale wiem że nie jestem w stanie u siebie wykrzesać wymaganej do grania czy prowadzenia regularności a nie chcę narażać Was na zawody. Kilka było. Tak więc raz jeszcze dziękuję i gratuluję wytrwałości i pasji. Cieszę się że PBF żyje.

p
                                        b
                                        .

♥
                                        7
                                        • B bielon

Cześć Przyjaciele. Chcę Wam bardzo podziękować za to, że wciąż bawicie się w coś, co kiedyś było moją główną pasją. Dobrze jest wiedzieć, że jest takie miejsce, gdzie jeśli wróci mi radość z grania a czas pozwoli, będę mógł zakotwiczyć. Tęsknię za Wami, ale wiem że nie jestem w stanie u siebie wykrzesać wymaganej do grania czy prowadzenia regularności a nie chcę narażać Was na zawody. Kilka było. Tak więc raz jeszcze dziękuję i gratuluję wytrwałości i pasji. Cieszę się że PBF żyje.

p
                                          b
                                          .

JhnWJ Niedostępny
                                          JhnWJ Niedostępny
                                          JhnW

@bielon cześć 🙂 Naprawdę miło Cię widzieć. Jeśli chcesz postraszyć jako lokalny, brzęczący łańcuchami duch to poza działami dyskusyjnymi zapraszam jeszcze na naszego Discorda. Zawsze miejsce na wspominki czy luźne wymienienie kilku zdań.

2

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.