Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię
-
Meh... trza było wymyślic jakichs BS.
Np oczy przekrwione z niewyspania, wysiłku i toksycznych wyziewów, ale źrenice niebieskie jak lodowiec <wink wink>.Mam pewną dysocjację związaną z brakiem wspomnienia czegokolwiek o większym expie, czy dodatkowym EQ oraz sceną ze wstępniaka... Ktokolwiek dopuszczony do skrawka przed-wiedzy o tym co tam jest, to musi być ktoś uber-kompetentny. Początkowe postaci takie nie są =p
-
To mi zabiłeś ćwieka…Na początku myślałem nawet, aby poprowadzić to na mechanice wrath and glory, ale ta wydaje się być bardziej otwarta. Mogę przerzucić się na WG ale będę musiał jeszcze trochę poczytać I jest zdecydowanie mniej popularna, albo mogę więcej punktów doświadczenia startowych, ale trochę boli się czy to nie zawożę balansu.
-
W mojej grze IM, gdzie BG są koło 1500 expa, problemem balansu jest głównie pancerz. Mechanika [base dmg]+SL'e daje bardzo wąski zakres jakie dmg można faktycznie zadać.
Rozwiązałem to tworząc grupy przeciwników bardziej jak oddziały wojskowe. Podwieszane granatniki z krakami, albo krak rakiety dla najtwardszych.
Ale jeśli walka nie ma być główną osią gry to W&G raczej nie jest odpowiedni =p
Dla scenariusza o tej pompie, jaką widzę we wstępniaku, myślę, że postaci na ~2000 expa i jakieś 20 000 solarów w EQ to punkt wyjścia =p
Ale jeśli nie prowadziłeś wcześniej IM na przynajmniej średnich expach to może być mocno problamatyczne.Ewentualnie... można by uznać, że wstępniak mówi o grze 2-3 poziomy ponad głowami BG. Coś czego nie wiedzą, ale pracują dla kogoś, kto pracuje dla Interrogatora inkwizytor Detris =p
-
Chyba zrobię tak jak mówisz w ostatnim punkcie.
-
Więc tak
Proponuję aby wasze postaci miały jakieś 200 dodatkowych pd na start
Jeśli chodzi o waszych patrolu to dwoje opisanych mają następujące cechy.Kane de Carsuatl
Zalety:Okręt kosmiczny, zarejestrowany kupiec, dostatek i kolekcjoner.
Brzemiona: Terytorialny, wróg, Niecodzienne upodobania, nie ortodoksyjne poglądy.Inkwizytor Sara Dertis:
Zalety: Nieograniczona władza,, centrum operacyjne Mistrz taktyki
Brzemiona: Nemezis. zadania poboczne, Wróg -
Tak, imperium, choć dodajesz nieco presji...
-
Też sobie kupiłem te podręczniki. Będzie okazja je sobie przyswoić.
Jest może szansa na 500 xp i trochę solarów na start? plz plz

-
Jaka jest oś fabuły? Zarys scenariusza? Przyglądam się tej R ale mało mam zahaczek fabularnych z niej, skoro mamy być kilka poziomów niżej pod ludźmi z wstępniaka, to znaczy że jak wygląda nasze otoczenie? Kim jesteśmy?
-
Ok. Z mojej strony poszedł psyker ze shrine wrolda.
Slann, sprawdź chat. Nie wiem czy tu się wyświetla, że masz wiadomość =pHistoria króka, mogę rozwinąć.
-
Postaram wam się niedługo dać te zahaczki, i postaram się też niedługo wylosować postać dla Kethariana
-
Ja chętnie zagrałbym mistykiem... Mam dostęp tylko do II edycji, czy da się na niej podstawie zrobić postać, która byłaby sensowna dla tej rekrutacji?
-
@slann22 też mi rzuć, zobaczmy co Pan Ścieżek ma dla mnie
nie wiem czy zrobię postać bo nadal czekam na więcej info o sesji by wiedzieć w kogo się wczuć, ale dłubać przy postaci i patrzeć co jest w poderku mogę zacząć. -

