Stubramie
-
W drużynowym mam rozumieć, że zaczynamy od wzięcia sera od Trzewika, czy siedzimy i się integrujemy, zanim on przyjdzie?
@Agape Nie. Ser jest dla mnie

-
Ja biorę swój i blaszaka bo blaszaki sera nie jedzą... chyba. Będzie wojna oser xD
-
@Agape nie będzie wojny. Po prostu napiszę posta szybciej od Ciebie

-
W wątku drużynowym siedzicie przy stole z Trzewikiem, tak, i nawet coś do Was powiedział.
-
@Agape nie będzie wojny. Po prostu napiszę posta szybciej od Ciebie

@Nabuchodonozor Ehh wygrywasz walkowerem. Szybkopisania nie pobiję.
-
@Nabuchodonozor Ehh wygrywasz walkowerem. Szybkopisania nie pobiję.
@Agape żartuję przecież. Moja postać ma wpisane w kartę że przepada za serem. Ale zanim napiszę post w drużynowym trochę mi zajmie. Jestem w trakcie wątku indywidualnego więc trochę nierozsądne by było gdybym już coś wpisał w druzynowym (czyli w "przyszłości) mojego bohatera. Dajmy na to Trzewik wydłubie oko, albo co gorsza sprawi że znielubię ser i co będzie? Dlatego lepiej dla mnie dokończyć. Masz spore szanse wziąć cały ser

Poza tym jestem mnichem więc muszę przynajmniej udawać godność
-
Wątek drużynowy może jeszcze chwilę poczekać, bo i tak nie mamy czwartego do brydża.
Wątki solo w zamyśle są pisane żebyśmy rozruszali palce i złapali trochę klimatu świata. Skończą się w momencie, kiedy napotkacie wyzwanie, do którego trzeba zebrać większą drużynę, dając Wam tym samym personalne questy, które może będziecie chcieli realizować wspólnie, a może nie.
-
Wątek drużynowy może jeszcze chwilę poczekać, bo i tak nie mamy czwartego do brydża.
Wątki solo w zamyśle są pisane żebyśmy rozruszali palce i złapali trochę klimatu świata. Skończą się w momencie, kiedy napotkacie wyzwanie, do którego trzeba zebrać większą drużynę, dając Wam tym samym personalne questy, które może będziecie chcieli realizować wspólnie, a może nie.
właśnie próbowałem coś na to poradzić, ale chyba rzuty kiepskie i za mało charyzmy

-
@Agape żartuję przecież. Moja postać ma wpisane w kartę że przepada za serem. Ale zanim napiszę post w drużynowym trochę mi zajmie. Jestem w trakcie wątku indywidualnego więc trochę nierozsądne by było gdybym już coś wpisał w druzynowym (czyli w "przyszłości) mojego bohatera. Dajmy na to Trzewik wydłubie oko, albo co gorsza sprawi że znielubię ser i co będzie? Dlatego lepiej dla mnie dokończyć. Masz spore szanse wziąć cały ser

Poza tym jestem mnichem więc muszę przynajmniej udawać godność
@Nabuchodonozor Mój wątek indywidualny się jeszcze nie zaczął. Pluskwa też lubi ser, zwłaszcza darmowy ser. No i godności nie tylko nie ma, ale nawet nie musi udawać, że jest inaczej.
Do zobaczenia przy stole w karczmie. Mam nadzieję, że dotrwam w jednym kawałku.
-
-
wychodzi na to, że powinniśmy grać Scavenami w młotku

-
@Janusz-Podziemi Widziałam
"Nie zaczął" w sensie jeszcze nic nie odpisałam, nic się nie zadziało. -
wychodzi na to, że powinniśmy grać Scavenami w młotku

@Nabuchodonozor Dla goblinów to całkiem normalne, gorzej taką serową pożądliwość usprawiedliwić u ponoć cywilizowanego mnicha.

-
Dobrze widzieć, że w komentarzach zaczyna się jakaś interakcja i integracja.

-
Pluskwa dodany do Galerii Bohaterów. Krótko i na temat.
-
@Nabuchodonozor Dla goblinów to całkiem normalne, gorzej taką serową pożądliwość usprawiedliwić u ponoć cywilizowanego mnicha.

@Agape uzasadniłem to w Historii Postaci. Na razie chyba nie powinienem Ci jej pokazywać, ale jest tam uzasadnienie.
GM tak fajnie umieścił to danie w fabule i niie potrafiłem się powstrzymać by tego nie wykorzystać do nadania jakiejś unikatowości mojej postaci.
Taa. "Unikatowości". Dobrze mi wyszło

-
Nosz kurde, posta nie potrafię wyjustować.
-
@agape , test WIS (Survival) DC 12 jest dla Ciebie ok? Masz +5 do rzutu z tego, co widzę.
@nabuchodonozor , ciąg dalszy już siedzi.
-
@agape , test WIS (Survival) DC 12 jest dla Ciebie ok? Masz +5 do rzutu z tego, co widzę.
zacząłem juz czytać, ale oczy mi się mrużą więc odpiszę dopiero jutro

-
Cool. Nie ma pośpiechu. Ta sesja to maraton, nie sprint.

A właśnie, odniosę się do: "GM tak fajnie umieścił to danie w fabule" -> W dużej mierze wynika to z tego, że realna dieta przeciętnego mieszkańca Stubramia to chleb jęczmienny, ser, cebula, suszone owoce*. Dlatego kosz Trzewika nie jest jakoś sentymentalny, bo ser i mydło to dosłownie taki pakiet survivalowy i podstawowa higiena, wydawane z tego samego magazynu czy spichlerza, z którego wydaje się je w mało urodzajnym roku wszystkim mieszkańcom.
Gwiazdka, bo oczywiście pomijając kosztowniejszą i rzadziej dostępną egzotykę, jak wszelkiej maści dania z potworów - patrz chociażby karczma u Orthosa i Porthosa, poganianie wołów biesiadnych, a na to jeszcze nakładając dietę specyficznych przybyszy, itp.
Czemu tak jest, dowiecie się, kiedy zrozumiecie bardziej, gdzie jest położone Stubramie i jaką ma ekonomię. Może to nie jest przedmiot bezpośrednich przygód, ale stoi za tym pewien worldbuilding.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się