[Horror] Gruzy przeszłości - komentarze i materiały
-
Gram defensywnie — stawiam na ochronę siebie i innych, szczególnie Kasi i Magdy.
Rzucam na RUCH + CIAŁO (7).Paulina ustawia się lekko z przodu, bardziej jako „ściana” dla dziewczyn, ale jednocześnie cały czas obserwuje ruch przeciwników i reaguje dynamicznie.
Jej działania to głównie:
– szybkie uniki
– krótkie doskoki, żeby przerwać atak
– dezorientowanie przeciwnika (np. złapanie za kaptur, popchnięcie, wybicie z rytmu)
– odciąganie uwagi od słabszych członków grupyNie inicjuje pełnej walki, raczej przerywa działania przeciwników i kupuje czas.
Przykładowo:
– jeśli ktoś ruszy na Krzyśka, Paulina może spróbować szybko wejść w pole ruchu oponenta i go rozproszyć (np. pociągnięcie za kaptur / bark)
– jeśli ktoś podejdzie za blisko, robi unik i kontr-ruch, żeby wybić go z równowagiBardziej chaos i dezorientacja niż siłowe starcie.
Jeśli coś „wyjdzie dziwnie szybciej niż powinno”, to Paulina sama tego do końca nie kontroluje.
Dodam +1 od MOCY, więc razem 8k, tak aby było jakieś ewentualne pole do popisu jeśli będzie potrzeba.
Czy taka deklaracja jest OK, czy za bardzo... chaotyczna? -
Deklaracja może być. Poproszę o rzut.
-
Nie chciało mi się discorda otwierać i pierwszy raz rzuciłam gdzieśtam w googlach - boże jaki okropny wynik w formie graficznej XDD

-
U mnie: 4, 1, 6, 4, 3, 1, 1, 6 na rzucie ciało + ruch. Deklaracja - jeszcze nie wiem, będzie w poście.
-
U mnie jak zwykle, najpotężniejszy horror boss, własny roller. Nagły atak ortalionów - Ciało+Siła+Kastet 7d6: 5, 1, 5, 5, 3, 4, 1 . Jakby brakło sukcesów, dajcie znać to jeszcze przeforsuje. Do naszej puli sześciu wymaganych sukcesów liczą się łącznie te z siły i z ruchu?
-
Tak, łącznie. Byle było ich sześć.
-
Post poszedł, czas na odpis do poniedziałku włącznie. Wyrobicie się? Ja tym razem się nie wyrobiłem (post planowałem dać we wtorek).
Pobici dresiarze uciekli, żaden nie zginął, podobnie jak oni nie wyrządzili wam poważnej szkody. Jedynie Mikołaj oberwał, ale skończy się to tylko na siniakach (żaden na twarzy, tyle dobrego). Tak samo zdjęcie nie pokazało niczego nowego, to samo co na zdjęciach z "Miami".
-
Post poszedł, czas na odpis do poniedziałku włącznie. Wyrobicie się? Ja tym razem się nie wyrobiłem (post planowałem dać we wtorek).
Pobici dresiarze uciekli, żaden nie zginął, podobnie jak oni nie wyrządzili wam poważnej szkody. Jedynie Mikołaj oberwał, ale skończy się to tylko na siniakach (żaden na twarzy, tyle dobrego). Tak samo zdjęcie nie pokazało niczego nowego, to samo co na zdjęciach z "Miami".
Akurat Mikołaj i tak ma ślady, bo na jakieś treningi chodzi, także akurat ZERO STRAT

Co do terminu i "czy się wyrobimy" - ja nie wiem, bo jadę na ślub i wesele w ten weekend, ale oczywiście jak zawsze się postaram spiąć!
-
Ode mnie post pewnie w poniedziałek.
-
Trochę na szybcika chciałam, więc skupiłam się na moich NPCach :v
Ogólnie Paulina jest za pójściem na zamek, ale nie dziś (za późno, za ciemno) a jednak jutro po szkole. Teraz muszą jakoś trafić do domów, odprowadzić się nawzajem. Paula jednak za priorytet mimo wszystko bierze przyjaciółki. Więc pewnie do jutra:P
-
Chciałaś na szybcika, ale wyszło świetnie.

-
Mój post się spóźni, będzie dopiero jutro.
EDIT: albo jednak pojutrze.

EDIT 2 (to już niedziela):
Zawaliłem termin, nie mam nic na usprawiedliwienie.
Niestety nie jest fizycznie możliwe, żeby sobie samemu zasadzić kopa w cztery litery.

-
Ufff, nareszcie, jest post. Coś te wieczory w Sokołowie są rozgrzane od emocji. Jak nie dyskoteka, to dresiarze, jak nie dresiarze, to dresiarze-zombie.
Wyrobicie się do niedzieli włącznie? A teraz czekam na pytania.
-
Jeśli miałoby to być niejasne - Paulina na 100% od razu powie wszystkim, że to Ci sami których widziała w wizji jak Asię porwali. Tak cobyście nie mieli wątpliwości, czy to wiecie czy nie
już wiecie! -
Ufff, nareszcie, jest post. Coś te wieczory w Sokołowie są rozgrzane od emocji. Jak nie dyskoteka, to dresiarze, jak nie dresiarze, to dresiarze-zombie.
Wyrobicie się do niedzieli włącznie? A teraz czekam na pytania.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się