Przewertowałem podręcznik pobieżnie, dopiero będę się wczytywał w detale, ale potwierdzam, że biorę wylosowane współczynniki oraz origin w pierwotnej postaci. Zaskoczyło mnie w podręczniku to, że Inkwizycja nie jest w nim frakcją wiodącą, a jedynie jedną z kilku równorzędnych, to spora różnica w porównaniu z Dark Heresy. Jak rozumiem, wszyscy wspólnie jako drużyna wybieramy tego samego patrona, tak? Może warto, żeby każdy chętny do gry zaznaczył od razu, kogo preferuje (w moim przypadku to Inkwizycja).
I czy ja dobrze rozumiem, że pojemność magazynka pistoletu to… 3?
@archiwumx , MG proponuje system Imperium Maledictum od Cubicle 7. W swoim poście miałeś na myśli IM 2ed (nie wiedziałem, że są dwie edycje) czy może Dark Heresy 2?
-

Przewertowałem podręcznik pobieżnie, dopiero będę się wczytywał w detale, ale potwierdzam, że biorę wylosowane współczynniki oraz origin w pierwotnej postaci. Zaskoczyło mnie w podręczniku to, że Inkwizycja nie jest w nim frakcją wiodącą, a jedynie jedną z kilku równorzędnych, to spora różnica w porównaniu z Dark Heresy. Jak rozumiem, wszyscy wspólnie jako drużyna wybieramy tego samego patrona, tak? Może warto, żeby każdy chętny do gry zaznaczył od razu, kogo preferuje (w moim przypadku to Inkwizycja).
@archiwumx , MG proponuje system Imperium Maledictum od Cubicle 7. W swoim poście miałeś na myśli IM 2ed (nie wiedziałem, że są dwie edycje) czy może Dark Heresy 2?
@Ketharian napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:
**@archiwumx , MG proponuje system Imperium Maledictum od Cubicle 7. W swoim poście miałeś na myśli IM 2ed (nie wiedziałem, że są dwie edycje) czy może Dark Heresy 2?
Dorwałem się do wersji 1, więc wszelkie obawy znikają... choć ta dwójka to raczej update, gdzie bardzo wiele jest po prostu takie samo.
-
Myślałem, że będziemy mieć różnych patronów, którzy nam kazali pracowac razem.
Ja bym preferował rogue tradera, ale to dlatego, że jestem chciwym gnojkiem, a ten RT oznacza dużo solarów na sprzęt i jeszcze więcej w przyszłości =pA to, że inkwizycja jest jedną z możliwości to jest fajne!
W sesji którą na zmianę prowadzę z dwoma innymi, naszym patronem jest prefektus dziesięciny z Administratum... cała sesja jest pod hasłem "Do NOT frick with IRS!" XD -

@Ketharian napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:
Faktycznie to fajny system oferuje na prawdę szeroką gamę opcji kim można grać... da się grać nawet złolali

A do tego jest fajna mechanika, gdzie można stworzyć postać bez oglądania się na zdolności bojowej i nie bać się, że będzie zadem wołowym.A swoją drogą jest (...)dociążona(...), co ja akurat lubię.
A jeśli chodzi o wybór patrona to też wolę Inkwizytora. I pod ten wybór zrobię mojego mistyka...
-
Ja bym preferował rogue tradera, ale to dlatego, że jestem chciwym gnojkiem, a ten RT oznacza dużo solarów na sprzęt i jeszcze więcej w przyszłości =pA to, że inkwizycja jest jedną z możliwości to jest fajne!
W sesji którą na zmianę prowadzę z dwoma innymi, naszym patronem jest prefektus dziesięciny z Administratum... cała sesja jest pod hasłem "Do NOT frick with IRS!" XD@Arvee napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:
Faktycznie z postu założycielskiego wynika coś takiego... Wtedy taka współpraca nawet ciekawie, taki rogue trader mógł wykorzystywać kontakty z inkwyzycją do pozbywania się przeszkód biznesowych, a z kolei nasza inkwizytorka mogła wykorzystywać tradera do zdobywania namiarów na artefakty itp.
Jest też możliwość, że trader daje cynki, Inkwizycja robi rozrubę, po której trader zbiera co się da sprzedać.
Coś w ten deseń.