Krzyk Pustki
-
Ktoś chciał, żeby Sadza zrobił uprząż do Androida. Chyba Stary, ale nie mogę znaleźć w fabule. Odniosę się do tego.
edit:
No tak... w ostatnim poście jest
Mój post wisi... -
MG może być na mnie lekko cięty, więc zabrałem Eliasa ze sobą, tak na wszelki wypadek bym mógł powiedzieć komuś ostatnie słowa

-
MG może być na mnie lekko cięty, więc zabrałem Eliasa ze sobą, tak na wszelki wypadek bym mógł powiedzieć komuś ostatnie słowa

-
Jak dla mnie sytuacja jest czysta i przejrzysta.
Ktoś z załogi na tenderze ewidentnie przeżył i ma częsciowy dostęp do sterowania. Chce skierować nas w jego stronę i uniemożliwić przedostanie się xenomorfa na Kardashiana. My to oczywiscie wszystko ignorujemy i pchamy się tam gdzie nie powinniśmy.
Wniosek: Wszyscy zginiemy.
-
Pytanie techniczne . Jako że mam skille odpowiednie jakaś szansa na połączenie się zdalne do tendera i pogmeranie mu logach / AI pokładowym etc. ? Żeby coś o sytuacji się dowiedzieć lub otworzyć jakieś przejścia , przejąć kontrolę nad systemami etc. ?
-
@davy-knee , niestety nie. Aby dostać się do komputerów tendera trzeba znaleźć niezablokowane hasłem stanowisko albo użyć specyficznego narzędzia, o którym chyba nikt nie pamięta - tak czy owak, zdalnie z pokładu Kardashiana nie da rady. Mógłbym ewentualnie rozważyć opcję przekazania kontroli na mostku Nadii i przejściu O’Collanem na tender, aby spróbować tego ręcznie - dasz się skusić?
Moi drodzy ratownicy, pora na garść wyjaśnień. Wy jako gracze wiecie jak syczy i zawodzi ksenomorf, ale pamiętajcie, że Wasze postacie są w tym momencie absolutnie skonsternowane. Dźwięki dochodzą z tej strony korytarza, którą wróciliście po nieudanej wyprawie do maszynowni. Adam wykonał pomiar detektorem ruchu i zarejestrował trzy szybko przemieszczające się obiekty, które zmierzają w Waszym kierunku. Są jakieś trzydzieści metrów dalej w kierunku rufy, czyli mają jeszcze kilka metrów do schodów wiodących na wyższy poziom.
Wasze postacie mogą o tych pingach myśleć cokolwiek, ale Wy jako gracze doskonale zdajecie sobie sprawę, że w „8. Pasażerze Nostromo” Alien był jeden, więc nie można wykluczać opcji, że biegną w Waszą stronę jacyś członkowie załogi zaopatrzeniowca, którzy zorientowali się, że przybyła pomoc. Jeśli chcecie na nich zaczekać, czekamy; jeśli z jakiegoś powodu nie chcecie na nich czekać, musicie działać natychmiast.
@marrrt , ze względu na obciążenie pod postacią androida W-Y kapitan ma na czas jego przenoszenia -2 kostki do testów opartych na Sile i Zręczności.
Żarty się skończyły, panowie ratownicy, presja czasu staje się mega ważna - kto nie wrzuci swojego opisu w ciągu najbliższych 12 godzin, dramatycznie pogorszy swoje szanse na przeżycie! *
@cygan , czy chciałbyś skorzystać z okazji i napisać jeszcze jednego posta prezentującego tłumaczenia Billa wobec Delilah w drodze do drzwi mostka czy mam przenieść akcję od razu pod rzeczone drzwi?
Co do tajemniczego przedmiotu widzianego na kamerach przez Davyego, Delilah szybko się zorientuje, że Bill ma przy sobie pistolet do nitowania z oznakowaniami Kellanda, najpewniej zabrany z pokładowego warsztatu.
* - żartowałem, ale nie do końca…
-
Jak idzie Sadzy z przecinaniem kurtyny? Ile czasu potrzebuje na przebicie się do śluzy?
-
@davy-knee , niestety nie. Aby dostać się do komputerów tendera trzeba znaleźć niezablokowane hasłem stanowisko albo użyć specyficznego narzędzia, o którym chyba nikt nie pamięta - tak czy owak, zdalnie z pokładu Kardashiana nie da rady. Mógłbym ewentualnie rozważyć opcję przekazania kontroli na mostku Nadii i przejściu O’Collanem na tender, aby spróbować tego ręcznie - dasz się skusić?
Moi drodzy ratownicy, pora na garść wyjaśnień. Wy jako gracze wiecie jak syczy i zawodzi ksenomorf, ale pamiętajcie, że Wasze postacie są w tym momencie absolutnie skonsternowane. Dźwięki dochodzą z tej strony korytarza, którą wróciliście po nieudanej wyprawie do maszynowni. Adam wykonał pomiar detektorem ruchu i zarejestrował trzy szybko przemieszczające się obiekty, które zmierzają w Waszym kierunku. Są jakieś trzydzieści metrów dalej w kierunku rufy, czyli mają jeszcze kilka metrów do schodów wiodących na wyższy poziom.
Wasze postacie mogą o tych pingach myśleć cokolwiek, ale Wy jako gracze doskonale zdajecie sobie sprawę, że w „8. Pasażerze Nostromo” Alien był jeden, więc nie można wykluczać opcji, że biegną w Waszą stronę jacyś członkowie załogi zaopatrzeniowca, którzy zorientowali się, że przybyła pomoc. Jeśli chcecie na nich zaczekać, czekamy; jeśli z jakiegoś powodu nie chcecie na nich czekać, musicie działać natychmiast.
@marrrt , ze względu na obciążenie pod postacią androida W-Y kapitan ma na czas jego przenoszenia -2 kostki do testów opartych na Sile i Zręczności.
Żarty się skończyły, panowie ratownicy, presja czasu staje się mega ważna - kto nie wrzuci swojego opisu w ciągu najbliższych 12 godzin, dramatycznie pogorszy swoje szanse na przeżycie! *
@cygan , czy chciałbyś skorzystać z okazji i napisać jeszcze jednego posta prezentującego tłumaczenia Billa wobec Delilah w drodze do drzwi mostka czy mam przenieść akcję od razu pod rzeczone drzwi?
Co do tajemniczego przedmiotu widzianego na kamerach przez Davyego, Delilah szybko się zorientuje, że Bill ma przy sobie pistolet do nitowania z oznakowaniami Kellanda, najpewniej zabrany z pokładowego warsztatu.
* - żartowałem, ale nie do końca…
@Ketharian Napisze post jeszcze dzisiaj.
-
-
A co z włączaniem światła? Nie ma żadnego panelu kontrolnego na ścianach?
-
Panel kontrolny przy drzwiach ładowni od strony korytarza, w którym się znajdujecie nie działa, nie reaguje na naciskanie - ponieważ jednak w środku palą się czerwone światła techniczne, a Wy macie włączone latarki skafandrów, nie przewiduję jako MG żadnych utrudnień w poruszaniu się we wnętrzu ładowni (przypominam, że Adam w ogóle jest w komfortowej sytuacji, ponieważ ma tryb noktowizji w oczach).
-
przypominam (just in case), ze mostek Kardashiana pracuje w trybie niebezpieczeństwa - pokłady zaryglowane grodziami, mostek zabezpieczony... wiec przynajmniej z mojej strony pasażerowie nie dotrą pod mostek... chyba, że jakoś przekonają mostek ew. mostek będzie ich potrzebował (tu widzę szansa jakaś fabularna na potrzebę konsultacji, etc.)
co do dostępu do tendera to na razi niech to będzie opcja ... jak ekipa będzie w panice uciekała to pewnie polecę od drugiej strony się podpiąć...
-
Na tym poziomie zabezpieczeń Delilah nie ma możliwości mechanicznego otwarcia dostępu do mostka, potwierdzam opinię pilota. Tutaj otwiera się szerokie pole popisu w dziedzinie fabularnego odgrywania postaci.
-
Upraszam o wyrozumiałość albowiem piszę z telefonu!
I nie bójcie się Kethariana! Jak go znam, to pędzą ku nam 3 słodkie psiaki!
-
W takim razie postu dla Sadzy nie przewiduję.
Dalej metodycznie rozcina kurtynę.@ketharian , dawaj te psiaczki!
-
jako gracz nie chce za bardzo wpuszczać ludków na mostek, wiec chyba trzeba będzie zrobić jakiś test przeciwstawny na te oczarowania naszej korpo lady. Proszę wiec MG o propozycje na co rzucamy przeciwstawny test... + 3 kości stresu

-
Chciałbym dla jasności obrazu sceny poprosić raz jeszcze o info na temat działania ekipy ratunkowej. Macie odczyt trzech zbliżających się od strony maszynowni rozbitków, czekacie na kontakt wzrokowy. Sadza nadal przepala roletę, Marcus jak to zawodowiec zmienia pozycję asekurując teraz lufą karabinu dalszą część korytarza w kierunku, z którego przyszliście. Joshua podtrzymuje Eliasa, kapitan dźwiga androida, Adam stoi w progu ciemnej ładowni w pozie takiej, aby móc bez problemu obserwować zarówno przedział transportowy jak i korytarz.
Dobrze to zrozumiałem?
-
Kapitan kazał Gleesonowi zabrać się za panel kontrolny. Albo niech technik odzyska kontrolę nad panelem, albo niech odetnie blokadę, żeby dało się manualnie otworzyć/ zamknąć drzwi do ładowni w celu schronienia się przed syntetykami W-Y.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się